Toimin nasta! Asiaa

Jos....... ministerilistaa ja demokratiaa

Spekulointi on turhaa.  Siitäkin huolimatta, että sillä on jonkin verran faktapohjaa.

 

Olin Ps:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja alkukesästä. Jyväskylässä pidettiin tuolloin puoluekokous. Kuuluisaksi tullut.

 

Tiesin, missä mennään. Tosin "salaseurojen" suunnitelmista kuului vain kuiskeita. En niihin osallistunut. Pyydettiin.

 

Puheenjohtajan vaihdos aiheutti mullistuksen.  Pakko oli valita uusi, kun entinen vetäytyi. Koko joukkue vaihtui. Sama kokousväki valitsi jokaisen. Yksitellen. Itsenäisesti.

 

Jos....   Siis jos Ps olisi saanut jatkaa hallituspuolueena eikä loikkauksia olisi tullut, mikä olisi muuttunut? Siitä spekulointia. Päätöksiä ei ollut. Isojen poikien härski peli takakontteineen ehti ensin. Laillista, mutta halpamaista.

 

Ulkoministeri olisi vaihtunut. Timo Soini olisi   - halutessaan -   nostettu eduskunnan puhemieheksi.  Kansakunnan kakkospaikka ylivertaisesti ansioituneelle miehelle.  Kunniakas siirtyminen ylimpään valtiomiessarjaan.

 

Sampo Terho olisi astunut kulttuuri- ja Eurooppaministerin paikalta ulkoministeriksi.

 

Laura Huhtasaari kantaisi nyt kulttuuri- ja urheiluministerin salkkua.  Eurooppa-asiat voisivat olla joko hänellä tai jollakin muulla.

 

Jussi Niinistö ja Jari Lindström olisivat jatkaneet nykyisissä ministeriöissään.

 

Sosiaali- ja terveysministerinä saattaisi olla Arja Juvonen, alan todellinen asiantuntija.

 

Uskon, että noin se olisi mennyt.

 

Olisiko tuo ollut isänmaan ja ihmiskunnan tuho?  Ei. Pelottelu on sairasta. Vastuutonta.

 

Demokratia olisi toteutunut.  Kansan eduskuntavaaleissa 2015 antama mandaatti ja Ps:n puoluekokouksessa jäsenistön ilmaisema tahto näkyisi ja vaikuttaisi.  Kuten pitäisi.

 

Toki myös hallituksen työhön olisi tullut ryhtiä. Ps:n löysä "jees-linja" olisi voimaantunut pari piirua vahvemmaksi, rakentavaksi tahto-politiikaksi.  Tunnen henkilöt.

 

Perussuomalaisten kannatus olisi alkanut palautua lukemiin, joissa se oli 2011 ja 2015 todellisissa "gallupeissa".

 

Syy puolueen gallup-kannatuksen puolittumiseen viime eduskuntavaaleista oli löysä hallituspolitiikka.  Mikäpä muu se olisi!

 

Edellä siis spekulointia. Mutta olen melko varma, että noin elämä olisi mennyt, jos....   niin, jos kaikki olisivat kunnioittaneet demokratiaa.

 

Demokratia on niin arvokas asia, että se ei saa olla kaupan. Ei häpeällisen pelin kohde.

 

Elämä jatkuu.  Politiikassakin. Hyvä niin.  Kansa antaa tuomionsa viimeistään keväällä 2019. Odotellaan sitä.

 

Saa olla eri mieltä. Se kuuluu demokratiaan.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (90 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Toimi Kankaanniemi on ollut näköalapaikalla. Realistinen tulkinta tilanteesta.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Huhtasaari kulttuuriministerinä? Siinäpä ois ollutkin tekemistä selittää 10000 vuotta vanhoja kulttuurikuvioita, hänen mukaansa kun maapallo on 6000 vuotta vanha.

Kahden vuoden päästä koko painajainen on mennyttä aikaa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jos kreationismi on noin suuri este ja vaikka vanhoillislestadiolaisuus ei, niin elämme oudossa maailmassa. Ja jos haluaa tuon uskontokortin hetkeksi siirtää sivuun, niin kulttuuriministerin tehtävää tämä hänen vakaumuksensa tuskin olisi lainkaan häirinnyt - ihan oikeasti.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Ajatko takaa sitä, että ihmisen henkilökohtainen, uskonnollinen mielipide tekee hänestä epäpätevän?

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Kun usko ajaa ohi tieteen, niin kyllä! Olen aina kokenut epäluuloisuutta uskovia kohtaan.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #62

Kaikkia uskovia? Siis myös islaminuskoisia? Ja myös arkkipiispan toimintaan liittyen?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Minna- Maaria Lax

Laitatko tänne arvioisi siitä, miten se olisi vaikuttanut sinun, minun ja suomen kansa elämään!
Oma arvioni on, että ei yhtään mitään! Paitsi sinulle ehkä maailmanloppua.
Mitä sillä, mitä kukakin uskoo, on maamme tulevaisuuden kannalta merkitystä?

Toni Rintala

Eikös Sipilä ole uskonnollinen, samoin koko Kristillidemokraattinen puolue? Myös presidentti Niinistö on uutisissa kertonut rukoilevansa, kun on vaikeaa eli varmaan joka päivä monta kertaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ministerinvirat painoivat nykyisille sinisille enemmän kuin mikään. Valta sokaisi järjellisen ajattelun. Oikeuden- ja suhteellisuudentaju katosi monelta totaalisesti. Pieni sakkotuomio painoi enemmän kuin esimerkiksi joidenkin muiden kansanedustajien saama ehdollinen vankeusrangaistus. Kokoomus esitti "marttyyria", johon muut menivät mukaan, vaikka kokoomus olisi pitänyt potkia ulos hallituksesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ja sitten mä heräsin :)

Knnattaa myös tunnustaa Halla-ahon tarve näpäyttää ja nöyryyttää näitä vanhoja ja nyt eronneita henkilöitä.

Sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Mikä ihmeen näpäyttämisen tarve? Pötyä.

Eduskunnan puhemiehen paikka ei ole näpäytys. Ja siitä ei muuten päätä puolueen puheenjohtaja, vaan eduskunta ja eduskuntaryhmä.

Olin ryhmän puheenjohtaja. Vaikutuspaikka.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Huhtasaari, Eerola, Hakkarainen, siinä sitä on vanhan kaartin poispotkimista riittävästi. Tottakai demokraattisesti, mutta Halla-ahon siunauksella.

Eduskuntaryhmä toimii niillä linjoilla, mitä puheenjohtaja tukee, kaikki muu puhe populismia.

Mikä on muuten se lähde Timo Soinin puhemiehen paikkaan, se lähde olet ilmeisesti vain sinä, eli tähänkin arvioon kannattaa suhtautua hymyillen, tähän pätee hyvin myös otsikkosi, jos....

Halla-aho voitti demokraattisen äänestyksen, mutta taisi voitto kuitenkin lopulta olla tappio, hävinnyttä ei koskaan kannata nöyryyttää, tämä episodi oli siitä oiva esimerkki.

Demokratiassa voi aina vaihtaa puoluetta, jos ei arvot kohtaa, sitenhän olet myös itse tehnyt, näin kokivat ilmeisesti eronneet, ties vaikka olisit ollut heille esimerkkinä. :)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #6

Hakkarainen taisi olla se viimeinen niitti.
Jos Halla-aholla olisi oikeasti ollut halukkuutta sopia, kokouksessa ei olisi tehty henkilövalintoja jotka itsestäänselvästi johtavat ulos hallituksesta. Soinille yhteystyöstä luvattu hillotolppa eduskunnan puhemiehenäkin on jotain, josta ei ollut mitään puhetta ainakaan julkisesti silloin. Minusta on ilmiselvää että H-a halusi viedä jenginsä oppositioon, laski vain väärin että kannatus nousisi.

Jos nyt spekuloidaan vaihtoehtoisella todellisuudella: Jos Kankaanniemi olisi jättänyt pari tekstaria lähettämättä, hän olisi todennäköisesti ministerinä sinisten riveissä tänäkin päivänä.

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama Vastaus kommenttiin #6

Järki viittaa siihen, että väistyvää puheenjohtajaa Soinia oltaisiin kohdeltu asiallisesti. Samaan aikaa luontaisesti oltaisiin kunnioitettu puoluekokouksen valintoja osaltaan. Jussi ajoi linjaa jossa puoluekokous on mittari ja siitä pitää osata mennä eteenpäin. Se koski häntä itseäänkin.

Se että yksikään ministeri ei olisi väistynyt olisi ollut outoa. Ja etenkin Soinin jääminen varapääministeriksi ainakin. Soini päätti itse luopua. Eipä kestänyt hällä kantti.

Soini ei uskaltanut puheenjohtajavaaliin lähteä. Totesi vain, että jos lähtee, niin voittaa. Silti jätti väliin. Totesi myös, että "luuserit loikkaa". Soini tiesi kyllä, että olisi ollut hyvin mahdollista, että hän häviää Halla-aholle. Sekö vasta olisi ollut nöyryyttävää. Siksi ei lähtenyt kilpaan. Soini oli jättänyt ihan retuperälle myös valtansa periyttämisen. Liian omavaltainen toimintansa esti perijän nousun varmaankin. Siksi ei saatu edes kunnon kisaa Halla-ahoa vastaan. Terho nostettiin viime tingassa framille ministeriksi. Minne unohtui Saarakkala joka oli kovakin prinssi jossain kohtaa?

Jyrki Tikkakoski

Tämä Petteri Ritala on vain proava trolli. Perusteluita vailla oleva some möykkäri, ei kannata vaivautua....

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #42

Vaivauduit kuitenkin. Ihan asiallisia blokeja Ritala kirjoittaa kuten tänään näkyvissä oleva kirjoitus linkkeineen pääministerin työstä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #54

"Tikkakoskia" omalla tai jonkun toisen lapsuudenkuvalla tai vastaavalla ilmaantuu yleensä paikalle panemaan henkilöön menevän onlinerinsa silloin kun loukataan toisten pyhiä ajatuksia. Ei mitään uutta.

Oliskohan "spam and destroy" -taisteluhuuto taas jossain kajahtanut?

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #60

Jos ei ole mitään uutta, niin mitä sitä samaa vanhaa jauhamaan.
Jos keksit kuitenkin jotain uutta ja kykenet asialliseen keskusteluun, niin sellaisen kanssa on hyvä vaihtaa mielipiteitä, vaikka eriäviäkin.
Mutta jos vastaukset ja kommentit ovat pelkkää pskaa ja vttuilua, niin miksi vaivata itseään? Siis oikeasti sitä pelkkää itseään.
Olisi toivonut, että täällä saa keskustelua paremmin aikaiseksi kuin yleensä muilla palstoilla ja pääsääntöisesti se niin onkin. Mutta sitten on niitä ketkä käyttäytyvät kuin trollit, kommentit ovat kuin mv lehden kommenteissa, niin kuka sellaista tikulla pskaa ronkkimista jaksaa käydä.
Voishan sitä vaikka työntää sukkapuikkoa varpaan kynnen alke, mutta onko siinäkään mitään järkeä.
Voihan olla, että se ronkkimistikku nakataan roskiin kun Peruspelko häviää horisonttiin.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Kun uusi puheenjohtaja valitaan eri puolueissa, niin vanha puheenjohtaja usein jättäytyy sivuun.

Kun SDP valitsi uuden puheenjohtajan, niin Jutalle ei löytynyt paikkaa ja uusi puheenjohtaja pelkäsi vielä kaappausta :)

Kun Orpo syrjäytti Stubbin, Stubb jäi rivi kansanedustajaksi.

Olihan päivän selvää, että Soini ei olisi voinut olla ulkoministeri uuden puheeenjohtajan aikana. Ymmärtääkseni heillä ei nyt mitenkään hyvät välit ole ollut koskaan mitä tiedostusvälineiden mukaan olen huomioinut.

Kaikissa puolueissa tapahtuu näin, miksi Soinin olisi pitänyt saada jatkaa. Hänhän oli kannatuksen romahduttanut puoleen, eikä semmoista henkilöä nyt eturivissä pidetä!

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Kannatuksen romahtamisen aiheutti perussuomalaiset kansanedustajat itse sillä hetkellä, kun he painoivat Kyllä-nappia, ei yksin Soini. Halla-aho oli vielä yksi niistä, joka oli tekemässä hallitusohjelmaa...

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama Vastaus kommenttiin #38

Halla-aho oli tekemässä maahanmuuttopoliittista ohjelmaa puolueelle. Ei ollut kyllä hallitusneuvotteluissa, kun on europarlamentaarikko.

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama Vastaus kommenttiin #38
Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Hyviä pohdintoja näköalapaikan mieheltä. Monista asioista on helppo olla samaa mieltä ja omasta puolestani vuodesta 2009 kaikissa puoluekokouksissa ja -valtuustoissa käyneenä voin vahvistaa että aivan samanlainen porukka siellä oli kuin aina ennenkin.

Ei mitään salaliittoja, sama suurelta osin tuttu joukko ihmisiä. Aina uusia toki, muttei yhtään painotetummin kuin koskaan ennenkään. Pääosin harmaantuneita kansalaisia, jokunen nuorempikin joukossa. He tekivät valinnat ja on demokratian väheksymistä väittää että heitä olisi manipuloitu.

Noin muuten mitä tulee noin ministeriasioihin, uskoisin että myös työministerin vaihtoon olisi ollut painetta puolueen sisältä. Ei ehkä niinkään johdon puolelta, vaan kentältä. Lindströmin tekemiseen ei oltu tyytyväisiä saadun palautteen perusteella. Duunarin asialla piti olla, toiminta jotain aivan muuta.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Soini petti perustamansa puolueen ja loikkasi henkilökohtaisen hillotolppansa tähden. Ei Soinia nöyryytetty vaan hän on pelinpolitiikan harjoittaja, hänhän kutoi verkkojaan ja sopi etukäteen jos huonosti käy ja näkihän sen kaikki kuka tulee olemaan uusi puheenhjohtaja.
Hän houkutteli ja uskoi että hänellä on kannatusta ja saa väen loikkaamaan mukaan, mutta…

Jäsenistö äänesti parhaan johdon joka pitää jäsenistölle tärkeät asiat keskiössä: maahanmuuttokriittisyys ja EU-kriittisyys.

Eihän se kaunista ollut loikata ja houkutella muita, mutta

Loppu tulos oli persuille lahja. Päästiin eroon Soinista ja oltiin vapaat toimimaan eikä Soini voinut jarrutella menoa.

Persujen tilanne on nyt erinomainen hyvä johto ja ollaan aiosti mitä luvataan ja jäsenistö kasvaa. Oli myös hyvä että puheenjohtaja oli kaukaa viisas ja ei menty Sauli Niinistön taakse. Olisi ollut kamala tilanne jos oltaisi ilmoitettu tukemme ja Sauli sanoo kuuluisat sanansa:

”Minä en ole nähnyt, että nämä henkilöt, jotka on tuomittu, nimenomaan ihmisarvoon kohdistuvasta loukkauksesta, että he olisivat osoittaneet tehokasta katumista.”

Tämän jälkeen et voi olla koko kansan presidentti. Tässäkin sattui onni: Löysimme erinomaisen ehdokkaan Laura Huhtasaaren.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onni on nyt teidän, siitä onneksi olkoon!

Laura Huhtasaari on persuille täydellinen ehdokas, ja Halla-aho täydellinen puheenjohtaja, nyt voitte avoimesti ajaa sitä yhtä linjaa, mikä on teille tärkeä, ja sinullekin blogiesi perusteella se ainoa.

Demokratia toimii, ja aivan vapaasti saa ihmiset erota ja vaihtaa puolueita, ei siinä pitäisi olla mitään ihmeellistä.

Jopa Halla-aho totesi, että teidän kannattaisi lopettaa tuo sinisten asioista huolehtiminen, sillä se on vain heille hyödyksi, ja teidän kannatus vain laskee.

Mutta niinkuin näkyy ei oikein maltti riitä, sillä niin herkullista ja katkeraa se teille edelleenkin kuitenkin on.

Mikäs siinä, jatkakaa vain, näitä on hauska lukea ja kommentoida. :)

Mitenkähän puheenjohtajanne käy, jos kannatus edelleen laskee, onko se silloin edelleen Soinin vika?

Seuraavakin hallitus toimii ilman persuja, ja agendanne jää silloinkin taka-alalle, kuinka kauan kannttajat jaksavat seurata oppositiossa teitä, se on mielenkiintoinen asia. Halla-ahon sädekehä on jo alkanut himmenemään, ja se tulee jatkumaan.

Tämän blogin kirjoitus on ilmeisesti kirjoittajan ounasteluja ja aavisteluja, ei mitään faktaa, seuraa ihan samaa linjaa kuin persujen yleensä.

Kankaanniemi itse oli täysin pihalla kun eroaminen tapahtui, eikä hän tiennyt yhtään mitään, mitä Halla-aho suunnitteli, mutta saahan sitä arvella. :)

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Kiitos

Maahanmuutokriittisyys on tärkeä ja se vaikuttaa moneen asiaa. Jos ei laiteta miljardeja maahantulijoille, riittää sitä jaettavaa suomen kansan tarpeisiin eri osa-alueille. Meillä valtion budjetissa tietty euromäärä mitä sitten jaella paremmin.

EU-kriittisyys:
Liittovaltio kehitys ei ole meidän hyvin asiansa hoitaneiden etu
Ei yhteisvastuuta. Jos tehdään yhteisvastuu että kaikki maat maksavat jossain maassa on kaatumassa pankit, ei mitään järkeä.
Ei eri valtioita voi laittaa maksamaan hölmöyksiä mitä tehdään jossain valtioissa. EU valtiot ovat niin erilaisia bruttokansantuotteella ja muuten mitaten ettei mitään järkeä lisätä yhteisvastuuta.

Nämä tietenkin on tärkeitä asioita ja vaikuttavat moneen asiaan. Näillä me erotumme muista.

On hyvä kun olet huolissamme meistä, Kiitos siitä.

Meidän kannatus ei laske ja jäsenmäärä on lisääntynyt Jyväskylän jälkeen, joten menee ihan hyvään suuntaan.
Ei ole mitään epäselvää aina kun kannatus romahtaa, niin jäsenet arvioivat onko tarvetta vaihtaa ja kuka olisi tähän aikaan paremmin sopiva. Näin tapahtuu kaikissa puolueissa. SDP:kin on koko ajan varpaillaan pitäsikö vaihtaa vai ei. Keskustassakin on haluja vaihtaa vetäjää, mutta koska menee kuppi nurin jää nähtäväksi. Kaataako SOTE hallituksen? ja samantien menee sitten Sipiläkin.

Mistähän sinä nuo ennustukset olet löytänyt tai saahan sitä arvailla :)

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Ritala on täysin väärässä. Olkoon.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #12

Patologinen peruspelko on...... Älä Toimi huoli/välitä. Ei muutkaan sitä tee! Herra ritala on oma tapauksensa tässä örvellyslandiassa....

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #13

Peruspelko :)

Minusta persuissa ei ole mitään pelättävää enää, silloin ennen kun he olivat vielä suuri puolue, ja heillä oli valtaa, pelkäsinkin, mihin tämä johtaa.

Nyt ei ole jäljellä kuin pieni savuava raunio, jolla ei valtaa ole, eikä tule, niin pelkoa ei ole, huvitusta kylläkin.

Soini porukoineen teki Suomelle palveluksen, kun persut hajosivat, se on maallemme hyvä asia, juuri luin, että naapurissa ruotsidemokraattienkin kannatus laskee, joten moni maa on oikealla tiellä.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso Vastaus kommenttiin #15

Petteri "peruspelko" Ritala :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Oikeassa olijathan tietysti ratkaistaan vasta vaaleissa 2019. Sitä ennen me ollaan kaikki yhtä oikeassa.

Mistä sitten olen väärässä?

Siitäkö, että kannatus laskee?
Siitäkö, että nämä eronneet kokivat itsensä loukatuiksi Halla-ahon toimien takia?
Siitäkö, että yleinen käsitys on, että persut ovat vain yhden asian liike?

Mielelläni otan vastaan oikaisuja, sellaisia, jotka persutuisivat johonkin tietoon, eivätkä puolueen jäsenen tunteisiin.

Tottakai kirjoitukseni tuntuu pahalta, ainahan se niin on, jos omaa puoluetta joku arvostelee, kannattaa kuitenkin avat silmät ja tutkia vaikka galluppeja, sieltä se totuuden siemen voi löytyä.

Vielä kysyisin Kankaanniemeltä, että tuo puhe Soinin mahdollisesta puhemiehen paikasta, niin mihin se perustuu, ja miksi asian kerrot nyt, kun aikaa on kulunut kuukausia, kukaan muu ei ole asiasta hiiskahtanutkaan, joten hieman herättää epäilyksiä.

Asiallahan ei lopulta ole mitään merkitystä, sillä tapahtunut on jo tapahtunut.

Suosittelen Kankaannimellekin oman puolueen asioihin paneutumista, niinkuin puheenjohtajanne on kehoittanut.

Katkeruudella ei pitkälle pääse.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kysyisin Ritalalta, että mikä on kompetenssisi asioissa oikeassa olemiseen? Perustuuko se johinkin muuhun kuin jankkaamiseen Perussuomalaisia kohtaan? Ihan viihteestähän nämä tekstisi käy, mutta kuuluisivat kyllä Vapaavuoron puolelle eikä tänne Puheenvuoroon.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Miksi minä en saisi olla eri mieltä persujen toimista?

Mikä on se kompetenssini, se on se ihana persujen vaatima sananvapaus, jota käytän hyväkseni, ovatko persut jotenkin arvostelun ulkopuolella?

Minusta jokainen saa arvostella mitä puoluetta haluaa, se on sinunkin oikeus.

Minä arvostelen persuja, koska minusta se on erittäin herkullinen kohde politiikassa, persut ovat usein niin itsetietoisia, että heidän arvostelu koetaan väärydeksi.

Koeta nyt vaan kestää, sillä olen vasta päässyt alkuun.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #23

Nyt oli kyse kompetenssista oikeassa olemiseen. Saahan sitä kirjoitella, mutta oikeassa olemiseen vaaditaan jotain muutakin kuin pelkkä halu arvostella. Kirjoittajina kun taisi olla pari kansanedustajaakin.

Juha Hämäläinen

"Katkeruudella ei pitkälle pääse." Päivän paras USarin katkerolta! Lisää tätä höttöä ankeaan aamuun (Hämiö)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Miksi olisin katekar jostain, pitäisi ensin olla pettynyt, että voisi olla katkera. :)

Minähän olen iloinen, että persut hajosivat, ja puolueen arvostelu on minunkin oikeuteni, miän arvostelen puoluetta, ja persut yleensä minua. Minä kyllä kestän sen, koska persujen mieipiteet ovat usein niin huvittavia.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Olen aiemminkin todennut ettei ritala-rölliä kannattaisi ruokkia, koska kuulunee itsekin niihin PS-puolueeseen katkeroituneisiin, joita täällä aika sankoin joukoin välillä kirjoittelee. Ketkä erotettu puolueesta, ketkä eri mieltä sukulaisen kanssa, ketkä ei saaneetkaan omaa hillotolppaa, vaikka "luvattu" jne.
Vaikka useastikin sanotaan että pitäisi keskittyä siihen mitä sanotaan, eikä siihen kuka sanoo, niin en sitä itse kyllä allekirjoita. Se katkeruus lyö leimansa täällä monen kirjoitteluun ja kommentointi sitten sen mukaista.
Ritalakin uskoi aikoinaan persuihin, mutta sitten tuli ryppyjä.
http://valpperi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200249-ha...

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Tuntuu jääneen muutamia pihlajanmarjoja puuhun. Saa nähdä kestävätkö tammikuun 28. saakka.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Halla-ahon vielä jotenkin ymmärrän, mutta satavuotiaan Suomen menneisyydestä ei löydy yhdenkään puolueen historiasta niin naurettavia puheenjohtajistoon kuuluvia henkilöitä mitä Huhtasaari, Hakkarainen ja Eerola edustavat.

Juha Hämäläinen

Urpilainen, Katainen ja Stubb!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kolme ilmoittamaasi on valtiomiestasoa, persujen sirkustasoa, siinä se pikkuriikkinen ero. :)

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #21

Valtiomiestasoa (Hämiö)

Stubbelo ei osannut edes prosentteja ja siksi joutui pankin siivouskaappiin seisomaan kovennettua.

Jykä joutui Juckerin "nuoreksi pojaksi" jota rapajuoppo JunckJunck "ottaa korvista kiinni" ja.....

Jutta on nainen, mutta voihan olla, että Petsku Peruspelko tietää paremmin mitä Jutta piilottelee jakkupukunsa alla.....

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #55

Kommenttisi kertoo enemmän kommentoijasta kuin kommentoinnin kohteista.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #58
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #61

Mukava olisi arvon kommentaattoriltakin kuulla, että kuka olisi sitten nykypoliitikoista se ainoa oikea pääministeri?

Kaikki entiset ainakin ovat mielestäsi epäonnistuneita, niin mistä löytyisi se virheetön?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #66

Ei täydellistä ole. Se on illuusio, johon uskoo vain ne jotka kuvittelevat kuninkaalle vaatteet.

Suora demokratia niin pieniin asioihin, kuin suinkin mahdollista ja tästä maasta voisi vielä tulla jotain.

Muuten voitte kinastella täällä ikuisuuden, mutta älkää katkeroituko, jämähtäkö paikallenne ja mikä tärkeintä ei kannata soittaa samaa levyä taustalla koko ajan.
Se ei lisää ostohaluja vaan päin vastoin.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Hyvä! Panit varmasti paremmaksi! Mutta, puolueuskovainen ei luovu uskostaan millään. Yrittää vaan vakuuttaa itsensä tuollaisilla huuhaa jutuilla!

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Miten arvioisit demaripuheenjohtajaa nimeltä Otto-Wille Kuusinen? Just se sama puheenjohtaja, joka käynnisti vallankaappauksen laillista eduskuntaa kohtaan. Just se sama ex-demaripuheenjohtaja, joka julisti itsensä, NKP:n tukemana, hallitsemaan Suomea Terijoen hallituksessa?

Naurattaako demari Granlundia vielä?

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Ei kai kukaan tosissaan luule että ps. olisi vielä kasassa, niin selvästi ovea osoitettiin ja lopputili luvattiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Lopuksi voisi vielä sanoa, että nythän persut ovat saaneet juuri sen mitä halusivat, Halla-ahon, Hakkaraisen, Huhtasaaren ja Eerolan ja oman yhden linjan.

Miksi siis edelleen lähes päivittäin saa lukea katkeria kirjoituksia sinisistä?

Onko kuitenkin kyse siitä, että ikävä on Soinia ja kumppaneita. :)

Käyttäjän MariRantanen1 kuva
Mari Rantanen

Tässä täysin samassa ymmärryksessä nimistä olin itsekin ennen sinisten lähtöä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Oikeestiko ?

Tehtiinkö ihan oikeesti ministerivaihtolistoja eikä lotkautettu korvaakaan sille että tiedossa oli ettei Perussuomalaisia hyväksytä hallitukseen jos Halla-aho on puheenjohtaja. Ja nyt vielä varmemmaksi vakuudeksi muukin puheenjohtajisto vaihdettiin.
Ehdokasasettelu olisi pitänyt pystyä järkevien ihmisten tekemään siten että jatkuvuutta hallituksessa olisi ollut mutta kun se ahneus iski ja vallanhimo voitti.
Ette tainneet ottaa tosissaan niitä ilmoituksia mitä kokoomukselta ja kepulta tuli hyvissä ajoin ennen puolueen valintoja. Nyt sitten itketään miten olisitte olleet suopeita vanhalle menolle jos,,,,,

Ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä ,itku pois.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Jokainen jäsen päätti ja äänesti ketä halusi!

Perussuomalaisissa toimii jäsenistön demokratia ja kuppikunnat ei tee päätöksiä!

Nyt on ilon ja riemun aika kaikki meni lopulta hyvin päin.

Olemme vapaat vanhasta meiningistä ja voimme seistä vaalilupausten takana.

Pidetään jäsenistölle ja äänestäjille tärkeät asiat keskiössä: maahanmuuttokriittisyys ja EU-kriittisyys.
Kiitos huolenpidostasi! Tästä hyvä jatkaa…

Käyttäjän ErkkiSaarinen kuva
Erkki Saarinen

Kankaanniemellä realistinen jos-näkemys.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kokoomuslaiset eivät halunneet samaan hallitukseen Halla-ahon johtaman puolueen kanssa. Sellaista on demokratia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Demokratiakäsityksesi ei oikein toimi.

Hallitukseen pääsevät ne, jotka ovat hallituskelpoisia kaikkien mielestä, jos ei jotain puoluetta haluta hallitukseen, niin sitä ei sinne oteta.

Aina voi sanoa, että asiakysymykset, vaikka syy olisikin toisaalla.

Tämä on sitä demokratiaa, eli yhteisen sävelen löytäneet ovat hallituksessa.

Suomen lakien mukaan mennään, ja turha sitä on itkeä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Minun demokratiakäsitykseni mielestä puolueet saavat vapaasti valita keiden kanssa menevät hallitukseen. En usko, että Halla-ahon johtamat persut löytävät kumppaneita tulevaisuudessakaan. Itse eroaisin kokoomuksesta, jos se menisi samaan hallitukseen nykypersujen kanssa.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso Vastaus kommenttiin #48

Ton kommentin voi käsittää aika hiton isoksi kunnianosoitukseksi Persuille. Ne on niin kovaa sakkia, että niitä pitää jopa ahdistella, ettei ne pääse demokraattisesti vaikuttamaan.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kokoomukselta ja erityisesti Vapaavuorelta uskomatonta puuttumista toisen puolueen valintoihin ennen PS:n puoluekokousta. Eikä S.Niinistö poikennut tästä linjasta ulostulollaan tehokkaasta katumuksesta.

Nyt Soinia ym. viedään kuin kuoriämpäriä Sote- ja maakuntauudistuksessa sekä EU:n integraation syventämisessä. Kauas on tultu vuoden -15 EKV:n teemoista.

PS::n linja, tavoitteet ja säännöt on entiset.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vaalit sitten sen näyttävät, ja toisaalta vaalien tulos ei muuta sitä tosiasiaa, että kun hallitusovet eivät auenneet nyt, niin eivät ne aukea seuraavaankaan hallitukseen, riippumatta siitä onko kannatus 5 vai 10%.

Sellaista se elämä ja demokratia vaan on.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Tilanne oli kesällä ihan eri, Soini oli takiaismaisesti tarrautunut ulkoministerinpestiinsä ja antamalla Soinin ja kumppaneiden jatkaa, Sipilä sai tahdottoman tukijan hallitukselleen, joka kiitollisena siunaa kaiken mitä Sipilä kehtaa pyytää …

Tilanne on eri sitten ensi vaalien jälkeen ja katsotaan vaalien tulos ensin ennen kuin paikkoja jaellaan :)

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #41

Meinaatko sitä, että perussuomalasiet saavat 101 kansanedustajaa eduskuntaan 2019? Nyt perussuomalaisia kansanedustajia on vielä tällä hetkellä 17, mutta uskon siihen vaihtoehtoon, että kahdesta kolmeen loikkaavan muualle.

Kannatusta on vielä hieman yli 8% mutta tuskin kovinkaan paljon suuremmaksi enää nousee, vaan päinvastoin laskee.Vasemmistolla on 12 kansanedustajaa ja ovat samoissa kannatausluvuissa tällä hetkellä.

Eli jos kannatusluku pysyisi edes tällä tasolla, niin se tarkoittaisi vain 12 kansanedustajaa vaaleissa, joten ei kannata alkaa rehetelemään...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #45

Kommenttisi mukaan PS saisi nykykannatuksellaan 12 kansanedustajapaikkaa. Saat tuloksen vertaamalla kahden puolueen koko maan kannatuslukuja. Vertailusi menee metsään siinä, että Vasemmistoliitto saa edustajan läpi kaikissa paitsi kolmessa vaalipiirissä. Kolmessa vaalipiirissä Vasemmistoliitto sai kaksi edustajaa läpi.

PS ei nykykannatuksellaan saa yhtään edustajaa läpi kolmessa tai neljässä vaalipiirissä eikä yhdessäkään saa kahta edustajaa läpi. Näin maksimiedustajamääräksi tulee 10, itse olen sitä mieltä, että ilman Halla-ahon vetoapua edustajamäärä jää seitsemään ja jos Halla-aho Helsingissä onnistuu, edustajamäärä voi kivuta yhdeksään.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #41

Seuraavien vaalien jälkeen vaan Perussuomalaisilta ei kysellä ministerilistoja, eikä seuraavien, eikä seuraavien. En millään jaksa uskoa että Perussuomalaisten yksin muodostama hallitus olisi mahdollinen. Työtä luottamuksen palauttamiseksi tarvitaan monta monta vuotta ,sanosimpa vuosikymmentä. Ei riitä että perussuomalaiset luottavat vaan melkoinen luottamus asioiden sujumiseen tarvitaan myös muilta puolueilta ,oli sitten miten hyvät miehet tahansa remmissä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #41

Vuoden 2015 jytky oli kokoomukselle nöyryyttävä, sillä persut voittivat niukasti Kokoomuksen eduskunnan paikkajaossa. Persut saivat sekä puhemiehen että ulkoministerin paikan Kokoomuksen nenän edestä.

Nyt Orpo sai kostonsa aiheuttamalla kilpailijan pilkkomisen.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #47

Kokoomus rämpi todella syvällä Kataisen/Stubin hallitusten sekoilusta. Kataisen ja hänen hallituksensa ministerien loikatessa EU vaaleissa Brysseliin, ja Stubbin jatkaessa tämän epäonnistunutta politiikkaa, niin se oli odotettavissa, nöyryyttävä vaalitappio.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #47

Persujen jakautuminen Oli mieluista sekä sipilälle että Orvolle. Ja ulkoministerin paikan säilyttämiseksi Soini oli halukas uhraamaan elämäntyönsä.

Jyrki Tikkakoski

Hyvät kanssa kirjoittajat.
Kun kirjoittaja ei ole muuta kuin pelkkä riidan haastaja, vailla minkään näköistä näkemystä Suomalaisista tai Suomen tilasta, niin väittely on vain totaalista ajan hukkaa.
Kirjoittajalta kun sanat loppuu alkaa pelkkä lapsellinen räksytys mikä ei vastausta ansaitse. Huvittavuuden sijasta katkeruus näkyy sieltä hamekankaan takaa erittäin selvästi.

Perusteltuihin toisen kaltaisiin näkemyksiin voi aina vastata, mutta kun kirjoittelijalta ei saa muuta kuin pelkoa peittelevää vihapostia millä ei ole muuta tarkoitusta kuin halveeraus ja sillä heikkoa itsetuntoa pönkittäminen, niin tämän kaltainen kirjoittaja on ammattiapua vaille.
Surullisen kuuluisa punapappikin on ilmeisesti lähetetty hoitoon ja nyt on jatkaja löytynyt tänne Perussuomalaisia koskeviin juttuihin. Olisiko punapapin luona tukiryhmässä tilaa? Tai vaikka pankon päältä?
Hullujen kanssa ei kannata alkaa takkuamaan sillä tarkoituksen on vain pudottaa sinut samalle tasolle missä idiootit pesii ja siellä ei tervejärkinen pärjää. Ne ovat koko elämänsä siellä olleet ja ovat sillä tasolla "ammattilaisia".
Meidän tervejärkisten kannattaa pysyä keskusteluun ja mielipiteiden vaihtoon kykenevien kanssa samoissa asioissa ja toivoa sopii, että keskusteluun kykenemättömät poistuvat toisaalle.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Yksinkertaisesti sanottuna ; emme nähneet kuin kokeneet sitä oikeaa Timo Soinia kun ei ottanut sitä ministerinpestiä joka olisi ollut otettavissa maamme sisäisiin asioihin,johon eritoten kiky liitetään!

Ulkoministerin virka oli ja on "helpompi käsitellä",siitä huolimatta vaikka hyvin sitä on mielestäni hoitanutkin.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Näin jälkikäteen on helpompi tehdä päätelmiä.

Minkähänlainen huuto ja parku sekä hallituksenkaatohärdelli olisi ollut eduskunnassa jos samat leikkaukset ja kiristykset jotka Kokoomus on ajanut olisi tehnyt Perussuomalainen Soini, ensimmäisen kauden persuministeri. Ne uudet vaalit joita vihervassarikommarit nyt ajavat rkp:n avustuksella olisivat olleet edessä ja Suomen talous jatkaisi syöksyään.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jussi Halla-ahon poliittinen pelisilmä petti tilanteessa, jossa hän oli voittamassa puheenjohtajavaalin. Pelkkä ykkösjohtajan vaihtuminen olisi ollut pehmeä lasku halla-aholaisuuteen, mutta totaalinen revoluutio sai ministeriosaston keräämään kamansa ja häipymään.

Sitä tietysti saa mitä tilaa, ja tässä tapauksessa tilaaminen oli ääridemokraattisten sääntöjen laadinta perussuomalaiselle puolueelle joskus sen järjestäytymisen aamuhämärissä. Kun jäsenistö kasvoi ja radikalisoitui, tarjoutui lopulta mahdollisuus heittää perustajaisät pihalle kansanvallan nimissä. Vallankumous söi taas lapsensa, tällä kertaa viimeiset vennamolaiset.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Samaa mieltä. Strateginen silmä oli liian heikko (jopa sokea). Nyt sitten yritetään operatiivisillä tempuilla paikata virhettä. Pääoma (aineeton) lähti ja oma pääoma (aineellinen) jäi.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Vielä aamulla en ollut kuullut kaikkea, nyt olen ainakin enemmän. En ole koskaan ennen kuullut perussuomalaisia syytettäväksi ääridemokraattiseksi. Kiitokset tästä valaisevasta kokemuksesta, saanen lainata oivallusta jatkossakin?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Onhan PS sääntöjensä mukaan ääridemokraattinen, jopa niin paljon ääridemokraattinen, että sitä voi kutsua epädemokraattiseksi.

Ajattelepa Mäkelä, jos puoluetoimistonne ei ole tarkkana, vihervasemmisto voisi kaapata koko puoluejohdon käsiinsä samalla tavalla kuin sisulaiset tekivät. Puolueenne linja on puoluekokouksen enemmistön linja. Puoluekokoukseenne paikalle saatua enemmistöä ei kai demokratiaksi voi kutsua, ääridemokratiaksi kyllä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #74

Niemeläinen hourii. Toi on niin suurta tuubaa ettei ole tosi. Mutta minkäs teet jos tälle alustalle kirjoitat.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #78

Kuinka monta ääntä tarvittiin Halla-ahon kruunaamiseen?

Vastaus: "Halla-aho sai äänestyksessä 949 ääntä. Toiseksi tullut Sampo Terho sai 629 ääntä. Leena Meri sai 60, Veera Ruoho 44 ja Riku Nevanpää 8 ääntä."

Lähde YLE: https://yle.fi/uutiset/3-9662223

Kokouksessa ääntään käytti yhteensä 1650 puolueen jäsentä. Kuinka monta ääntä tarvitaan, että PS puolueesta tulee maahanmuuttomyönteinen? Riittääkö vaikka 2000?

Eihän tämä mitään faktaa olekaan, niin pitkään, kun tuollaista kaappausta ei kukaan järjestä. Teoriassa sen voisi tehdä melko pienelläkin porukalla. 320 ääntä riitti vallanvaihtoon, parituhatta riittää vallankumoukseen. Sellaista on ääridemokratia.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Käyttikö sukunimikaima sanaa "ääridemokraattinen"?

Ja on hyvä muistaa että ketään ei heitetty pihalle. Uusi puoluejohto ei vain ollut pienelle vähemmistölle puolueen toimijoista mieluinen.

EDIT:
Ja Vennamolaisia on puolueessa vaikka kuinka paljon vielä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Käyttikö sukunimikaima sanaa 'ääridemokraattinen'?"

- Käytti. Perussuomalaisissa puoluekokous ei koostu tarkasti siivilöidystä eliitistä, vaan kaikista jotka kynnelle kykenevät ja paikalle vaivautuvat. Jotenkin tulee mieleen hypoteettinen tilanne, jossa totalitaristit saisivat enemmistön eduskuntaan, ja sen perusteella parlamentarismi lakkautettaisiin ikuisiksi ajoiksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #71

Riittäisi, kun saisivat enemmistön yhteen istuntoon...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #76
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #79

"hypoteettinen tilanne, jossa totalitaristit saisivat enemmistön eduskuntaan, ja sen perusteella parlamentarismi lakkautettaisiin ikuisiksi ajoiksi."

Viittaan hypoteettisen tilanteen johtamaan kuvitteelliseen istuntoon, jossa totalitaristit enemmistönä lakkauttaisivat parlamentarismin ikuisiksi ajoiksi.

Tilanne on täysin hypoteettinen ja kuvitteellinen, mutta jos oikein kaivamalla kaivetaan historiaa, vähän samankaltainen istunto järjestettiin Saksassa 30.1.1933. Enemmistöä ei paikalle kutsuttu. Vapaat vaalit lakkautettiin kovin nopeasti istunnon jälkeen.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Niin tai näin - tosi vaikea tie olisi ollut perussuomalaisilla kun tiedettiin ne lähtökohdat missä oltiin että mitä pitäisi tehdä tämän maan vakauttamiseksi edellisten hallituksien toimista tai toimimattomuuksista !

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Suhtaudun lempeästi hymyillen ja lievästi epäillen sanoihisi.

Uskon kyllä sanaasi siitä, että tiedät, missä kesällä mentiin. Itse laskin sinut potentiaaliseksi loikkaajaksi Juvosen kanssa ennen kuin Juvonen irtautui ryhmästänne ja sinä erosit eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikalta. Oletin sinun siirtyvän Siniseen melko pian erosi jälkeen. Itse lasken ratkaisusi merkitsevän kansanedustajaurasi päättymistä seuraavissa vaaleissa.

Minua hymyilyttää väitteesi ulkoministerin pestistä. Tiedät hyvin, että nykyinen varapuheenjohtaja ja presidenttiehdokkaanne Laura Huhtasaari aloitti ulkoministerikampanjansa viikkoja ennen puoluekokoustanne. Kampanjaa ei olisi käynnistetty ilman Halla-ahon kanssa sopimista.

Huhtasaaren julkinen ulkoministerikampanja sisälsi kaksi blogia, joilla pyrittiin vakuuttamaan kansaa hänen ulkopoliitisesta osaamisestaan. Sisäinen kampanja lienee ollut huomattavasti näkyvämpi. En usko, että kampanja olisi jäänyt kaltaiseltasi kehäketulta huomaamatta.

Huhtasaaren ulkopoliittiset kannanotot päättyivät, kun puolueenne ja hallituksen tiet erosivat, sen jälkeen alkoi Huhtasaaren presidenttiehdokkuuskampanja ja jälleen kaksi blogia Suomi100 -teemalla. Tuo kampanja toi onnistumisen, onnea vaan presidenttiehdokkaalle!

Huhtasaari itse ei ole kieltänyt käyneensä ulkoministerin paikasta kampanjaa. Olen kolmasti sitä hänen blogeissaan kommentoinut, yhteen kommenteistani Huhtasaari jopa vastasi, mutta sivuutti kommentissani olleen osan Orpon ja Sipilän takia pieleen menneestä ulkoministerikampanjasta.

En usko myöskään puhemiehen paikan olleen Soinin tavoitettavissa. Se olisi merkinnyt, että Soini olisi myynyt itsensä ja puolueensa kokonaan nationalisteille. Ei Soini olisi teidän takuumieheksenne alistunut. Ei sen puoluekokousnöyryytyksen jälkeen ainakaan!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämäkään blogi ei perustu mihinkään faktaan, niinkuin Kankaanniemikin itse sanoi, tämä nyt oli vain hänen tuntumansa asioista.

Uutisarvoa tällä tekstillä ei ole, mutta viihdearvo on huippuluokkaa.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Niin kuin 90% Usarin blogeista. Pelkkiä mielipiteitä. Jostain syystä se ei ennen ole ollut ongelma :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eihän se ongelma olekaan, kansanedustajan huumori on hersyvää.

Käyttäjän karikulmala kuva
Kari Kulmala

Viihdearvoa kirjoituksessa löytyy, ei muuta. Minä näin Jyväskylän puoluekokouksen jälkeisen ajan ihan toisin ja lähdin Perussuomalaisista. Minä arvostan historiaa ja sen tekijöitä. Jos puolueen perustajalle osoitetaan ovea heti kokouksen jälkeen, se ei osoita minkäänlaista kunnioitusta edes puoluetta kohtaan. Olisi hyvä muistaa, ettei Halla-ahoakaan perussuomalaisissa olisi ilman Soinia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei Soinia kukaan ollut erottamassa puolueesta ja sen eduskuntaryhmästä. Kyllä hän teki sen aivan itse.

Käyttäjän ritvalehtonen kuva
Ritva Lehtonen

Toimin näkemyksiin on helppo yhtyä, jokaisen joka on itse kokenut puolueen piittaamattomuuden, jopa omia arvojansa vastaan ja ylen katsoi heidät, jotka olivat nostamassa puoleen jopa hallitukseen, luottaen Soinin matraan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset