Toimin nasta! Asiaa

Oppositio elää pakolaisutopiassa

 

Oppositio vaatii Suomen pakolaiskiintiön nostamista välittömästi 2500:aan. Kaunis ajatus. 

 

Sama oppositio vaati Turkin EU-jäsenyysneuvottelujen välitöntä katkaisemista. Kaunis ajatus sekin. Ihmisoikeustilanne on erittäin vakava.

 

Meillä on viime ja tältä vuodelta noin 40 000 turvapaikan hakijaa. Osa saa turvapaikan. Heille on erittäin vaikeaa saada kuntapaikkoja. 

 

Turvapaikkaruletti aiheuttaa tänä vuonna valtiolle lähes miljardin kustannukset.  Nykyinen kiintiöpakolaisten määrä aiheuttaa kustannuksia 200-300 miljoonaa euroa vuodessa.

 

Jos/kun EU lopettaa jäsenyysneuvottelut Turkin kanssa, on mahdollista, että Turkki avaa rajansa 2-3 miljoonalle sen alueella olevalle pakolaiselle. Nämä tulisivat EU:n alueelle.  Riippuu "taakanjaon" perusteista, mutta Suomen osuus olisi ehkä noin 2% eli 40 000-50 000 turvapaikan hakijaa. Lisälasku olisi noin miljardi euroa vuodessa.

 

Välimeren yli tulee lisäksi viikottain tuhansia EU:sta turvaa hakevia. 

 

Oppositio vaatii valtion velkaantumisen lopettamista. Hyvä ajatus.  Opposition politiikka on kuitenkin räikeästi tätä tavoitetta vastaan.

 

Meillä on erittäin vaikea ongelma hylätyn turvapaikkapäätöksen saaneiden, laittomasti maassa olevien asemasta ja oikeuksista. Heitä ei saada maasta ulos, koska maahanmuuttoministerimme katkaisi palautussopimusneuvottelut hallituskaudella 2007-11. Silloin mm. Ruotsi teki sopimukset nyt ongelmaisten maiden kanssa. 

 

Samaisesta oppositiosta kuuluu ajatuksia, että laittomasti maassamme olevia paperittomia pitää kohdella kuten oman maan kansalaisia. 

 

Kun maassamme pian on useita tuhansia laittomia ihmisiä, he painuvat maan alle, hankkivat ehkä toimeentulonsa laittomasti ja saattavat olla uhka turvallisuudelle.  Jos heille aletaan maksaa tukea, uhkaa vastaavien virta Ruotsista Suomeen. Kiperä ongelma, johon on otettava tiukka linja. Mikä on opposition kanta tähän?  

 

Olisikohan oppositiopuolueiden syytä hetkeksi pysähtyä pohtimaan pakolais- ja turvapaikanhakijatilannetta, paperittomien ongelmaa sekä Turkin ja EU:n välisiä suhteita ennenkuin vaativat pakolaiskiintiön reipasta korottamista?

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tämä kymmenillä tuhansilla spekuloiminen herättää ainakin minussa kysymyksen, mikä tuossa täsmällisessä ja kontrolloidussa 2 500:ssa sitten niin pelottavaa on, että sillä pitää oikein kirjoitus aloittaa?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Tuo 2 500 kelpaa vain ja ainoastaan siinä tapauksessa, että henkilöt valikoidaan jatkossa viimeistä myöten suoraan pakolaisleireiltä kaikista hädänalaisimpien joukosta ja samalla nykyisen turvapaikanhakusysteemin edellytyksiä saada turvapaikka kiristetään entisestäänkin.

Jos tästä saataisiin laadittua EU:n laajuinen linja, uskoisin sillä saatavan ihmissalakuljetus vähenemään huomattavasti. Hädänalaisetkin hakeutuisivat ennemmin leireille, joiden infraa pitäisi kehittää kuin surman suuhun Välimeren yli.

Siltikin tekee mieleni kysyä, että miksi 2 500 henkeä? Miksei 35 000, jotta turvaan saataisiin haalittua vieläkin huikeampi määrä porukkaa? Eikö se olisi kaksoispluskivaa ja -humanitaarista?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Pelottavaa on se, että pienissä puroissa on suuren virran alku.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Meillä on kuntiin sijoitettavina tuhansia turvapaikan saaneita/pian saavia eikä paikkoja löydy.

Turkin tilanne on avoin. Sieltä saattaa minä päivänä tahansa vyöryä satojatuhansia, jopa miljoonia EU:hun. Suomi pakotetaan ottamaan osansa. Italiaan tulee joka viikko väkeä.

Miljardin kustannukset meillä jo nyt. 2500 aiheuttaisi noin 300 miljoonan lisäkustannukset.

Sdp, vihreät ja vassarit vaativat velanoton vähentämistä ja vastustavat kaikkia leikkauksia, mutta ovat panemassa valtavasti lisää maahantulijoihin.

Onneksi hallitus ymmärtää tilanteen eikä sorru pölhöpopulismiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Onneksi nykyinen hallitus on päästänyt melkein 40 000 siirtolaista Suomeen. Ketkähän tässä pölhöpopulisteja ovat? Kokoomus on vaatinut siirtolaisuuden lisäämistä, ex-pääministeri Katainen jopoa 1.8 miljooonalla uudella siirtolaisella.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Niin, se pirun oppositio, joka on syypää kaikkeen hallituksen kompurointiin, vatulointiin ja iterointiin, pitäisi kaiketi lopettaa, jotta hallitus pystyisi tekemään oikeita päätöksiä eikä perumaan jokaista ideaansa.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Tarkoititko sanalla iterointi jotain muuta kuin lääketieteellistä vai oliko se kirjoitusvirhe sanasta internointi?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #8

Et ole tainnut tutustua Sipilän insinööritieteelliseen tapaan käyttää käsitettä "iterointi".

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Viime kaudella hallitus vatuloi eikä saanut päätöksiä aikaan. Ei voinut peruakaan siis mitään. Sai sentään 113 000 uutta työtöntä, yli 30 mrd uutta velkaa, bktn romahduksen....

Nyt työttömyys alenee, velkaantuminen hidastuu, bkt kasvaa ja kilpailukyky paranee....

Jos punavihreet olisivat hallituksessa, olisi maahanmuuttajia yli 100 000 ja Suomi holhouksessa. Onneksi eivät ole!!!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tuulimyllyissäkin persut pettivät äänestäjänsä, onko enää yhtään lupausta jonka persut olisivat pitäneet?

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Ei ole pettänyt.

Hallituksessa on saatu paljon aikaan.

Oppositio räksyttää eikä saa mitään tulosta.

Hallituksella on 2,5 vuotta aikaa. Nyt on saatu työllisyys ja bkt kasvuun, velkaantuminen hidastumaan ja kilpailukyky kohentumaan. Tulosta tulee.

Viime kaudella Suomi taantui. Nyt on toisin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset