Toimin nasta! Kansamme parhaaksi!

Kansalta leikataan, poliittinen peli vahvistuu

Vasemmistoliiton kaksi ministeriä jättää hallituksen, mutta tilalle ei nimitetä uusia. Hyvä niin.

Ymmärrän myös sen, että ne ministerit, jotka saavat liikenteen sekä kulttuuri- ja urheiluministerin tehtävät, saavat uuden poliittisen avustajan.

Sitä en ymmärrä, että muutos kasvattaa Vihreiden, Rkp:n ja KD:n ministerien työtaakkaa niin, että näidenkin ministereille pitää lisätä avustajia.

Loogiselta tuntuisi, että kun Vasemmistoliiton ministerit häipyvät, seurattavia ministereitä olisi kaksi vähemmän ja se vähentäisi pikkupuolueiden ministerien työmäärää. Vai oliko pikkupuolueilla Vasemmistoliiton ministereihin suurempi luottamus kuin Kokoomuksen ja Sdp:n ministereihin, kun seurantaa kuulemma pitää vahvistaa juuri nyt?

Kun Kataisen hallitus ankarasti ja monin tavoin kurittaa lapsiperheitä ja leikkaa työttömiltä, eläkeläisiltä ja kaikilta muiltakin, on käsittämätöntä, että uusia poliittisia avustajia palkataan kuulemma peräti kuusi kappaletta. Sulle-mulle-politiikka kukoistaa ja voi hyvin!

Vaalikausi on lopuillaan. Ehkäpä tarve onkin siinä, että ministereillä on hätä vapautua vaalityöhön ja mikä silloin onkaan parempi kuin jättää valtakunnan asiat avustajille. Pääsee kiertämään selittämässä leikkauksiaan ja muita tekosiaan  -  myös tukia Kreikalle ja muualle euromaille.

Kun olin vaikeana aikana ministerinä, minulla oli kaksi avustajaa ministeriössä, ei yhtään eduskunnassa. Ei ollut kallispalkkaista poliittista valtiosihteeriä. Olin kahdessa isossa ministeriössä (Um, Stm). Töitä paiskittiin yötä päivää.

Maakunnista leikataan valtionhallinnon ym palveluita hurjaa vauhtia. Keskushallinto paisuu. Näinkö se on tavoite, Jyrki Katainen ja Kokoomus?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Tuo tuollainen poliittinen saalistus tulisi saada kuriin....Suomen veronmaksajilla on liian paljon taakkaa kannettavana - aina kreikkaa myöten. Tällä menolla emme saa koskaan talouttamme tasapainoon. Hävetkää, hallituspuolueet!

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Kiitos Toimi taas kerran hyvästä kirjoituksestasi. Komppaan täysin sinua ja Seppoa hämmästellessäni hallituksen hävyttömyyttä. Tämä hallitus tuntuu tekevän epäuskottavuuden maailmanennätystä. He tekevät sen aivan itse, ilman ulkopuolista apua. No, ministerit ovat näköjään kaikki poliittisia eläimiä, vaikka yrittävät muuta esittää. He ovat vuosia sitten heittäneet romukoppaan ensisijaisen velvollisuutensa eli Suomen kansalaisten ja yhteiskunnan turvallisuuden ja hyvinvoinnin takaamisen. Heille henkilökohtaisen, puolueensa ja EU:n vallan vahvistaminen menee ylitse kaiken. Valtaa pyritään lisäämään ja vahvistamaan suunnittelemalla koko ajan kilpailevien puolueiden mollaamista. Näiltä hommilta hallitus ei ehdi keskittyä niihin tehtäviin, joista sen tulisi ensisijaisesti kantaa vastuuta.

Minä en ihan oikeasti käsitä, miten hallitus voi jatkuvasti toimia niin, että ensin tehdään "merkittäviä valtiontalouden ja yhteiskunnan kannalta kauaskantoisia päätöksiä" erilaisissa riihissä. Hallitus julkistaa päätöksensä ja kehuu itsensä maasta taivaisiin. Sen jälkeen alkaa henkinen käsirysy puolueiden kesken ja erityisesti pienpuolueiden kiihkeä bloggaus, joissa vakuutetaan, etteivät puolueet itse asiassa kannatakaan tehtyjä päätöksiä. Sitten valtionvarainministeri, kuin sivulauseessaa toteaa, että nyt aloitamme sitten tekemiemme päätösten vaikutusten arvioinnin. Haloo, haloo!!! Missä järkevässä organisaatiossa tehdään ensin päätöksiä ja ruvetaan sen jälkeen vasta pohtimaan ja arvioimaan päätösten vaikutuksia? No ei missään, paitsi Suomen hallituksessa.

Mitä tämä valtaisa virkamies- ja avustaja-armeija työkseen sitten tekee, jos he eivät laadi vaikutusarviointeja poliitikkojen tulevien päätösten pohjaksi? Tai oikeammin, miksi poliitikot eivät käytä asiantuntijoita tekemään vaikutusarviointeja vaan tilaavat kaikenmaailman taivaita syleileviä hippiäis-filosofien ajatelmakokoelmia.

Pekka Iiskonmaki

Ei sentään koko kansalta. Julkinen sektori paransi asemiaan. Siellä on hyvä olla töissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset