Toimin nasta! Asiaa

Kun ei mitään tee niin..... tärkeintä, että nyt Suomi nousee!

 

Hallituksissa on eroja.  Ne näkyvät hallitusohjelmassa ja sitä toteuttavassa politiikassa.

 

Keväällä 2011 muodostettiin Kataisen kuuden puolueen sateenkaarihallitus.  Äärioikealta äärivasemmalle. Mukana myös svenska ja vihreys.  Kesken kaiken hallituksesta lähti Vasemmistoliitto ja vihreät.  Lopulta lähti pääministerikin ja tilalle tuli Stubbin hallitus, joka törmäsi seinään kautensa loppumetreillä. Äänesteli itseään vastaan.

 

Kataisen hallituksen ohjelma oli laiha. Suomea ei edes yritetty uudistaa.  Vain poliisin raju keskittäminen liikkuvan poliisin lakkauttamisesta lähtien sekä puolustusvoimien alasajo (ruotsinkielinen varuskunta säilyttäen) onnistuivat.  Talouspolitiikan linjana oli verojen kiristäminen (paitsi yhteisövero, jota alennettiin rajusti), koulutuksesta ja kunnilta leikkaaminen ja valtava velanotto (30-40 mrd €).

 

Kun hallitus muodostetaan kuudesta puolueesta, ei sillä ole menestymisen mahdollisuuksia.  Varsinkaan, kun mukana on äärilaidat. Jokaisella puolueella on jonkinlainen veto-oikeus joka asiaan. Eihän päätöksenteosta tule mitään.  Tämä tuli todistetuksi 2011-2014.  Ei enää koskaan kuuden puolueen sekahallitusta!

 

Keväällä 2015 seitsemän vuoden ajelehtimisen jälkeen muodostettiin Sipilän-Soinin-Stubbin/Orpon hallitus. Hallitusohjelmaan sisällytettiin    -  päinvastoin kuin 2011 -   laaja Suomen pelastamis- ja uudistamisohjelma.  Sopeutustoimet, työn ja yrittämisen uudistamistoimet sekä suuret rakenneuudistukset. Lisäksi siihen kirjattiin laaja kärkihankepaketti, normien purku ja monia yksittäisiä uudistuksia. 

 

Sipilän hallituksen ohjelma on tiivis ja strateginen. Se on täynnä toimenpiteitä.  Se toimii. Hallitus on juureva.

 

Kun Kataisen hallituksen ohjelmaan kuusi puoluetta ei kyennyt kirjoittamaan juuri mitään toimenpiteitä, ei se hallitus saanut paljon aikaankaan.  Se ei myöskään perunut mitään hankkeita, koska ei ollut mitä perua.  Suomi seisoi kuin lumiukko pakkasessa.  Työttömyys kasvoi (yli 100 000:lla), bkt putosi ja velkasaldo nousi valtavasti.

 

Sipilän hallitus on jättänyt muutaman hallitusohjelmaan kirjatun lakihankkeen toteuttamatta.  Kun hallitusohjelma laadittiin parin viikon aikana, jokaista tavoitetta ei ehditty riittävällä tarkkuudella arvioida ja vaikutuksia laskea. Asioita myöhemmin ministeriöissä yksityiskohtaisesti valmisteltaessa on tullut esiin vaikutuksia, joiden perusteella on ollut viisasta ja vastuullista luopua niistä.  Kun toimenpiteitä on ohjelmassa paljon, tällaisia tarkistuksia luonnollisesti syntyy.  Viisas hallitus tekee oikeat johtopäätökset.

 

Kokonaisuuden kannalta peruuntuneiden hankkeiden merkitys on erittäin vähäinen.

 

Tärkeintä on se, että nyt Suomi nousee hallituksen määrätietoisen ja vastuullisen politiikan ansiosta.  Talous kasvaa, työllisyys paranee, investoinnit heräävät eri puolilla maata, kotitalouksien ja elinkeinoelämän luottamus on palautunut, kunnat pärjäävät ja uudistukset etenevät.   

 

Kun mitään ei tee,  ei tee virheitäkään eikä tarvitse perua mitään.  Kun paljon tekee, voi tehdä jonkun virheenkin (jonka voi korjata) ja voi joutua perumaankin jonkin hankkeen (mikä on viisasta). 

 

Luvassa yhä kirkastuvampaa!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

"Sipilän hallituksen ohjelma on tiivis ja straateginen. Se on täynnä toimenpiteitä. Se toimii. Hallitus on juureva."

=

- Hallitus peruu oman esityksensä eläkkeensaajien asumistuen leikkauksista
- Hallitus peruu oman esityksensä hallintarekisteristä
- Hallitus peruu oman esityksensä Luken ja Syken fuusiosta
- Hallitus peruu oman esityksensä työttömien haastattelujen yksityistämisestä
- Hallitus peruu oman esityksensä päivähoitomaksujen korottamisesta
- Hallitus peruu oman esityksensä vanhuspalveluiden hoitajamitoituksen pienentämisestä
- Hallitus peruu oman esityksensä kotoutumistuesta
- Hallitus peruu oman esityksensä vene- ja moottoripyöräverosta

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja hienointa on se, että esim. veneveron hallitusohjelmaan vaatinut puolue lukee senkin peruuttamisen omaksi ansiokseen? Perussuomalaiset aikanaan vaativat veneveron hallitusohjelmaan, ja kun siiä nyt luovutaan Juha Sipilän sanojen mukaan Timo Soinin esittämänä? Ensin vaaditaan ja sitten perutaan? Saavus ja sulka hattuun sekin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Hallituksen mittava saldo: 15 peruttua päätöstä !
IS 16.2-17

Suomen ennätys. Suomen ennätys tuli myös työttömyysluvuissa -93 on yhä ennätys.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kankaanniemellä näyttää olevan kova tarve tulla välittömästi julkisuuteen kertomaan meille kuin toimelias SOS-hallitus onkaan sen vedettyään jälleen kerran oman esityksensä takaisin.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Mut Toimi sai aikoinaan ollessaan ministerinä salmiakkikossun pois Alkosta, tai ainakin pilattua sen maun.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Ensin haukutaan hallituksen esitykset. Sitten haukutaan hallitus, joka vetää esityksen pois.

Niin tai näin, aina väärin päin.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Ökyveneille olisi saanut tulla vero.

Moottoripyöräveroa Ps ei missään vaiheessa halunnut.

Onneksi nyt tehdään uudistuksia ja Suomi nousee 7-8 vuoden pysähtyneisyyden jälkeen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Onneksi nyt tehdään uudistuksia ja Suomi nousee 7-8 vuoden pysähtyneisyyden jälkeen."

Aika hyvin kehtaat puhua... tuon sanominen vaatii jo poliitikkoa.
Eh, voiko jälkikäteen parin vuoden päästä tulla sanomaan että vituix meni... koska reilusti siltä näyttää jo nyt. Ilolla parin vuoden päästä tunnustan olleeni väärässä, mikäli toisin käy. Kamalalta sähläämiseltä vaikuttaa (Tai siltä ettei juuri ketään Todella kiinnosta edes... kunhan palkat juoksevat, cv koristuu jne. ).

VMP ja lisää "tukityöllistettyjä" sun muita kehiin että työllisyyslukemat näyttävät koreilta. Sinne ihmiset pakoitetaan tai karenssi. Vielä karenssilla olevia huonommin olevat unohdetaan taas täysin (ne jotka eivät enää edes pysty/jaksa/osaa tehdä hakemuksiakaan.. tiedän näitä). Suomen malli.. voisikohan sitä kaupata muihinkin maihin.... Yritys saa ilmaista työvoimaa (jota voi kierrättää) ja tilastot koristuvat mukavasti...

****************************************************
"Ökyveneille olisi saanut tulla vero."

Kuinka helevetin vaikeeta voi olla laatia ns. "ökyveneille" vero. Sen kuin vedätte hinnasta. Yli 50 000€ paatti lienee ökyvene ja jotain veroa sinne. Tosin aika älytöntä näpertelyä silti koko "ökyvene"-sekoilu, ja senkin sähläsitte eli tulos ei edes plusmiinus nolla, vaan reilusti miinuksen puolella ottaen huomioon kaiken ajan jonka tuon pohtimiseen käytitte. Job NOT well done. Sad. ...... jopa Trump olisi hoitanut paremmin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Tuliko EU "ryhtiliike-vaatimus" Avokonttorin pojille?

Sattuipa somasti – Suomi sai "huvikuunaripäivänä" myös EU:n huvivenehuomautuksen
Talouselämä 15.2. 13

-Hallitus päätti tänään keskiviikkona luopua suunnittelemastaan "huvikuunariverosta". Tänään Suomelle lähti myös EU:n huomautus huvivenedirektiivin täytäntöönpanosta.

Komissio lähetti Suomelle EU:n rikkomusmenettelyyn kuuluvan niin sanotun perustellun lausunnon huvivenedirektiivin vaatimusten puutteellisesta sisällyttämisestä Suomen lainsäädäntöön.

Sonin olisi hyvä joskus muistella mitä on sanonut:
"Huonot uudistukset kannattaa jättää tekemättä."
Soini jatkaa: "Aktiivinen katuminen vaikuttaa rötösherrojen paapomiselta. En voi sitä suositella. "
KL-15

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Sipilä ja kumppanit saavat kiittää edellistä hallitusta.

- Moni talousasiantuntija on sitä mieltä, että päätös laskea yhteisöveroa 24,5 prosentista 20 prosenttiin on houkuttanut monia yrityksiä investoimaan Suomeen.

Metsä-Fibren hallituksen puheenjohtaja Kari Jordan on sanonut suoraan, että yhteisöveron laskulla oli merkittävä vaikutus siihen, että yhtiö päätti tehdä jätti-investoinnin Äänekosken biotuotetehtaan perustamiseksi.
KL

Kanatti pers-kepun pitää älämölää tästä SDP Urpilaiselle.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Toukokuussa 2015 käydyissä hallitusneuvotteluissa
- perussuomalaiset vaativat, että hallitusohjelmaan kirjataan
- moottoripyörille ja veneille uusi vero.
Alkusyksystä perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kehui tiedotustilaisuudessa, että ”juppiskootterit” saadaan nyt verolle.
TekniikanMaailma

Mitä piplia sanoo valehtelemisesta? Nettiaikana kaikki jää muistiin jopa hallitusneuvotteluissa sovitut asiat.

Jorma Lehmonen

Nykyhallituksella ei ole mitään tekemistä sen kanssa että talous vihdoinkinon alkanut näyttämään kasvun merkkejä. Eiköhän ne hallituksen toimet ole ihan päinvastaisia olleet.

Vajetta joka on syntynyt (tosin jo edellistenkin hallitusten toimesta) senkun jatkaa kasvuaan. Yritykset nyt työllistävät kun maailmanlaajuinen kysyntä kasvaa. Turha sinun nyt on Toimi tästä kerätä irtopisteitä.

En nyt ala luettelemaan tämän SOS hallituksen epäonnistumisa koska lista olisi liian pitkä.

On aivan sama kuka siellä hallitusvastuussa on koska itse emme pysty enään millään lailla vaikuttamaan talouteemme koska olemme myyneet sen oikeuden Brysselin kermaperseille ja maailmantalouden puhurit nyt sattuvat hieman pyyhkäisemään nostetta näillekin syrjäseuduille.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Sipilän hallituksen ohjelma on tiivis ja strateginen. Se on täynnä toimenpiteitä. Se toimii. Hallitus on juureva."

VMP :D ei helevetti. On juureva... tosi juureva. Täynnä maagisia toimenpiteitä. Strateginen, tiivis ja juureva ja toimii ja silleen :D Ainoastaan Monty Python parhaimmillaan pystyi parempaan...

"Luvassa yhä kirkastuvampaa!"

Donaldmainen huutomerkki lauseen perässä valaa minuunkin luottoa.. onhan se nykyaikaa. Kyllä "se" varmaan lopulta kirkastuu, kun tarpeeksi antaa käydä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Suomi"nousee"!

ETLA
Perusennusteemme mukaan julkisen talouden bruttovelan
-BKT-osuus kohoaa runsaaseen 67 prosenttiin vuoteen 2019 mennessä.

Komissio arvioi Suomen BKT:n saavuttavan sinä vuonna potentiaalinsa.
-Suomi rikkoisi tällöin selvästi velkakriteeriä.

Noudattaakseen vakaus- ja kasvusopimusta Suomi joutuu sopeuttamaan julkista taloutta tuntuvasti seuraavalla vaalikaudella.
-Sopeutus hidastaa taloudellista kasvua,
-joten velan BKT-suhde alenee melko hitaasti.

Jos julkisia menoja alennetaan vuosina 2016–2019 joka vuosi yhdellä miljardilla eurolla perusennusteen mukaisista, julkisen velan kriteerin mukainen velkataso saavutettaisiin parhaimmillaankin
-vasta vuonna 2019 alkavalla vaalikaudella.

Velan alenemisvauhti riippuu siitä, kuinka suuri ns. finanssipoliittinen kerroin on,
eli kuinka paljon kasvu hidastuu sopeutuksen seurauksena.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Joillaikin nousee teksitiviestien lähettämisellä, sillä ei taida kumminkaan Suomi nousta.
Nyt pitäisi elää tässä päivässä eikä kaivaa menneysyyden virheitä esille.Vink,vink.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Joillakin persuilla täällä on kumma tapa esittää muunneltua totuutta urakalla.
Huonon kannatuksen vuoksiko täytyy yrittää vippaskonsteilla uunottaa kansa uudestaan PS kannattajaksi?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Edellinen hallitus oli Suomen katastrofaalisin hallitus kautta aikain! Siitä on "hyllymetreittäin" kansalaisten kommentteja netissä.
Me Suomalaiset emme varmasti koskaan ole täysin tyytyväisiä vallitsevaan olotilaan, ja se on sinänsä oikein, koska mitään kehitystä ei koskaan tapahtuisi, jos niin olisi.
Tämä hallitus on, Kankaanniemen sanoin, toimintakykyinen, tavoitteellinen ja sillä on kunnianhimoisia tavoitteita. Kaikkia ei saada toteutettua, toisia joutuu hylkäämään uuden tiedon valossa, jne mutta se toimii ja yrittää selvitä velkaisen talon velvoitteista, sekä nostaa sen suosta, minne se oli syösty! Edellisten hallitusten toimesta! Silti monella täällä kädet kihelmöi jo seuraavan autuaaksi tekevän hallituksen puoleen! Tulette pettymään pahasti, jos siihen kuuluu nykyinen oppositio. Sen voin taata! Sen voitte itsekin arvata kun seuraatte mitä ne lupaa jo nyt!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
Tulette pettymään pahasti, jos siihen kuuluu nykyinen oppositio. Sen voin taata! Sen voitte itsekin arvata kun seuraatte mitä ne lupaa jo nyt!

Kuten
-03-07 kepu
-07-11 kepu
-11-15 kok
-15-19 kepu
Kun nyt on läpikäyty kaikki puolueet mitä eduskunnassa on ja kepu,kok politiikalla on menty.EI muutoksia tule tapahtumaan.
Miksikö ei ? 87% määräyksistä,direktiiveistä tulee EU mitkä hallitusten on täytettävä. Vain pieni murto osa on niistä sellaisia että hallitus voi niistä itse päättää.
Lissabonin sopimus-08. EU lait ohittaa kansalliset lait.

Johti hallitusta sitten sini-puna-vihreä pääministeri EU päättää.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Suomi nousuun virhemaksuilla, LVM:n eilisestä tiliikennelakiesityksestä poimittua.

Katselin ehdotuksesta taulukkoja ja puuttumiskynnys vaikuttaisi myös alenevan. Täältä sitä varmaan progression poistamisen aiheuttamia menetyksiä kompensoidaan. On tuo 70 euroa jo 0-5 km/h ylinopeudesta tolppatutkasta aika pienestä saatu. Alkaa olla perustuslain vuoksi perutun sakkorahastuksen makua:

164 §
Nopeusrajoituksen rikkominen moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ja raitiovaunulla
Jos suurin sallittu liikenteenohjauslaitteella osoitettu nopeusrajoitus tai ajoneuvokohtainen nopeusrajoitus on enintään 60 kilometriä tunnissa, moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettajalle voidaan määrätä suurimman sallitun nopeuden tahallisesta tai huolimattomuudesta tapahtuneesta ylityksestä:
1) enintään 5 kilometrillä tunnissa 70 euron liikennevirhemaksu;
2) yli 5 kilometrillä tunnissa ja enintään 10 kilometrillä tunnissa 100 euron liikennevirhemaksu;
3) yli 10 kilometrillä tunnissa ja enintään 15 kilometrillä tunnissa 170 euron liikennevirhemaksu;
4) yli 15 kilometrillä tunnissa ja enintään 20 kilometrillä tunnissa 200 euron liikennevirhemaksu.
5) yli 20 kilometrillä tunnissa ja enintään 25 kilometrillä tunnissa 300 euron liikennevirhemaksu;
6) yli 25 kilometrillä tunnissa ja enintään 30 kilometrillä tunnissa 400 euron tieliikennevirhemaksu.

Jos suurin sallittu nopeus on yli 60 kilometriä tunnissa, moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettajalle voidaan määrätä suurimman sallitun nopeuden tahallisesta tai huolimattomuudesta tapahtuneesta ylityksestä:
1) enintään 5 kilometrillä tunnissa 50 euron liikennevirhemaksu;
2) yli 5 kilometrillä tunnissa ja enintään 10 kilometrillä tunnissa 70 euron liikennevirhemaksu;
3) yli 10 kilometrillä tunnissa ja enintään 15 kilometrillä tunnissa140 euron liikennevirhemaksu;
4) yli 15 kilometrillä tunnissa ja enintään 20 kilometrillä tunnissa 170 euron liikennevirhemaksu.
5) yli 20 kilometrillä tunnissa ja enintään 25 kilometrillä tunnissa 300 euron liikennevirhemaksu;
6) yli 25 kilometrillä tunnissa ja enintään 30 kilometrillä tunnissa 400 euron tieliikennevirhemaksu.

http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Toveri Rinteelle kuuluu vaihteeksi huonoa. Hänen viime hallituskauden ainoa saavutuksensa -yli 65-vuotiaiden vapautus kalastuksenhoitomaksusta- on uhattuna.

http://yle.fi/uutiset/3-9460627

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Jota Persut vastusti.Mutta kappas kehveliä salli lain itse tekemällä.
Nokkelaa eikö?

Yli 65 vuotiaan ei tarvitse maksaa kalastonhoitomaksuksua.
Eli viehekalastamaan pääsee vuonna 2017 koko Suomen alueelle yhdellä luvalla.
MMM/laki-16

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Räknääpä Toimi noiden 15 "juurevan" perutun päätöksen kustannusvaikutukset virkamiesten ja konsulttien palkkoina sekä menetettynä aikana. Se kun on aina pois jostain tuottavasta.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000508991...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset