Toimin nasta! Asiaa

Katseet kohdistuvat Juhaan ja varsinkin Timoon! "Tulos tai ulos!"

 

Puoluejohtajien vaihtoviikko on ohi.  Kolme uutta. Kaikki tuttuja. Persoonallisuuksien arviointia en tee. Eväitä olisi.

 

Petteri istui yhden vaalikauden talousvaliokunnassa vastapäätä.  Li istuu johtamassani jaostossa vieressäni. Anna-Maja on hieman vieraampi.

 

Sari on johtanut puoluettaan vuoden, Antti kaksi. Ville ja Juha viisi. Tutuiksi ovat hekin tulleet. 

 

Ylitse muiden on Timo, 19 vuotta. Yhden vaalikauden olimme suuressa valiokunnassa ja sen pienessä työjaostossa. Tiivistä yhteistyötä. En luonnehdi häntäkään persoonana enempää kuin, että viisas, hauska ja luotettava kaveri.

 

Puheenjohtajavuosien perusteella seuraavaksi saamme jännittää Juhan ja Timon ratkaisuja.   Mutta yllätyksiä voi tulla missä puolueessa tahansa kuten Jutan tapaus osoitti.

 

Juha on paaluttanut paikkansa puoluejohtajana lausahdukseen: Tulos tai ulos!  Tarkasteluajankohta on vuosi 2019.   Taloudessa, työllisyydessä ja uudistusten osalta selvää valon kajastusta horisontissa näkyy. Mutta vielä on aikaista ennustaa, kuka johtaa Keskustaa vuonna 2020.

 

Timo jää historiaan huippupoliitikkona. Nosti konkurssin raunioilta uuden puolueen suurten joukkoon. Kaksi kertaa jytky. Globaalistikin harvinaista demokratiassa.  Myös vastuunkantajana valtiomiestasoa. 

 

Timon, 56,  kekkosmainen   - ainakin pituudeltaan -   poliittinen ura päättyy joskus. Haluaako hän vielä tehdä  jotain muuta? Se on mahdollista. Ulkoministeri ja pätevä mies kelpaa moneen.  Tämä ratkaisu on hänen omissa käsissään.

 

Yhdenkään puoluejohtajan uran jatkuminen ei kuitenkaan ole hänen omissa käsissään.  Jutta sen sai tuta 2014. Alex törmäsi siihen 11.6.2016.  Moni muukin vuosien varrella. Demokratia jyrää puolueissakin.

 

Vastuu maan katastrofaalisesta talous- ja työllisyystilanteesta, johon nykyopposition johdolla ajauduttiin, on vaatinut rankkoja päätöksiä. Kipeitä leikkaukset. Kreikka. Maahanmuutto. Työelämän uudistaminen.  Kiky.  Kaikista väestöryhmistä koostuvan kannattajakunnan sietokyky on ollut koetuksella. Se näkyy.

 

Timo ei ole pelännyt, ei selitellyt, ei paennut vastuuta.  Ryhdikästä.  Kunnioitettavaa. Raskasta.

 

Muiden puolueiden puheenjohtajat ovat "keltanokkia" Timon rinnalla.  Kiinnostus  Timon aatoksia kohtaan alkaa kasvaa.  Jatkaako hän? Luopuuko? Saako haastajan ensi kesän puoluekokouksessa?  Jos, kenet/ketkä? 

 

Päteviä, vankkaa kokemusta saaneita nuorehkoja naisia ja miehiä kakkosrivistä löytyy.  Valtakunnan "kakkonen" puhemies, naisministeri, miesministerit, ryhmän puheenjohtaja? Brysellissä on yksi erittäin varteen otettava, alallaan huippuasiantuntija,  jolla on taskussaan ylivertainen 80 000 äänestäjän luottamus.

 

Vaikka Timo ansaitsee kiitoksen ja politiikanteon nobelin, olisi virkistävää ja puolueelle eduksi, jos uskottava haastaja astuisi esiin.  Kunnon kisa aina puhdistaa ja notkeuttaa. Hiki pintaan ja sitten suihkuun!  Raikkaana kansan keskuuteen.

 

Timon ja puolueen ja eduskuntaryhmän on yhdessä ryhdistäydyttävä. On uskallettava haastaa muut.  Koko poliittisen kentän leveydeltä.  Oppositio ja hallituskumppanit.  Hallituksessa on tehty välttämätön maan pelastamiseksi.  Vuosi takana, kolme edessä.

 

Nyt ollaan tarkistusrastilla.  Tarvitaan kriittisempi ote eu- ja europolitiikkaan. Vahvempi pohjoismainen yhteistyö.  Rajumpi paine köyhien ja syrjäytyneiden puolesta. Työtä ja turvaa. Eläkeläisten puolustamista. Tiukempi ote turvapaikkaturismia ja monikulttuurisuushömppää kohtaan.  Konkretiaa. Kirkasta politiikkaa.

 

Vaalisuma on edessä. Vain 10 kk kuntavaaleihin. Niissä menestytään hyökkäämällä, ei selittelyllä. Siksi tykistö esiin!  Gallupit taas kumoon!

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Timo jää myös historiaan puoluejohtaja, joka kaappasi puoletuet ja jäsenmaksutulot säätiölleen, Maisteri kylläkin, mutta ei kunnonjätkä.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Puoluetuki on käytetty poliittiseen toimintaan Valtiontalouden tarkastusviraston tarkastamalla ja hyväksymällä tavalla. Siis Suomen lakia noudattaen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Myöskin säätiöön sijoittaminen on tarkastusviraston mielestä puoluetuen tarkoittamaa järjetötoiminnan tukemista. "Voi aikoja, voi tapoja"!

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Hyvin kirjoitettu kollegalta. Näen itse asian juurikin samalla tavalla - kuntavaalit ovat merkittävä rajapyykki ja paikka tehdä johtopäätöksiä suunnasta mihin ollaan menossa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kuntavaaliasiassa olen täysin samaa mieltä, silloin todellinen kannatus punnitaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllähän täytyy tunnustustakinta puoluetukirahojen käyttämisest, puolueeseen on palkattu kunnallissihteeri ja Pekasuksen koulutuspäälliköksi kolmen korkeakoulututkinnon suorittanut Lasse Lehtinen.

Lehtisen tulisi nyt kouluttaa aina puoluejohdosta alkaen, että yhdistyslainmääräysten mukaan pöytäkirja pitää puheenjohtajan ja pöytäkirjantarkastajien omakätisesti allekirjoittaa.

Saamieni tietojen mukaan alkuun maksullinen koulutus on muuttunut ilmaiseksi.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Takinkääntäjiä näkyy Persuista löytyvän Timon, 56 v, lisäksi paljon muitakin. Kun nykyhallitus tekee monin kerroin sitä mitä edellinen, jota Persut kutsuivat katastrofiksi ja petturuudeksi kansaa kohtaan, se moninkertainen sama onkin nyt sankarillista ja ryhdikästä vastuunkantoa.

Haukotus...

Tosin niitä uppoavan laivan jättäviä rottia näkyy olevan vielä takinkääntäjiäkin enemmän.

Irja Röntynen

Mark Andersson: Jos olisin ollut PerSujen ryhmässä, en olisi nykyisen Puheenjohtajiston puolueeseen jäänyt.
Tunnen niistä yhden ja nyt jo mielipiteidensä kautta kaikki kolme. 81 v. Evakko.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset