Toimin nasta! Asiaa

Haluatko todella samaan liittovaltioon Välimeren maiden kanssa?

Suomesta valittavien EU-parlamenttiedustajien ryhmistä käytiin aiemmin keskustelua. Erityisesti puhutti se, mihin ryhmään perussuomalaiset mepit asettuvat.  Vastaus oli ja on yhä sama.  Ryhmän nimi ei ole avainasia, vaan sen tavoitteet.

Jos tulen valituksi EU-parlamenttiin, liityn ryhmään, joka selkeästi vastustaa liittovaltiokehitystä ja jossa saan oikeuden toimia Suomen kansan etujen mukaisesti sellaisena kuin nämä edut näen.  Olen johdonmukaisesti edelleen nyky-EU:ta ja -euroa vastaan.  Tällainen iso ryhmä varmasti muodostuu parlamenttiin.

Kun Ps:n edustajien ryhmäkysymys on loppuun kaluttu, on syytä pohtia, millaisiin ryhmiin eräät muut Suomesta mahdollisesti valittavat edustajat asettuvat.

 

Kokoomuksen edustajat jatkavat EPP-ryhmässä. Siinä enemmistön muodostavat liittovaltiokehityksen hyväksyvät ja sitä jopa ajavat edustajat eri maista. EPP:n ehdokas komission puheenjohtajaksi on Luxemburgin entinen pääministeri Jean-Claude Juncker.  Luxemburg edustaa EU:ssa eräänlaista veroparatiisimaata. Se vastustaa avoimuutta ja johtaa verokilpailua.  Junckerin meriitit eivät ole noissa asioissa mairittelevia.  Suomalaisedustajat EU-parlamentin EPP-ryhmässä kuitenkin tukevat häntä ja hänen liittovaltiolinjaansa.

Keskustan edustajat ovat valmiit jatkamaan liberaalidemokraattisessa Alde-ryhmässä. Sen ehdokas komission puheenjohtajaksi on Belgian entinen pääministeri Guy Verhofstadt. Hän on erittäin innokas federalisti ja haluaa siis vahvan EU-liittovaltion.  Keskustan edustajat tukevat tällaista linjausta ollessaan Alde-ryhmässä, vaikkakin pienenä vähemmistönä. 

 

Jokaisessa ryhmässä enemmistö päättää, kuka on sen ehdokas komission puheenjohtajaksi. Junckerin ja Verhofstadtin valinta tuohon asemaan kertoo ryhmien enemmistöjen suhtautumisen EU:n kehitykseen. Liittovaltio on tavoitteena.  Vähemmistö, johon suomalaisedustajat noissa ryhmissä mahdollisesti kuuluvat, alistuu tukemaan ryhmiensä enemmistön linjaa.

Vihreillä ja jopa Sdp:llä federalismi on syvällä tavoitteena. Niissä ei edes keskustella muunlaisesta linjasta.

Pienpuolueet ovat putoamassa EU-parlamentista, joten heidän asemaansa ei tarvitse pohtia.

 

EU-vaalien ylivoimaisesti tärkein kysymys on se, haluaako Suomen kansa luovuttaa loputkin itsenäisestä päätösvallastaan EU:n byrokratialle ja ylikansalliselle parlamentille, jossa vain 13 suomalaista on 751 edustajan joukossa. 

Haluatko Sinä, että Suomi on samassa tulonsiirto- ja velkaunionissa Välimeren maiden kanssa vieläpä todennäköisesti ainoana Pohjoismaana?  Minä en halua!

 

Nyt on mahdollista kääntää suunta. Suomen kansan etu ei ole olla mukana syvenevässä EU-liittovaltiossa. EU ja euro ahdistavat jo nyt kansaamme kohtuuttomasti.  Suomen ja koko Euroopan etu on muuttaa EU vapaakauppa-alueeksi ilman Brysselin massiivista ja kallista byrokratiaa.  Laaja vapaakauppa-alue, johon saadaan Venäjäkin mukaan, on Suomen etu ja se on myös paras tae rauhalle koko mantereellamme.  EU on linnoitus, joka aiheuttaa ongelmia sekä sisäpuolellaan että ulkopuolella.  Tarvitsemme avaraa kansainvälisyyttä itsenäisenä valtiona!

 

Tärkeät ratkaisut Euroopan tulevasta kehityksestä ja Suomen osuudesta siinä tehdään EU-parlamentissa alkavan viisivuotiskauden aikana lähes täysin muiden kuin suomalaisten päätöksillä.  Osa päätöksistä tehdään kotimaassa omassa eduskunnassa, jossa päätökset tekee 200 Suomen kansan valitsemaa edustajaa.

 

EU-parlamenttivaalit ovat tärkeä tapahtuma. Jokaisen on syytä pohtia edellä esittämiäni ajatuksia ja tehdä vakaa päätös oman harkintansa mukaan!

 

--- 

 

Lisää kirjoituksiani voit lukea täältä:

http://toimi-kankaanniemi.blogspot.com

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Anne Lindell

Ex-ministeri Kankaanniemi, kirjoitatte mm. näin (quote): ..." EPP:n ehdokas komission puheenjohtajaksi on Luxemburgin entinen pääministeri Jean-Claude Juncker. Luxemburg edustaa EU:ssa eräänlaista veroparatiisimaata. Se vastustaa avoimuutta ja johtaa verokilpailua. Junckerin meriitit eivät ole noissa asioissa mairittelevia. " ...

Edelliseen sitaattiin viitaten ihmettelen kovasti etenkin eu-valihedokas Olli Rehnin viimeaikaisia lausuntoja TV-haastattelussa, missä hän tuomitsi eräitten suomalaisyhtiöitten, kuten erään suuren vak. yhtiön, jonka pääomistaja on Suomen valtio, rahojen "sijoittamista", eli meidän eläkerahojemme sijoittamista veroparatiisimaihin, kuitenkin Olli Rehn itse kiertää Suomen veroja. Hän maksaa veronsa Luxenburgiin - EU:n sisällä sijaitsevaan veroparatiisiin.

EU:n tulisi olla itsenäisten valtioitten palvelija, renki ... eikä itsevaltiossa isäntä, jonka määrämmäisvalta menee yli meidän oman perustuslakimme ja ylitse jopa EU:n oma perustuslain ( vert. Maastrichtin klausulin artiklat 123 ja 125, jotka kieltävät jyrkästi maksamasta jäsenvaltioitten velkoja.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

"Tärkeät ratkaisut Euroopan tulevasta kehityksestä ja Suomen osuudesta siinä tehdään EU-parlamentissa alkavan viisivuotiskauden aikana lähes täysin kuin muiden kuin suomalaisten päätöksillä".

Kun tiedetään mitkä voimasuhteet ovat,niin miksi sitä kurjistamispolitiikkaa pitäisi jatkaa vielä viisi vuotta. Miksi emme kansanäänestyksellä eroa samantien. Ymmärrän,että edustajana toimiessa voi yrittää vaikuttaa päätöksiin,mutta mitä apua siitä on,kun tietää jo valmiiksi lopputuloksen. Suomi ei tule kestämään enää seuraavaa viisivuotiskautta ja joudumme vielä Kreikan tavoin anelemaan avustuksia,kansa kaduilla työtä vaatien. Ero EU:sta ja oma markka ja heti !

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

>> Miksi emme kansanäänestyksellä eroa samantien

Nämä vaalit ovat tärkeät, koska näissä näytetään kokoo Euroopalle, että on olemassa vaihtoehtoja. Mitä enemmän soraääniä eri maista saadaan, sitä paremmat mahdollisuudet eurooppalaisilla kansalaisilla on saada läpi vaatimuksensa EU-sopimusten uudelleenneuvottelusta tai purkamisesta.

Pisimmällä tässä ovat britit, mutta jopa Euroopan talouden sydämessä, Saksassa, on nousemassa melkoiseen vaalivoittoon AFD, Alternative für Deutchland. Tavallaan asiaa auttaa myös ranskan ongelma, erittäin vahva Kansallinen rintama, jolle veikataan noin kymmenen prosentin kannatusta.

Voitto EU-vaalissa parantaa mahdollisuuksia voittoon eduskuntavaalissa, joka on viimeistään ensi keväänä. Sitten punnitaan EU-kriittisyys suomalaisessa realiteetissa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Mielelläni. Parantaa Suomen mahdollisuuksia pärjätä globaalissa kilpailussa. Jokaisessa valtiossa sen työteliäin osa on aina pärjännyt parhaiten. Niin käy Euroopan Unionissakin. Persujen olemattoman vaikutuksen liudentuminen nollaan on vain lisäbonus.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Niin, tuo työllisyysaste putoaa, joten tulemme tilanteeseen jossa joka neljäs kuuluu siihen "ei pärjää parhaiten" -kategoriaan. Se loput "kolme varttia" sitten hyväksyy kireämmät verot ja tulonsiirrot yhteiskuntarauhan vuoksi. Kaiketi tiedät Thaimaan kuvioista - ne kuuluvat niihin ahkeriin aasialaisiin. Ihmisiä hekin ovat, eivätkä halua vapaaehtoisesti kuolla nälkään.

Espanjan kohdalla pahin pudotus on ilmeisesti pudonnut nyt siinä vaiheessa, kun n. 60 prosenttia nuorista on työttömänä. Globaalissa kilpailussa ei kannata olla mukana kilpailukyvyttömällä valuutalla.

Ei vaan kannata.

Anne Lindell

Henri, olen pannut merkille, että olen Sinun kanssasi miltei jok´ikisestä asiasta samaa mieltä ... eli olemme kuin "kaksi marjaa" ... Kankaanniemi kuuluu samaan kirpeään "katkeromarja-porukkaan". Meistä ei pidetä, koska emme ennusta loistavaa tulevaisuutta Suomelle ja Suomalaisille EU:ssa ja eurossa eikä etenkään Littovaltiossa ... ei siis maitoa ja hunajaa, vaan synkyyttä ja kurjuutta ja orjuutta.

Siksi kansa haluaa mieluummin kuulla EU:ta ja liittovaltiota hehkuttavia poliitikkoja (joiten nimeä en edes kykene lausumaan - inhottaa) kuin niitä, jotka varoittavat kertovat uhkakuvista.

Usko on tietysti hyvä asia, mutta tyhmä ja sokea usko on turmioksi. Tällaiset yksilöt (eufoorikot,EU-fundamentalistiti) ovat oiva maaperaä aivopesulle ja sumutukselle. Samaa metodia käytti Hitler: teve, yksilöllinen harkintakyky ja ajattelu saatiin tyrehdytettyä ruusuisilla skenaarioilla ja keksimällä ulkopuolinen syyllinen, joka tiivistäisi liittoutumaa ja saisi kansat sokeasti sukeltamaan yhä syvemmälle ja tiukemalle liittoutuman pakkopaitaan.

Siis - ei mitään uutta auringon alla.

Anne Lindell

Börje, minä puhun Sinulle nyt henkilökohtaisesti. Oletko ihan tosissasi? Vai nautisko siitä, että saat provosoida ja ärsyttää tahallasi ihmisiä? Sanalasku sanoo että: "Kiusa se on pienikin kiusa".

Täällä Kehä III:sen ulkopuolella eli "Pampaksella" moomma perinjuuria myöten suivaantuneita EU:n "rirehtiiveihin" ... sellaiset jonnin joutavat hiustenhalkomiset ja nappikaupat jos mitkä tappaa maaseudun ja tukahduttaa ruuantuotannon kohta täällä kokonaan joutaa jorpakkoon, ja ennekuin EU.sta ja eurosta päästään eroon, niin kotimaisen ruuan hinta jatkaa kallistumistaan.

Ja muistakaan, te kaupunkilaiset, te syötte maaseudulla kasvatettua ruokaa. ... Tätäkö te halusitte? Ette kai ole tosissanne? - Ulukomaan pöperöt pois ja kunnon sapuskaa pöytään - myrkytöntä ja tuoretta ja nimenomman lähellä tuottettua ... pientiloilla ... se on jämtti!

Mitä hyvää EU ja euro on meille tuonnut? Pelkkää kurjistumista - ei muuta. Kaikki on mennyt bisnekseksi ja joka työllä ja palvelulla on hintalappu, ja silti harmaatalous kasvaa kasvamistaan. Talkoohenki on tapettu, eikä työtön saa mennä edes auttamman naapurin mummoa klapinteossa.

Verot, energia ja ruunan hinta on Suomessa EU:n huippuluokkaa perintöverosta puhumattakaan, joka muuten melkein jok´ikisessä EU:maassa on lähiomaisten kohdalla kokonaan poistettu, ja silti me tuetaan tukipaketeilla EU:n ja jopa U.S.A:n raharikkaita pankkiireja, massiivista korruptiota ja valtaelittiä ... ei Alppien eteläpuolisten EU:n ripulimaiten köyhiä.

Minä äänestän henkilöä, joka puolustaa minun oikeuksiani asua siinä samassa maassa, jossa olen syntynyt ja jota rakastan, ja jota isäni puolusti verellään kokonaista 5 vuotta (haavoittui kranaatin sirpaleesta).

Toimi on järkevä ja tietää mistä puhuu. Suomalaiset ovat tyhmiä lampaita, orjakansaa, jotka hyväksyvät mitä vain ja pahinta on, että he äänestävät niitä henkilöitä, jotka omien EU:n huippuvirkojen (pakastevirkojen) vuoksi ovat valmiita luopumaan itsenäisyytemme rippeistäkin. Näillä luopioilla ei ole minkäänlaista häveliäisyyttä eikä rakkautta tätä maata ja sen kansalaisia kohtaan. Nimiä en viitsi mainita, mutta tedätte tasatarkkaan keitä tarkoitan. Minua ihottaa jopa heidän nimensä kirjoittaminen ... en kykene siihen.

Jos voin edes hieman äänestämäällä vaikuttaa, niin äänestän Toimia, sillä tätä maata ja tätä kansaa ei myydä liittovaltion orjaksi. Toimi ei petä eikä ole takinkääntäjä eikä hyvävelijärjestelmän hännystelijä. Hän on lahjomaton, eikä hän kummarru kuin kahden edessä: köyhän kansan ja Jumalan.

ulf fallenius

Valitettavasti yli 50% haluaa euron ja siihen liittyvät ongelmat niin kuin esimerkiksi liittovaltio.Euron jatkuminen tarkoittaa syvää intregaatiota tai sitten oma valutta tilalle ja vapaaksi koko ajatuksesta mutta kokkareiden valittu tie taitaa kyllä voittaa.Tsemppiä silti Kankaanniemi.

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio

Suomellahan on muitakin vaihtoehtoja. Haluatko kuulua Euroopan Unioniin, Euraasian liittoon vai olla itsenäisenä näiden välissä?

Kyllä minulle Eurooppa tuntuu mieleiseltä ja ainoalta vaihtoehdolta. Kankaanniemi kansalaisten edustajana toivottavasti ymmärtää vastuunsa ja näkee kehityskulun edes muutamia vuosia eteenpäinkin.

Anne Lindell

Nimenomaa näin, Kimmo. Kankaaniemi ymmärtää ja tajuaa mihin olemme EU:n ja euron mukana menossa, ja siksi hän varoittaa.

Näin Kankaaniemi v. 2010: "Eurooppa vaarassa romahtaa."

Jo v. 2010 talousvaliokunnan jäsenenä ja kansanedustajana Kankaanniemi arvioi TV-haastattelussa euroalueen tilannetta varsin synkin sanoin. Talouden paineet uhkaavat purkautua velkakierteenä ja työttömyytenä, hän ennusti. Hän osui oikeaan ja hän on siis "näkijä" ... miksi emme jatkossakin panisi toivoamme häneen? Katso tämä YouTube-video vdlta 2010 tuosta ko. haastattelusta, joka on nyt v. 2014 jopa entistäkin ajankohtaisempi kuin silloin. http://www.youtube.com/watch?v=Jhw1BbqTfdE

Kankaanniemi puhui TV:ssä taannoin kolmannestakin vaihtoehdosta. Tämä maanantai-illan (5.5.) TV-haastattelu taisi olla Susanne Päivärinnan toimittajauran pohjanoteeraus - Kankaanniemi pelasti tilanteen. Kankaanniemen osuus alkaa n. videon puolesta välistä. Tässä suora linkki tuohon Soinin ”piinapenkkiin” http://areena.yle.fi/tv/2188173

Ja tässä vielä Toimin puheenvuoro (4 min) Ylen vaalihaastattelu.
Katso video tästä: http://areena.yle.fi/tv/2246656?ref=leiki-ark

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola
Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Haluan. Eikö muuten verotuksen yhtenäistäminen eli veroparatiisien kuriin laittaminen ole juurikin federalistien tavoite?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

>> .. verotuksen yhtenäistäminen eli veroparatiisien kuriin laittaminen ..

Ettei nyt olisi kuitenkin verotuksen _kiristäminen_ (kaksinkertaisen asemesta kolminkertainen vs nykyinen kunta+valtio) ja kaiken tulouttaminen ulkoistettujen 'palveluiden' kautta muutamalle kyllin isolle lobbaritaholle (ja siis veroparatiiseihin, ei välttämättä Euroopassa).

Anne Lindell

Seikku, tulisi kunta-, valtio- ja liittovaltioverotus. hmmm ... mehän suomalaiset maksamme kunta- ja valtioverotuksen lisäksi pelkkinä EU-jäsenmaksuina kukin kansalainen (vauvat ja vaarit mukaan lukien) 3200 euroa vuodessa.

Ei, hel***tti - irti EU:sta ja eurosta ja vähän äkkiä!

Käyttäjän TapioRantanen kuva
Tapio Rantanen

Täyttä asiaa. Toimi on suoraselkäinen mies, jolla on arvomaailma kohdallaan ja laaja-alainen kokemus politiikasta. Tällaisia edustajia tarvitaan europarlamenttiin!

Anne Lindell

Tapio, aamen! Taitaa olla liian hyvä mies EU-parlamenttiin. Tällaista miestä tarvittaisiin täällä panemassa jotain järkeä tähän kotimaan politiikkaan. Suomi on tuuliajolla kuin ajopuu.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

En halua Suomen kuuluvan mihinkään tulonsiirtounioniin. Jos jokin vapaakauppa-alue on oltava, olkoon se Scandinavia ja Venäjä. Ja myös EU jos se korjaa sääntöjään vapaakauppa-alueeksi ilman sisäisiä tulonsiirtoja ilman liittovaltiohaaveita.

EU on poliittinen haave liittovaltiosta ja byrokraattisesta keskitetystä vallasta, jota vahva talousmaa Saksa johtaa. Ja jonka talous on määritellyt myös euron arvon. Ja se on liian korkea Suomelle.

Kiitän Toimia hyvästä blogista. Suomen mahdollisuudet ovat omassa valuutassa ja väljässä vapaakauppaliitossa, johon myös Venäjä kuuluu.
Ja vahvassa yhteistyössä Pohjoismaiden kanssa.

Luin juuri Karjalaisesta sinun kirjoituksesi. Ja erityisen huvittavaksi tilanteen teki se, että se oli SDP: n Riitta Myllerin kirjoituksen vieressä.
Mielestäni Myllerin kirjoitus oli yhtä ristiriitaa, joka ei kestänyt yhtään asiallista vertailua sinun kirjoituksesi kanssa.

Menestystä vaaleihin. Pysy selkeässä linjassasi, josta erityisesti Soini on hallituskiimassaan luistanut ja luistamassa.

Anne Lindell

Niin, Reino, olet oikeassa, Kankaanniemi on enemmän perusuomalainen kuin yksikään PS-puolueessa; ehta, paljasjalkainen "perusänkyrä".

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Onko Toimi siis väärässä puolueessa? Hänen tavoitteensa sopivat huomattavasti paremmin Ipun linjaan, mutta ymmärrän toki, että vaaleissakin "suuruuden ekonomia" helposti ratkaisee ja puoluevalinta on tehty sillä perusteella.

Muutosta on ilmassa, mikäli on uskominen ennakkotietoihin nuorison valtakunnallisten varjovaalien tuloksista. Vaikka niillä ei suoraa merkitystä olekaan, voi tietyissä medioissa olla nielemisvaikeuksia niitä julkaistessa. Saapa nähdä, jäävätkö lopulta uutisoimatta, kuten usein on tapana.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Sori, Timo, mutta olisiko kuitenkin niin, että olet itse näissä vaaleissa väärässä porukassa. PS aj KD ovat ainoat puolueet näissä vaaleissa, jotka täyttävät kaksi olennaista ehtoa: EU:n täytyy muuttua palvelemaan jäseniään, ei toisin päin, ja toinen, tärkeämpi ehto: puolueella on realistisia mahdollisuuksia saada vähintään yksi ehdokas läpi. Osaat kyllä itsekin riskianalyysin tekemisen, joten ihmettelen tällä kertaa uskoasi lottovoittoon yhdellä arvalla.

Pienpuolueiden äänet menevät "roskiin", eli samaan kasaan kuin äänestämättä jättävien. Eli kolmannella tavalla selkeästi sanoen: vanhan vallan, syvenevän vallan keskittämisen, eurobondien ja Kreikka/Ukraina-maksujen puolesta, Suomalaisen veronmaksajan kiusaksi.

Ja vielä hieman vaalimatematiikkaa: KD keikkuu nollan ja yhden rajalla, roskis-riski on suuri. PS saa noin kolme, mutta saisi ainakin neljä, jos EU-kriittiset eivät hajaantuisi pienpuolueisiin, jotka eivät missään tapauksessa saa yhtään edustajaa läpi.

Paikkoja on vain 13 ja listoja 15. Puolet listoista ei siis tule saamaan yhtään edustajaa läpi. Nille listoille menevät äänet ovat sama kuin ei äänestäisi ollenkaan, eli sataa Kokoomuksen, SDP:n, Keskustan ja Vihreiden laariin. Lisää rahaa Suomesta muualle Eurooppaan, vähemmän valtaa suomalaisille.

Jukka Mäkinen

Kyllä Suomen kannattaisi kuulua vapaiden länsimaisten demokratioiden joukkoon, kuten Norja, Englanti, Sveitsi, Ruotsi, Tanska, ja pysyä erossa totalitaristisesta Keski-Euroopasta ja kieroilevasta Etelä-Euroopasta.

Anne Lindell

Jukka, kommentissani nr. 12, linkitin videoita, joissa Kankannniemi juuri puhuu tästä, eli olemme kultturellisesti ja etenkiin taloudellisesti ja moraalis-eettisesti valovuosien etäisyydellä EU:n eteläisten ja itäisten valtioitten kanssa, joten siksi kaikki on mennyt niin maan perusteelliseti pieleen. Ei näin sopimattomia valtioita voi yhtenäistää, ja jos pitää olla jonkinlainen talousunioni, niin tehdään se sitten pohjoismaitten kesken, koska olemme monella tapaa suht´koht jo samalla tasolla.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Voiko tuota Jukkaa peremmin enää ilmaista.

Perussuomalaiset ovat polttaneet juurensa (Jytky). Toimi on mahtava poikkeus, ja uskaltaa sanoa suoraan olevansa nyky-EU:ta ja euroa vastaan!!!!! Kuka muu Perussuomalainen ehdokas pystyy samaan, kysyn?

Itsenäinen kansainvälinen Suomi mieluummin kuin EU:n impivaara ja raha(stus)sampo.

Anne Lindell

Niin Timo, Toimi Kankaanniemi voisi aivan hyvin perustaa oman puolueen, jolloin suurin osa suomalaisista (paitsi aivopestyt EUfoorikot) asettuisivat hänen taakseen.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

VArmasti näin Anne, kyllä tilausta olisi.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Anne, persuista varmasti n. 95 % on ei - ei linjalla.

Timo Soinin hallitushalukkuus on vain tehnyt tämän "peruutuksen" puolueen nimissä. Ja Ipun malli onkin toteuttamiskelvoton, ohjelma "väljä" ja puolue ilman vaikutusmahdollisuuksia.

Siis Toimi ja persut. Tai joku muu ja persut, kunhan ei Soini.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Jep jep, kumma koukkaus pehmeämmällä linjalla tämä EU-vaalikampanja on ollut, mutta näillä mennään nämä vaalit. Tavallaan ymmärrän puoluejohdon pehmoilun, sillä on (tietenkin) koetettu saada äänestäjiä liikkeelle. Palataan pohtimaan linjaa 26. toukokuuta, kun ei enää tarvitse taiteilla äänestämättä jättävien ihmisten tyhmyydellä.

EU-vaaleissa on aina ollut alhainen äänestysprosentti, muuallakin kuin Suomessa. Ja vielä laskeva trendi. Jopa vaalikopilla kuulee joka päivä, kuinka joku miettii ääneen, että tokko näissä vaaleissa kannattaa edes äänestää.

Toivottavasti nämä ovat viimeiset EU-vaalit, joihin osallistumme. Enkä tarkoita, että haluan komission valitsevan parlamentinkin ... tai valitkoon, kunhan sillä ei ole valtaa yli Suomen Perustuslain.

Nyt haetaan koko Euroopan laajuista mandaattia laittaa Bryssel kuriin. Britit ovat tässä meitä edellä. Tukekaamme heitä, ehkä hekin tukevat meitä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset