Toimin nasta! Asiaa

Eläkeläisten asumistuki ja sote ovat erilliset päätökset - hyviä molemmat

 

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä, ps, vahvisti, että hallitus peruu eläkkeensaajien asumistuen leikkauksen (yhdistämisen yleiseen asumistukeen) ja puolittaa lääkekorvauksiin kohdennetut leikkaukset.

Erinomaiset päätökset. Kiitos niistä!

Nämä päätökset eivät liity itsehallintoalue-sote-ratkaisuun. Ne tehtiin samaan aikaan, mutta erillisinä asioina. Ne, jotka liittävät nämä yhteen jonkinlaisena "lehmänkauppona", eivät tunne asiaa. Olin hallituksen sote-neuvotteluissa ja tiedän asian.

 

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä keskusteli 4. ja 5.11.2015 kokouksissaan ajankohtaisista asioista. Eläkkeensaajat ja sairaat hallituksen säästökohteina saivat vakavan huomion.  Ryhmä tosiasiassa velvoitti puolueen ministerit etsimään ratkaisuja, joilla näihin kohteisiin saadaan muutokset.

Ministeri Hanna Mäntylä teki paljon työtä näiden ryhmän asettamien tavoitteiden saavuttamiseksi ja onnistui.  Päätökset ovat koko hallituksen tekemiä.  Nämä asiat kuuluvat ministeri Mäntylän salkkuun.

 

Olin henkilökohtaisesti erittäin aktiivinen näissä asioissa.  Jo 15.8.2015 lähetin kansanedustaja Lea Mäkipään, ps, kanssa yhteisen vakavan vetoomuksen ministereillemme eläkkeensaajien asumistukileikkauspäätöksen torjumiseksi. Sen jälkeen hallitus lievensi esitystä niin, että leikkaus olisi ollut enintään 60 euroa/kk.

Nyt ehdotin eduskuntaryhmässä, että ryhmä asettaa tiukaksi tavoitteeksi leikkauksesta luopumisen kokonaan.  Toiseksi tavoitteeksi ryhmämme asetti lääkekorvausten leikkauksen pienentämisen. 

Molemmat toteutuvat.  Ne eivät ole kytköksissä sote-ratkaisuun, vaikka keskustelimme niistä samaan aikaan, kun kävimme neuvotteluja Valtioneuvoston linnassa 6-7.11.2015.

 

Hallitus tekee useita kipeitä leikkauksia julkisiin menoihin. Kaikkia niitä voidaan perustellusti kritisoida. Toisaalta tiedämme, kuinka vakavassa tilassa Suomi on. Nyt tarvitaan menosopeutuksia, työelämän uudistuksia ja rakenneuudistuksia.

Allekirjoittaneelle ja Perussuomalaisten eduskuntaryhmälle kipeimpiä ovat pienen eläkkeen varassa eläviin ja sairaisiin kohdistuvat leikkaukset. Asumistukeen ovat oikeutettuja vain pienituloiset eläkkeensaajat. Sairaiden rasitteet ovat monenlaisia, ei vähiten taloudellisia.

Eläkkeensaajat ja sairaat eivät kykene hankkimaan lisäansioita millään tavalla.  Tässä suhteessa he eroavat terveistä työttömistä ja opiskelijoista, jotka voivat laillisesti hankkia jonkin verran tuloja tukien päälle.

On kohtuullista, että pientä eläkettä saavat eivät joudu kärsimään leikkauksista. He ovat rakentaneet tämän yhteiskunnan ja jättäneet meille hyvän perinnön.  Kiitoksena siitä heidän perusturvaansa ei pidä heikentää!

 

Olen hyvin kiitollinen koko hallitukselle siitä, että se perui eläkkeensaajien asumistuen leikkauksen ja kohtuullisti lääkekorvausten leikkausta.

 

Perussuomalaiset vaikuttavat vahvasti hallituksessa ja eduskunnassa.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Tästä on Kiittäminen Ministeri Hanna Mäntylää kuin koko PS puoluetta mitä tulee näihin kahteen leikkaukseen,joista toinen peruttiin kokonaan että toinen puolitettiin:
Ainoa oikea teko - jossa oli mukana vahvasti koko eläkeläisjärjestötkin !

Pekka Heliste

Persut olivat kuitenkin sopimassa ja ajamassa leikkauksia Soinikin vain tuumasi, että kipeetä tekee mutta leikattava on, ei se köyhän valitus haittaa

Kannatuksen puolittuminen teki kipeetä Soinillekin ja takki kääntyi taas salamannopeasti

Edellisellä halituksella meni melkein neljä vuotta perua uudistukset , persuilla ja kok/kepulla siihen meni puoli vuotta

Huomattavasti tehokkaampaa toimintaa

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Aika hassua kuitenkin että eläkkeensaajan asumistuki tarkistetaan joka toinen vuosi, kun taas vuokrat nousevat joka vuosi. Että eikö kuitenkin olisi ollut eläkkeensaajan etu, kuten yleisessä asumistuessa on, että tuki tarkistetaan joka vuosi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onko Kankaanniemellä tietoa, kuka ministeri alkuun esitteli nuo leikkaukset toteutettavaksi ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Miksi perussuomalaisilla on vaikea vastata kuka ministeri esitteli noita leikkauksia joita nyt ollaan Mäntylän esittelystä perumassa ?

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Aimo,

anteeksi, että en ole täällä ehtinyt käydä lukemassa kommentteja.

En tiedä, kuka esitti asumistukijärjestelmien yhdistämistä. Se tehtiin hallitusneuvotteluissa. Silloin ei ollut tiedossa vaikutukset esim eläkkeensaajien tukeen. Tämä selvisi vasta elokuussa, jolloin itse puutuin siihen voimakkaasti ilmoittaen, että en voi sitä hyväksyä.

Asumistuki on ongelmallinen siksi, että se valuu varsin suoraan valtiolta/Kelalta vuokranantajille. Kun tukea korotetaan, vuokra nousee. Ei viisasta.

Nyt ei vuokrien pitäisi nousta, koska energian hinta on laskenut, palkat eivät nouse ja korotkin ovat erittäin alhaalla. No, ehkä jotkut suuret vuokra-asuntoyhtiöt nostavat vuokria maksaakseen omistajilleen suuria osinkoja!!!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset