EU-työvoiman liikkuvuus kuivaa Suomen

Euroopan Unionin neljästä vapaudesta yksi on työvoiman liikkuvuus. Sitä on ylistetty koko jäsenyyden ajan. Onhan se hienoa, että ihmiset voivat vapaasti hakea ja saada työtä mistä tahansa EU-maasta. Vaihtoehtoja on nyt 28.

Työnantajille työvoiman vapaa liikkuvuus on etu. Varsinkin, kun työehdot ja erityisesti palkkatasot eri unionimaissa ovat erilaiset.  Luxemburgissa palkkataso on 10 kertaa korkeampi kuin Romaniassa.  Suomessakin selvästi korkeampi kuin Virossa ja Puolassa.

Suomi on ollut EU:n jäsen pian 20 vuotta. Baltian maat ja Puola ovat olleet kymmenen vuotta.  Miten työmarkkinat toimivat?

Kun naapurimaissa tai jopa etäämmällä toisistaan olevissa EU-maissa palkkatasoissa on huomattava ero, työvoiman liikkuvuus toteutuu ikävällä tavalla kalliimman tason maiden näkökulmasta.

Olkiluodon III ydinvoimatyömaalla oli "pahimmillaan" 70-80 % työntekijöistä virolaisia ja puolalaisia. Suomen yhteiskunnan kouluttamat rakennusalan ammattityöntekijät olivat samaan aikaan työttöminä.

Yhteisten työmarkkinoiden eli työvoiman vapaan liikkuvuuden, EU:n "pyhän" periaatteen ansiosta Suomessa on monilla aloilla suuri työttömyys. Työpaikat ovat muista unionimaista tulleiden työntekijöiden hallussa.

Suomen valtio maksaa ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta noin 40%.  Muualta tulleet työntekijät vievät palkkarahansa pääosin pois maasta. Lisäksi heidän perheensä saattaa saada sosiaalietuuksia Suomesta.

Kestääkö Suomen kansan- ja julkinen talous tällaista?

Ei kestä.  Ongelma on samantapainen kuin viinarallissa. Hinnanero synnyttää epäterveen kilpailun. Rahat naapuriin, haitat meille!

EU:ssa vallitseva työvoiman vapaa liikkuvuus on tuhoisaa Suomelle. Niin kauan kuin eräiden muiden EU-maiden palkkatasot ovat tuntuvasti alemmat kuin meillä, ongelma jatkuu. Sitä ei saada kurottua umpeen, vaikka Suomessa pitäisi maksaa oman maamme tason mukaisia palkkoja.

EU:ssa on syvä rakenteellinen ongelma. Suomelle.

Työmarkkinnoilla on lisäksi ns. ketjutusongelma. Olkiluodossa oli pahimmassa tapauksessa 18 yrityksen alihankintaketju. Miksi näin? Voimme vain arvailla. Olisiko harmaalla taloudella osuutensa?

Pohjoismaiset työmarkkinat toimivat vuosikymmeniä melko hyvin, koska palkka- ja muut työehdot olivat lähellä toisiaan. EU:ssa näin ei ole. 

Tilanne on kestämätön. Suomi köyhtyy, velkaantuu, työttömyys pysyy korkealla ja ihmiset perheineen kärsivät.

On täysin käsittämätöntä, että vasemmistopuolueet vaikenevat tästä asiasta kuin muuri. Herää ay-liike!

Eipä ihme, että Perussuomalaiset rp on Suomen suurin työväestön puolue.

On muutoksen aika!

toimikankaanniemi
Perussuomalaiset Jyväskylä

Olen ollut kansanedustaja vv. 1987-2011 ja 2015 alkaen edelleen. Ministerinä (UM ja STM) olin vv. 1991-94. Olin kaikkien ministerivaliokuntien ja monien työryhmien jäsen. Eduskuntatyössä ollessani olen ollut liki jokaisen valiokunnan jäsen tai varajäsen jossakin vaiheessa.
Olen valtiovarainvaliokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan varajäsen. Lisäksi olen Eduskunnan ja Kansaneläkelaitoksen tilintarkastaja sekä Finnfund Oy:n hallintoneuvoston jäsen.
Tulin ylioppilaaksi Vammalan yhteislyseosta ja opiskelin Tampereen yliopistossa kunnallistutkinnon pääaineena kunnallisoikeus. Opiskelun jälkeen olin kunnallisvirkamiehenä noin 12 vuotta 1975-87.
Uuraisten kunnanvaltuuston puheenjohtajana olin vv. 2001-2014. Lisäksi olin Keski-Suomen maakuntavaltuutettu ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän valtuutettu saman ajan. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen ja Kehitysyhtiö Jykes Oy:n hallituksen jäsen sekä Vitapolis Oy:n hallituksen puheenjohtaja olin 2013-2014.
Nykyisin olen Jyväskylän kaupunginvaltuuston jäsen ja Keski-Suomen maakuntavaltuuston varajäsen. Edelleen olen Suomen Kuntaliiton hallituksen ja työvaliokunnan jäsen sekä Kuntaliitto Holding Oy:n ja Suomen Kuntasäätiön hallituksen jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu