Toimin nasta! Asiaa

Työministeri Ihalainen, Keski-Suomen työttömyys 17,9%, pahin koko maassa!

 

Nyt julkaistun helmikuun lopun työllisyyskatsauksen mukaan Keski-Suomi on siirtynyt synkälle kärkipaikalle te-alueiden työttömyysasteessa.  

 

Keski-Suomessa oli 28.2.2015 työttömiä työnhakijoita 22 916 ihmistä.  Se on 17,9% työvoimasta.  Luku on suurin koko maassa. Se on historiallista.

 

Kun Jyrki Kataisen hallitus aloitti kesäkuussa 2011, Keski-Suomessa oli työttömiä 16 584 ihmistä eli 12,4%.  Kasvu,  6 332 ihmistä ja  5,5%-yksikköä,  on ollut raju ja siis voimakkain koko maassa.

 

Keski-Suomesta oli pitkään kaksi ministeriä päähallituspuolueista, Henna Virkkunen, kok, ja Susanna Huovinen, sd, kumpikaan ei tosin koko vaalikautta. 

 

Työministerinä on sen sijaan ollut koko kauden pihtiputaalaislähtöinen Lauri Ihalainen, sd.  Hän on ollut kansanedustaja Uudeltamaalta, suosittu ja päteväksi julistettu.  Hyvä niin.

 

Nyt Lauri Ihalainen pyrkii eduskuntaan Keski-Suomesta sloganilla "Tulossa kotiin".  Tervetuloa!  Täällä työministeriä odottaa 22 916 työtöntä, joista hänen ministeriaikanaan on työttömiksi ajautuneita yli 6 300 ihmistä.  "Kotona" odottaa enemmän työttömiä kuin Äänekoskella on asukkaita. Pihtiputaalla noin joka viides työkykyinen on työtön. 

 

Sdp:lla on ollut päättyvällä vaalikaudella valtiovarainministerin, työministerin ja usean muun tärkeän ministerin salkut.  Valtaa on ollut ja keskeiset asemat. Voivatko keskisuomalaiset ja muut suomalaiset luottaa, että jatkossa Sdp ajaa suomalaisten asioita, kun ne nyt ovat unohtuneet? Miksi voisi luottaa?

 

Keski-Suomi ei ole koskaan ennen ollut koko maan pahinta työttömyysaluetta. Nyt on.  Tarttis tehdä jotain, Lauri Ihalainen ja muut!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Keskisuomalaisten pitäisi muuttaa Helsinkiin. Saisivat töitä. Mutta asuntopolitiikkaa ei ole hoidettu pääkaupunkiseudulla. Ei löydy kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Keskisuomalaisten kannattaisi muuttaa Karstulaan tai Luhankaan. Ne ovat Keski-Suomen kaksi viimeistä kuntaa joissa vielä saa jotain pientä touhuta, jos aivan pakko on eikä pysty paikoillaan olemaan.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Karstulassa työttömyysaste on Keski-Suomen korkein. Ei taida töitä löytyä sieltäkään!

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #4

Ei löydy töitä, mutta niitä saa sentään halutessaan tehdä jos jotain keksii. Jyväskylässä ja kehyskunnissa kaikki toiminta alkaa olla niin tiheän orwellilaisen sääntöviidakon takana, ettei moni viitsi enää edes yrittää (tyyliin saako pakettiautoa tai venettä säilyttää pihalla, saako koirankopin maalata, saako eläkeläinen tehdä mökin 26 hehtaarin tontilleen, saako valmista uimapaikkaa käyttää uimiseen vai pitääkö se purkaa, saako tankkiautolla tuoda vettä luistinradalle, saako omalle pihalleen porata reiän, saako potkupalloa potkaista tyhjällä urheilukentällä jne...).

Kun ihmiset julistetaan holhouksenalaisiksi, heitä voi joutua holhoamaan - sen pitäisi olla selvä. Ratkaisu on lopettaa ainakin maaseudun ihmisten kiusaaminen kaupungin keskusta-alueen säännöillä ja antaa heidän rakentaa omaa elämäänsä kuten parhaaksi näkevät. Kunnan tehtävänä ei ole lupaprosessien tai sääntöjen muodossa puuttua joka ikisen ihmisen joka ikiseen asiaan. Kunnan tehtävänä on huolehtia, että penskat oppivat lukemaan ja että kukaan ei kuole, ainakaan jos ei halua.

Vaikka valvonnalla olisi hyvä tarkoitus, sillä on väistämättä negatiivisia vaikutuksia: se on jokapäiväinen viesti kunnan asukkaille siitä, että he ovat liian tyhmiä tehdäkseen pienintäkään omaan elämäänsä liittyvää päätöstä itse. He eivät osaa valita asuinpaikkaansa tai saunansa paikkaa, eivät osaa käydä uimassa, eivät pysäköidä pakettiautoaan, eivät osaa valita oman pensasaitansa korkeutta, eivät koirankopin väriä, eivät liiterinsä kattokulmaa eivätkä edes osaa potkia jalkapalloa oikeaan aikaan.

Jouni Nordman

Taitaisi olla Keski-Suomen aika herätä tekemään yhteistyötä, sillä jos katsoo kuinka riittäisi on kunnat siellä, niin sillä ei mitään synny.

Sillä aika jolloin siltarumpu rahoja jaettiin ja kaikki ei niitä tasasisen jaettu, joka taas edelleenkin luo kateutta.

Haatainen sinut ja Hakkaraisen käymään itseni kanssa keskustelua siitä mitkä on alueen vahvuudet. Joista yhtenä pitäisin alustuksena matkailun kehittämistä, joka tänä päivänä on aikalailla puuhastelua, sillä siitä varmaan emme ole erimieltä, että luonto on yksi kauneimpia valtteja alueella. Toinen alue on kyllä metsä, jossa varsinkin erikoispuun jalostuksessa on kehitettävä.

Sillä jos alue ei itse tee aloitteita, jotka eivät ole tyypillisiä Keskustalaista suhmurointia, joka on kyllä se mistä maakunta parhaiten tunnetaan, sillä sen verran hyvin yksi Keskustalainen Ministeri saa aikaiseksi.

Esa Niemi

Sellaista se työvoimapula teettää. Meillä on alle 5 vuotta aikaa saada ne 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa tai maailmanloppu.

Lakkautetaan työvoiman tarveharkinta kuten Sipilä haluaa, niin saadaan luvut vielä nousemaan. Mitä suuremmat työttömyysluvut, niin sitä enemmän työpaikkoja, tai niin teorian mukaan tapahtuu jos se pitää paikkaansa. Jos ei pidä paikkaansa, niin sitten meillä kasvaa vain työttömien ja sosiaalitukien varassa elävien määrä.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Keski-Suomessa mikään tuskin muuttuu, ellei sinne saada 400 000 lisää asukasta, sekä lähijunaliikenne. En kadu muuttoa etelään.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Kankaanniemi, eiköhän lasketa Ihalainenkin Keski-Suomen synkkien työttömyyslukujen parantajaksi Huovisen ja Virkkusen lisäksi, sillä niin ansiokkaasti hän on kertonut hoitaneensa meidän asioita ainakin vaalipuheissaan. Jos emme satu niitä tekoja muistamaan niin ei huolta, kyllä Ihalainen seuraavalla vaalikaudella lupaa hoitaa maakuntamme asioita vieläkin tarmokkaammin, mikäli tulee valituksi Toivoa vain sopii etteivät työttömyysluvut siinä tapauksessa neljän vuoden kuluttua huitele jo lähellä 25 prosenttia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ihalainen takaisi uudistettuun Elämäjärven poikien orkesteriin soittelemaan, eli takaisin juurilleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset