Toimin nasta! Asiaa

Åkerholm rehellisenä

Mielenkiintoinen ohjelma "Harmaa eminenssi" nähtiin Yle tv1:llä maanantai-iltana.

Pitkän linjan virkamies Johnny Åkerholm kertoi rauhalliseen ja asialliseen tapaansa EU-euro-kokemuksiaan ja näkemyksiään. Pohdinta oli rehellistä. Hän kertoi sekä myönteiset että kriittiset näkemyksensä omia virhearvioitaankaan peittelemättä.

Åkerholm kertoi, että hän ei uskonut euron menestykseen sitä luotaessa. Hanke oli poliittinen, ei talouspoliittinen. Tässä hän oli täysin oikeassa. Tänään tuskin kukaan rehellinen ihminen voi toista väittää.

Pitkään jatkunut liian halpa raha eli liian matala korkotaso oli itsepetosta. Kun lainaa oli rajattomasti saatavissa ja korko oli matala, se houkutti tuhlaamiseen. Tuottaviin investointeihin ei sijoitettu, vaan kulutukseen. Se johti heikoimmat valtiot ylivelkaantumiseen.

Ei Suomikaan käyttänyt halvan rahan etua tuottaviin investointeihin. Tosin käytimme tilaisuutta hyväksi saattamalla julkista velkaantumista kuriin. Kotitaloudet sen sijaan velkaantuivat 2000-2010 noin 70%:n tasosta noin 110%:n tasoon.

Vakaus- ja kasvusopimusta ei edes yritetty noudattaa juurikaan missään maassa.

Lopulta Maatsrichtin sopimuksen ja nykyisen Lissabonin sopimuksen määräyksiä olla auttamatta kriisiin itsensä ajaneita euromaita ei noudatettu.

Sopimukset ja säännöt eivät ole merkinneet euroalueella mitään.

Tällainen politiikka loi moraalikadon. Se on johtanut kriisin leviämiseen.

Suomi liki ainoana euromaana noudatti vakaus- ja kasvusopimusta ja muita EU-ja eurosääntöjä vuoteen 2010 asti.

Toukokuussa 2010 Vanhasen hallitus lähti muiden euromaiden rintamaan ja alkoi rikkoa Lissabonin sopimuksen artikloja. Kreikka oli silloin avauskohteena. Kataisen hallitus on jatkanut räikeää sääntöjen rikkomista muiden euromaiden kanssa. Samoin EKP.

Åkerholm kertoi harjoitetun poliittisen petoksen johdonmukaisesti. ELäkkeellä olevaa asiantuntijaa ei mikään sido paljastamasta totuutta.

Virheiden ketju on jo pitkä. Sen katkaiseminen tekee kipeää. Se onnistuu vain tähänastista syvemmän kriisin kautta. Sellainen on edessä. Vain ajankohdasta voi olla erilaisia näkemyksiä.

Åkerholmia syytetään joistakin "muistamattomuuksista". Syytökset voivat olla aiheellisia tai sitten ne saattavat olla toisen osapuolen yritys pestä omia "likaantuneita" käsiään.

Joka tapauksessa Johnny Åkerholm ansaitsee tunnustuksen rehellisestä ulostulosta äärimmäisen tärkeässä asiassa. Sellainen euro-projekti on Euroopalle ja ennen kaikkea Suomelle, joka nyt elää varsin kriittisiä aikoja.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

32Suosittele

32 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Toimi Kankaanniemi. Hyvä ja asiansa hallitseva kirjoitus Åkerholmin dokumentista "Harmaa eminenssi". Valaisee maallikollekin monta asiaa.

Väijyykö pm.Lipponen piilokuvioissa takana? Entäs Koivisto?

Hatunnosto Kankaanniemelle paljastuksista. Ja blogista.

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Niinpä niin, ei ole euron vika, että pankki- ja rahalaitosjärjestelmä, joka on kaiken taustalla innosti niin yksityisiä ihmisiä kuin valtioitakin kuluttamaan huittisen hullun pojan lailla enemmän kuin tienasivat.

Yhteisvaluutta kylläkin aiheutti sen, että ongelmat pysyivät piilossa pitempään kuin erillisvaluuttojen aikaan, jolloin varojen siirto maasta toiseen ei ollut niin joustavaa.

Kaikes taustalla kuitenkin on monetaristinen pankki- ja rahalaitosjärjestelmä ja sen ytimenä liikepankkien mahdollisuus luoda rahaa tyhjästä velkaannuttamalla ihmisia, yrityksiä ja valtioita. Jos pankkisektori olisi pidetty järjestyksessä USA:n, Islamnnin, Latvian, Espåanjan, Kreikan ja Kyproksen rahoituskriisejä ei olisi lainkaan päässyt sntymään.

Muistutan vielä, että me suomalaiset loimme itse itsellemme 1990 -luvun laman ihan ilman euroa, mutta juuri sillä mekanismilla, millä lama takuuvarmasti saadaan aikaan.

On aivan liian helppo ratkaisu syyttää euroa kaikista vaikeuksista ja samalla unohtaa, mikä on kaiken takana.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Niinpä niin.

On helppoa sysätä vastuu kriisistä järjestelmän niskaan. Mutta pitää muistaa, että joku ne järjestelmätkin on luonut ja sallinut niiden tehdä tuhotyötään.

Jos katsotaan, ketkä olivat Suomessa tuon järjestelmän arkkitehdit, toteuttajat ja sen toiminnan mahdollistajat, niin havaitaan, että he olivat Erkki Liikanen (vvm 1987-90) ja Paavo Lipponen (pm 1995-2003). Heitä yhdistää sama poliittinen aatesuunta. Sen piti olla sosialidemokratia, mutta se olikin äärimmilleen viritetty monetarismi ja markkinaliberalismi!

Johnny Åkerholm todisti itse mukana olleena edellä todetun ja kertoi myös selkeästi, miten se tapahtui ja mihin se johti.

Kansallisteatterin näytelmä Neljäs tie kertoo samat asiat. Kannattaa käydä katsomassa sekin.

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Mihin unohtui Mauno Koivisto, joka oli tuolloin Suomen presidentti ja olisi halutessaan estää valuutan ja pankkitopiominnan vapauttamisen jopa niin, että valvonta lyötiin kokonaan laimin. Se ei yksinkertaisesti kuunut pankkitoiminnan vapautusohjelmaan. Seuraukset tiedämme.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #10

Koivistoa ei tietenkään näy missään. Hänellä oli juoksupojat, jotka tekivät likaisen työn.

Koivisto pääsi taustavaikuttajaksi tullessaan nimitetyksi Suomen Pankin pääjohtajaksi.
Tätä ennen Koivisto ajoi syksyllä 1967 Suomeen 32 % devalvaation.
Kait Heinonen sentään demarina on lukenut Koiviston kirjan Linjanvetoa ja Paasiosta kertovan kirjan Kun aika on kypsä?

Koivisto ei malttanut edes luopua Suomen Pankin pääjohtajuudesta vaikka tuli valituksi presidentiksi.
Koivisto nyppi Suomen Pankissa olleita sätkyukkoja naruista.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Viljo Heinonen:
"Muistutan vielä, että me suomalaiset loimme itse itsellemme 1990 -luvun laman ihan ilman euroa, mutta juuri sillä mekanismilla, millä lama takuuvarmasti saadaan aikaan."

Viljo Heinonen, ei 1990-luvan syyllisiä saa kollektivisoida!

1990-luvun laman loi taustavaikuttajana toiminut presidentti Koivisto voidakseen rukata Suomen perustuslain EY-kuntoon. Ilman lamaa Koivisto ei olisi onnistunut hyväksyttämään poikkeuslakia nimeltä SÄÄSTÖlaki.

Koivisto sai lisäksi syyttää markkaa devalvaatioista. Tällainen ajattelutapa sai ihmisiä ajattelemaan eurosta positiivisesti.

Ks.
http://koti.mbnet.fi/jorjaa/perustuslain_eu_mukaut...

Heikki Virkkunen

Olipas todella kuuntelemisen arvoinen ohjelma. Åkerholm tyrmäsi täysin bailout-systeemin.

TK:"Åkerholm kertoi harjoitetun poliittisen petoksen johdonmukaisesti. ELäkkeellä olevaa asiantuntijaa ei mikään sido paljastamasta totuutta."

Nimenomaan. On suorastaan järkyttävää, millaista jälkeä on saatu aikaan ainoastaan poliittisen pelin seurauksena. Pelissä jätettiin heti alkuunsa huomioimatta se seikka, että talous- ja rahaliittoon tyrkyllä olleiden maiden taloudet painivat aivan eri sarjoissa kriisinsietokyvyssään.

Pelin paras pelaaja on ollut tähän mennessä Kreikka. Pääsi rahaliittoon vääristelemällä lukunsa ja on nyt onnistunut saamaan velkojaan anteeksi ja leikatuksi roppakaupalla. Kreikkaan on upotettu pelastuspakettien muodossa jo enemmän rahaa kuin sillä oli alunperin velkaa.

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/02/19/k...

Käyttäjän Banjaljubitel kuva
Vesa Suonmaa

Hämmästyttävää miten ex-byrokraatti voi myöntää olleensa sinisilmäinen suhteessa EU-sopimuksiin ja lupauksiin.

http://areena.yle.fi/tv/1866182

Siinä on esimerkki nöyryydestä jota nykyisiltä poliitikoilta kaivataan.

Kissa on nostettava pöydälle!!

Heikki Virkkunen

Enemmän minusta tuli Åkerholmin puheesta ilmi se, että siten marssittiin, kuten poliitikot tahtia löivät. Yksittäiset virkamiehet ja asiantuntijat, taitavatkin, jäävät aina poliittisen jyrän ja kiipijäpoliitikkojen tallomiksi. Tämä koko poliittinen sirkus koto-Suomessakin on monesti niin häpeällistä seurattavaa, että mieli haaveilee välillä pelkkään asiantuntemukseen perustuvasta virkamieshallituksesta.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Sitä kutsutaan demokratiaksi. Asiantuntijavalta on kokonaan toinen systeemi.

Heikki Virkkunen Vastaus kommenttiin #25

Tuo nk. demokratia näyttäytyy ajoittain demokratian irvikuvana. Ja erittäin kalliina sellaisena, kuten nykyisen hallituksen toiminta Suomen upottamisessa sellaiseen takuuvelkasuohon, että lapsenlapsia miettiessä meinaa päästä itku.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #25

Demokratia katosi Suomesta 17.1.1992.
Tuolloin alkoi hallituksen diktatuuri.

Eurooppalaisessa demokratiassa hallitus on EY-asioiden kenraalikuvernööri.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #25

Taisi olla pikemmin orwellilaista demokratiaa ja koivistolaista komentovaltaa?

Kummisetinä Koivisto ja Lipponen. Kotimaassa.

Hienoa paljastusta. Kunnianosoitus Kankaanniemelle ja Jaakkolalle.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #45

Koivisto aloitti tulevaisuuden suunnitelmat ns. Knoellinger-keskustelukerhossa talvella 1953.

Jengiin kuului nimiä, jotka ovat vahvan markan 1990-luvun ajoilta tuttuja.

Ks. loppupuolta kotisivuni osoitteesta

http://koti.mbnet.fi/jorjaa/Koiviston_cv.php

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

USA:n miljardööripankkiirien suunnitelma euron kaatamiseksi

Heikki Urmas soitti allekirjoittaneelle 30.12.2010 ja luki arkistostaan löytämänsä puheen, jonka oli pitänyt 6.2.1999 eräässä Helsingin Kauppakorkeakoulun juhlassa.
Nauhoitin puheen C-kasetille.

Heikki oli loppukesällä 1998 ollut USA:ssa erään professoriystävänsä luona. Professori oli näyttänyt keväällä 1998 ilmestynyttä Los Angeles Times –lehden artikkelia.

Artikkeli kertoi pienestä suursijoittajien ryhmästä, joka oli kokoontunut vuonna 1995 Wall-Streetin tienoilla sijaitsevaan liikemies-klubiin. Kokoontumisen aiheena oli EU:n tuleva rahayksikkö. Saksan liittokansleri Helmut Kohl oli nimittäin liittopäivillä puhunut suunnitelmasta euron toteuttamiseksi. Eurorahasta tulisi vuonna 2002 uhka maailmanvaluuttana toimivalle dollarille.

Aikaa EU:n tulevan rahayksikön kaatamisen valmisteluun olisi käytettävissä seitsemän vuotta.
Kaikki keinot Euroopan tulevan rahayksikön kaatamiseksi otettiin käyttöön. Miljardien dollarien panoksilla pörssikauppaa käyvä liikemiesryhmä oli valmis suunnitelman toteuttamiseksi maksamaan tavallista enemmän asiantuntemuksesta, mitä olisi saatavissa USA:n parhaista yliopistoista.

--

Heikki kertoi aavistelevansa, että Tohtori Tuhona tunnettu Nouriel Roubini toimii signaalien antajana euroa kaatavan liikemiesryhmän toimeksiannosta.

Kommenttini:

Los Angeles Times-lehden toimittaja ei tiennyt, että Euroopan yhdentyminen ja euro-raha on osana samojen suursijoittajien suunnitelmaa, joka auttaa maailmantalouden valloittamista.

Euro pystyttiin kaatamaan yksinkertaisella keinolla; alhaisella korolla.

Amerikkalaiset uskottelivat, että USA:n taloudella menee huonosti, joten korkoa pitää alentaa.

FED alensi ohjauskorkoa ja eurooppalaiset pankin tarttuivat syöttiin lainatessaan alhaisella korolla ja lainatessaan rahaa edelleen E-Euroopan maille.
Sama systeemi, jolla Suomi ajettiin lamaan 1980-luvulla rahamarkkinoiden vapauttamisen jälkeen.

Luettavaksi
http://koti.mbnet.fi/jorjaa/blogi.php

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Oli tuo komissiolla jo vuonna 1992 tiedossa...

LIIKANEN VAKAUSSOPIMUKSESTA

Euron vakaussopimuksen noudattamatta jättämiseen sopii mainiosti seuraava teksti Erkki Liikasen Brysselin päiväkirjasta:

"Keskiviikko 19.2.1992.
Lounas komission rahapolitiikasta vastaavan osastopäällikkö Jean-Francois Ponsin kanssa. Suomen devalvaatioon liittynyt ensireaktio on jäänyt taakse.
Kysyin, kuinka on ylipäätään mahdollista, että enemmistö voi täyttää talous- ja rahaunionin ratkaisevaan vaiheeseen liittyvät ehdot. Pons vastasi, ettei näin varmasti käykään. Komissiolle kuitenkin riittää, että kehityksen suunta on oikea ja että sitä tukee uskottava talousohjelma."

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Miten Suomen ja Ruotsin EMU-varaumat erosivat?

Suomi halusi mukaan perustuslakia rikkoen eli valtiopetoksella.

Ruotsi oli päättänyt jäädä sivuun.

Lue lisää:
http://koti.mbnet.fi/jorjaa/emuvaraumat.php

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Jorma, kyllä noin tapahtui.

Suomen ja Ruotsin ero oli vielä sekin, että Ruotsissa demokratiaa kunnioitettiin jopa kansanäänestykseen asti, kun taas Suomessa Paavo Lipponen pyyhki demokratialla "sen likaisen paikkansa" ja runnoi historiallisen virhepäätöksen (ja Hallitusmuodon 72§:n rikkomisen) läpi eduskunnassa tiedonannolla.

Mielenkiintoista on nähdä, tuleeko joskus vielä kunnon selvitys/tutkimus siitä, mitä ja miten tehtiin, kun europäätökset Suomessa runnottiin läpi.

Åkerholm antoi hyvää pohjustustusta tällaiselle tutkimukselle.

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Nyt kyllä laitat Lipposen syyksi enemmän, mihin hänkään on koskaan pystynyt. No, jostakin se syntipukki on tehtävä ja Lipposen rooliin se sopii.

Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #12

Lipponen oli pääministerinä kahdessa hallituksessa:
I 1995-1999
II 1999-2003

Pääministerillä on yleensä päävastuu hallituksen toiminnasta ja sen tekemistä päätöksistä. Vastuu on yhtä suuri kuin kokouksissa puheenjohtajalla. Kaikki virheet ja tekemättä jättämiset kantautuvat ensisijassa pääministerille.

Toisaalta tuntuu siltä, ettei hallitusvatuuta tänä päivänä tunneta, mutta se kostautuu viimeistään seuraavissa eduskuntavaaleissa kannatuksen menetyksenä.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #12

Noin sitä demari puolustaa demariveljeään.

Lähihistorian tutkimus on mielenkiintoista. Toisille totuus ottaa koville.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Toimi Kankaanniemi kommentista.

Ruotsin tekaistu EMU-varauma kummittelee kahden vuoden välein EY:n virallisen lehden sivulla. Joka kerta kun, tarkastelaan EMU:un haluavien maiden lähentymiskriitereitä.

EY:n virallisesta lehdestä pääsee näkemään, ettei Ruotsi täytä kriteereitä, koska Ruotsin kansallinen lainsäädäntö (perustuslaki) ole sopusoinnussa...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Erillinen esitys markan poistamiseksi Hallitusmuodosta oli kirjoitettuna Lipposen I hallituksen ohjelmaankin.

Lakiesitystä markasta luopumiseksi ei kuitenkaan annettu, vaan Lipponen äänestytti pelkästä tiedonannosta.

Lipposen hallituksen tiedonantoa euro-jäsenyyteen markkinoitiin eduskunnan historiallisena päätöksenä.

Historiallinen se olikin, nimittäin tapahtui valtiopetos eli Hallitusmuotoon kirjoitetun pykälän teksti menetti merkityksensä laittomasti, ilman lakiesitystä.

Valtiopetos ei rikoksena vanhene.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

http://koti.mbnet.fi/jorjaa/emuvaraumat.php

Toimi Kankaanniemen blogin lukijoille tiedoksi:

Toimi Kankaanniemelle nostan hattua. Hän nimittäin on tunnustanut ja omalta osaltaan pessyt kasvonsa. Muita osallisia odottaa tuomio valtiopetoksesta.
Kankaanniemi nimittäin osallistui EMU-varaumakokoukseen, jonka pöytäkirja määrättiin salaiseksi ja KHO vahvisti salassapidon.

Olli Polli

Herra Akerholmin tarina eroaa joissain paikoissa merkittävästi ARD-kanavan dokumentista ja siinä puhuvien politikkojen selityksistä.

http://www.youtube.com/watch?v=PKXUyu5AxIc

Tämä saattaa olla itsesuojeluvaistoa tai tietämättömyyttä. Tiedä häntä ja lopuksi totuuden voi nähdä monesta kulmasta omilla ehdoilla.

Syy-seuraus sidoksista on dokkarissa joitain "haluttuja" harhoja, esim. Kreikan lainojen "sijoituskohteista" = Eläkkeet ja virkamiehet... Miksi kukaan ei koskaan mainitse X-miljardien infra-projekteja kuten Ateena 2004 Olympiat, lentokentät Ateena/Thessaloniki, satamien ja teiden rakennus........projekteja joiden tekeminen on auttanut Saksaa olemaan luokkansa priimus ja Ranskan hopealle.(rakentaja/rahoittaja)
Kreikalle jäi näissä projekteissa allekirjoitusoikeus ja meille muille maksajan osa!

Olli Polli

Lisää merkittäviä dokumentteja: http://www.youtube.com/watch?v=QIlqJbLdB78

Olisi YLEllä ainakin rahaa ostaa moisia ja tekstittää niitä nähtäväksi...uusintojen ja haitallisien sarjojen sijaan.

Simo Sipola

Juha,

Åkerholmin perustelut eivät lopulta poikkea juurikaan siitä, mitä saksalaispoliitikot ja -keskuspankkimiehet ARD:n dokumentissa selittävät. Näkökulmassa on tietysti eroa ja joissakin yksityiskohdissa (esim. Goldman Sachsiltä tilattu tilinpitokikkailu), mutta euron uskottavuuden murenemisen päälinja on sama.

Åkerholm ei väitä, että Kreikka olisi pannut halpaa rahaa pelkästään eläkkeisiin ja virkamiesten etuihin. Se on minun kysymykseni, josta hän ottaa kiinni ja jatkaa - ja mainitsee myös olympialaisten tuoman rakennusbuumin, joka auttoi Kreikan talouden huimaan kasvuun ja paransi tilapäisesti talouden tasapainoa. Ei Kreikka ollut siinä pelkästään ottavana osapuolena.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Tuota noin. Sysäät euron viaksi ongelmia jotka pohjimmiltaan ovat muualla. Matala korkotaso johtui pitkälti korkokilpailusta johon EU:kin osallistui ja jolla pyrittiin käytännössä sekä imemään investointeja että pitämään rahan arvo suhteellisen vakaana ja itselle "sopivana". Moinen lisää kasvua ja ostovoimaa, mutta on selvää, että siinäkin on riskinsä. Korkokilpailu ei kuitenkaan ole kovin keskeisessä osassa nyt päällä olevassa kriisissä, sillä paljon keskeisempi on pankkien halu pelata ja ottaa koko ajan kasvavia riskejä tilanteessa jossa riskeistä sai jatkuvasti muhkeita voittoja.

Se mihin sijoitettiin tai oltiin sijoittamatta ei myöskään ollut eurosta riippuvaista toimintaa. Voit tutkiskella eri euromaiden toimintaa ja aika nopeasti huomaat, että saman sateenvarjon alla harjoitettiin kovin vaihtelevia linjoja.

Eurossa(kin) on toki ongelmansa, mutta ei sitä nyt ihan mistä tahansa ole mielekästä syyttää. Kyllä ne päivänpoliittiset ratkaisut ovat useinmiten keskeisemmässä osassa kuin euro.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Toimi Kankaanniemi #9.

Eurokriisi on sellaisessa tilanteessa, että se saa kansalaiset lopultakin ajattelemaan, mitä koto-Suomessa on tehty.

Vanhanen, Katainen ja Urpilainen saavat henkilökohtaisesti vastata euron pelastamisoperaatioistaan, kuten Ryti aikanaan ribbentrop-sopimuksesta.

Ryti tosin pelasti Suomen, mutta nämä nykyiset johtajat tuhoavat.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Jorma Jaakkola näyttää olevan kokoomuksen järkevin ja rehellisin ihminen. Olet oikeassa näissä maanpetoskysymyksissä, päättäjämme tulisi saattaa oikeuteen, mitä pikemmin, sen parempi.

Koivisto, Lipponen, Liikanen, Niinistö, Vanhanen, Kiviniemi, Katainen, Urpolainen syytteeseen maanpetoksesta, linnaan ja sellien avaimet Itämereen.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Luin hiljattain Kauko Holopaisen (sdp) kirjoittaman kirjan "Kahden presidentin mies Harri Holkeri".

Holopainen kirjoitti, että sini-punan esileikit alkoivat syksyllä 1985.
Sorsa oli lonksutellut hallitusovia Kokoomukselle ja sanonut, että Kokoomuksen on tunnustettava vain olevansa urbaani keskustalainen puolue, niin ovet vallan kammareihin avautuvat.

Taitaa olla niin, että Kokoomukseen soluttautui demareita. Puheenjohtajaksi tuli Vallilan Työväen uimari, jolla pieni piiri halusi syrjäyttää pj Ilkka Suomisen. Toisella kerralla onnistui.
Holopainen kutsuu ryhmää s-s-z -ryhmäksi.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Koivisto teki niin maanpetoksen kuin valtiopetoksenkin.

Valtiopetos on rikos, josta saa enimmillään elinkautisen vankeusrangaistuksen. Tästä taas seuraa, että se ei rikoksena vanhene.

On merkillistä, että Suomen valatmedia ei uskalla kertoa totuutta kansalle.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Toimi taas ei muistanut niitä myönteisiä vaan ainoastaan kielteiset asiat. Objektiivisuus ei tietysti aktiivipoliitikolle olekaan mikään hyve. Saas nähdä saadaanko eläköityneeltä Kankaanniemeltä vielä joskus asiallista analyysiä. Toivotaan, että sen tapahtuu viimeistään 2015 hävittyjen ek-vaalien jälkeen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Börje, mitkäs ne euron hyvät puolet ovat? Siis pyydän niitä hyviä puolia listatuiksi mitä meillä on mutta Ruotsilla tai Tanskalla ei ole.

Miun mielestä meillä on talous paljon enemmän perseellään kuin Tanskalla tai Ruotsilla ja velkaakin hallitus on ottanut miehekkäästi. Sitten vielä ne EVM sitoumukset ja tukipaketit.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"mitkäs ne euron hyvät puolet ovat?"

Ei niitä ole olemassakaan, Suomen talouden kannalta. Koko euroajan on kauppatase hiipunut, käyden jopa pakkasella. Euro on liian vahva valuutta vientiteollisuudellemme. Omalla valuutalla pärjäisimme hienosti, kuten ennen eu/eurohimmeleitä.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Uimosen mielestä on Suomen kannalta myönteistä laittaa kymmeniä miljardeja euron pelastamiseen.

Suomen kannalta taitaa olla myönteisintä todeta:
Koivisto ja Lipponen tekivät valtiopetoksen: hävittivät markan hallitusmuodosta ilman lakiesitystä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tässä vähän faktaa, joka kannattaa lukea huolellisesti ja suhtautua siihen objektiivisesti:

http://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat/...

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Kirjoittelin lähinnä Åkerholmin esittämistä näkemyksistä ja faktoista.

Åkerholm ei myönteisiä asioita eurosta tainnut esittää yhtäkään.

Minä mainitsen nyt yhden: on mukava matkustella euroalueella, kun ei tarvitse vaihtaa valuuttaa.

Muita ei tule mieleen.

Matala korkotaso on ollut ja on edelleen myös Ruotsissa, vaikka se ei eurossa ole. Se ei myöskään ole ottanut valtavia vastuita kriisimaiden ja -pankkien massiivisista veloista eikä ole näin myöskään rikkonut EU:n perussopimusta.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Tänään taas tuli yksi uutinen euron hyvästä puolesta:
Erään yrityksen konttoritoimintoja siirretään Puolaan.

ulf fallenius

Se kauhein on silti se että kukaan ei uskalla tätä Eu ja euro junaa pistää oikeille raiteille vaan sopimusrikokset senkun jatkuu eikä loppua näy.

Matias Härkönen

Sopimuksista viis! Nythän ajetaan pankkiunionia joka rikkoo EU-sääntöjä. Mutta siitä viis sanoo esim. Dijssebloem. Muutetaan EU-säännöt jos tarvitsee!

http://www.talouselama.fi/uutiset/euroryhman+dijss...

Petri Rautiainen

Eikä tästä valtakunnasta löydy sellaisia suoraselkäisiä politikkoja, jotka myöntäisivät virheensä ja ottaisivat niistä opiksi vaan samoja virheitä toistetaan kerta toisensa jälkeen.

Jos on joku "suoraselkäinen" politikko, hänen mielipiteensä ja ajatukset lytätään täydellisesti. Näitä suoraselkäisiä Suomi tarvitsee lisää.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Katsoin Åkerblomin haastattelun. Suomen hallitus on tainnut elää Åkerblomin Eurooppaan (euroalueeseen) nähden ns. rinnakkaistodellisuudessa?
Siellä luonnonlaitkin joustavat, jos niin päätetään ;-)

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Mainio oli Åkerholmin toteamus myös, kun hän sanoi, että "euro on eliitin hanke ja sille pitäisi saada myös kansojen hyväksyntä".

On vain niin, että kansat eivät sitä enää ala tukea. Eivät ehdi enää. Kyllä kansa tietää!

Jaakko Anttila

"alkoi rikkoa Lissabonin sopimuksen artikloja" on UKIP-puolueen ja persujen primiitivistä ja valheellista propagandaa.

Asianomaiset Lissabonin sopimuksen artiklat päättyvät poikkeuslausekkeeseen: "...mainitun kuitenkaan vaikuttamatta jäsenvaltioiden yhteisiin toimiin."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset