Toimin nasta! Asiaa

EU-vaalit ohi - kiitokset ja tunnustukset - ja kritiikiäkin!

Lämpimät kiitokset kaikille äänestäjilleni ja tukijoilleni vaalimatkan varrella! 

Sydämelliset onnittelut Jussi Halla-aholle ja Sampo Terholle!  Teitte hienon tuloksen ja olette vakuuttava parivaljakko parlamentissa.

Erityisonnittelut Pirkko Ruohonen-Lernerille!  Pirkon kanssa arvelin käyväni reilun kisan kolmospaikasta. Pirkko sen otti ja ansaitsi!

Äänimääräni riitti puolueen sisällä neljännelle sijalle. Vähintään tyydyttävä sija!  Ensimmäinen varapaikka ei ole sittenkään mukava, koska EU-parlamenttiin voi tulla pikakutsu kuten monelle on viisivuotiskauden aikana käynyt. Elämää on helpompi suunnitella ilman tällaista mahdollisuutta.

Kaikille muillekin Ps-ehdokkaille onnittelut ja kiitokset hyvästä työstä.

 

Suomesta lähtee EU-parlamenttiin vahva joukkue. Osaamista ja kokemusta löytyy. Vastuu on myös suuri. Joukossa on  - jopa saman puolueen meppien kesken -  vastakkaisia ajatuksia EU:sta ja eurosta.  Mielenkiintoista, miten se näkyy tulevaisuudessa ja miten se palvelee Suomen etua.

 

Perussuomalaisten EU-jytky jäi tulematta.  Ps on kuitenkin pronssisijalla ja Sdp:n edellä tuloksissa. Se on tärkeä saavutus.  Demarien tilanne onkin enemmän kuin katastrofaalinen.  Siinä heillä on pohtimista ja kriisikokouksen aika. Miten käy hallitusyhteistyön kotimaassa?

 

Miksi Ps ei menestynyt odotusten mukaisesti, vaikka olikin vaalien toinen selkeä voittaja? Tässä muutamia ajatuksia.

Yksi syy on se, että viime kuukaudet Suomen kansalle on kuulutettu, että eurokriisi on ohi. Teesi meni perille, vaikka se on täysin perätön.  Kriisi jatkuu. Samoin EU-alueen surkea talouskehitys. Suomi itse on rapakunnossa. Näistä ei selkosuomella puhuttu. Ei edes Ps nostanut ääntään riittävästi.

Toiseksi äänestysaktiivisuus ei juurikaan noussut. Arvelu siitä, että EU-kriittiset eivät lähde äänestämään, osui oikeaan. Moni jätti äänensä antamatta, koska ei usko äänen voimaan valtavassa EU-byrokratiassa. Tottahan se onkin. Siitä huolimatta äänestäminen on ainoa vaikutusmahdollisuus tavalliselle kansalle.

Kolmanneksi puolueen vaalityö olisi edellyttänyt ehdokkaiden kunnollista kouluttamista ja perehdyttämistä. Vaalimateriaalia oli aivan liikaa ja se oli osin sekavaa.  Lähellekään kaikkea ei ehditty jakaa. Tuhlausta. Aineiston sisältökään ei vastannut kaikilta osin tarkoitustaan.  Pari kattavaa yleisesitettä vaalien tärkeimmistä aiheista ja rahallinen panostus ehdokkaiden henkilökohtaiseen mainontaan olisi ollut tarpeen.  Äänestäjät antavat äänensä luotettavalle ehdokkaalle ja toiseksi linjakkaalle puolueelle. Nyt nämä eivät nousseet esiin.

Neljänneksi puolueen pääsanoma ei ollut riittävän selkeä.  Millaista EU-politiikkaa se haluaa?  Pasuunan ääni ei ollut kirkas.  Monissa muissa EU-maissa EU-kriittinen ja suorastaan EU-vastainen sanoma puri. Meillä ei.

 

En ole tyytyväinen omaan panostukseeni. Rahaa oli niukasti ja vaalityö hieman sattumanvaraista. Mainosteni tekijä oli kuitenkin loistava. Kiitos hänelle! 

 

EU-vaaleissa puolueen vahva taloudellinen panostus erityisesti ruuhka-Suomessa on välttämätöntä. EU-vaalien tulos ratkaistiin taas Salpausselän eteläpuolella, jossa Kokoomuksen hymykampanja jylläsi.

Ps:n osalta Itä- ja Pohjois-Suomi jäi heikolle ja se näkyy tuloksissa. Puoli valtakuntaa jätettiin Kepun vanhan isännän kentäksi.

Keski-Suomessa Ps menestyi hyvin. 16,9%:n kannatus riitti nykyisten vaalipiirien joukossa kolmannelle sijalle. Vain Kymi ja Satakunta ponnistivat edelle. Onnittelut niille!

 

Se oli siinä!

 

Kiitoksia ja hyvää kesää kaikille!

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kiitos ja sitä samaa sinulle. Teit hyvän vaalityön ja tulos ei ole mikään huono. Olisi hyvin toivottavaa, että jaksaisit ryhtyä eduskuntavaaleihin ehdokkaaksi. Tämä on minun mielipiteeni.

Anne Lindell

Seppo, samaa ajattelin minäkin. Näin hyvää miestä ei saisi Suomen kansa menettää. Toimin kampanja oli selkeä, eikä hän häröillyt eikä rönsyillyt. Ja Toimin vaalibudjetti todella pieni, eli hän tyytyi Perussuomalaisilta saatuun vaalirahaan.

Sääliksi käy niitä ehdokkaita, jotka ottivat jopa pankkilainaa ja sijoittivat lähes tai yli 100 000 euroa vaalikampanjaansa eivätkä silti tulleet valituiski.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kiitos hyvästä analyysistäsi. Menestys loppuu tyytyväisyyteen ja on syytä ottaa opiksi, ihan kaikkien.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Tupla on hyvä vaalitulos. Jos kritiikkiä pitää hakea, niin se vaalimainos, jossa ehdokkaat ryhmittyvät Timo Soinin taakse, se oli ihan floppi.

Anne Lindell

Mikki, täysin samaa mieltä. Kuka tai mikä mainostoimisto on Ps-puolueen vaalimainokset yms. kampanjat ja sen sellaiset ideoinnut? Emäsurkeata. Hallaa tekivät aivan selvästi puolueelle.

Tovottavasti ensi kerralla ovat PS-puolueessa viisaampia. Hyvä ei tarvitse aina olla kallista, eikä parasta saa edes rahalla.

Käyttäjän RaimoRento kuva
Raimo Torvinen

Kiitos Toimi, olit todella varteenotettava ja uskottava ehdokas. Valitettavasti äänestäjät jättivät käyttämättä vaikutusmahdollisuutensa. Olisin kaivannut Perussuomalaisilta selkeää yksinkertaista vaalisanomaa erityisesti talouspolitiikasta. EU:ssa vaikutamme myös kotimaan talouspolitiikkaan . Olet oikeassa vaalityön kohdentamisesta, siellä missä potentiaalia ja äänestäjiä on, sinne pitää panostaa vaalityössäkin.

Yksi veikkauksen arvoinen asia on SDP, vaalitulos ei anna mahdollisuuksia jatkaa hallitusyhteistyötä ja kun Alexander Stubb astuu Kokoomuksen ruoriin, kyyti on vielä kylmempää ja sitä ei SDP enää kestä. Tiedossa on siis uudet vaalit syksyllä. Nyt PS:n tulee antaa selkeitä viestejä hallitukselle ja sen kyvylle jatkaa enää toimessaan.

Toimi, nyt on toiminnan aika. UUdet vaalit ja uudet miehet Parlamenttiin

Anne Lindell

Juuri näin Raimo. Uudet miehet ja naiset remmiin. Tämä sama meno ei saa enää jatkua.

Näissä vaaleissa kansan syvillä ja huolestuneilla riveillä ei ollut selvää "osoitetta" ketä äänestässi. Vaalikoneissa pienpuolueet saivat pisteet, mutta heitä ei äänestetty ... eipä tietenkään, sillä äänet olsivat nenneet ja menivätkin harakoille ... eli häipyivät kuin pieru Saharaan.

On liian paljon samanhenkisiä ja samaa ideologiaa ja aatemaailmaa edustavia pienpuolueita eli ns. sirupuolueita, jottenka puheenjohtajat haluavat kaikki olla kukkuoina tunkioilla.

Yritin tosissani n. 1,5 vuotta sitten saada näitä sirupuolueita fuusioitumaan, mutta pieleen meni. Kaikki halusivat kyllä fuusioitua, ja pitivät sitä loistavana ajatuksena, mutta vain sillä ehdolla, että muut liittyisivät juuri ja nimenomaan heidän omaan puolueeseensa. Siis täysin toivotonta.

No, sillon kehitin 3E-aatteen (Exit EU euro) ja alkoin lanseerata tuota aatetta kulmakiveksi uudelle puolueelle, ja siihen olisivat nuo kaikki sirupulueet, jotka ovat muuten kaikki kovasti EU-ja eurovastaisia, voineet liittyä. Mutta ei ... liian riitaisia ja liian itsekkäitä ja liian vallanhimoisia kaikki tyynni. Kaikki halusivat puheenjohtajiksi. Antti Pesonen (IPU) ei edes viitsinyt itse vastata sähköposteihini, mutta muiten kautta sain viestin, että hän ei ollut kiinnostunut edes ajattelemaan fuusioitumista, jollei muut pikku-puolueet ole halukkaita fuursioituman IPU:un. Eli taas oltiin lähtökuopissa, kun itsekkyys voitti ja järki laitettiin Ö-mappiin.

Kansan syvistä tiveistä viis veistaan kunhan itse vain pääsee esille ja vallan valokeilaan - tämä oli ja on yhteinen minittäjä pienpuolueille ja muillekin ... Tsiisus! ... Suomi ja suomalaisten tulevaisuus on jätetty tuuliajolle kuin ajopuu.

Ja mitä tapahtui "persuissa" ennen vaaleja? Alkoi selvääkin selvempi perääntyminen alkuaatteesta, ja puoluetta alettiin siistiä salonkikelpoiseksi, eli alettiin ajatella suraavia eduskuntavaaleja ja mahdollista hallituspaikkaa tai jopa pääministerin salkkua. Ja taas kansan syvät rivit jätettiin liittovaltio-, Nato- ja vapaakauppasopimuksessa (= TTI, http://ttipinfo.wordpress.com/ ) kuin nallikalliolle. Ja mikä oli tulos? Kansa jätti äänestämättä, koska ei ollut yhtään ainutta puoluetta, mitä he olisivat voineet äänestää, jotta äänet eivät olisi menneet hukkaan, ja siksi Kokoomus ja Keskusta (kaksilla rattailla) kokosi potin.

Tämä "aukko" uksottavuudessa kestää kauan nyt paikata, ja siihen ei Soini enäa kykene (sorry, mutta tämä on raaka totuus)... uskottavuus on mennyt kun "raamit" ovat löystneet.

Kansa haluaa löysät pois ja jämerää politiikkaa jatkossa, sillä tilanne on lähitulevaisuudessa niin vakava, että sisäpolittisessa valtaistelussa ja hallitushuumassa ei ole varaa enää lähteä kosiskelmaan ääniä joka puolelta ja joka suunnalta, sillä silloin jää kyllä Soini & Co. nuolemaan näppejään, ja heräämme joku aamu Liittovaltiossa.

Liittovaltiomyönteisillä eli EU-aivopestyillä oli varaa mistä valita näissä EU-vaaleissa, mutta EU-kielteisillä ei ollut mitään mistä valita.

Eu-kriittisyys ei ole mitään ... se on yhtä tyhjän kanssa ... pelkkää höttöä ja liirum laarumia. Ja tämä oli Timo Soinin ainoa valttikortti EU-vaaleihin. .... Tsiisus! Ei tiedä itkiskö vai nauraisko?

Nyt on Ps-puolueessa itsetutkiskelun paikka. Toimi Kankaanniemi on ainoa, joka on ollut kaiken käsineen ja kaskisen kansan puolella koko ajan ja jopa aivan polittiisen uran alkuajoista asti ja vieläpä määrätietoisesti ja peräänantamattomasti, ja hän on yhä valmis taistelemaan miltei yksin tuulimyllyjä vastaan.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Näinhän siinnä kävi, hyvin persujen osalta. Ilmeisesti vaalien suurin voittaja. Kannatuksen lisäys ja paikkamäärän tuplaus.

Se, mikä minua häiritsi, Kokoomuksella ja Keskustalla oli täkäläisissä itä-suomalaisissa aviiseissa "hirveästi" vaalimainoksia päivittäin. Samoin posti (Itella) kantoi heidän vaalimainoksiaan päivittäin. Persuilla ei mitään. Ei yhtään mitään.

Lisäksi hävettää täkäläisten äänestysinnon laimeus. Ilmeisesti sitten annamme Kokoomuksen ja Keskustan viedä meidät "minne virta vie".

Hyvästä esimerkistä käy sekin, ettei POhjois-Karjalasta valittu yhtään meppiä. Myller ei mennyt läpi, samoin Vihreiden Cronberg jäi rannalle.

Tässä ollaan ja Soinin on nyt syytä tehdä syvällistä analyysia - mielestäni omasta käyttäytymisestään - tulevaisuutta ajatellen. Suunta ei näytä hyvältä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Ei yhtään mitään."

Ilmeisesti vaalibudjetin kohdentamisessa oli toivomisen varaa, olisiko unohdettu ettei harvaan asutuilla seuduilla jaeta mainoksia turuilla ja toreilla:

Moni puolue säästää eurovaalikisassa, PS tuplaa budjetin

http://yle.fi/uutiset/moni_puolue_saastaa_eurovaal...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Varmasti oli myös kohdentamisessa vikaa.

Mutta kansa on puhunut ja pulinat pois! :)

Miten muuten Stubb ryhtyi ehdokkaaksi, vaikka "tiesi" tulevansa valituksi puolueensa puheenjohtajaksi ja pääministeriksi. Ajoiko kaksilla rattailla?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #7

Ei kokoomuksen puheenjohtajavalintaa ole vielä läheskään kirkossa kuulutettu, vaalipaneelikiertueensakaan ei ole vielä loppunut:

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/puheenjohta...

Pentti Järvi

Mun postilootan kannessa on jo kauan seissyt: INGEN REKLAM!

Meiris Suominen

Itse Paikallisyhdistyksen roolissa toimeenpanijana näissä EU-vaalitapahtumissa täällä kentän puolella, ei voi kuin ihmetellä mihin tuo PS:n tuplaantunut vaalibudjetti meni ? Puolueen mukaan tämä olisi pitänyt näkyä juuri kentällä : Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan kampanjatuki on tärkeää toki ehdokkaille, mutta heidän puolueessaan se on erityisen tärkeä kenttäjärjestöjen motivoinnin kohottamiseksi. Keski-Suomessa ei paikallisyhdistyksille luvattu edes kahveja maksaa vaan sekin oli paikallisyhdistyksien oman rahoituksen takana. Pienillä paikkakunnilla ei tämä kyllä kenttäjärjestöjen motivaatiota nosta, kun työn, palkattomien vapaapäivien ja omilla bensoilla kuntaan jaetun vaalimateriaalin lisäksi joutui monesti kaivamaan kaupassa omaa lompakkoaan. Haluan omasta puolestani kiittää kaikkia näihin talkoisiin osallistuneita.

Käyttäjän miratiirikainen kuva
Mira Tiirikainen

Hyvää analyysia, Toimi! Kouluttamisesta olen kanssasi erityisesti samaa mieltä, mielestäni myös paikallisyhdistysten johdolle olisi jonkinlainen pikakurssi pitänyt antaa, koska ainakin minusta puheenjohtajana tuntui, että olin oman onneni nojassa ja porukkamme voimaa ei saatu koottua. Moni paikallisyhdistys on vielä nuori, samoin sen johto, joten olen varma, että kentästä saa vielä paljon enemmän irti hyvällä suunnittelulla ja kouluttamisella. Seuraavissa vaaleissa olemme taas vähän kokeneempia ja osaavampia :)

Toivottavasti Toimi Kankaanniemi näkyy Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokaslistoilla. Mukavaa kesää!

Anne Lindell

Vielä tuosta vapaakuppasopimuksesta, joka tuntuu olevan perin outo asia monellekin. Tästä ei puhuta julkisesti. Sitä salataan ja sen todellinen sisältö pidetään tavalliselta kansalta piilossa, ja EU:n sisällä jopa meidän entisistä mepeistä muistaakseni 9 kielsi julkistamasta äänestytuloksia ko. asian käsittelystä.

Kun kymmenet suomalaiset huippututkijat ilmaisevat julkisesti olevansa erittäin huolissaan tuosta ns. ”TTI-sopimuksesta”, on Suomen kansalaisten syytä olla jo kauhuissaan. EU:n ja USA:n salassa neuvottelema TAFTA-TTIP sopimus on suuryhtiöiden vallankaappaus. Nämä neuvottelut on keskytettävä tai sitten lähdemme ulos EU:sta ja eurosta. Mutta miten se muka nyt enää onnistuu, kun olette äänestäneet EU:hun oäänestäneet EUfoorikoja ja liittovaltiota kannattavia meppejä? Mm. MOT-ohjelmassa maanantaina 5.5. Alexander Stubb (kok) julisti oman uskonsa EU:n ja USA:n välisen TAFTA-TTIP-vapaakauppasopimuksen puolesta.

Eli, sitä saa mitä tilaa! Kuten PS-vaali-motossa sanottiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset