Toimin nasta! Asiaa

Miten Lauri Nurmi osui oikeaan? Miksi Juha Sipilä torjui hallitusneuvottelut?

 

Totuus Perussuomalaisen eduskuntaryhmän jakautumiseen johtaneista ja sen jälkeisistä tapahtumista ei ole vielä tullut julki.  Varmaa on, että se paljastuu. Aikanaan. Siispä odotellaan. 

 

Pääministeri Juha Sipilä, kesk, sanoi 19.6.2017, että suunnitelmaa Ps:n eduskuntaryhmän jakautumisesta ei ollut.  Valtiovarainministeri Petteri Orpo, kok, sen sijaan myönsi, että jo muutama viikko ennen Ps:n puoluekokousta Kokoomuksessa alkoi varautuminen kokouksen valintoihin. 

 

Siis, suunnitelmaa ei ollut, mutta varautuminen oli.  Mikä on niiden ero?  Milloin varautuminen muuttuu suunnitelmaksi?  Sisältääkö varautuminen suunnitelman?  Pääministeriltä odotan selkeää, yksiselitteistä vastausta.

 

Mielenkiintoinen ja tärkeä kysymys on myös se, miten oli mahdollista, että Lännen Median toimittaja Lauri Nurmi osasi 3.6.2017   -  viikko ennen Ps:n puoluekokousta  -    julkaistussa jutussaan tarkoin kirjoittaa, että noin 20 perussuomalaista kansanedustajaa loikkaa omaksi ryhmäksi.  Onko toimittaja Nurmi kaikkien aikojen paras ennustaja?  Vai olisiko hänellä ollut tietoa? Oliko sittenkin olemassa varautumisen lisäksi suunnitelma? 

 

Odotan vastausta niiltä, jotka väittävät, että toimittaja Nurmella ei ollut mitään faktaa, vaan pelkkä arvaus tai kuvitelma.  Hyvin hän osui oikeaan.  Todella hyvin.  Miksi? Tällainen henkilö kannattaisi kiireesti palkata ennustepäälliköksi maan tärkeimmälle paikalle, mikä se sitten onkin.  

 

Miksi sitten pääministeri Sipilä lenteli kohti Naantalia, vaikka tiesi, että hän ei hallituksensa eronpyyntöä tulisi esittämään?  Käsikirjoitukseen kuulunutta kesäteatteriako?

 

Miksi pääministeri ei pyytänyt hallituksensa eroa, vaikka hallituspohjassa oli tapahtunut erittäin merkittävä muutos?  Hallituksen takaa poistettiin 17 kansanedustajaa. Pohja kapeni 123 edustajasta 106:een, joista yksi on puhemies. Hallitus siis heikkeni voimakkaasti. Oleellinen muutos.

 

Pääministeri tiesi, että jos hän pyytää hallituksensa eroa ja käy hallitusneuvottelut, uuteen ministeristöön ei tule viittä ministeriä ryhmästä, jossa on 19 kansanedustajaa.  Tällaista yliedustusta ei olisi voinut millään perustella. Siksipä pääministeri päätti jatkaa entisellä ministerijaolla kuin mitään ei olisi tapahtunut. 

 

Samalla SIpilä esti ennenaikaiset eduskuntavaalit, jotka hänen oman puolueensa osalta olisivat olleet todennäköinen tie oppositioon. Ja loikanneille tietysti vielä paljon pahempi, kuolemanlaakso.  Siinä olisivat menneet Kepulta maakunnat. Kokoomus taipui saadakseen valinnanvapauden ja terveysfirmoille markkinat.

 

Kokoomuksen ja varmasti myös Keskustan ryhmässä oli kovaa kritiikkiä loikanneiden yliedustusta kohtaan.  Sen pääministeri kuitenkin jyräsi hiljaiseksi. Näin hän täytti lupauksensa Perussuomalaisista loikanneille viidelle ministerille. Nämä saivat pitää paikkansa. 

 

Jos siis aidot hallitusneuvottelut olisi käyty, loikanneiden ryhmä olisi saanut 2-3 ministeriä. Salkkunsa menettäneet ministerit olisivat olleet suuri riski koko 19 loikanneen ryhmän yhtenäisyydelle ja hallituksen jatkolle.  Pelin yksi tärkeä osa oli loikanneiden "palkitseminen" suurella yliedustuksella hallituksessa ja sen mukanaan tuomalla elolla mukavuusalueella. 

 

Rkp olisi vaatinut Vaasan keskussairaalan palauttamista täydelliseksi päivystyskeskussairaalaksi ja KD olisi vaatinut alkoholilakiuudistuksen torppaamista. Niitä ei siis haluttu hallitukseen asioita "sotkemaan".  Loikanneilla ei ollut mitään vaatimuksia.

 

Runsaan prosentin gallup-kannatuksella hallituksessa on viisi ministeriä.  Gallup ei tietenkään ole relevantti peruste ministerimäärälle, mutta kansanedustajamäärä on. Kokoomuksella on 38 kansanedustajaa, mutta sama määrä, viisi ministeriä kuin 19 kansanedustajan loikanneiden ryhmällä. Että sillai!

 

Eduskunnan niukka enemmistö antoi luottamuksensa Sipilän kapeapohjaiselle hallitukselle, joten sen suhteen ei ole huomauttamista. Demokratian kyseenalaistaminen monine salaisine operaatioineen jättävät kuitenkin ikävän jäljen poliittiseen historiaamme.  Näin toimitaan 100-vuotiaassa Suomessa.

 

Kansa kertoo mielipiteensä viimeistään keväällä 2019. Odotellaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Eli kun innokkaasti puolustit hallituksen toimintaa vain hiljattain, nyt vastustat sitä päättäväisesti? Uskottavuutesi on pyöreä nolla.

ps. Eikä sekään helpota, että on kaksia persuja.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Eli kun innokkaasti puolustit hallituksen toimintaa vain hiljattain,..."

Jos luit Kankaanniemen blogin, niin tuo ei ollut sen aihe.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Hallituksessa puolustetaan hallituksen linjaa ja yritetään saada se mieleisekseen. Oppositiossa puolustetaan vain oman puolueen linjaa.
Tämä vain yleisenä kommenttina epätietoiselle, vaikka blokin aihe ei tähän liittynytkään.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Voisi sanoa, että näkeehän se jo sokea Reettakin, mistä pelistä tässä on kysymys. Tehtiin vähintään plan B, jos Jussi Halla-aho valitaan. Mielestäni se on aivan normaalia, mutta se ei ole normaalia, että se kiistetään.

Jussi Halla-aho ei ollut mieluisa hallituskumppani, koska vaati että hallitusohjelmaan kirjattuja maahanmuuttoon liittyviä asioita noudatetaan.

Siinä on se suurin syy ja olen todella pettynyt ex-idoliini Timo Soiniin, että nimenomaan hän petti minut tässä asiassa.

Kaikki kunnia demokratialle ja demokraattisesti valitulle puheenjohtajallenne. Nyt on Jussi Halla-aholla kaikki edellytykset näyttää mikä hän oikeasti on miehiään.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Mikä kirjoituksessani oli hallituksen vastustamista?

Juuri illalla muuten puolustin hallitusta eduskunnan keskustelussa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Sipilä ja Orpo taisivat sahata tehokkaasti myös omien puolueidensa heiveröistä luottamuksen oksaa, vaikka gallup-kannatus palaakin?
Suomessa on taas yhä enemmän niitä, jotka eivät sano, mitä puoluetta he äänestäisivät. On hyvä muistaa, että se on seuraus, ei ns. juurisyy. Valitettavasti.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Orpon ja Sipilän sekä Soinin"sipilöidessä" Halla-ahon torjuntaa presidentti Niinistö seurasi peliä muutenkin kuin katseella.Niinistö ryhtyi jopa kritisoimaan Halla-ahon katumustapaa tai katumattomuutta eli sekaantui sisäpolitiikkaan presidentille sopimattomalla avalla.
Sitäpaitsi kansa vielä muistaa Sauli Niinistön ja Paavo Lipposen euromanööverin 1990-luvulla, josta blogin kirjoittajalla on myös omakohtaisia havaintoja.Eipä ole kuulunut Sauli Niinistön eikä Paavo Lipposen katumisharjoituksia kyseisistä hallituksen päätöksistä, jotka laittoivat perustuslain ennen kokemattomaan rasitustestiin.
Tässä kohtaa siteeraan Timo Soinin oppi-isää Veikko Vennamoa:"kyllä kansa tietää". Jokainen terveellä harkintakyvyllä siunattu kansalainen näkee tämän naurettavan poliittisen pelin lävitse. Itse näytelmän konnat jatkavat naureskellen ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut.Peilin eteen ei tohdita mennä.
Kuinka monta "light" moraalilla varustettua poliitikkoa mahtuu Audin takakonttiin? Oikea vastaus aivan liian monta.
Koko jutussa on se hyvä puoli, että äänestäjät näkevät pelleilyn lävitse ja reagoivat seuraavissa vaaleissa antamalla äänensä raikkaille muutosvoimille. Suomi ei ansaitse eikä kaipaa kyseisen tason "politikointia".

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Eipä oikeastaan paljonkaan lisättävää. "Tehokas katuminen" oli viimeinen niitti ajatellen Sauli Niinistöä itseään. Hänen, jos jonkun pitäisi harjoittaa tehokasta katumista. 1990-luvulla Niinistö itse oli myymässä suomalaiset yrittäjät 5%:lla norjalaiselle perintäyhtiölle. On kyllä lakimiehellä otsaa vaatia toisilta tehokasta katumusta, kun ei edes itse myönnä, mitä sitä tulikaan tehtyä.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Oliskos ollut kuitenkin Suvi-Anne joka hoiti tuon 5% myynnin?
Voin muistaa väärinkin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #12

Suvi-Annes Siimes oli yksi näytelmän konnista ja palkkioksi on nyt hyvässä virassa päättämässä eläkkeistämme.

Tässä kaikki asiaan vaikuttaneet ministerit: Lipponen, Heinonen, Siimes, Biaudet, Niinistö, Mönkäre, Hemilä ja Tuomioja.

http://www.promerit.net/2013/01/18998/

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

On kyllä sanomatta selvää, et tälläinen härski peli koituu useamman kansanedustajan tippumiseen vuonna 2019. Veikkaan, että moni ei lähde edes ehdolle, ettei tarvi kokea nöyryytystä.

Se taas tuo sen hyvän puolen, että väki vaihtuu.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Uutta viiniä pitää kaata uusiin leileihin ja vanha joutaa heittää pois.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Reijo Paunonen kertookin päivän aviisissa Perussuomalaisten hajoamiseen liittyen tietoa jota ei ole aiemmin ollut esillä julkisuudessa.

Kaj Turunen oli jo etukäteen kertonut hänelle tulevista kuvioista.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711152200533...

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Pysyn ehdottomasti tämän päivän Iltalehden sanojeni takana.
Olin hiljaa pitkään ja toivoin parasta. Hullumaksi meni.
En vaikene enää.
Kun katsoo aikajärjestystä, mikä tieto minulla oli ennen 13.6 ja, että sen tiedon vahvistaa myös Juvan kunnanhallituksen puheenjohtaja melko tarkkaan, niin muulle tulkinnalle ei jää enää tilaa.
Turunen itse todistaa omassa lausunnossaan sen, että minä en olisi ollut se henkilö jolle olisi suunnitelma kerrottu, mikäli sellainen olisi ollut olemassa. Tämän olen myös itse todennut.
Toisin sanoen aikajänne tapahtumien tiedostamisessa ja Hännisen suora lausunto toimittaja Juha Ristamäelle kertoo paljon.
Tietoni lähde ei Hännisen lausumankaan mukaan voinut olla muu kuin Turunen.
Tämän tietoni suunnitelmasta vahvistaa myös eräs toinen Etelä Savolainen merkittävä poliittinen vaikuttaja mutta hänelle olen luvannut lähdesuojan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Keskusta ja Kokoomus saattoivat enemmän tai vähemmän varautua, mutta eivät suunnitella PS puoluekokouksen jälkeisiä tapahtumia ennakkoon. Ei ulkopuoliset voineet ohjailla PS-jäsenistöä puheenjohtajan vaalissa mitä pitävän suunnitelman tekoon olisi tarvittu.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Kyllä yritystä ohjailuun oli. Orpo ja muutkin kertoivat että samaan hallitukseen ei mahdu jo ennen puoluekokousta.

Sampo Terho on Soinin eliittiä ja jäsenistö ei uskonut, että Sampo toimisi eri lailla. Soini petti jäsenistön olemalla apupuolue Keskustalle ja Kokoomukselle ja ei pitänyt kiinni lupauksista. Soinillehan oli tärkeintä päästä ulkoministeriksi 4 vuodeksi ja sitten EU virkaan tai valtionyhtiön johtoon tai suurlähettilääksi. Tämän vuoksi hän erosi puolueesta ja houkutteli eliittinsä mukaan että voi vielä 2 vuotta olla ulkoministerinä. Soinin vallan tuhosi puolueessa henkilökohtainen hillotolppa ulkoministeriys.
Soini ei ole pitänyt ääntä maahanmuuttokysymyksistä ja hiljentänyt ne jotka piti. Hallituksessa tehdään kompromisseja, mutta kyllä omista arvoista pitää keskustella ja kertoa, mutta nyt oli vaikutelma Soinille kävi kaikki, kunhan pysyy ulkoministerinä.

Tämän takia jäsenistö äänesti muutoksen ja halusi että perussuomalaisten ohjelmaa noudatetaan muuallakin kuin vaalikentillä ja jäsenistö uskoi että parhaiten sitä noudattaa Jussi Halla-aho.

Yleensä kun kannatus romahtaa puoleen niin puheenjohtaja vaihdetaan, niin tehdään muissakin puolueissa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu ja kohta on Halla-ahon valinnankin jälkeen kannatus puolittunut, joko sitten taas vaihdetaan?

Ottakaa Laura, siinä riittää huumoria koko kansalle. :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #18

ritala, mikä sinä olet aina Lauraa nälvimään?

Esimerkiksi minä ottaisin Laura Huhtasaaren ilomielin presidentiksemme verrattuna Sauli Niinistöön, jolla menneisyyden synneissä on pahimpana suomalaisten yrittäjien myyminen alehintaan. Miten voit luottaa mieheen, jolla lakimiehenä olisi ollut mahdollisuus vaikuttaa siihen, että samalla 5%:lla olisi annettu mahdollisuus näiden yrittäjien tai takaajien jatkaa elämäänsä? Nyt näiltä ihmisiltä perittiin velat täysimääräisinä korkoineen ja moneenkin kertaan. Jos et ole aiheeseen tarkemmin tutustunut, niin lue vaikka tuolta. http://www.ritvapuolakka.fi/412161270

Laura Huhtasaari on kuin raikas tuulahdus verrattuna Sauli Niinistöön, joten Lauran aliarvioimisen tietenkin ymmärtää siltä kantilta, että olet Niinistön kannattaja. Muuta syytä en näe näihin kommentteihisi kuin sen, että pelkäät persujen nousua.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #41

Laura on täysin väärässä sarjassa, 3% kannatusta, valtaosa persuistakaan ei häntä äänestä.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi Vastaus kommenttiin #44

Mistäs sinä tuon tiedät?

Laura on Vanhasen, Haataisen ym edellä ja nousussa. Taistelee Haaviston kanssa kakkospaikasta.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #18

Parahin Petteri

Esitän sinulle asiallisen ja kohteliaan kysymyksen, jos sopii? Toisaalta, miksi ei sopisi kun olet jo keskusteluun osallistunut etukäteen.
Minua kiinnostaa mistä tuo katkeruus ja viha jotain puoluetta kohtaan viriää? Tässä tapauksessa siis persuja kohtaan.
Pyytäisin avointa ja rehellistä vastausta.

Oletko kenties ollut jäsen ja menettänyt jostain syystä jäsenyyden?
Onko persut tehnyt jotain henkilökohtaista vääryyttä?
Kaikki tietävät, että JH-a, puhuu selkeästi, kansaa kuunnellen ja puheillaan heidän etua ajaen (ymmärrettävästi!), mutta onko hän jotenkin loukannut sinua henkilökohtaisesti?
Onko hän aiheuttanut politiikallaan jotakin erittäin vahingollista.
Ja entäs Laura? Myönnetään ettei vielä valmis politiikko tai pressakaan, mutta nopea on oppimaan. Ja sehän ei voi mitenkään aiheuttaa katkeruutta ja vihaa
Onko hän tehnyt huonoa, sinun yhteiskunnallisesta asemaa sortavaa politiikkaa?
Tehnyt henkilö kohtaisen loukkauksen tai valehdelleet sinulle?

Kysymyksiä olisi vaikka kuinka paljon, mutta jos voisit esittää selkeät perustelut vihallesi, niin lukisin ne erittäin mielelläni.
Mutta, natsi, rasisti tai yhden asian puolue on kaikki mielikuvitusta ja jonkinlaisen kateuden synnyttämää.
Varsinkin määrättyjen politiikan toimittajien kohdalla, kuten varmasti tiedäkin sen, joten jättäisitkö ne suosiolla pois vastauksestasi ja perustele vihasi aidoilla syillä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Pyrkimys, sekä kyky ja onnistuminen ovat asia erikseen. Kuinka hyvänsä, siniset jatkavat nyt Sipilän hallituksen hengityskoneena, on pikku pakko tai hallitus kuolee ja hengityskone siirtyy historiaan. Sinne se toki joutuu viimeistään vaalikauden lopussa muutenkin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #23

Miten voi olla mainitsemasi pyrkimys, kyky ja onnistuminen Sipilän hallituksen kokoonpanon kohdalla eri asioita?

Mikään sivullinen taho ei voinut vaikuttaa, ei edes vaikeuttaa, noiden kolmen tahon suunnitelman toteutumista? Pyrkimys oli pitää sama hallituskoostumus ministerit ja enemmistöhallitus koossa, kyky siihen oli olemassa akselilla Orpo (1.johtotähtenä, ilmoitti jo ennalta), Soini (2. erityisellä hillotolppapyrkimuksellään) ja Sipilä halullaan pitää hallitus koossa. Onnistuminen oli siis kiinni vain näistä kolmesta tahosta (kokoomuksen ja keskustan eduskuntaryhmät mukaan lukien) ja Soinille uskollisista hillotolppauskollisista sekä osasta kansanedustajista, joille oli uskoteltu jotain/halusivat itse erkaantua PS:stä.

Suunnittelussa Kokoomuksen eduskuntaryhmän mukaan saamisessa Orpon kannalle, ei mitään vaikeuksia. Keskustan ek-ryhmä saatiin mukaan halulla pitää Sipilä pääministerinä, joten ryhmä seisoo Sipilän takana hinnalla millä hyvänsä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #24

Pyrkimys oli saada Terho PS-puheenjohtajaksi, varsinkin hallituksen ministereillä. Ei onnistunut kun ei ollut kykyä vaikuttaa perussuomalaisten jäsenistöön.

Pyrkimystä voi olla vaikka mihin, mutta kyky vaikuttaa ratkaisee. Siksi ne ovat eri asioita. Lopulta sitten päädyttiin tekemään sinisistä hallituksen hengityskone.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #26

Sipilän hallituksen koossa pitämisessä ei kyllä ole merkitystä tässä kohdin PS:n puoluejohtajan valinnan tuloksella. Valinta kaiketi oli jo etukäteen ennakoitu ja lienee ollut jokseenkin ennustettavissa. Jäsenistön äänestyskäyttäytymiseen ei taida olla eväitä suuremmin käytettävissä yhdelläkään ehdokkaan taustavoimilla.

Nuo kolme eri asiaa, jotka otit esille on kohdistettavissa nimenomaan Sipilän hallituksen koossa pitämiseen kommentissasi. Pyrkimys oli Soinilla saada joko Terho puheenjohtajaksi tai vähintään J. Niinistö 1. varapuh.joht, ja näin ei jäsenet valinneet. Niinpä Soini ja lumpp. ottivat suunnitelman B käyttöön.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Näihän se meni. Kesään kuuluu kesäteatteri, mutta harvoin päämisteri kiireiltään kerkiää. Tästä puuttuu vielä "savu" , joka nousi kesärannan piipusta,kun ero kirjettä polteltiin!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Oma vankka vakaumukseni on, että tuon tiukasti suljetun kirjekuoren sisällä ei ollut mitään hallituksen eropyyntöä vaan siististi taitettu tyhjä paperiarkki.

Luonnollisesti todistusaineisto piti hävittää polttamalla. Polttamisen Sipilä tunnustikin jossain haastattelussa, silppuri ei riittänyt.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Suunnitelma = myötävaikutetaan, tai jopa järjestetään persujen hajoaminen
varautuminen = tiedostetaan mahdollisuus persujen itsehajoamiseen ja varaudutaan siihen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sellaiseen yli-ihmismäiseen lahjakkuuteen ja kapasiteettiin tuskin kukaan uskoo näidenkään herrojen (Sipilä, Orpo ja Soini) osalta, mitä sattunut operaatio vaatisi maan hallitukselta ilman etukäteissuunnittelua ja varautumista.

Ei tällaista tehdä ilman asioiden suunnittelua etukäteen yhteistyössä Soinin kanssa. Sen verran suuresta ja riskialttiista operaatiosta oli kyse, joka vaati ennakkosuunnittelua ja yhteistyötä muiden hallituspuolueiden kanssa.

Jos Sipilä ja Orpo, sekä heidän puolueudensa johto ja eduskuntaryhmä eivät olisi etukäteen omilla tahoillaan suunnitellut ja valmistautunut kyseiseen vaihtoehtoon, olisivat saattaneet toimia nopeissa tilanteissa harkitsemattomasti ja vaarantaneet hallituksen tulevaisuuden.

Etukäteen Sipilä, Orpo ja Soini ovat myös yhdessä suunnitelleet ja miettineet miten edetään asioiden kanssa. Hajoamisvaara on tiedostettu hyvissä ajoin. Hallitukselle sen aiheuttamat suuret riskit on tiedostettu. Pahimmassa tapauksessa Sipilä olisi joutunut istumaan kansanedustajana oppositiossa, jos olisi jouduttu uusiin vaaleihin.

Sipilän ja Soinin esiintyminen nyt jälkikäteen on ollut pelkkää teatteria. Eivät varmasti kykene suunnittelemaan näin isoon juttuun toimenpiteitä niin lyhyellä varoitusajalla ja samaan aikaan kun tilanne oli päällä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Miten ihmeessä hallituspuolueiden puheenjohtajat osasivat pelata median kanssa lähes täydellisesti, kun tilanne ja operaatio olivat päällä?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Miten Nurmi osui oikeaan? Huomioimalla enenevän tyytymättömyyden HHH kerhon (Hakkarainen, Halla-aho-Huhtasaari) osastossa. Tiedostamalla "Some-myllytyksen", jolla vallanvaihtoa pedattiin. Arvioimalla hallituksen toimiin tyytyväisten määrän puolueessa. Arvioimista lienee helpottanut HHH-kerhoon kuuluvien kansanedustajien (olikohan niitä 9 kpl) antama ukaasi. Arvioimista lienee helpottanut vastaukaasi kilpailevasta puolueesta, että HHH-kerholaisten kanssa ei hallitushommat onnistu.Täydellistä vallankaappausta ei tainnut kuitenkaan kukaan arvata ja odottaa muut kuin sen rakentajat. HHH-kerho teki Suomen oloissa poliittista historiaa. Sai vallan ja nyt voi käyttää sitä. Maakuntalehdissä (kuten täällä Karjalaisessa) saa lähes viikottain lukea suuresta menestystarinasta kenttäväen kertomana. Toki ennustuksia on tehty maailman sivu. Iso prosentti niistä epäonnistuu. Ne ennustajat eivät nouse estradille, eivätkä kirjoita kirjoja. Valtaa tuli, mutta mainetta ja kunniaa ei niinkään. Halla-ahon strategia epäonnistui. Operaatio onnistui. On hyvin yleinen ja tunnettu käsite liikemaailmasta (pätenee myös yhdistyksiin ja vastaaviin) että yrityksen menestyminen riippuu 80%:sti strategisesta terveydestä ja strategisia virheitä ei operatiivisilla tempuilla korjata. Siihen sarjaan kuuluu mm. tämä blogi. Perussuomalaiset ei ole tainnut olla koskaan strategiamielessä riittävän terve. Eikä Soinikaan ole kyennyt sitä tervehdyttämään. Päinvastoin. Katkerin mielin eteenpäin lumessa. Minulle ja uskoisin varsin monelle tämä hallitus kelpaa ja erityisesti se että Suomella pitkästä aikaa menee paremmin EU:n markkinoiden vetäessä.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Keppanoiden entinen puoluesihteeri Korhonen väittää kirjassaan, että Soini oli antantanut sipilälle lupauksen jo vuonna 2015, että "Halla-aholaisia" ei hallitukseen pääse. Siis ministereiksi.

PS piiripomo Paunonen kertoo tienneensä jo hyvissä ajoin ennen puoluekokousta miten käy, jos jäsenistö äänestää väärin.

Missään parlamentaarisessa ja demokratisessa maassa tällainen ei ole mahdollista. Suomi ei kuulu siihen "arvoyhteisöön" mihin se politikkojen mielestä mielellään liitetään. Suomen kansalla on arvot kohdallaan, mutta "kansanedustajat" ja muu eliitti on kaikrvot hylänneet jotka on välttämättömiä parlamentaristisessa demokratiassa.

Te politikot olette tehneet pitkäjänteistä ja tuloksellista työtä sen eteen, ettei suomen kansa pysty enään uskomaan suomalaiseen poliittiseen systeemiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut ne vaan jaksaa vatkata. Kannattaa nyt jo ihan oikeesti keskittääyä siihen omaan puolueeseen, niikauan kuin on kannatusta edes vähän jäljellä.

Kun kerran mielestänne nuo siniset ovat täysin mitätön virhemarginaalipuolue, niin miksi niiden toiminta niin kauheasti kuitenkin kiinnostaa.

Sekin on jo moneen kertaan todettu, että oli suunniteltu eroaminen tai ei, niin todisteita ei ole ja rannalle jäi ruikuttamaan vain persut.

Kun häviää, se pitää myöntää ja jatkaa eteenpäin, eikä jäädä surkuttelemaan menneitä.

Teillä on nyt oiva kärkikaksikko Halla-aho ja Huhtasaari, joiden johdolla gallupitkin taas näyttää hyvältä. ;)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

petteri, mikä hiton tarve sinulla on puuttua kenenkään haluun kirjoittaa aiheesta kuin aiheesta? Olet ihan sivullinen ko. "soppaan", joten mitä ihmettä ruikutat jatkuvasti? Anna ihmisten purkaa tuntojaan asiallisesti. Vai menetätkö jotain? Ainakin sinulla riittää jatkossakin kirjoittelun aihetta. Päiväsi suurimmat naurut olet kertonut saavasi aikaan, joten naureskele ja anna toisten kirjoitella mitä haluavat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, älä hermostu, sananavapaus kukoistaa :)

Saa persut kirjoitella ja purkaa tuntojaan, se on tervettä, ettei tule patoutumia, minä sitten puutun mielelläni näihin purkauksiin.

Juu ja naureskelen paljon, suosittelen sinullekin, nauru on terveellistä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #33

Niin petteri tuosta naureskelusta puheen ollen, täälläpä olenkin sinun kirjoittamillesi kommenteille naureskellut. Tosin blogikirjoituksiasi en olekaan lukenut. Tuskinpa luenkaan, jotten ihan nauruun pakahtuisi. Katsos, kukin taaplaa tyylillään ja nauttii mistä nauttii. :D

Sanotaan muuten petteri, jos et ole sattunut kuulemaan, jotta nauru pidentää ikää. Siitä vaan jatkamaan elonpäiviä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #34

Juu, nauraminen on terveellistä, minä luen lähes kaikki blogit päivittäin, ja pitää täällä nauraa minunkin kirjoituksille, huvittaviahan ne ovatkin, koska aihe on usein niin naurettava.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Aihe on selvästi laajasti yleisöä ja mediaa kiinnostava. Ihmiset haluavat seurata erilaisia tähän liittyviä näkökulmia.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Persujen on saatava tehdä surutyönsä. Kuulemme ja luemme vielä monta lopullista totuutta.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Perussuomalaisilla ei ole mitään syytä suruun. Jäsemmäärä kasvaa koko ajan.

Kukaan ei ole puolueessa eikä eduskuntatyhmässä diktaattori. Kukaan ei huuda ja räyhää ryhmäkokouksissa.

Hyvässä yhteistyössä laadittiin mm paljon tunnustusta saanut tasapainoinen vaihtoehtobudjetti. Mm ministerit Orpo ja Lindström lupasivat huolella paneutua avauksiimme. Vaikutamme!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Koska se valtaisa jäsenmäärän lisäys näkyy kannatuksessa? On vähän omituista, että jäseniä tulee valtavasti, mutta kannatus laskee.

Ettei vaan olisi taas kerran normaali populistinen oppositiopuhe.

Tottakai Orpo lupaa sen lukea, ihan niinkuin muidenkin vaihtoehtobudjetit, pitäähän sitä olla hallituksellakin jotain huvia synkän syksyn keskellä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Puolueiden jäsenmäärä on vain murto-osa niistä, jotka sitä puoluetta äänestävät.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Taktikointi kuuluu politiikan kiemuroihin ja kabineteissa tehdään monenlaista filunkia suunitelmaa mutta pääministerin rooli tässä on se huono juttu.

Keskusta on aika huonossa hapessa ja ketään kelvollista ei ole Sipilän tilalle joten Sipilä johtanee joukkonsa hamaan auringonlaskuun.

Itseäni jäi kiinnostamaan valehteliko Sipilä sanoessaan ettei valehdellut eduskunnalle :^)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itseni lisäksi moni muukin "tiesi"ja sen myös julkisesti sanoi, että persut tulevat hajoamaan hallitusvastuun myötä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Eikä siihen "tietoon" tarvinnut ryömiä edes auton peräkonttiin :D

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset