Gallupia ja eurovaaliehdokkuutta – "tällä hetkellä"

Eu-parlamenttivaalit lähenee. 14 kk ja ohi on. Ehdokkaita etsitään jo.

Gallupit luovat mielenkiintoisia näkymiä. Tänään Hesarissa.

Vuoden 2009 vaaleissa Kokoomus sai 23,2% ja kolme paikkaa. Kepu sai myös kolme 19,0%:lla. Sdp kaksi ja 17,5%.

Ps ja KD olivat vaaliliitossa ja saivat yhteensä 14,0% (9,8+4,2) ja kumpikin sai yhden paikan.

Viimeisen paikan sai Rkp 6,1%:n osuudella. Kynnys oli siis 6%. Vasemmistoliitto jäi sen alle (5,9%) ja jäi ilman paikkaa.  Vihreät sai 12,4% ja kaksi paikkaa.

Hesarin galluplukujen perusteella nyt Kokoomus saisi edelleen kolme. Perussuomalaisille tulisi myös nipin napin kolme. Vihreät menettäisivät toisen paikkansa ja Rkp ainoansa.

Jos KD ei saa vaaliliittoa, se jää kauas paikasta.

Mielenkiintoisin on Perussuomalaisten tilanne. Eurokriisi, eu-nettomaksuosuutemme kasvu, surkeat rikki- ym direktiivit ja ennen kaikkea liittovaltiokehitys ruokkivat puolueen menestystä.

Paljon riippuu ehdokasasettelusta. Tunnettuja ja osaavia henkilöitä ja kattavasti eri osista maata takaa tuloksen.

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen lienee ensimmäisiä, joka on ilmoittautunut ehdolle. Hyvä niin. Hän kerää monenlaisia ääniä ja erityisesti Keski-Suomesta, josta puuttuu jälleen tunnettuja ehdokkaita. Kepun Mauri Pekkarinen kieltäytyi jyrkästi.

Keskisuomalainen kysyi allekirjoittaneenkin suunnitelmia tiistaina ja julkaisi näyttävän jutun tänään. Kysymys tuli eteeni ”yllättäen ja pyytämättä”.

Vastasin, että en tällä hetkellä harkitse ehdokkuutta missään vaaleissa. Toimittaja jätti tuon ”tällä hetkellä” pois. Vastaukseni lehden jutun mukaan oli siis yksiselitteinen.

Ehdokasasettelu eu-vaaleissa päättyy 15.4.2014, joten aikaa on periaatteessa yli vuosi. Tällä hetkellä en harkitse eikä ole virallisemmin kysyttykään.

Motiivini lähteä ehdokkaaksi voisi olla äänten kerääminen eu-liittovaltion vastustamiseksi ja Suomen etujen puolustamiseksi.  En todellakaan halua Suomen menevän samaan tulonsiirto-, velka- ja vallankeskitysliittovaltioon Välimeren maiden kanssa ja varsinkaan ilman muita Pohjoismaita.

Kieltäytymiseni perustuisi 24 vuoden eduskuntareissaamiseen, 1160 päivän ministeriyteen, osallistumiseen noin 15 vaaleihin viimeisten 26 vuoden aikana sekä se, että on todella mukava olla vapaana ja osallistua vain paikallis- ja maakuntapolitiikkaan ja keskusteluihin täällä somessa.

Onneksi ei ole mitään paineita eikä syytä ennustella tulevaisuutta, kun se on niin vaikeaa.

toimikankaanniemi
Perussuomalaiset Jyväskylä

Olen ollut kansanedustaja vv. 1987-2011 ja 2015 alkaen edelleen. Ministerinä (UM ja STM) olin vv. 1991-94. Olin kaikkien ministerivaliokuntien ja monien työryhmien jäsen. Eduskuntatyössä ollessani olen ollut liki jokaisen valiokunnan jäsen tai varajäsen jossakin vaiheessa.
Olen valtiovarainvaliokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan varajäsen. Lisäksi olen Eduskunnan ja Kansaneläkelaitoksen tilintarkastaja sekä Finnfund Oy:n hallintoneuvoston jäsen.
Tulin ylioppilaaksi Vammalan yhteislyseosta ja opiskelin Tampereen yliopistossa kunnallistutkinnon pääaineena kunnallisoikeus. Opiskelun jälkeen olin kunnallisvirkamiehenä noin 12 vuotta 1975-87.
Uuraisten kunnanvaltuuston puheenjohtajana olin vv. 2001-2014. Lisäksi olin Keski-Suomen maakuntavaltuutettu ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän valtuutettu saman ajan. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen ja Kehitysyhtiö Jykes Oy:n hallituksen jäsen sekä Vitapolis Oy:n hallituksen puheenjohtaja olin 2013-2014.
Nykyisin olen Jyväskylän kaupunginvaltuuston jäsen ja Keski-Suomen maakuntavaltuuston varajäsen. Edelleen olen Suomen Kuntaliiton hallituksen ja työvaliokunnan jäsen sekä Kuntaliitto Holding Oy:n ja Suomen Kuntasäätiön hallituksen jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu