Toimin nasta! Asiaa

Kiitos lehdestä Kokoomus, mutta missä työ, Virkkunen ja vauraus?

Aamun lehden, Keskisuomalaisen, liitteenä saimme "Uusi aalto"-nimisen lehdykäisen. Kiitos siitä, Kokoomus. Se on siis veronmaksajien puolueelle antamilla varoilla tehty painotuote. Näin niitä tukieuroja pitää käyttää poliittisen tiedon, osin probagandankin, levittämiseen.

Uusi aalto herätti muutamia ajatuksia.

Ensimmäiseksi hämmästytti se, että värejä oli käytetty runsaasti, mutta niin, että tärkeimpien juttujen lukeminen on mahdotonta. Jopa pääministeri Jyrki Kataisen kolumnin teksti ei näy eikä ole luettavissa. Pieni teksti ei erotu synkän sinisestä pohjasta. Vain otsikkosana "Yhdessä" ja laatikkolainaus "Kokoomuslaisessa ajattelussa työllä on itseisarvo" näkyvät. Muutamat muutkaan kirjoitukset eivät ole luettavissa edes hyvässä valaistuksessa ilman suurennuslasia.

Toinen huomio lehdykäisessä on se, että siinä ei ole hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkuselta kirjoitusta. Edes hänen nimeään en löytänyt kahdeksansivuisesta aviisista. Miksi? Onko häneen sidottu ja täällä(kin) täyden tyrmäyksen saanut ja epäonnistuva kuntarakenneuudistus syynä tähän? Pelkääkö Keski-Suomen Kokoomus kannatuksen romahduksen jatkuvan, mikäli Virkkusen nimi ja kuva olisi kansan nähtävillä?

Kolmas silmiin osuva juttu on se, kun meppi Petri Sarvamaa toteaa, että "EU on tuonut suunnattomasti vaurautta ja vakautta Eurooppaan."  Mitähän tästä ajattelevat keskisuomalaiset lukijat, kun viimeisin työttömyystilasto osoittaa yhä synkkeneviä lukuja? Meppi taitaa elää lihapatojen ääressä irti suomalaisesta todellisuudesta?

Maakunnassamme 20 000 työttömän raja (nyt 14,9%) rikkoutuu lähikuukausina. Miten se olikaan, Jyrki Katainen: Työlläkö se itseisarvo kokoomuslaisessa ajettelussa on?  Miten se näkyy hallituksen politiikassa ja keskisuomalaisten arjessa?

EU/euro on yksi syyllinen siihen, että keskisuomalainen teollisuus on ahdingossa.

Valtiontalous on pahenevassa kriisissä. Paniikissa Kataisen hallitus jatkaa Vanhasen hallituksen aloittamaa Keski-Suomen kaikkien valtion aluehallinnon virastojen alasajoa. Maakunnan lentoyhteydet ovat loppumassa kokonaan. Väylähankkeita ei ole toteutettu kymmeneen vuoteen. Jyväskylä ja monet muut kunnat ovat vajonneet syvään talousahdinkoon ja yt-neutteluihin.

Tämäkö on sitä suunnatonta vaurautta ja vakautta?  Edes Ranskaan, Espanjaan Kreikasta puhumattakaan ei EU ole onnistunut tuomaan vaurautta saati vakautta. Ei, vaikka suomalaiset veronmaksajat ovat ottaneet kymmenien miljardien vastuut kriisimaiden ja niiden pankkien veloista. Suomesta EU/euro on vienyt vaurautta ja pian on vakautemmekin taaksejännyttä aikaa.

Kokoomus on velanottopuolue, 100 mrd euron ja 60%/bkt rajat rikkoutuvat ennen eduskuntavaaleja ja verotus kiristyy. Näinkö sen vaurauden ja vakauden suhteen piti mennä?

Summa summarum. Kiitos lehdykäisestä Keski-Suomen Kokoomus!  Se minkä siitä pystyi lukemaan, herätti ajattelemaan ja vahvisti tulevaa äänestyskäyttäytymistäni ja uskon, että monen muunkin! Nyt tarvitaan isänmaallista vastuunkantoa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Samanlainen läpyskä paikalliseksi muokattuna, tuli myös Etelä-Saimaan välissä. Vaalipiirin neljänneksi suurin puolue haluaa jostain syystä mm. korostaa että vaalipiiriuudistus oli hyvä asia.

Milloinhan muuten valtakunnan media alkaa kirkumaan isoin otsikoin, että Katainen ei saanut juttua läpi Pravdaan, joten joutui ostamaan näkyvyyttä veronmaksajien rahoin ja että se maksoi ainakin kymmenen kertaa sen mitä perussuomalaisten etusivu?

Käyttäjän koivan25 kuva
anja koivistoinen

uusi aalto

"Suomi kaipaa välittämistä." Etusivulla kyllä näkyi,
"Onnellisuus on ilon tuottamista." "Vanhusten asiat ovat tänä päivänä hyvin verrattuna siihen, miten ne ovat joskus olleet."

300 miljoonan säästöt vanhusten laitoshoidosta kun koti-, avo-, kodinomainen palveluasuminen on lapsenkengissä, tuo ilmeisesti onnellisuutta ja iloa.

Päivä pilaantui moisesta hehkutuksesta.

Veikko Korhonen

" Jopa pääministeri Jyrki Kataisen kolumnin teksti ei näy eikä ole luettavissa."

Tuskin siinä mitään menetti. Itse vaihdan kanavaa aina kun käteinen ilmestyy kuvaruutuun. Säästää hermoja.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kyllä kokoomuslaiset osaavat laittaa asiat kuntoon...totesihan A. Stubb Kreikan ensimmäisen apupaketin jälkeen, että "nyt aiat niin Kreikassa kuin muuallakin Euroopassa ovat kunnossa. On pölhöpopulismia väittää jotakin muuta."

Että uskoa kai tuo pitää, ettei vaan syyllistyisi pölhöpopulismin levittäjäksi, sillä siitä ei Kokoomuksen pojat taitaisi tykätä.

Käyttäjän EevaLinnanmki kuva
Eeva Linnanmäki

No jo vain Toimi Kankaanniemi.Mitäs hyvää perussuomalaiset ovat saaneet aikaan? Hallitusvastuu ei maistunut, kun "yksinvaltius periaatteenne" esti sen, mutta silti nostatte mahtavaa verorahoin jaettua puoluetukea.Kannattaisi edes yrittää sen eteen jotain tehdäkin, eikä eripuraa aina lietsoa.Maassamme on vauraus edelleen, kun vain näemme sen hyvän mitä meillä on. Turha siis kylvää tyytymättömyyttä kansaan.Me tarvitsemme tyytyväistä positiivista mieltä, ahkeruutta sitkeyttä ja vastuuntuntoa itsestä ja lähimmäisistä.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Jep. Ajatellaan positiivisesti.

Hallitukseen menivät ne puolueet (ent. kommareista mustiin porvareihin), jotka olivat valmiit pelastamaan suomalaisten veronmaksajien vastuulla saksalaiset ja ranskalaiset pankit ja sijoittajat. Positiivista!

Puoluetukea maksetaan kaikille eduskuntapuolueille niiden kansalta saaman kannatuksen mukaisesti. Otetaan puoluetuki pois oppositiolta. Positiivista!

Oppositiolta myös puhe- ja aloitevalta pois niin kaikki menee hienosti ja kaikki ongelmat poistuvat. Positiivista.

Noinko olisi hyvä ja tasapuolista ja kaikki onnellisia vai kuinka? Pohjois-Korean malli???

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset