Iloa, eloa ja älyä! Kansamme parhaaksi!

Historian kehnoin hallitus, jolle en antaisi hevostanikaan hoitoon!

 

Olen kokenut paikan päällä Arkadianmäellä kuuden eduskuntavaalikauden päättymispäivät.  Kertaakaan ei ole ollut sellaista sekasortoa kuin on nyt.  Historiaan voi jäädä tälläkin tavalla. Häpeällisesti.

 

En antaisi edes vanhaa hevostani päiväksi Stubbin hallituksen tai sen yhdenkään puolueen tai ministerin hoitoon.  Se olisi eläinrääkkäystä.  No eipä minulla ole hevosta, mutta isänmaa on.

 

Hallitus epäonnistui jo alusta lähtien. Ministerit ovat karanneet kuka minnekin. Poliittisesti täysin kokemattomia on nostettu lähteneiden tilalle.  Maan talous ja kehitys ovat kriisissä. Tällaisena aikana oppipoikia ja -tyttöjä ei pidä nostaa ministereiksi ohi kokeneiden.  Hallitus ei ole mikään apukoulu.

 

Hallitus on epäonnistunut lukuisten esitystensä valmistelussa.  Ministerit eivät ole kyenneet johtamaan valmistelutyötä.  Eduskuntakäsittely on ollut pelkkää farssia.

 

Koko hallitukselta on puuttunut johtajuus. Sitä ei ollut Kataisen ja Urpilaisen aikana ja vielä vähemmän Stubbin ja Rinteen aikana.  Tuuliajolla on valtakunta ollut koko vaalikauden.  Konkurssipesä lankeaa seuraavan hallituksen ja eduskunnan syliin.  Pakoon luikkineet Vasemmistoliitto ja Vihreätkään eivät ole vastuista vapaat.

 

Politiikassa vastuuta kannetaan vaaleissa.  Poliittinen vastuu. Valitettavasti saamattomuudesta ja virheistä ei voi vetää hallitusta taloudelliseen tai juridiseen vastuuseen.  Kotimaiset vahingot kaatuvat veronmaksajien piikkiin kuten miljardien Kreikka-vastuut pian.

 

Eduskuntavaaleissa äänestäjät antavat tuomion.  On varmaa, että kaikki neljä nykyistä hallituspuoluetta joutuvat ankarasti selittelemään riitojaan ja tunaroimisiaan.  Nyt puolueet syyttelevät itse yhdessä aiheuttamastaan sekasorrosta toisiaan.  Sama jatkuu vaaleihin asti.  Se on sivistymätöntä, mutta sopii tämän hetken politiikan kuvaan.

 

Hallituspuolueita ei tarvitse sääliä. Ne ovat ansainneet äänestäjiltä täyden epäluottamuksen.  Sen sijaan Suomen kansaa on syytä sääliä.  Ei tämä kansa ole ansainnut näin kyvytöntä, sisäisesti riitaista ja epäonnistunutta hallitusta. 

 

Lopulta hallitus istuu eduskunnan luottamuksen varassa.  Ryhmäjohtajat Arto Satonen, Jouni Backman, Mikaela Nylander ja Peter Östman kantavat liki yhtä suuren vastuun kuin pääministeri ja muut ministerit.  Miksi he ovat antaneet eduskuntaryhmiensä olla kumileimasimia, kun hallitus on osoittanut saamattomuutensa lähes kaikessa?  Pääministeri jo tunnusti, että hallitus on epäonnistunut.  Mitään ei kuitenkaan tapahtunut. Ryhmäjohtajat nukkuivat.

 

Politiikan uskottavuus on murentunut hallituksen ansiosta alemmaksi kuin koskaan.  Sekin on rakennettava uudelleen.  Hallituspuolueet eivät siihen kykene.  Äärettömän vaikeaa se on tämän jälkeen nykyisille oppostitiopuolueillekin. Mutta vaihtoehtoa ei ole.  Pohjalta ei pääse kuin ylöspäin.

 

Äänestäjät kutsuvat 19.4.2015 uudet voimat selvittämään konkurssipesän. Kova homma!  Toivotaan parasta!

 

--

 

http://toimi-kankaanniemi.blogspot.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mistä johtuu, että kaksi entistä kd:n puoluejohtajaa on loikannut toisiin puolueisiin? Onko se johdatusta?

Anne Lindell

Hieman hymyilytti otsikko, mutta kyllä teksti veti naaman hyvin äkkiä vakavaksi. Totta turiset Kankaanniemi. Tästä on leikki kaukana.

Ps-puolue saattaa yllättää kaikki ... markettien käytävillä ja bensa-asemien "äijä-parlamenteissa" tehdyissä "katu"-gallupeissani on ollut havaittavissa, että mega-jytky on tulossa, sillä niin toivottomilta tuntuu kansan mielipiteet entisistä ja nykyisistä hallituspuolueista olevan. Heihin ei enää luoteta. Kokoomus ja SDP on kuin onkin juuri ne puolueet, jotka ovat tuhonneet maamme hyvinvoinnin.

Kun tämä alkaa pikkuhiljaa selvitä kansan syville riveille, niin nyt saattavat äänestäjät tehdä "Kreikat".

Nyt täytyy äänestäjien harkita tarkkaan ketä äänestävät, sillä kansannaurattajilla eli "hupilaisilla" ei ole enää mitään tekemistä eduskunnassa. Todella viisaita ja kokeneita ja erityisesti rohkeita päättäjiä tarvitaan ennenkaikkea Ps-puolueeseen, sillä Ps-puolue voipi olla jopa seuraava pääministeripuolue. "Lapatossujen" ja "lamphankikkien" aika on peruuttamattomasti ohitse. Todella vaikeat ajat on tulossa ja silloin tarvitaan nerokkaita ja älykkäitä päättäjiä ... ja ennenkaikkea kokeneita päättäjiä. Tulevana taloudellisen kriisin ja sodan uhan aikana ei eduskunta eikä etenkään ministerin paikka saa enää olla mikään nuorten ja kokemattomien harjoittelupaikka, josta hetaan jotain kokemusta ... ja mihin.

Tänä tulevana ja erittäin vaikeana aikana on osattava panna puoluepolitiikka syrjään, ja jokainen kansanedustaja ja ministeri joutuu menemään peruskysymysten äärelle ja panemaan oma ja puolueen etu syrjään, koska kansakuntamme itsenäisenä hyvinvontivaltiona on vaarassa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Hyvä Toimi, mitä jos perussuomalaiset voisivat vaalitenteissä tai muissakin haastatteluissa kehottaa ihmisiä äänestämään ulkopuolisia puolueita eikä äänestämään näitä vanhoja puolueita? Näin saataisiin edes jotain muutoksia ja samalla herätyksenä koko puoluepiireille, että kansa haluaa muutoksia politiikkaan.

Vähän luulen, että ette uskalla kehottaa tekemään niin ja olihan teillä neljä vuotta aikaa kehottaa kansaa nousemaan barrikadeille mutta ette sitä tehneet vaikka tilaisuuksia oli ollut monta.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Tarkoitatko, että minun pitäisi Keski-Suomea kiertäessäni ja mainoksissani kehottaa äänestäjiä äänestämään Kommunistista työväenpuoluetta tai jotain muuta miniminipuoluetta?

Sitä en tee. Kysymys ei ole rohkeuden puutteesta, vaan siitä, että näiden puolueiden ehdokkaita en tunne enkä heidän muutosvoimaansa jaksa uskoa.

Barrikadeille en kehoita ketään menemään. Kukin toki saa mennä. Nyt on vaalit ja ne tarjoavat hyvän mahdollisuuden muutokseen.

Ainoa muutoskanava on Perussuomlaiset. Kaikki muut puolueet ovat viimeisen 10 vuoden aikana kykynsä osoittaneet ja epäonnistuneet.Suomi on kriisissä ja pohjalla.

On muutoksen aika. Se ei toteudu minkään minipuolueen kautta, vaan PS on nyt Parasta Suomelle!

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Toivottavasti muutos tulisi nyt mutta minun on vaikea luottaa siihen, koska voi tulla jälleen toisinto kuten vuonna 2011 ja laadittiin ihan susisurkea hallitus.

Minä en vain yksinkertaisesti luota istuviin puolueisiin. No, minä kehotan muita äänestäjiä äänestämään ulkopuolisia puolueita ja jättämään nämä nykyiset puolueet pois.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Ministerit ovat oman ministeriönsä ylipäälliköitä. Ministereiksi pitäisi valita ensisijaisesti henkilöitä, jotka ovat kykeneviä johtamaan asiantuntijaorganisaatiota. Jos johtajuus puuttuu, ministeriöt alkavat hakemaan ohjausta muualta. On tunnettua, että ministeriöiden virkamiehet yleensä tunnistavat väriä, eli omaavat jonkin puoluekirjan. Jos ministeri on heikko tai vähälahjainen, ministeriöiden toiminta altistuu puolueiden sanelulle ja ulkoparlamentaaristen intressiryhmien ohjaukselle.

Voisiko Kokoomusvetoisen hallituksen täydellinen epäonnistuminen mahdollisesti osin johtua istuvien ministerien ja ministeriöiden virkamiesten välisestä vakavasta luottamuspulasta? Siltä se ainakin näyttää ulospäin.

Ideaalitilanteessa ministeriöiden virkamiehet pitäisi olla puoluepoliittisesti sitoutumattomia ja ideologialtaan neutraaleja, ja ministerit vankkaa johtamiskokemusta omaavia.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Kataisen-Stubbin hallitus on varmastikin yksi Suomen historian huonoimmista ellei peräti huonoin hallitus. Mitään järkevää ei olla saatu aikaiseksi ja asiat ovat menneet vain pahempaan suuntaan. Sotekin meni vain sotkuisemmaksi ja jotain kyllä kertoo viime metrien sekoilut, joka menee yhtä lailla poliitisen pelin kuin täyden kyvyttömyyden piikkiin. Vika on ollut siinä, että Katainen hallituskiimassaan kokosi hallitukseensa puolueita vähän kaikista poliitisista spektreistä. Ja kun homma alkoi kusemaan, ei tajunnut erota ja järjestää ennenaikaisia vaaleja. Tämän takia presidentillä pitäisi olla jotain valtaa tällaisissa tilanteissa. Kekkonen ei olisi tätä pelleilyä kauaa katsonnut.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kannattaa katsoa ja kuunnella MTV:n eilisillan kymppiuutisia jossa suorat sanat hallitustoimille. Eipä vastaavaa ole kuulunut YLEn kanavilla.

http://www.katsomo.fi/?progId=443408

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Mitä siellä sanottiin? En pääse katsomaan kun ei ole Silverlightiä enkä sellaista asenna, en ymmärrä miksi MTV jääräpäisesti jatkaa tuota jo kuopattua Silverlightiä.

Niin ja minä en kuule kunnolla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Surullinen päivä demokratialle. Hallitus kaataa omia lakiehdotuksiaan, eikä siinä tarvita oppositiota. Toimittaja oli perin vihaisen oloinen. Kokoomus ei yksin kanna vastuuta sillä myös SDP kantaa vastuuta osaltaan. Lakeja on huonosti valmisteltu. Seuraavan hallituksen neljä vuotta ei riitä paikkauksiin. Noin lyhyesti kerrottuna.

Muuten sama Silverlightin ongelma on itselläni, mutta ainakin Chromea käyttäessäni avasin lisäosan hiiren kakkospainikkeella jolloin lisäosa sulkeutui videon katselun jälkeen automaattisesti.

ulf fallenius

On ollut erittäin positiivista että tämä hallitus ei saanut yhtään päätöstä läpi koska kaikki heidän ehdotuksensa on olleet enemmän kuin surkeita eikä olisi auttanut tätä kansakuntaa yhtään.Toivottovasti seuraava hallitus rakentaa ehdotuksensa niin että todellisia järkeviä päätöksiä syntyy jotka silti ei tuhoa tätä kansakuntaa millään tavalla.Niin tai näin niin säästöjä täytyy tehdä koska velkakello tikittää väärään suuntaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kankaanniemi, kyllä se huonoin hallitus on ollut Esko Ahon porvarihallitus jossa, Eeva Kuuskosken mukaan, Kankaanniemi oli lähinnä hyväpalkkainen kuunteluoppilas.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Ahon hallituksella oli sentään tekemisen meininki ja tuloksia/päätöksiä. Tällä Stubbin nahjushallituksella ei edes niitä.

Anne Lindell

Oletko Arto ikuna päivänä sanonut mitään positiivista yhdestäkään kirjoituksesta tai kommentista täällä "Usarin" blogistaniassa (en ole huomannut). Mm. minua olet aina piikittämäässä, ihan sama mistä kirjoitan ... aina tulee lunta tupaan. ... Joten, Arto, kehuakin saa. ... Ja, yksi asia minua myös ihmetyttää, miksi et itse kirjoita mitään. En ole löytänyt sinulta yhtään ainutta kirjoitusta, mutta aina olet kärppänä mollaamassa muita.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Anne, kukin taaplaa tyylillään. ;)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Anne kirjoitan silloin blogin kun minulla on jotain todella painavaa sanotavaa. Nyt kehun, olet kuvasta päätellen kaunis nainen, älykäskin, mutta maailmankuvamme missä elämme ovat erilaiset. Olen syntynyt köyhään Suomeen ja köyhään, mutta kolmea poikaansa rakastavaan isä ja äidin perheeseen jossa suvaitsevaisus ja erilaisuuden ymmärtäminen oli keskiössä. Anne, kotoa on peru katsoa maailmaa eri näkökulmasta, isäni, kirvesmies, puuseppä, joka aloitti työt 13-vuotiaana, kävi jatkosodan, rakensi omakotitalon jossa poikani vaimonsa ja kahden pienen poikansa kanssa nyt asuu, oli avarakatseinen mies esim. "ryssä" nimitystä meillä en koskaan kuullut käytettävän. Kankaanniemi, katsoo mielestäni maailmaa, kuten ehkä sinäkin, pyydän anteeksi, kovin, kovin suppeasta näkökulmasta. Anne, jos olen jotenkin sinua loukannut, pyydän anteeksi.

Toimituksen poiminnat