Toimin nasta! Asiaa

EU-parlamenttiin valitaan ihmisiä, ei puolueita

Olen ehdokkaana EU-parlamentin vaaleissa. Olen Perussuomalaiset rp:n ehdokaslistalla.

Perussuomalaiset rp ei ole ehdokkaana.  Ei ole mikään muukaan Suomen puolueista eikä minkään muunkaan maan puolueista. Ehdokkaina on ihmisiä. Vain ihmisiä.

EU-parlamentissa ei ole Kokoomusta, ei Keskustaa, ei Vasemmistolliittoa, ei Sdp:tä, ei Perussuomalaisia jne puolueina.

Sinne valitaan ihmisiä, jotka asettuvat siellä niihin ryhmiin, joita siellä on tai joita sinne syntyy.

Kokoomuslaiset ja kristillisdemokraatit kuuluvat oikeistolaiseen EPP:hen.  Keskustalaiset ja Rkp-läiset liberaaliin ALDEen. Perussuomalaiset EFD:hen. Jne.

Kukin valittu meppi asettuu siis siihen ryhmään, johon hän kokee henkistä yhteyttä ja jonka tavoitteita hän haluaa edistää. Näin on tai ainakin pitäisi olla.

 

Jos tulen valituksi EU-parlamenttiin, asetun ryhmään, joka vastustaa liittovaltiota ja tukee jäsenmaiden itsenäisyyden vahvistamista.  Lisäksi ryhmän tulee antaa vapaat kädet ajaa Suomen kansan muitakin etuja.  Tässä puolue, Ps, on kanssani täysin samalla linjalla.

Valtaosa suomalaismepeistä kuuluu ja liittyy ryhmiin, jotka ajavat tai hyväksyvät liittovaltiokehityksen. Näin mepit vahvistavat näitä ryhmiä ja niiden tavoitteita, vaikka kotimaassa puhuisivatkin toisin. Ovat Suomen etuja vastaan.

EPP, ALDE, vihreät ja sosialistit ovat ryhminä liittovaltioon pyrkiviä tai vähintään sen hyväksyviä. Ryhmien enemmistö määrää ja suomalaismepit ovat mukana.

ALDEn kärkiehdokas Guy Verhofstadt on innokas liittovaltiomies. Olli Rehn seuraa rinnalla, koska ryhmän suuri enemmistö haluaa federalismia. Paavo Väyrynen katselee yksinäisenä sivusta, kun ryhmä murentaa jäsenmaiden itsenäisyyttä ja luo keskitettyä järjestelmää. Näin se valitettavasti on.

 

Oma kirkas tavoitteeni on muuttaa EU laajaksi eurooppalaiseksi vapaakauppa-alueeksi. Mitään Impivaaraa en Suomesta halua enkä hyväksy.  Laaja vapaakauppa-alue on etujemme mukainen. Tavaroiden ja palvelujen vapaa liikkuminen on vientiin perustuvan kansantaloutemme etu. Se ei sido turhiin säädöksiin. Ne osataan laatia kotimaassa paljon paremmin kuin Brysselissä. Kotimaassa toimii vielä demokratia, EU:ssa se on heikkoa.

Pääomien ja ihmisten liikkumista tulee säädellä.

 

Jos EU:n nykyinen kehitys liittovaltioksi jatkuu eikä käänny vapaakauppa-alueeksi, Suomen on erottava unionista. Eurotukipaketit on myös lopetettava.  Nämä ovat tärkeimmät tavoitteeni.  Jos puolue on pehmeämpi, se ei kantaani muuta. Puoluetta ei parlamenttiin valita, vaan ehdokkaana oleva ihminen.

 

En ole EU-liittovaltioon pyrkivien ehdokas. En ole eurotukipaketteja kannattavien ehdokas. En ole vallankeskittäjien enkä suurpääoman ehdokas. Näille on valtavasti ehdokkaita kaikissa suurissa ja useissa pienissäkin puolueissa. Perussuomalaisten listalla ei ole yhtään.

Olen ehdokas niille, jotka vastustavat liittovaltiokehitystä ja korostavat kukin jäsenmaan omaa vastuuta. Tämä voi merkitä eroa EU:sta ja eurosta. Siihen olen valmis. EU ja euro ahdistavat Suomea ja talouttamme. Siksikin ero on helpotus. Haluan tilalle vapaakauppa-alueen siihen liittyvine oikeuksineen ja velvoitteineen.

 

Suomen paikka ei ole EU-liittovaltiossa yhdessä hulvattomien hallitusten hallitsemien Välimeren maiden kanssa.  Suomen paikka on laajassa eurooppalaisessa vapaakauppa-alueessa.  Pohjoismaista yhteistyötä  -  vaikkapa valuutta-aluettakin -  kannattaa tavoitella.  Suomen on syytä edetä yhdessä euron ulkopuolella olevan Ruotsin ja EU:nkin ulkopuolella olevan Norjan kanssa.

Ruotsi ja Norja pärjäävät hyvin. Suomellakin on mahdollisuus pärjätä.

 

Itsenäisenä paras Suomi!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei, ei eurovaaleissa puolueita valita, valitaan henkilöitä. Tässä asiassa olen kanssasi samaa mieltä. Samahan se on eduskuntavaaleissakin, valitaan henkilöitä, eikä puolueita. Kuitenkin henkilöt, valitut edustajat kuuluvat johonkin viiteryhmään, puolueeseen, jonka tavoitteista äänestäjillä on ennen vaaleja tietoa.

Kirjoitit, että perussuomalaiset asettuvat EFD:hen. Kuitenkin hyvin tiedät sen, että on mahdollista, että koko EFD-ryhmää ei synny tulevaan europarlamenttiin. Olen tällä palstalla jo usein perussuomalaisilta kysellyt, mihin viiteryhmään siinä tapauksessa? Selkeää vastausta en ole saanut. Uskoisin äänestäjiä asian kiinnostavan ennen äänensä antamista? Haluavatko perussuomalaiset mahdollisesti samaan ryhmään äärioikeistolaisten ranskalaisen Marine Le Penin ja hollantilaisen Geert Wildersin kanssa?

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Lukkala, en kirjoittanut, että perussuomalaiset asettuvat EFD:hen. Kirjoitin, että kuuluvat, siis nyt.

En usko, että Ps:n mepit löytyvät samasta ryhmästä äärioikeiston kanssa.

Olen täysin vakuuttunut, että vaalien jälkeen EU-parlamentista löytyy iso liittovaltiovastainen ryhmä, johon Ps:n mepit asettuvat. Vaalivoitto jokaisessa maassa johtaa tähän.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Vaaliteknisesti tuossa on vähän korjattavaa. Suomessa ehdokkaat ovat puolueiden ehdokkaita, ja ääni yhdelle puolueen ehdokkaista tukee kaikkia tuon puolueen ehdokkaita.

Suomen eduskuntaan valittuihin kansanedustajiin laki viittaa yksilöinä, jotka tekevät omia itsenäisiä päätöksiään. Ehkä sama on sovelletavissa myös europarlamettiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Europarlamenttivaaleissa ehdokkaat ovat myös pääsääntöisesti puolueiden ehdokkaita.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Suomen Perustuslain 29§ takaa kansanedustajalle täyden riippumattomuuden. Kuitenkin eduskuntaryhmät sitovat edustajia rangaistusten uhalla, jos nämä poikkeavat ryhmäpäätöksistä. Varoitus, määräaikainen erottaminen ja erottaminen ryhmästä ovat rangaistuksia. Eduskunnasta ei voi erottaa.

EU-parlamentissa ei ole samanlaista ryhmäkuria ymmärtääkseni muilla kuin sosialisteilla ja ehkä vihreillä.

Siellä ryhmän enemmistön vastaisesti usein äänestävä ei saa mitään merkittäviä tehtäviä tai asemaa. Esim. Lasse Lehtinen kirjassaan toteaa, että Paavo Väyrynen oli laiskin suomalaismeppi. Tämä todennäköisesti johtui siitä, että Väyrynen oli "vastarannan kiiski" kuten tuon kirjan nimikin kertoo.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Hyvä Toimi. On aina kiva lukea maamme itsenäisyyttä tukevien henkilöiden ajatuksia. Olet hyvä ehdokas!!

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ei tietenkään valita puolueita... Puolueiden ehdokkaita kyllä valitaan ja se ohjaa monia niistä alle 50% äänestäjistä joita asia edes vähän kiinnostaa.

Jos valittaisiin "henkilöitä," äänestysprosentti saattaisi nousta, mikäli vaalit olisivat nyt. Enni Rukajärvi (sit) henkilönä tulisi saamaan enemmän ääniä kuin yksikään esim. persujen ehdokkaista.

Kas, sellaista on elämä, ja kansalaisten kiinnostuksen kohteet.

Olen varma, jos tehtäisiin gallup,- tiedätkö kuka henkilö: Enni Rukajärvi tai Toimi Kankaanniemi,- niin Toimi jäisi kirkkaasti kakkoseksi.

Kas, tällaista on oikea elämä vaikka meistä muutama tällä foorumilla pystyykin erottelemaan nuo henkilöt toisistaan.

Viiteryhmään Toimikin eu-parlamentissa joutuisi jos valituksi tulisi, eikä Toimilta kysyttäisi mitään.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ihailtava agenda siulla on Tyry. Myönnä edes se, että Toimi on oikeasti asiallinen mies vaikka persu onkin.

Osaatko muuten kertoa miulle että mikä on yleisvasemmiston liittovaltiokehityslinja? Liisa Jaakonsaaren (sdp) ja Papin federaatiomyönteinen linja demareilta ei jäänyt epäselväksi.

Esko Seppänen on viimeinen suuri vasemmistolainen euroopassa. Hieno mies. Mutta vissiin Tyryn pirtaan liian persu.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Ihailtava agenda siulla on Tyry. Myönnä edes se, että Toimi on oikeasti asiallinen mies vaikka persu onkin.2

Kyllä hän on asiallinen. Hän on korrekti, kohteliaskin, mutta tietenkin janan päähän menee, kun vastaan sattuu sellainen kuin minä.

Ei ole helppoa olla korrekti kritiikin edessä, se on nähty muidenkin kuin Toimin kohdalla. On huomattavasti helpompaa olla sanomatta mitään. Jättää kritiikki ikäänkuin omaan arvoonsa, ninkuin ne tykkäävät sanoa.

Kritiikki laittaa ihmisen aina omantunnon, tai tenän kannalle. Vain suuren itsetunnon omaavat kykenevät olemaan tasapainoisia kritiikin edessä.

Minulla on se kyky. Ei mitään hävittävää.

Tosin, aika vähän olen joutunut pahemman luokan kritiikin kohteeksi. Kas, ne sanat, joita on tullut sanottua ovat painoarvoltaan riittäviä... Ilmeisesti.

No, mutta ydinjuttu. Toimi Kankaanniemi on asiallinen poliitikkona ja ihmisenä, vaikka hänen varsinaisesta ihmisyydestään minulla ei ole kuin intuitio.

Jaakonsaari ei kuulu suosikkeihini, Seppänen kuuluu.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #9

Mutta hei. Mie olen antanut asiatonta kritiikkiä. Luulen että siekin joskus olet.

Jos oikein peiliin katsoo, niin asennoituneen (tunnelatautuneen) kritiikin huomaa heti ja siihen ei oikeasti kannata vastata. Vaikkei olisi edes mikään "nimi".

Vaikka ite olen tehnyt ihan lyhyen radan poliittisen kierroksen, niin huomasin kyllä että konkarit eivät vastaa epämiellyttäviin kysymyksiin. Tää on muuten ostaltaa syy siihen miksi persuleiri on ollut journalistien "suosiossa". Sieltä kun saattaa saada jopa vastauksen jargonin sijaan.

Mutta Tyry, kaikkia voimia taisteluun sairautesi kanssa, en haasta milloinkaan siuta henkilökohtaisesti ja luotan siihen että sinä ymmärrät sen.

Esko Seppänen on erittäin lähellä nykypersuja. Voitko uskoa. Miulla on kirja "Euro vai Ei?" jossa on Esko Seppäsen erittäin ansiokas kirjoitus ensimmäisenä. Persujen kustantama teos.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Asetin muutamia kysymyksiä blogistille ensimmäisessä kommentissa tässä blogissa. Kas kummaa, ei vastauksia?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #12

En tiedä mikä on blogistanin top-10 ei vastata jutut, mutta olen huomannut että Annika Lapintie (vas) ei vastaa koskaan. Ei sitten ikinä.

Oletteko huomanneet kuinka paljon näitä on jotka eivät ole vuorovaikutuksessa yleisön kanssa? Toimi sentään välillä osallistuu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Oliko sitten tällä kertaa kysymykset liian vaikeita tai ikäviä?

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Saatat Markku olla oikeassa. En tunne Enni Rukajärveä enkä tiedä hänen poliittisia ansioitaan. Toivottavasti jokin puolue saa hänet ehdokkaaksi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ääni hesan vihreille on ääni guggenheimille. Ota nyt selvää näistä.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

En ole rasisti.

Kannatan tiukkaa, mutta inhimillistä maahanmuuttopolitiikkaa.

Paljon tehokkaampaa on auttaa vainottuja heidän kotiseutunsa lähistöllä kuin tuoda heitä kylmään ja kaukaiseen Suomeen.

Järkeä maahanmuuttopolitiikkaan tarvitaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Taisin sanoa, että sinua äänestämällä saa todennäköisesti sinua rasistisemman mepin.

Anne Lindell Vastaus kommenttiin #27

Missä Börje sinun sisälukutaitosi on ... vai provosoitko tahallasi, ja väännät kaiken nurinkurin?

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi Vastaus kommenttiin #28

Anne, kyllä Börje on fiksu mies. Vähitellen hän huomaa, missä asioissa hän on harhassa.

Anne Lindell Vastaus kommenttiin #32

Jep, jetsulleen. Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Nyt on jo mediakin (Aamulehti) ehtinyt ihmettelemään miksi liittovaltiota haluavat eivät kehtaa sitä totuudenmukaisesti myöntää. Muuten kyllä liittovaltion ympärillä vallitsee täydellinen hiljaisuus kuten myös yhteisvastuullisuuden jotka ovat kuitenkin ehtona euron (EMU) jatkumiselle.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Toivon todella, että jokainen ehdokas kertoo selkokielellä, kannattaako liittovaltiokehitystä vai ei.

Myös tulonsiirto- ja yhteisvastuu-unioniin suhtautuminen on tärkeää tietää.

Nykyiset hallituspuolueet ja pääosa Keskustasta mielestäni ovat liittovaltion ja yhteisvastuun kannalla. Teot osoittavat tämän.

Olen molempia vastaan.

Anne Lindell

Juuri näin, ex-ministeri Kankaanniemi, teot lasketaan ... ei puheet, eli Vapahtajaa siteeratakseni: "Hedelmistään puu tunnetaan".

MEP-ehdokas Rehn on lanseerannut kansaa vielä entisetäänkin hämmentävällä uudella termillä: " EU-myönteinen EU-kriitikko" .... (mieshän on kierä kuin korkkiruuvi - voittaa kieroudessaan jopa Väyrysenkin).

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Eiköhän mepit yleensä mene niihin ryhmiin, jotka vastaavat omaa puoluetta? Entä mitä mieltä olet USA:n ja Euroopan välisestä vapaakauppasopimuksesta?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

No ALDE on viimeisen päälle liittovaltiomyönteinen puolue ja kuitenkin ALDEen aikovat ehdokkaat kieltävät koko liittovaltion. Sama homma hallituspuolueilla jotka fantsuttavat integraatiota mutta eivät suostu puhumaan liittovaltiosta.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Huonosti näyttäisi esim. ALDE vastaavan joidenkin keskustalaisten ehdokkaiden linjauksia ja ehkä Kepunkin.

Vapaakauppasopimukseen en ole riittävästi perehtynyt. Uutisten mukaan se kuitenkin sisältää vahingollisia menettelyjä Suomen kannalta. Neuvottelut kai ovat kesken.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Mihin ryhmittymään itse menisit EU-parlamentissa?

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi Vastaus kommenttiin #24

Nina,
menisin ryhmään, jonka kaikki jäsenet vastustavat liittovaltiokehitystä ja vallan keskittämistä ja jossa saisin ajaa muitakin Suomen kansan etuja. Ryhmän toivon tukevan laajan vapaakauppa-alueen perustamista EU:n tilalle.

En usko, että syntyy sellaista ryhmää, joka vaatii heti EU:n hajottamista, koska ryhmän muodostamisella on tiukat edellytykset. Minulle sellainenkin kelpaa, kunhan hajottaminen toteutetaan asallisesti ilman väkivaltaa ja Suomen edut huomioon ottaen.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #25

Onko EU-parlamentissa jo olemassa sellaisia ryhmiä, joissa voisi jossain vaiheessa tulla puhetta EU:n hajoittamisesta? Tai siis oman maansa itsenäisyyttä ajattelevia ryhmiä?

Soini joskus jossain haastattelussa mainitsi, että on onnistunut luomaan suhteita muiden maiden niiden meppien kanssa, jotka haluavat eroon EU:sta.

Ymmärrän kyllä, että EU:ta vastustavienkin on syytä olla mukana EU-parlamentissa. Mutta eikö EU:sta voi tosiaan noin vaan erota? Pidän kyllä ETA:a ihan hyvänä juttuna, mutta en EMU:a.

Anne Lindell Vastaus kommenttiin #26

Sellainen ryhmä on EU-parlamentissa olemassa - EFD.

EU-parlamentin värikkäin ”meppi” taitaa olla tällä hetkellä Britannian Nigel Farage,. Hänen kaltaisensa ”MEP´in” mekin tarvitsemme EU-parlamenttiin, puolustamaan kynsin ja hampain suomalaisia ja vastustamaan liittovaltiokehitystä ja rahamaailman valtaeliitin NWO:ta.

Minulla on sellainen hytinä, että tämä meidän ikioma perusäkyrämme tulee olemaan Suomen ”Nigel Farage”, mutta ehkä hieman hillitympi sanakäänteissään ja eleissään (eli gentlemannisuus on geeneissä), mutta perusänkyrä kumminnii.

Minä ainakin panen toivoni Kankaanniemeen, ja oletan, että samoin ajattelee muutkin suomalaiset. Hänellä on kokemusta, näkemystä ja terveet periaatteet, jotka allekirjoitan täysin.

Apropo, nautin Nigel Farage puheitten kuuntelemisesta. Farage on MEP, Leader (johtaja) of the UK Independence Party (UKIP), Co-President of the 'Europe of Freedom and Democracy' (EFD) Group in the European Parliament. Farage puhuu asiat halki. Ja laukoo totuuksia. Hän eri säästele ketään eikä mitään. Tässä Faragin tyylinäyte eli kooste ”parhaita paloja” [ http://www.youtube.com/europarl ]. Sorry, että video on vain englanniksi, mutta Farage puhuu n.s. Oxfordin-englantia, joten hänen artikulointinsa on selkeätä ja helppo ymmärtää huonollakin englanninkielenosaamisella ja hänen sanakäänteenä ovat todella mojovia, makeita. ... Nauttikaa!

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #30

Ok, kiitos. Mulle on vieläkin epäselviä nämä EU-puolueet. Sen takia siis kyselen.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi Vastaus kommenttiin #36

Hyvä. EU-parlamentin ryhmistä löytyy tietoa netistä. Googlaamaan vain!

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #37

Olen tietoa netistä näistä ennenkin hakenut. Vaan aika epäselviä tiedot ovat olleet. Mielummin kyselen ja haen tietoa sillä tavalla.

Se nyt tietty on ollut jo ajat sitten selvillä, että nykyinen pääministerimme puolueineen on kuulunut (tai kuuluu) Berlusconin kanssa samaan ryhmään. :)

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #37

Muuten meneekö EU-vaaleissa ehdokkaan saamat äänet muun puolueen hyväksi? kuten menee eduskunta- ja kunnallisvaaleissa.

Anne Lindell Vastaus kommenttiin #42

Kyllä, Nina. Ja sehän tässä on hupaisinta tuossa Keskustan EU-vaaliehdokasasettelussa, että itseään EU-kriittiseksi mainostavaa Väyrystä äänestäessään äänestää samalla myös EU-myönteistä ja liitovaltiokehitystä ja EU-laajentumista Baltian maihin ja ja jopa muslimimaa Turkkia suosivaa Rehniä. Tämä on sitä mistä puhutaan, kun sanotaan että "Kepu ajaa kaksilla rattailla." Ei se sellainen vetele ... ei alkuunkaan, se jos mikä on kusemista äänestäjiä silmään.

Tämä on kuulkaa ihmiset raaka totuus. Kuuntelee ken kestää. Siksi Keskusta vaikenee tyystin tästä "ajaa kaksilla rattailla"-dilemmasta. Se on vaiettu tabu. Keskusta on ajanut itsensä puun ja kuoren väliin, maalannut itsensä nurkaan, josta ei ole poispääsyä aiheuttmatta puoluelle tuhoa, sillä jompi kumpi noista ehdokkaista olisi nyt poistettava, koska tämä yhtälö on äänestäjein kannalta mahdoton. Keskustan äänestäjät ovat ymmällään.

Rehniä ei uskalleta poistaa, koska kosto olisi liian suloinen (Rehn on liian vaikutusvaltainen ja korkealla paikalla), ja Väyrystä ei voi poistaa, koska silloin Keskusta julistautuisi kokonaan liittovaltiomyönteiseksi puolueeksi, ja se olisi myös Keskustan tuho seuraavian eduskuntavaaleja ajatellen, sillä Sipilä tahtoo pääministeriksi.

Väyrysestä ei pääse eroon edes äänestämällä hänet EU-parlamenttiin, sillä hän ilmoitti juhlallisesti 29.1.2013 kaikkialla mediassa, että: ”Olen ehdokkaana sekä Eurooppa- että eduskuntavaaleissa”, ja toisaalta Paavoa ei voi poistaa kepujen ehdokaslistalta, koska tunnettuna opportunistina ja takinkääntäjänä Paavo rikkoo puoluerajat mennen ja tullen ja syö mieluisasti persujenkin kupilta. Joten sääliksi käy kepuja, mutta ei voi muuta sanoa kuin, että: ”Siten makaa kuin petaa”.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #43

Elikä siis jos äänestää yhtä ainutta Kokoomuslaista, joka ei kannata Herkules-maissia, niin antaa äänensä Herkuleksen kannattajille... Jep jep.. Ihmettelen poliitikkoja, jotka eivät vaihda puoluetta omien arvojensa mukaisiksi.

Keskustasta ei tosiaan ota selvää, mitä he haluavat. Juur katselin jonkin youtube-videon, jossa Esko Aho vastustaa EU:ta. https://www.youtube.com/watch?v=TSngJmYPBCE tämä kannattaa katsoa. On meinaan Niinistö ja Lipponen myös videolla.

Sitten taas eduskuntavaalien vaalikeskusteluissa Kiviniemen mielestä piti Euroopan pankkeja tukea. Sitten vaalien jälkeen otettiin Alkiolainen ja impivaaralainen ideologia. :/

Anne Lindell

Jep ja jetsulleen Nina (vast. kys. 15), vahingollisia menettelyjä kaikkien maitten kannalta; eism. tuo "investointikatto". Outo juttu, ehkä joku viisaampi voisi selittää.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Perjantaina kirjoitin Helsingissä tänne blogin EU-vaaliehdokkuudestani. Valitettavasti en ollut koneen äärellä perjantaina lainkaan enkä lauantaina niin, että olisin voinut vastata tuon blogini synnyttämiin kymmeniin kommentteihin. Olen pahoillani.

En pelkää kritiikkiä. Vastaan aina, kun ehdin.

Asiattomiin kommentteihin en vastaa. Ne jääkööt häpeäksi esittäjilleen.

Antakaa siis tulla asiallista palautetta. Kiitos!

Ilkka Luoma

Vihjaatko otsikollasi, että et edusta persujen arvoja - maahanmuuttokriittisyyttä, puoluetuen lopettamista, eroa eurosta ja EU:sta.

Käytätkö persujen listaa vain ponnahduslautana omille itsellisille aatoksillesi?

Saattaa nimittäin olla niin, että Brysseliin ei olisi kristillisten listoilta mitään asiaa, mutta persujen listoilta kyllä, koska persuilla ei ole juurikaan poliittisesti kokeneita ehdokkaita.

Anne Lindell

Ilkka, mitä vikaa muka kristillisissä arvoissa on? Niillehän meidän koko länsimainen sivistyksemmekin perustuu.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Ilkka, ajattelen omilla aivoillani.

EU-parlamentissa ajan liittovaltiokehityksen vastustamista ryhmässä, jossa kaikki muutkin tekevät niin. Ajan myös maahanmuuton rajaamista hallitusti.

Suomen puoluetuesta, erosta eurosta ja EU:sta päätetään kotimaassa, ei EU-parlamentissa.

Sinänsä haluan, että puoluetukea leikattaisiin reippaasti. Kokonaan sen lopettaminen jättäisi jäljelle vain suurpääoman ja ay-liikkeen puolueet. Sitä en halua.

Ero EU:sta ja eurosta sopii, kunhan asiat hoidetaan vastuullisesti Suomen kansan edut turvaten. Ne ovat isoja asioita nyt, kun Lipposen, Vanhasen ja Kataisen hallitukset ovat sitoneet Suomen valtavaan velka- ja yhteisvastuiden suohon. Vapaakauppa-alue pitää varmistaa.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Toimi Kankaanniemi

Olette toiminut keskisuomalaisena kansanedustajana ja kunta/maakuntapoliitikkona, mutta myös ministerinä Suomen hallituksessa, joten Teillä on monenlaista kokemusta laatiessanne ohjelmia ja tavoitteita omaan vaalityöhönne.

Miten asetatte tärkeysjärjestykseen eri demokraattisesti järjestyneitä tai valittuja päätöselimiä.

Kunnallisvaltuusto ja -hallitus, maakuntavaltuusto, Kuntaliiton valtuusto, Suomen eduskunta, erityisesti sen suuri valiokunta, Suomen hallitus, EU-parlamentti, EU:n ministerineuvostot, EU-neuvosto, EU:n komissio (ja erityisesti sen osastot), coreper (EU-suurlähettiläiden kokous).

Minkä roolin näette EU:n alueiden ja talous- ja sosiaali-komiteoilla?

Mikä on NATO:n asema vaalityössänne?

Mihin vedätte rajan yhtäaikaisesta edustamisesta?
(= millä päättäjän mandaateilla yksi ihminen voi samaan aikaan toimia?)

Jos tuletta valituksi, valinnette siis sitten - itsenäisesti vai PS-MEP:en kanssa - sen poliittisen ryhmän, missä toimitte.
Yksinkö sen valitsette vai yhdessä muiden mahdollisesti valittujen perussuomalaisten MEP:en kanssa?

Voimia ja vahvuutta vaalityöhön!

(omat sidokseni: SDP/Suomi, PES/EU:n alueiden komitea; EU-vaaliehdokas 1996, 1999, 2004, useita eduskuntavaaliehdokkuuksia, Lapin liiton ja Rovaniemen valtuustojen puheenjohtajuuksia, Kuntaliiton valtuuston jäsenyyksiä, 46 vuoden ura sairaiden hoidossa etupäässä Lapissa, kohta 20 vuoden toiminta Rovaniemen seurakunnan luottamuselimissä, ammattijärjestötoiminta eri asemissa 1976 alkaen)

En ole enää ehdokkaana vaaleissa, mutta äänestän toki (niinkuin olen äänestänyt 1960-luvun alun presidentinvaaleista alkaen jokaisessa vaalissa)

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Nyt pääsin vastaamaan arvoisalle Antti Liikkaselle.

Tärkeysjärjestys on aina hankalaa. Kullakin organisaatiolla on oma tehtäväalueensa ja tärkeytensä.

Uskon, että EU:n kahdella komitealla on merkitystä, mutta kovin salassa ne toimivat. Olisi mukava, jos niiden työstä saisi joskus jotain tietoa.

Natolla ei ole tekemistä EU-vaalien kanssa. Natoon liittymisestä päätösvalta kuuluu Suomen eduskunnalle. Itse en näe Suomelle tarvetta liittyä Natoon.

Yhtäaikainen osallistuminen eri päätöksentekoelimiin on kunkin itse harkittava. Myös valinnan tekijät ovat vastuussa. Minulla on monia tehtäviä. Olen kyennyt ne tähän asti hoitamaan hyvin. Jos totean, että en jaksa tai kykene niin luovun joistakin.

Jos tulen valituksi EU-parlamenttiin, pyrin samaan ryhmään muiden Ps-meppien kanssa. Kukaan ei minua kuitenkaan määrää enkä ole antanut mitään sitoumusta eikä ole pyydetty. Liittovaltion ja keskittämisen vastustus ja oikeus ajaa Suomen kansan etuja on oltava.

Kiitos toivotuksista!

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Kiitos hyvistä vastauksista.
Alueiden komiteassa oli pitkään hyvin laatuisa keskisuomalainen jäsen, Heini Utunen, jonka "omat" sittemmin hylksivät (jäsenten tehtävä on tehdä toimintaansa tutuksi omilla aluiellaan - maakunnassa, kunnissa, kylissä ja vieläkin subsidiaarisemmin).
Salaista toiminta ei ole ja se tunnetaan hyvin niin pääkaupunkiseudulla, länsirannikolla, Savo-Karjalassa kuin Lapissakin (joista eniten on edustusta), mukana on myös yksi perussuomalainen, joka ei ilmeisesti "omiaan" ole briifannut.
NATO:n uusi, pian valmistuva "palatsi" (sitä se todella on) sijaitsee Brysselin lentokentän vieressä ja NATOn ja EU:n kontaktipinta on hyvin moninainen ja erittäin tehokas, joten siihen kannattee varautua ottamaan kantaa.
Kaikkein tärkein huomioitava on kuitenkin coreper, jonka toimintaan suosittelen tutustuttavaksi hyvin "nuukaan".

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Kiitos Antti hyvistä kysymyksistä. Vastaan, kun ehdin. Nyt lähden Jykesin hallituksen kokoukseen työpaikkoja ja yrityksiä luomaan!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset