Toimin nasta! Asiaa

Varallisuusvero, yhteisövero ja palkkatuen ehdot - Sdp, missä vastuu nyt?

 

Kahdessa viimeisessä vaalipaneelissa Sdp:n ja vihreiden ehdokkaat irtisanoutuivat jyrkästi Kataisen-Urpilaisen hallituksen tekemistä ja sosialidemokraattisen ministerin valmistelemista/esittelemistä laeista.  Toinen koski yhteisöveron alentamista 24,5%:sta 20%:iin ja toinen palkkatuen ehtojen kiristämistä koskenutta lakia.

 

Samalla Sdp:n ehdokkaat nyt jyrkästi tuomitsivat myös vuonna 2006 tehdyn varallisuusveron poistamisen.

 

Kysyin, mitä vastuunkantoa se on, että nyt vaalien edellä jyrkästi tuomitaan oman puolueen ajamat lainmuutokset.  En saanut vastausta!

 

Yhteisöveron alentamisen esitteli valtiovarainministeri Jutta Urpilainen, palkkatuen ehtojen kiristämisen työministeri Lauri Ihalainen ja varallisuusveron poistamisen aiemmin valtiovarainministeri Eero Heinäluoma.  Sekä Urpilainen että Heinäluoma olivat puolueen puheenjohtajana asiat esitellessään.

 

Sdp:n ja vihreiden eduskuntaryhmät äänestivät noiden esitysten puolesta.  Ne eivät olleet mitään vahinkoja.

 

Menemättä noiden kolmen lain sisältöihin tarkemmin on todettava, että varallisuusveron poistaminen ja yhteisöveron alentaminen suosivat voimakkaasti erittäin varakkaita tahoja ja suuryrityksiä.  Samalla ne merkitsivät suuria verotulojen menetyksiä, jotka sitten ovat siirtyneet tavallisten työtä tekevien maksettaviksi.  Tämäkö on sosialidemokraattista politiikkaa?

 

Palkkatuen ehtojen kiristäminen merkitsi tämän vuoden alussa tukityöllistetyille töiden loppumista lähes kokonaan. Yhdistykset, kunnat ja yritykset ovat sen avulla työllistäneet tuhansia vajaatyökykyisiä ja pitkäaikaistyöttömiä. Nyt Ihalaisen esityksestä tämä tärkeä toiminta lamaantui.

 

Perussuomalaisia on moitittu siitä, että puolue ei suostunut rikkomaan vaalilupauksiaan eikä lähtenyt Kataisen hallitukseen keväällä 2011.  Ps kantoi ryhdikkäästi vastuunsa eikä pettänyt 560 000 äänestäjäänsä kuten tuolloin tekivät Sdp, Vasemmistoliitto ja Kd. 

 

On aika peräänkuuluttaa erityisesti Sdp:n ehdokkailta ryhtiä ja rehellisyyttä vaalikentillä.  Kantakaa vastuu päätöksistä, jotka olette tehneet ja jotka teidän ministerinne (jopa puheenjohtajanne) ovat valmistelleet ja esitelleet ja joiden puolesta eduskuntaryhmänne on äänestänyt.>Ehdokas no 65  -  Keski-Suomi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Matias Härkönen

Demareita äänestää enää se pieni uskollinen joukko, joka on aina niitä äänestänyt. Kuten on huomattu, se pienenee vuosi vuodelta luonnollisen poistuman kautta. On siis aivan sama, mitä demarit tekee. Sama uskollinen lauma juoksee perässä hautaan saakka. Valitettavasti.

Käyttäjän villehoikkala kuva
Ville Hoikkala

Yhteisöveron alentaminen auttaa eniten pieniä, voittoa tuottavia mutta velkaisia yrityksiä.

Laskuharjoitus. Vuonna 1 yhtiö investoi ja ottaa velkaa. Vuonna 2 yhtiöllä menee hyvin ja se maksaa velan pois. Vuonna 3 yhtiöllä meneekin huonosti. Kun yhtiö on vuonna 2 maksanut velkaa pois, siitä osasta voittoa maksetaan yhteisöveroa. Näin ollen yhteisöveron poisto kannustaa investoimaan, koska investointiin väistämättä sisältyvä epävarmuus hieman vähenee. Tulokset ovat jo näkyvissä, koska konkurssien määrä on jo vähentynyt.

Käyttäjän ritvalehtonen kuva
Ritva Lehtonen

Olen Toimi kanssasi aivan samaa mieltä, sillä juuri mainitsemasi veromuutokset, ovat osaltaan kaikki olleet heikentämässä valtion ja kuntien, sekä yksityisten taloutta ja samalla ostovoimaa.

Kun nyt esim. kiinteistöveroa maksatetaan (Vanhasen hallituksen lakimuutos 2005) jopa pankkilainasta, se ei istu minun ajatuksiini hyvästä moraalista, koska aiemmin kiinteistön arvosta vähennettiin siihen kohdistetut lainat ja vain kiinteistön omistajan omalle osuudelle maksettiin veroa. Nyt kansalaiset maksavat kunnille kiinteistöveroa, myös tuosta lainasta, mikä osaltaan hidastaa rakentamista.
Lisäksi tästä kärsivät eniten rehelliset lainalla rakentajat ja hyödyn saavat harmaantalouden harjoittajat tai omalla rahalla ilman kuitteja pikkuhiljaa rakentavat, eli ne varakkaimmat, koska köyhä joutuu aina rakentaman velalla.

Toiseksi tuo kiinteistövero on perustuslain vastainen, koska se kohtelee kansalaisia eriarvoisesti asuinpaikan perusteella. Siksi se tulisikin porrastaa, sen mukaan mitä vastinetta sille saa.
Haja-asutusalueilla tuon veron tulisi olla pieni, koska siellä maksetaan itse tiet, jotka piti jäädä kuntien vastuulle kiinteistöveroa luotaessa, mutta toisin kävi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Toiseksi tuo kiinteistövero on perustuslain vastainen, koska se kohtelee kansalaisia eriarvoisesti asuinpaikan perusteella. Siksi se tulisikin porrastaa, sen mukaan mitä vastinetta sille saa.
Haja-asutusalueilla tuon veron tulisi olla pieni, koska siellä maksetaan itse tiet, jotka piti jäädä kuntien vastuulle kiinteistöveroa luotaessa, mutta toisin kävi."

Harva viranomaistoimi kohtelee kansalaisia niin epätasa-arvoisesti kuin kiinteistövero.
Sivukylillä asuva ei saa juuri mitään vastinetta sille rahalle jota hän kiinteistöverona joutuu maksamaan. Verotusarvot on kyllä nostettu harvaanasutullakin alueella korkealle jotta ei näyttäisi ihan niin pahalta kun siihen räpätään prosentuaalinen kiinteistövero muka kaikille samana.

Käyttäjän ritvalehtonen kuva
Ritva Lehtonen

Juuri näin Erkki. Perustuslaki sanoo, "jos laki on ristiriidassa perustuslain kanssa, tulee noudattaa perustuslakia". Tässä kiinteistöveroasiassa ei ole niin tehty, vaikka ristiriita eriarvoisuudesta on suuri. Näitä perustuslain vastaisia asioita on monilla aloilla ja ne tulisi korjata, jotta kansalaiset voivat luottaa lakiin ja se on kaikille sama asuinpaikasta ja ihonväristä riippumatta.
Nyt olisikin kansalaisten haluttava muutosta oikeudenmukaisemman päätöksenteon aikaan saamiseksi.
Kun vanhat puolueet ei sitä ole tehneet , vaan päinvastoin ovat luoneet nykyiset viritykset ja eriarvoisuudet, tarvitaan uusia toimijoita, joita löytyy puolueista jotka eivät ole vielä olleet hallituksessa tai eduskunnassa. IPU, PS, Piraatti jne...löytyy kyllä uusia näkemyksiä

ulf fallenius

Yhteisövero pitäisi alentaa nollaan ja poistoja lisättävä yritysten investoinneista niin silloin voisi ehkä joku investoida Suomeen ja luoda työpaikkoja.Varallisuusvero voidaan ottaa takaisin mutta suurta merkitystä sillä ei ole koska rikkaita liian vähän Suomessa summat on pienet mitä sillä kerätään.

Mika Samuel Kiekkijev

Eikös tuo yhteisöveron lasku 20%:iin ollut nimenomaan Demarien oma esitys?

https://www.facebook.com/mikael.jungner/posts/1015...

Anne Lindell

Toimi on oikeassa, ja "Uffe" on oikeassa ja Ritva on oikeassa.

Nyt kysynkin ent. ministeriltä, Kankaanniemeltä, välikysymyksen, eli, aiotteko tehdä jotain näitten todella suurten epäkohtien poistamiseksi, ja etekin kiinteistöveron kohdalla, joka rokottaa julmalla tavalla pakosta haja-asutusalueilla asuvia ikääntyneitä vanhuksia, jotka eivät saa taloaan tai tilaansa myytyä. He eivät voi, vaikka haluaisivat muuttaa palvelujen lähelle ja pienempään asuntoon. Heidän on pakko pitää autoa tai ajaa taksilla ja lämmittää kalliisti öljyllä. Maalämmön (kalliölämmön) asentaminen maksaa maltaita.

Eikä tässä vielä kaikki ... Ja sitten yritettiin väkisin jaa tuota jätelakiakin (suom. "paskalaki"), ... eli valtavia muovisäiliöitä maaseudulla maahan ... ei, hey come on ... hölmäläisten touhua. Maahan ei saisi enää ikinä laittaa enää mitään sellaista, mikä ei ikinä maadu. Ei styroxia eikä muovia.

Kiinteistövero maksetaan neilöitten mukaan, ja maalla on asuttu perinteisesti isoissa taloissa, joiden ylläpitö, ämmittäminen ja vakuutukset ovat kalliita, ja näin siksi, että perheitten lapsiluku on maalla suurempi kuin kaupungeissa ja taajamilla.

EU:n myötä pientilat on jo 90-luvun alussa lopetettu ja pellot pantu pakettiin, joten maaseudulla ikääntyvät vanhukset ovat jääneet loukkkuun ja usein myös huonokuntoisten teitten vuoksi, sillä autolla ei talvella ja rospuuttoaikaan pääse edes maitokauppaan. Tiemaksut ja aurausmaksut pitää kuitenkin maksaa ja tietenkin tuo kirottu kiinteistövero.

Ja sitten maaseudun eriarvoisuutta lisää myös internetyhteyksien saamisen vaikeus. Ruotsissa on valtion tuella rakennettu laajkaistayhteyksiä, ja näin pitää meilläkin olla. Laajakaistayhteyksien saaminen on ilman lottovoitta monelle maaseudun asukkaalle täysin mahdotonta. Tässäkin rikotaan perustuslakia. Missään et voi pian asioida muuten kuin sähköisesti.

Tämä ei ooo oikein! Perustuslakia on rikottu ja rikotaan koko ajan Suomessa todella pahasti.

Vanhukset eivät voi lakkoilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset