Iloa, eloa ja älyä! Kansamme parhaaksi!

Syksyllä maahanmuutto kärjistyy?

 

Turvapaikanhakijoiden virta yli Välimeren EU:n alueelle jatkuu. Jotkut jäävät matkalle, suurin osa pääsee kuivalle maalle avustettuna tai omin avuin.  Mikä lienee rikollisjärjestöjen ja rahastajien osuus? Sitä tuskin kukaan tietää. 

 

Turkki ei saanut heinäkuun alusta viisumivapautta. Miten käy EU:n ja Turkin välisen turvapaikanhakijoita koskevan vaihtosopimuksen? Avautuuko reitti EU:iin uudelleen?  Syksyllä senkin näemme.

 

Suomen ja Venäjän välinen rajasopimus tehtiin huhtikuussa. Se on voimassa 180 päivää eli lokakuulle. Mitä sen jälkeen tapahtuu? Senkin näemme syksyllä.

 

Suomessa tehdään turvapaikkapäätökset viime vuonna ja tämän vuoden alussa tulleille 30 000-40 000 hakijalle. Noin 10 000 saa jäädä. Mistä kuntapaikat?  Entä mihin ajautuvat 20 000 -30 000 hylätyn päätöksen saanutta? Osa jäänee tänne jonnekin.  Ruotsi tekee päätöksiä myös. Määrät siellä ovat noin 5-kertaiset Suomeen verrattuna. Pyrkiikö osa hylätyistä Suomeen kuten on epäilty?

 

Edellä olevat kysymykset ja luvut kertovat, että maahanmuuton ongelmat ovat yhä akuutteja. Syksyllä ne kaatuvat syliimme kuten eräät muutkin isot kysymykset.

 

Maahanmuuton kustannukset Suomen veronmaksajille ovat tänä vuonna noin miljardi euroa. Valtava summa. Ikäviä ihmiskohtaloita. Turvallisuusriskejä.  Hankaluuksia. Ristivetoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Talvella ennusteltiin maahanmuuttotulvaa kesälle, jolloin sää suosii matkustamista pohjoiseen. Asialla oli tuolloin puoluetoverisi Reijo Tossavainen, jota ei viime aikoina ole Puheenvuorossa näkynyt.

Varsinkin tulevaisuutta on niin peijakkaan vaikea ennustaa!

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Varsinkin tulevaisuutta on niin peijakkaan vaikea ennustaa!"
Sempä takia oppositiopuolueista suurin osa ja osa hallituksestakin haluaa tehdä päätökset menneisyyden perusteella tai korkeintaan tukeutuen tähän päivään. Minkäänlaista etukäteissuunnittelua ei hyväksytä eikä halutakaan myöntää että tulevaisuuudessakin on vaihtoehtoja ja niitä täytyy ennakoida.
Näin on toimittu jo ainakin parikymmentä vuotta; kriisistä kriisiin.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ennustus siirtyy tarpeen mukaan kuin jehovien maailmanloppu.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Mikä noista esille ottamistani asioista ei ole faktaa?

Lisään vielä sen, että EU on sekaisin ja tuskin kykenee yhteiseen politiikkaan tässäkään asiassa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Esille ottamasi asiat olivat kysymyksiä. Kai ne sitten olivat faktakysymyksiä.

Seppo Hildén

Kansanvaellukset Afrikasta Eurooppaan on fakta. Määrät ja aikataulu vaan on hieman epäselvä, mutta loppupeleissä puhutaan sadoista miljoonista. Eurooppa sellaisena kun se nyt on, tulee olemaan tulevaisuudessa historiaa.

Syy on Afrikan räjähdyksenomainen väestönkasvu. Vuonna 1950 Afrikassa oli vain hieman päälle 200 miljoonaa asukasta, nyt yli miljardi ja YK ennustaa että vuosisadan lopussa heitä on jo neljä miljardia. Viime vuonna Eurooppaan tulleet miljoona kansanvaeltajaa oli vasta ttunnustelujoukko.

Valitettavasti.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minusta mielenkiintoinen salaliittoteoria on se, että Daesh olisi ujuttanut jopa satoja tuhansia taistelijoita hakijavyöryyn.

Mielenkiintoinen siksi, että se ei olisi edes mahdoton skenaario, vaan varsin nerokas veto hyödyntää Euroopan dementoitunutta, kyvytöntä tilaa.

Ja yllättävän moni yksityiskohta sopii siihen. On kummallisia aselasteja joiden päämäärää ei oikein kukaan tiedä varmasti, hämäriä uhkauksia ja järjestäytynyttä, mantereenlaajuista toimintaa ja selkeästi heikentynyt vastarinta lähi-idässä.

Saas nähdä. Se on Saksa, Ruotsi ja Ranska, jotka siinä tapauksessa palavat.

Toimituksen poiminnat