Toimin nasta! Asiaa

Suomi vain askeleen päässä syvästä kuilusta - herätkäämme!

 

Tätä kirjoitusta ei pitäisi kirjoittaa.  Teen sen kuitenkin.

 

Suomen tilanne on erittäin vakava.  Sitä ei tiedosteta.  Harkitsemattomat lupaukset ja ulostulot värittävät huolet utopioiksi "kaikki on hyvin".  Kokemattomat ministerit uhittelevat jopa ulko- ja turvallisuuspolitiikalla.  Sisä- ja talouspolitiikka on tuuliajolla.  Ollut jo entisen Nokian romahduksesta alkaen.

 

Venäjä kulkee kohti vaikeita aikoja.  Se ei pysy rajojensa sisällä.  Jos se sisäisistä ongelmistaan tai muusta syystä haluaa "opettaa" Suomea, se tekee sen rajusti.  Tällöin EU-maiden johtajat kokoontuvat hätäkokoukseen. He toteavat, että "Venäjä teki väärin".   Muuta he eivät osaa tehdä.  Talouspakotteet on jo käytetty Ukrainan takia. Sotilaallista voimaa EU:lla ei ole eivätkä EU-maat sitä käyttäisikään. Solidaarisuus on sanahelinää.  Nato pysyy poissa, koska se puolustaa vain jäsenmaitaan.  Suomi jää yksin.

 

Suomen toinen huolestuttava tilanne on sisäinen. Taloutemme on paljon huonommassa kunnossa kuin halutaan julki kertoa tai edes ymmärretään.  Hirvittää ne lupaukset, joita on joutunut kuuntelemaan monissa vaalipaneeleissa.  Joko tiedon, ymmärryksen tai rehellisyyden puute loistaa puheenvuoroissa.

 

Niin kauan kuin Suomi ja Kreikka ovat samassa valuutta-alueessa, tilanne on täysin toivoton.  Vain Euroopan keskuspankin massiivinen, pääosin salainen pönkitystoiminta pitää eurojärjestelmää pystyssä. Se ei kestä loputtomiin.  Romahdus uhkaa.

 

On järkyttävää kuunnella puoluejohtajien, epäonnistuneiden ministeripuheenjohtajien ja ennen kaikkea gallup-suosikkipuolueen puheita siitä, että Suomeen tarvitaan 200 000 uutta työpaikkaa. Niin tarvitaan. Mutta miten ne luodaan? 

 

Lähes ainoa esitetty keino on biotalous ja clean tech.   Tuulimyllyjä jo tuetaan verovaroin.  Vuonna 2010 silloisen elinkeinoministerin johdolla annettiin lupaus tukea tuulimyllyjä 200 miljoonalla eurolla vuodessa vuoteen 2020 asti.  Tätäkö tuhlausta pitää jatkaa? Kenen taskuihin nämä rahat menevät?  On tutkinnan paikka!  Biotalous ei Suomea pelasta.  Tarvitaan paljon muuta.

 

Äänekosken yli miljardin euron arvoinen biotuotetehdas ei luo itse tuotantoon uusia työpaikkoja.  Sen sijaan metsiin ja kuljetuksiin niitä syntyy.  Mistä löytyvät ne ammattimiehet, jotka lähtevät metsätöihin? Toivottavasti löytyvät Suomesta!   Äänekosken hanke on tärkeä.  Se ei kuitenkaan ole uusi Nokia.  Löytyvätkö tuotteille markkinat? Sitä pohtivat nyt hanketta suunnittelevat yhtiön johtajat.

 

Suomen talous on ollut alamäessä nyt seitsemättä vuotta. Loppua ei näy. Päinvastoin mm. Venäjän vastapakotteet yhä pahentavat tilannetta.  Näin pitkää lamaa ei ole miesmuistiin nähty.  Syklit ovat aina olleet 3-6 vuoden mittaisia.  Nyt ollaan kriisissä, kuilun partaalla!  Askel vain ja romahtaa.

 

Ulkomainen työvoima, EU:n yhteisten työmarkkinoiden ansiosta, täyttää työpaikkojamme.  Samanaikaisesti suomalainen ammattityövoima on sadointuhansin työttömänä osin verovaroin maksettavan työttömyysturvan varassa.  Halpatyömarkkinat ovat jo tosiasia.  Työttömyysvakuutusrahasto velkaantuu. Ansiosidonnaista turvaa vaaditaan leikattavaksi rajusti.  Köyhyys kasvaa. Umpikuja lähenee.

 

Verotulot eivät kasva, mutta julkiset menot kasvavat.  Valtio saa tuloja 45 mrd euroa vuodessa, vaikka menot ovat yli 54 mrd euroa.  Aukko on ammotava.  Hyvin menee, sanovat ne, jotka ovat toimettomina istuneet maan hallituksissa viimeiset kahdeksan vuotta.  Pääosa ministereistä on paennut muihin hommiin, joku jopa 25 000 euron kuukausipalkalle valtavaan Brysselin byrokratiaan. Kreikkaa hoidetaan, Suomea ei.

 

On hätätila.  Suomi ajelehtii karikkoisilla vesillä.   Nyt tarvitaan uusi kippari ruoriin ja koko miehistö hommiin. Nyt on aika pumpata.  Muutoin laivamme uppoaa.  

 

Tätä ei olisi pitänyt kirjoittaa. Eduskuntavaaliehdokas no 65  -  Keski-Suomi!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos kirjoituksesta Toimi!

Näin se on.

Yksi keino Suomen pelastautumiseen on:
Palautetaan käyttöön oma raha ja keskuspankkirahoitus.
http://jormajaakkola.fi/Valtiopetokset%20Suomessa

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Toimi:
"Kokemattomat ministerit uhittelevat jopa ulko- ja turvallisuuspolitiikalla."

Niinpä. Pitäisi tietää, miten Venäjän kanssa tehdyn Naapuruussopimuksen sotilaallinen 4. artikla syksyllä 1991 syntyi.


>>Pääministeri Stubb Venäjän Nato-lausunnosta: ”Pitäisin pään kylmänä”
Ulkomaat 12.4.2015 20:58

Suomen ja Ruotsin lähentyminen sotilasliitto Naton kanssa olisi erittäin huolestuttavaa, sanoo Venäjän ulkoministeriö sunnuntaille päivätyssä lausunnossaan.

Lausunnon mukaan Pohjoismaiden puolustusyhteistyö kohdistuu aiempaa enemmän Venäjää vastaan.

"Tässä yhteydessä on erityisen huolestuttavaa Suomen ja Ruotsin taipumus lähentyä sotilasliitto Naton kanssa", ministeriö kirjoittaa.<<

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1428803284300

.

http://www.promerit.net/2014/03/yyan-jatko-naapuru...

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Pohjamudassa siis jo mennään ja tiukempi sedimentti vain lähestyy..

Edes ulkopolitiikan saralla pitäisi vältellä karikot, mutta karahtelua Suomi-paatin pohjasta kuuluu jo sieltäkin.

Nettomääräisesti työpaikat vähenevät Suomessa vielä pitkään. Äänekosken 1,1 mrd:n sellu-/biotuotetehdaskin on edelleen vain vielä siellä suunnittelupöydällä. Toteutuuko se, jää nähtäväksi..

Pelkästään biotalous/cleantechistä on turha mitään ihmettä odotella. Varsinkin niin kauan, kun ne vaativat toimiakseen niin voimallista subventiota verovaroista.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Äänekosken sellutehdas (jota viherpoliittisella uuskielellä pitää kutsua biotuotantolaitokseksi) on hyvä hanke keskellä eteläistä Suomea, mutta onpa sellaistakin kuulunut, että se kilpailisi Kakaan projektien kanssa osin samoista resursseista ja ainakin markkinoista. Ei siis pidä liikoja odottaa siltäkään.

Mutta puusta kannattaa kyllä opetella jalostamaan myös liikennepolttoaineita; en toivo häkäpönttöjä takaisin kun öljyn toimitukset loppuvat...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Persujen pääseminen hallitukseen olisi se henkisen romahduksen syvä kuilu, johon maa toivottavasti ei koskaan ajaudu.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Voi voi Börje, kun se henkisen romahduksen kuilu näyttää olevan aivan toisella suunnalla. Pää pois sieltä pensaasta jotta huomaisit todellisuuden. Toisaalta onhan se mielenkiintoista että persut ovat noinkin kiinnostava puolue vihreille ja etenkin arvon kommentoijalle. Kyllä se siitä!!

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Börjeä enää henkisestä kuilusta noukkii ylös mikään, mutta siellähän se sitten voi rupatella Ville Niinistön, Stubbin ja Rinteen kanssa kysyen välillä neuvoa hakalehdon Callelta.

Koetetaan keskittyä pelastamaan ne, jotka vielä kelluvat. Tehdään Perussuomalaisista pääministeripuolue.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Toivottavasti Vihreät tussahtavat omaan mahdottomuuteensa.

Anne Lindell

Voi, voi Börje ... yritän parhaani mukaan hillitä itseni ... ja kas´... se onnistuu .... en kommentoi lainkaan "sammakoasi".

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Börje, kertoisitko kuinka suuren väestömäärän pystyisimme ruokkimaan kotimaisella luomutuotannolla, meniskö yli 500000:n ja minkäverran "Relanderin Helsingissä" olisi asukkaita ?

ulf fallenius

Nyt tuli totuus koska juuri näin huonosti asiat on ja lama on vielä vasta alussa Suomen kohdalta.Oli muuten sitten ensimmäinen realistinen kuvaus Suomen taloustilasta kiitos Kankaanniemi. Tietäen suomalaisten kieltämisen totuuksille niin syvälle mennään ennekuin tieto on kaikilla että Suomi konkurssi on jo ovella.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Tämän kirjan uusintapainoksesta on tullut niin ajankohtainen, että sitä on syytä markkinoida.

Alun perin vuonna 1973 ilmestynyt ja viimeksi vuonna 1989 saatavilla ollut Juhani Suomen Talvisodan tausta on edelleen täydellisin kuvaus nk. Jartsev-neuvotteluista sekä Suomen ja Ruotsin yrityksistä sitoutua puolustukselliseen yhteistyöhön Neuvostoliiton uhan minimoimiseksi.

Jännittävästi ja värikkäästi kuvatun tapahtumaketjun pääosassa on salaperäinen neuvostodiplomaatti Boris Jartsev, Stalinin emissaari. Miksi Suomi valitsi tietoisesti kannan, joka lopulta jätti sille vaihtoehdoksi vain sodan? Ketkä tekivät päätökset ja mitkä olivat heidän motiivinsa?

Anne Lindell

Wuff ... sanon vielä toisen kerran, että WUFF, sillä tämä Kankaanniemen kirjoitus on rautaa, dynamiittia kansalle .... mutta katkera kalkki, myrkkyä muille puolueille, mitkä ovat syöttäneet poliittista "jarongia" (liirum laarumia) kansan syville riveille, jotta itse eivät joutuisi epäsuosioon. Kankaanniemi otti riskin, mutta lohdutan häntä, koska kansa vihaa valehtelijoita, mutta rakastaa totuudenpuhujia.

Maailmalla tunnettu fraasi "alkää ampuko viestintuojaa" ... on syynä siihen, että etenkin vaalien edellä luvataan ummet ja lammet. Kilpalaulanta siitä kuinka monta työpaikkaa kukin puolue lupaa luoda on aivan uskomatonta. Lapsellista höttöä. Ja sitten kun päästään valtaan, niin ei edes saada päätöksiä aikaan. Tilataan sikakalliilla (n. 1 milj. Himas-raportti) pamfeltteja, vihkosia mukamas asiantuntijoilta ja konsulttifirmoilta, jotta saataisiin edes jotain musta-valkoista paperille. Eli, ajattelu on ministeriöissä tyystin ulkoisetettu.

Puhutaan vastuunkannosta ja sanotaan, että olemme vastuunkantajia. O´kay, Hyvä nain. Ottakaa sitten vastuu töetteröinneistänne!!! Mitä teki Katainen ja mitä tekee Stubb ... pakenevat häntä koipien valissä Brysseliin. Miksi valehdellaan kansalle vatuuototasta päin naamaa, Räsäsnenkin, vaikka laki suo päättäjille vastuuvapuden tötteröinneistään.

Kreikassa sentään saadaan tehtyä päätöksiä, mutta siihen se sitten jääkin. Niitä ei kuuna päivänä toteuteta. Siellä pelataan vain aikaa ... "pitkää kiekkoa". EU:ta (Suomi mukaan luettuna) imetään tyhjiin, ja kun maksun aika tulee, niin sanotaan vain, jotta sorry ... ei oo rahaa, kassa on tyhjä.

Tyhjästä on paha nyhjästä; miten käy silloin Jutan "takuutuksien" kanssa. Pikkuprintti Kreikan pankin (ei Kreikan valtion) ja Suomen välisissä lainapereissa kertoo, että "takuutukset" sadaan vain, jos Kreikka itse hakee konkurssia, ja sithän se ei kuuna päivänä tee. Muissa tapauksissa takuutukset ovt vessapaperin arvoiset. Tätä ei Antti Rinne & Co. kerro kansalle, mutta Soini kertoo.

Nyt todella taitaa uudet tuulet puhaltaa Suomen poliittisella kentällä - toivottavasti. Kankaanniemi on freesi tuulahdus näistä tuulista. Valehtelijoitten-klubin aika on peruuttamattomasti ohi.

Kansan on vain osattava äänestää oikein ... eli Ps-puoluetta, ja senkin sisällä oikeita ehdokkaita: turhien julkkisten ja örveltäjien aika on peruuttamattomasti ohi. Pikkuasioitten kanssa näpertelyn voimme jättää myöhempään, parempaan ajankohtaa, sillä nyt ovat edessaä Suomen kohtalon hetket. Nyt tarvitaan osaamista, kokemusta, taitoa, tietoa, ja ennenkaikkea rehellisyyttä ja rohkeutta tulevaan parlamenttiimme (eduskunta ja hallitus).

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kiitos rehellisestä kirjoituksesta! Tosiasioiden myöntäminen on viisauden alku. Ellei sitä tehdä, ovat ratkaisut täysin vääriä.

Saamattomuutta ei nyt pidä korvata voima- vaan taitopolitiikalla. Toivottavasti äänestäjät alkavat panostaa laatuun ja syrjäyttävät maalle tuhoisan selfie-porukan.

Puskaradio lupailee myös ipulaisille hyvää vaalitulosta ja toivon mukaan riittää yhteistyöhön vaalien jälkeen. Vaikka poliittista kokemusta ei ole muiden tavoin, kenttäkokemusta on senkin edestä ja sellaiselle on nyt todella käyttöä.

Toivotan vaalimenestystä ja voimia viimeiselle kampanjaviikolle hatun noston kera!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onnea myös vaaleihin tulevalle IPU:n puheenjohtajalle !

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Niinpä, Timo, sinutkin toivoisin uudessa eduskunnassa näkeväni, vaikka vaalimatematiikkaa pahasti painaakin. Sinne kaivattaisin nyt niitä, jotka uskaltavat tehdä ne ikävät päätökset, jotka vaan on tehtävä, jos meinataan välttyä täydeltä kaaokselta.

Kari Savinen

Jonkun on uskallettava sanoa asiat niin kuin ne ovat, eikä niin kuin niiden toivoisi olevan.

Perussuomalaiset ja IPU näköjään uskaltavat, toivottavasti äänestäjä huomaavat tosiasiat, eivätkä lähde sille tielle jossa valheet ja uskomukset ns. "korvasyyhyyn" saarnaaminen on vallassa.

Totuus usein kirpaisee, mutta se myös puhdistaa ilmaa !

Hyvä kirjoitus Toimilta.

Voitto Tapio

Mistä ydinpolttoaine tuodaan Suomeen, mihin se haudataan? Tuulivoiman ja ydinvoiman valmistaminen ja käyttö ovat samaa kustannusluokkaa (Energianet.fi). Kannatan turvallisia energiamuotoja. Tämä on asia, jossa olen Kankaanniemen kanssa eri mieltä; Suomi ei tarvitse enää uusia ydinvoimalalupia. Muissa asioissa olen samaa mieltä. Tosin ns. tasa-arvoisen avioliittolain kumoamisen kannalla olen julkisesti, en tyhjää äänestämällä, kuten Toimi. Aion ilmeisesti äänestää häntä, vaikka en kaikessa olekaan ihan samaa mieltä. En ole löytänyt sopivampaa ehdokasta.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Kiitos kommenteista kaikille!

Voitolle totean, että meillä on yksi ydinvoimala rakenteilla (ollut jo 8 vuotta) ja kahdelle uudelle on eduskunnan myönteinen periaatepäätös. Näiden lisäksi emme tarvitse lisää ydinvoimalupia. Noin 5-10 vuoden kuluttua näemme, miten uusiutuva energia on lähtenyt käyttöön ja ovatko em. ydinvoimalat rakennettu. Silloin on aika tarkastella energiapolitiikkaa uudelleen. Ydinvoima on joka tapauksessa väliaikainen sähkön tuotantomuoto.
Ydinpolttoaine tuodaan ulkomailta, useammasta eri maasta. Ydinjätteen maastavienti on kielletty. Siksi Olkiluotoon rakennetaan loppusijoituspaikkaa.
Avioliitto on ja sen tulee olla jatkossakin miehen ja naisen välinen instituutio. Se on kantani.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Toimi ja kumppanit - olemme toki jo heränneet! http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/ Perussuomalaisissa tykkään kovasti teidän hengenpalosta ja sitä tarvitaan!Tsemppiä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset