Toimin nasta! Asiaa

Väyrynen on umpikujassa Aldessa

Kuten täällä moni on jo kirjoittanut, Paavo Väyrynen teki ehdotuksen, että perussuomalaiset mepit liittyisivät samaan parlamenttiryhmään hänen ja muiden kepulaisten kanssa. Julkisuustemppu.

Väyrynen näyttää uskovan Ps:n saavan 3-4 meppiä toukokuun vaaleissa, koska hän toivoo jopa 7-9 suomalaismepin liittymistä Aldeen. Kepu saa 3 ja Rkp menettää ainoan paikkansa. Väyrynen toivoi myös KD:n mepin siirtyvän liberaaleihin. Tosiasia on kuitenkin se, että myös KD menettää paikkansa, ellei se saa vaaliliittoa. Kuka voisi kuvitella KD:ta liberaalipuolueena? Se kuuluu nyt ja jatkossa oikeistoryhmään EPP:hen.

Ehdotus on mielenkiintoinen.  Väyrynen jo nyt on äärimmäisen huolestunut siitä, että hän joutuu Olli Rehnin ja Anneli Jäätteenmäen kanssa liberaaliryhmään. 

Väyrynen on pyrkinyt aiemmin pois liberaali-Alde-ryhmästä. Kepu ei ole sitä sallinut. Nyt hänellä on hätä ja hän kutsuu Perussuomalaisia apuun. Turhaan.

 

Lasse Lehtinen ja Sanna Ukkola kirjoittavat kirjassaan Vastarannan kiiski (sivu 227), miten "Väyrynen ryhtyi riitelemään heti europarlamenttiin tultuaan". "Liberaaliryhmän ja Väyrysen näkemykset Euroopan unionista eivät osuneet yksiin." Näin siis jo 1990-luvun puolivälistä alkaen.

Kirjassa todetaan edelleen, että "liberaaliryhmän enemmistö ja johto ovat kautta aikain olleet federalisteja, liittovaltion kannattajia". Tämä selittänee sen, että Väyrynen oli ryhmässään melko yksinäinen eikä saanut mitään merkittäviä tehtäviä.

Ryhmän enemmistön ja johdon kanssa räikeästi eri linjoilla oleva edustaja on täysin vaikutusvallaton, vaikka olisi kuinka viisas ja pätevä. Kirjassa väitetäänkin Väyrysen olleen suomalaismepeistä kaikkein laiskin. Tämänkin selittää sen, että hän oli ryhmässä "syrjäytetty".

Paavo Väyrynen on kokenut, taitava ja ovela poliittinen taktikko. Sitä osoittaa myös hänen perussuomalaisille osoittamansa vetoomus liittyä liberaaleihin. 

Ps:n tulevat mepit eivät missään tapauksessa voi liittyä liberaalien Alde-ryhmään. Se olisi asettumista räikeästi Suomen etuja ja puolueen tavoitteita vastaan. Petos.

Alden liittovaltiointoisuus, maatalous- ja aluetukien vastustus ja moni muu tavoite ovat täydellisessä ristiriidassa Paavo Väyrysen puheiden kanssa.  Tästä seuraa se, että jos Väyrynen valitaan europarlamenttiin, hän on pienenevässä ryhmässään aiempaakin yksinäisempi ja vailla minkäänlaista vaikutusvaltaa.

 

On aivan varmaa, että uuteen europarlamenttiin syntyy merkittävä liittovaltiokehitystä vastustava keskiryhmä. Se on todennäköisesti suurempi kuin Alde, Vihreät tai vasemmisto.  Näin siitä huolimatta, että äärioikeisto ei siihen sovi eikä pääse.

 

Paavo Väyrynen, lupaa sinä liittyä ryhmään, jonka tavoitteet kaikkein tärkeimmässä asiassa, liittovaltion vastustamisessa, sopii sinulle!  Saat uskottavuuden ja laajan tuen!  Olli Rehnin rinnalla Alde-ryhmässä olet tuuliajolla!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Toimilta jälleen hyviä huomioita!

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Kyllä Keskusta on aivan aiheesta saanut lempilapsen nimekseen; kepu ja niin kepulia että kahdella rattaalla mennään kun yhdessä ei ole vara parempi ts.uskottavuuden linjasta,mitä tulee "Väyryseen",niin rattaita on niin monta että jokainen vetää eri suuntiin :
Ole siinä sitten uskottava koko kansankin luottomies kuin linjaan joka pitää tiukoissakin kaarteissa ?

Supliikki - on parasta poliittisilla saroilla,jolla tunnetusti pärjää eri lehtereillä ollessaan"syrjäytettykin keputtelee omissa sfääreissään yksilötasolla".

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Tämä oli tärkeä kirjoitus päivän polttavaan aiheeseen !

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Paavo Väyrynen, lupaa sinä liittyä ryhmään, jonka tavoitteet kaikkein tärkeimmässä asiassa, liittovaltion vastustamisessa, sopii sinulle!"

Mikähän se ryhmä vaalien jälkeen on? Ilmeisesti sama kuin perussuomalaisilla? Ryhmän nimi ja koostumus?

Käyttäjän JuhaniMetsanen kuva
Juhani Metsänen
Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Niin, kyllä se näyttää olevan de-facto tilanne, jotta kok+sdp+kesk+rkp+vihr ovat ainakin liittovaltiota ajavissa ryhmittymissä. Ei se Paavo sieltä pääse rimpuilemaan mihinkään.

Nyt on ihan äänestäjän vapaus ja oikeus äänestää.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Voi että. Maamme voisi hyvin, kun Väyrynen olisi presidentti ja Soini pääministerimme.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

No kyllähän se Väykkä on takinkäännön suomen mestari, pitkään kasvot kepulle siitä että "se pettää aina".

Mutta ihmisten pitää tietää se, että ääni Paavolle on ääni Aldelle, Rehnille, federaatiolle ja maataloustukien lakkautukselle.

EDIT:
Jopa miun isoisä, rauha hänen muistolleen, puhui konna-kobra Väyrysestä.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Sellaista umpikujaa ei ole olemassa, mistä Väyrynen ei osaisi poistua.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Niinpä ja pistää miettimään.

En tiedä tavanomaiseen tapaani saatan olla väärässä. Pohjoismaiseen demokratiaan periaatteessa kuuluu jonkinlaisen kansallisen identiteetin määritelmä. Sen olennainen osa on monipuoluejärjestelmä ja parlamentti, josta päättää kansa vaalien avulla.

EU parlamentteineen laittaa kansalaisen käsityksen ihan toiseen järjestykseen. Onko Saksan tai Ranskan Italian SDP, Kokoomus tai Kristilliset, Vasemmistoliitto, RKP:stä puhumattakaan sama kuin meidä omat kotoiset puolueemme. Vihreät ja tuulimyllyt saattavat synkata.

Vaikea vieläkään käsittää ideologiaa kontra kokonaisvaltaisesti eurooppalaisena, yhdenmukaisena samaan muottiin kulttuurista riipumattomana mallina. Veljespuolue?

Olisiko parempi ensin järjestää vaalit kotimaassa ja keitä sinne rysselliin sitten valitaan edustamaan kansamme etua. Euroopassa on liittovaltioita jotka kuuluvat EU:n ja lisää saattaa tulla. Ota näistä sitten selvää.....

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Tarkoitan, että kansallisten valtioiden liitto, hellävarainen sellainen saattaa kuitenkin olla se tulevaisuus tai visio, miten vain? Ilman Himasen tutkimuksiakin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eiköhän Väyrynen häviä nämä vaalit kuten niin monet aiemmatkin, joten mitään ongelmaa ei taida olla.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Börje
Aika näyttää, aika näyttää. Tuskin Väyrynen mikään ongelma on eurooppalaisessa mittakaavassa. Skeptikot, kriittiset, toisin ajattelijat. Vaalit ovat vaihtoehtovaalit ei sen kummempaa kuin mitä demokratia puhtaimillaan ja likaisimmillaan on.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Täälläpä näkyy olevan pelin politiikkaa. Pave ei ole vaihtanut puoluetta tuuliviirin tavoin.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Joskus käy niin, että puolue valitsee uuden linjan. Silloin vanhalla linjalla oleva joutuu tekemään oman ratkaisunsa. Näin oman ratkaisunsa tehnyt ei myöskään riko vaalilupauksiaan.

Yksinkertaista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Joskus käy niin, että puolue valitsee uuden linjan."

Sisäpiiritietoa PS:tä?

"Silloin vanhalla linjalla oleva joutuu tekemään oman ratkaisunsa."

Mm. entiset SMP:n kannattajat?

"Näin oman ratkaisunsa tehnyt ei myöskään riko vaalilupauksiaan."

Liittyy edellä mainittuihin?

"Yksinkertaista."

Näin puhui Delfoin oraakkeli?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Seija. Ensin anteeksi kun puutun Toimille osoittamaasi kommenttiin. En voinut vastustaa kuitenkaan ottamatta kantaa kommenttiisi, sillä minusta sinä tietoisesti esität vääriä kysymyksiä. On jokseenkin päivän selvää mitä Toimi tarkoittaa omassa kommentissaan. Hänen aiempi puolueensa kun on KD, niin miksihän vedät mutkat suoriksi? Ilkeilyä?

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Hyvä perustelu! Puolueuskollisuus on merkittävästi vähentynyt, mikä näkyykin kannatusten voimakkaina vaihteluina. Peruskannattajien määrä pienenee. Esim. EU-asiat, kuntaliitosasiat tai joskus poliittiset laskelmat ajavat ihmisen puoluevaihtoon. Itse en pidä kovin hyvänä sitä, että vaihdoksia vastuupaikoilla kovin helposti tapahtuu. Kun näin käy, turhautuminen puolueseen on suurta. Hyvää jatkoa Sinulle !

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Toimi,

taisipa Paavon monot lipsua nyt väärille raiteille - ei hyvältä näytä - ellet Sinä sitten asetu ehdolle - tai jo listoilla olekin...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eiköhän Toimi olisi edelleen KD:n riveissä mikäli olisi tullut valituksi eduskuntaan, pettymyksen nieleminen taisi ottaa kovalle.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Puolueet valitsevat omat linjansa ja asettavat tavoitteensa. Niin minäkin. Onneksi Suomessa on vapaus valita, erota ja liittyä tai olla liittymättä.

Minä erosin puolueesta 30.9.2011 ja liityin toiseen 16.5.2013. Puolitoista vuotta olin puolueisiin sitoutumaton. Oli siis hidas ja piiiitkä loikka, jos loikka ollenkaan.

Kannattaa muuten lukea tuo Lasse Lehtisen ja Sanna Ukkolan kirja "Vastarannan kiiski". Siinä on varmasti sisältöä, joka on tarkoituksella väritettyä, mutta pääosa täyttä faktaa.

Lehtinen oli europarlamentissa yhdessä Väyrysen kanssa, joten tietoa on. Ja olivathan molemmat eduskunnassakin yhtä aikaa 1970-luvulla.

Paavo Väyrynen oli pari vuotta ministerinä samassa ministeriössä minun kanssani (UM). Tunnen hänet aika hyvin. Olemme kavereita.

Ihmettelen, että Väyrynen saattoi olla 12 vuotta liittovaltiointoista Alde-ryhmää vahvistamassa europarlamentissa ja aikoo edelleen siihen ryhmään mennä. Tosin kipeää se näyttää tekevän.

Mutta kuten totesin, meillä on valinnan vapaus... myös Paavolla!

Käyttäjän TimoLeskinen kuva
Timo Leskinen

Minä en pidä siitä että Kankaanniemen jutusta käännetään muutaman kirjoittajan toimesta Väyrys negatiivin juttu.
Minä kannatan Persuja mutta osaan kyllä ajatella omillakin aivoilla menemättä mukaan Väyrysnegaatioon.
Moni henkilö on tiennyt kuinka tässä Eu leikissä käy, harva sitä kuitenkaan kertoo ulos, joka johtuu puoluekannasta ja lammasmaisesta tavasta marssia pää määkijän perässä ilman omaa tahtoa.
Väyrynen on rohkeasti tuonut kantansa esiin, olisin toivonut hänestä pressan vaalien loppuun vastavoimaa Niinistölle, näin ei tässä kuin käsokirjoitetun oloisessa vaalissa käynyt.
Mitä tulee Lasse Lehtiseen niin mitkä ovat hänen meriittinsä politiikassa, edes minkään asian eteenpäin viemisessä.
En minä tiedä ainakaan.
Lehtisestä saamani kuva kertoo seuraihmisestä, sosiaalisesti lahjakkaasta henkilöstä, joka osaa puhua ja antaa arvioita muista, jättämättä nimeään mihinkään kestävään jota politiikassa tuli pyrkiä luomaan.

Lehtinen on varmaan Good Fellow, en epäile lainkaan, jättäisi vain politiikan niille jotka sitä osaavat tehdä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Keskusta näyttäkin vahvistaneen jo viime kesänä kuuluvansa edelleen ALDE ryhmään. Ei siis kannata enää arvailla tuostakaan. Kyllähän puoluesihteerin täytyy olla tietoinen, eikä puhu lööperiä.

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Laaninen%3A...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

"Arto Lahdenranta
30.1.2014 20:59
1
”Olemme pystyneet vaikuttamaan myös Alden vaaliohjelmaan,
joka muuten julkaistaan suomeksi helmikuussa. Liittovaltion
kannattamista siitä on turha hakea. Ohjelmassa ei puhuta
liittovaltiosta mitään.”

Toki tuo pelottava sana "liittovaltiokehitys" on karsittu pois julkisista puolueohjelmista. Mutta ALDE-ryhmittymän tähän mennessä tekemät teot ja varsinkin äänestykset puhuvat erittäin vahvasti päinvastaista.

Europarlamentissa äänestettiin 20.11.2012 tällaisesta asiasta:
"Hallitusten välinen menetelmä on saavuttanut rajansa eikä se sovellu hyvin demokraattiseen ja tehokkaaseen päätöksentekoon 2000-luvulla; Euroopan parlamentti katsoo, että olisi siirryttävä todelliseen EU:n liittovaltioon”.
http://tinyurl.com/necv2m4

Parlamentissa Kyllä-ääniä asialle tuli 482 kpl ja EI-ääniä 160 kpl. ALDE ja EFD ryhmittymät äänestivät yllä olevasta asiasta näin

ALDE: Kyllä 67 kpl EI: 2 kpl
EFD : Kyllä 2 kpl EI: 21 kpl

Perussuomalaisten EFD-ryhmässä vain 2 edustajaa kannatti asiaa. ALDE-ryhmittymässä luvut olivat päinvastoin, vain 2 edustajaa vastusti Liittovaltiokehitystä.

ALDE-ryhmittymään kuuluvat suomalaiset keskustalaiset mepit, eli Anneli Jäätteenmäki, Hannu Takkula ja Riikka Pakarinen eivät suinkaan liittyneet vastustajien puoleen. Kaikki kolme äänestivät tyhjää.
http://tinyurl.com/b5fypnb
___
ALDE tai keskustalaiset eivät siis tosiaankaan vastusta liittovaltiokehitystä.

Samanlainen myönteinen ALDE:n kanta ja äänestystulos löytyy myös Eurobondeihin. Eli kaikille maille yhteiseksi otettaviin 2400 mrd € suuruisiin Ranskan, Italian, Espanjan, Kreikan jne. ylisuuriin velkoihin.
http://tinyurl.com/lvna6ne

Tuollainen yhteinen velkataakka taas väistämättä edellyttää EU-Liittovaltion muodostamista. Tämän puolen yhteisvelkojen asiasta mm. Angela Merkel on tuonut useasti esille.

Tässä mielessä myös puoluejohtaja Juha Sipilän kotimaassa ja Eduskunnassa esittämät vahvat ja kriittiset epäilyt EU-liittovaltiokehitystä kohtaan kuulostavat kovin irrallisilta ja erikoisilta.

Keskustan EU-mepit Brysselissä tekevät liki hartiavoimin työtä täysin päinvastaiseen suuntaan."

http://jaatteenmaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/15956...

Mikäli ALDEn kehitys piilotettuna/tyhjään äänestettynä liittovaltioksi vain vahvistuu, saamme jättää oikeudenmukaiselle ja kohtuulliselle maatalouspolitiikallemmekin/tuille hyvästit...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Varsin mielenkiintoiseksi käy Keskustan väistelemä liittovaltioon hamuamisen se että Jäätteenmäki kertoo omassa blogissaan ettei uudessa ohjelmassa ole mitään mainintaa liittovaltiosta. Niin ja kertoo edelleen että tuo ohjelma tulee käännettynä suomen kielelle helmikuussa.

Juuri niin kysymys onkin ALDEn vaaliohjelmasta eli tästä http://www.aldeparty.eu/sites/eldr/files/news/1020...
On aivan selvää ettei siihen ole syytä uloskirjoittaa liittovaltiota. Sehän on vain eurovaaliohjelma 2014. Toisin onkin sitten varsinaisen ALDE ryhmän poliittisen ohjelman kanssa, joka on tässä http://www.alde.eu/fileadmin/docs/home/documents/F...

Mitenkä keskustaan tulee suhtautua eurovaaleissa? Keskustan mepit kuitenkin äänestivä tyhjää ALDEn ryhmässä 2012 liittovaltiokysymyksiin. On siis täysi syy katsoa ALDEn ajavan liittovaltiota kun ryhmä muutoin äänesti KYLLÄ liittovaltiolle. Ei ole ALDElta mihinkään poistunut liittovaltioon hamuaminen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset