Iloa, eloa ja älyä! Kansamme parhaaksi!

Uusi suunta Euroopalle - puhe jota ei kuultu

 

Valtiopäivillä keskusteltiin pääministerin ilmoituksesta Yhdistyneen kuningaskunnan kansanäänestyksen seurauksista. Tulevaisuusnäkökulma loisti poissaolollaan varsinkin opposition puheenvuoroissa. 

 

Oma puheenvuoroni jäi puhemiehen ja ajanpuutteen ansiosta pitämättä kuten lahjakkaan ryhmätoverini Jani Mäkelänkin.  Teen kuten hän eli kirjoitan tänne valmistelemani puheen.

 

Herra puhemies

 

Tässä keskustelussa on pitäydytty menneessä ja toisarvoisissa aiheissa kuten saako ulkoministeri tavata ihmisiä ja mistä hän saa keskustella ja vahingoittaako hän isänmaata tekemisillään.

Vastaan: Kyllä saa!  Ei vahingoita!

Nyt meidän on katsottava eteenpäin.  

Me tarvitsemme eurooppalaista yhteistyötä.  Me emme tarvitse liittovaltiota. Me emme tarvitse velka- ja tulonsiirtounionia. Nykyinen EU on jo pitkälti tällainen ja tätä vievät sosialistit ja pääomapiirit käsi kädessä yhä syvemmälle.  Tämä on väärä tie ja väärä suunta.

Brittiäänestäjien enemmistö torjui tämän politiikan.  Raju pelottelukaan ei kääntänyt enemmistöä jäsenyyden puolelle.

Nykymuotoinen EU byrokratioineen on menettänyt kansojen luottamusta. Vakava paikka. Tarvitaan uusi suunta.

Eurooppalaisen yhteistyön rakentamisessa tulee tavoitteena olla koko mantereen kattava, kansojen itsemääräämisoikeuteen ja kansalliseen demokratiaan perustuva yhteistyö muutamilla tärkeillä aloilla, mm. kauppapolitiikassa ja ympäristöpolitiikassa.

Hallitusohjelma, jonka EU-politiikka-osion laatineessa työryhmässä olin, määrittelee nykyisen hallituksen linjan. Sitä noudatetaan niin kauan kuin tämä hallitus on pystyssä. Linja on selkeä.

Hallituskauden lopulla ja hieman ennen vaaleja puolueen vaaliohjelma astuu tilalle. Siinä päivitetään tavoitteet ja myös mahdollinen kansanäänestys joko EU-jäsenyydestä tai eurojäsenyydestä tai molemmista. Vaaleissa valta on äänestäjällä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset