Toimin nasta! Asiaa

Väyrynen paljasti linjattomuutensa EU-politiikassa

 

Presidenttiehdokas Paavo Väyrynen paljasti viikko sitten vaalikeskustelussa, että hän saadakseen keväällä 2007 ulkomaankauppa- ja kehitysministerin salkun, sitoutui siihen, että pääministeri Matti Vanhanen hoitaa hallituksen EU- ja europolitiikan. 

 

Väyrynen luovutti sananvapautensa ja samalla äänioikeutensa saadakseen ministerin salkun. Tämän hän nyt itse myönsi. Hän oli valmis taipumaan ja luopumaan periaatteistaan.

 

Seurasin kansanedustajana koko vaalikauden 2007-2011 ajan ministeri Väyrysen toimintaa ja puheita.  Hämmästelin, kun hän ei kertaakaan eduskunnassa tai julkisuudessa ottanut minkäänlaista kantaa EU-asioihin.  Joko hän vaikeni tai oli poissa, kun näistä asioista keskusteltiin. Nyt tiedän syyn.

 

Väyrynen hyväksyi hallituksessa mm. Lissabonin sopimuksen ja äänesti sen puolesta eduskunnassa.  Samoin ensimmäisen lainan myöntämisen Kreikalle. Tällä lainalla alettiin pelastaa saksalaisten pankkien saatavia suomalaisten veronmaksajien piikkiin.  Edelleen hän äänesti Euroopan rahoitusvakausvälineen (ERVV) puolesta ja sitoi Suomen siihen.  Esittämämme vaihtoehto ei hänelle kelvannut.

 

Olin Paavo Väyrysen kanssa ministerinä ulkoasianministeriössä 26.4.1991 alkaen 5.5.1993 asti, jolloin hän erosi hallituksesta.  Hän ajoi tuona aikana avoimesti ja vahvasti Suomen jäsenhakemusta silloiseen Euroopan yhteisöön, nykyiseen EU:iin.  Oikeusministeri Hannele Pokka ja allekirjoittanut halusimme, että Suomi olisi liittynyt/pysynyt Euroopan talousalueen ETA:n jäsenenä mm. Norjan kanssa. Tämä pohjoismainen malli,johon Ruotsikin olisi todennäköisesti jäänyt, ei kelvannut Väyryselle.

 

Kun ulkoasiainministeri Väyrynen erosi Ahon hallituksesta 5.5.1993, hän kääntyi EY-jäsenyyden vastustajaksi. Oikeusministeri Pokka oli puolueen taholta jo tuolloin pantu "ojennukseen".  Väyrynen lähti tavoittelemaan presidenttiehdokkuutta vuoden 1994 vaaleissa.  Kun Keskustan kenttäväki oli valtaosin EY-jäsenyyttä vastaan, Väyrynen näki siinä mahdollisuutensa.  Hän pärjäsikin melko hyvin, vaikka jäikin kolmanneksi ensimmäisessä vaalissa. Oliko syy median vai Väyrysen takinkäännöksen? Sitä emme tiedä.

 

Kun vuonna 2011 Kiviniemen onneton hallitus eduskuntavaalien jälkeen erosi, Väyrynen jälleen avasi suunsa ja aloitti vaalityön vuoden 2012 presidentin vaaleja varten.  Kataisen hallituksen EU- ja europolitiikka, joka oli aivan samaa kuin edeltäjiensä Vanhasen ja Kiviniemen (ja min. Väyrysen tukemien) hallitusten, sai Väyryseltä ankaran tuomion.

 

Nyt presidenttiehdokas Paavo Väyrysen käytännössä ainoa (Naton ohella) vaaliteema on yli 20 vuotta jatkuneen Suomen EU- ja europolitiikan arvosteleminen. Hän arvostelee siis samalla sitä politiikkaa, jota hän on itse tukenut ministerinä. 

 

Yksikään toimittaja ei ole halunnut tai osannut tutkia ja kyseenalaistaa Väyrysen pitkää linjaa eli linjattomuutta EU-politiikassa.  (Ei tosin ole kyseenalaistettu myöskään sitä käsittämätöntä linjattomuutta, että hän on Suomen Keskustan kunniapuheenjohtaja ja Kansalaispuolueen puheenjohtaja.)

 

Erikoisinta on se, että Väyrynen itse tosiasiassa tunnusti television vaalikeskustelussa, että hän sitoutui keväällä 2007 olemaan hiljaa ja arvostelematta EU:a ja hallituksen EU- ja EMU/europolitiikkaa. Tämä sitoumus takasi hänelle ministerin salkun neljäksi vuodeksi.  EU-liittovaltiokehitys sai ministeri Väyrysen täyden tuen.

 

Kahdeksasta nykyisestä presidenttiehdokkaastamme ainoa selkeä, johdonmukainen ja luotettava EU- ja EMU/eurokriittinen ja ns. liittovaltiokehityksen vastustaja on Laura Huhtasaari.  Tämä on fakta. Kaikki muut ovat olleet ja ovat edelleen valmiita taipumaan ja tukemaan Suomen etujen vastaista integraatiopolitiikkaa.

 

Tasavallan presidentti ei päätä Suomen EU- ja EMU/europolitiikasta. Tästä huolimatta alkavan kuusivuotiskauden aikana yksi ylivoimaisesti kaikkein tärkeimmistä asioista, johon presidentti arvo- ja vaikutusvallallaan voi vaikuttaa, on se, haluammeko/ajaudummeko osaksi sellaista integraatiota, jossa oma päätösvaltamme häviää käytännössä kokonaan ja jossa olemme osa tulonsiirtounionia. Jos näin tapahtuu, olemme maksava osapuoli, jota muualta määrätään ja valvotaan.  Tästä on kysymys!

 

EU:n ja euroalueen kehitys on asia, joka on väistämättä edessämme hyvin pian. Siitä pitävät Merkel, Schulz ja Macron kumppaneineen huolen. Brititkään eivät ole enää panemassa vastaan.

 

Sunnuntain presidentinvaaleissa äänestäjät ottavat kantaa Suomen tulevaisuuteen historiallisessa vaiheessa.  Siksi numero 5. Se on selkeä kannanotto Suomen puolesta juuri nyt!

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Olisit voinut nämä asiat Väyrysen poliittisesta historiasta tuoda jo aikaisemmassa vaiheessa vaalitaistelua julki. Mutta parempi myöhään kuin milloinkaan!

Käyttäjän EliasRantanen kuva
Elias Rantanen

Toimi Kankaaniemi on parempi myöhään kuin ei milloinkaan tuoda avoimeksi valtapoliittisen pelin kiemurat, missä uhrataan tarvittaessa kansallinen etu ja periaatteet henkilökohtaisen vallan takaamiseksi. Siinä ei enää jälkiviisaus sitä muuksi voi muuttaa. Laura Huhtasaaren vahvuudeksi on ilmennyt avoin rohkeus ja suoraviivainen kansallinen linjaus "Suomi ensin". Lauran poliittinen ura on jokatapauksessa nosteessa, kävi vaaleissa miten tulee käymäänkään. Olen jo äänestänyt Laura Huhtasaarta no:5. Suosittelen samaa sinulle, ellet vielä ole äänestänyt.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Olisi pitänyt kirjoittaa aiemmin. Myönnän.

Joitakin huomioita vielä.

Matti Vanhanen pääministerinä sitoi Paavo Väyrysen hiljaiseksi hallituksessa 2007-2011. Vanhanen oli (ja on yhä) EU-ja EMU/euromies ja on antautunut täysin kokoomusjohtoiselle integraatiopolitiikalle. Siksi hän ei sallinut Väyrysellekään sanan- ja äänestysvapautta. Väyrynen antautui. Samoin Mauri Pekkarinen, jolla ei ole mitään johdonmukaista EU-linjaa koskaan ollutkaan.

Keskustan puolue- ja eduskuntaryhmän johto on ollut ja on yhä EU-politiikassa "kaikki käy" linjalla. Uusliberaalit Vanhanen, Sipilä ja Kaikkonen ovat täysin samalla linjalla kuin äärifederalistit S Niinistö, Katainen, Stubb ja Orpo. Oikeistolainen integraatio etenee eivätkä he vastusta sitä lainkaan.

Kaikki em. tämän hetken johtavat Keskusta-, Kokoomus- ja myös Sdp-poliitikot väittävät, että mitään EU-liittovaltiota ei tule. Se on täydellinen petos. Keskustan kentällä tämä on laajasti havaittu ja siksi Vanhanen ei saa kannatusta, mutta loikkari Väyrynen saa, vaikka hänen politiikkansa on linjatonta populismia, joka vaihtuu tarvittaessa.

Jos Väyrynen saa enemmän ääniä kuin Vanhanen, on Keskustassa rajuilma tiedossa. Linja on täysin sekaisin vuosi ennen eduskuntavaaleja. Ei käy kateeksi Sipilää ja muita liberaalinokkamiehiä ja -naisia, jotka yrittävät saada kentän kokoon. (Sama lienee edessä Sdp:ssa, mutta eri syistä.) Keskustaa ei auta edes talouden ja työllisyyden paraneminen.

Euro ei pysy pystyssä ilman keskitettyä valtajärjestelmää. Tämä on fakta. Suomen on pian tehtävä valinta. Joko antaudumme osaksi keskusjohtoista tulonsiirto-velkaunionia tai irtaudumme siitä. Muuta vaihtoehtoa ei ole.

Kaikki presidenttiehdokkaat, jotka muuta väittävät, puhuvat vastoin totuutta tai eivät ymmärrä asiaa. Vaikka Laura Huhtasaarta moititaan kokemattomuudesta, hän ymmärtää, tietää ja sanoo totuuden tässäkin asiassa eikä horju kannassaan.

Suomi on ainoana pohjoismaana todella suuren valinnan edessä.

Tiedän, että eroaminen EU-eurosysteemistä on erittäin vaikeaa ja (vaikka emme ole jäsenyydestä juuri mitään hyötyneetkään) ehkä aika kallistakin. Antautuminen syrjäiseksi, pieneksi, kaukaa johdetuksi osavaltioksi on kuitenkin vielä synkempi ja kalliimpi vaihtoehto.

Rakennetaan taloudelliset suhteet Eurooppaan uudelta vapaakauppapohjalta sopimusteitse ja muistetaan, että EU:n ulkopuolella on seitsemän miljardia ihmistä, kun EU:ssa on alle 0,5 miljardia. Markkinoita löytyy, kun pidämme kustannukset kurissa ja laadun korkealla. Kansainvälisyytemme ei ole EU:sta kiinni.

Suomen kansa valitsee sunnuntaina presidentin Suomelle. Siksi tehdään kansallisen edun mukainen päätös!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Monta hyvää näkökulmaa, mutta olisiko ollut hyvempi/parempi, jos olisi puolustettu yhdessä Suomea näissä vaaleissa eikä olisi nokiteltu toisia? Minusta Lauran ja Paavon olisi pitänyt pitää yhtä kaiken aikaa, kun molemmilla on pääasiassa sama vaaliteema ja se ainoa oikea. Euroerolle on Väyrysen ajama malli kenties se ainoa mahdollinen eli otettaisiin markka ensialkuun euron rinnalle. Sitä pitäisi analyyttisemmin tutkia ja katsoa sitten, miten voitaisiin menetellä. Suomen on vaikea erota EUstakin niin kauan kuin tämä valuutta-asia on kiviriippana. Siksi Britannian on helppo lähteä EUstakin, kun sillä on oma valuutta. Sama koskisi Ruotsia, jos se haluaisi erota EUsta.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Mutta luottamuksesta on kysymys vaaleissa. Jos on monta kertaa taipunut "tuulten" mukaan niin on vaikea luottaa tulevaisuudessakaan.

Eroamisen malli on eri asia. Esim. Väyrysen kansalaisaloite oli onneton yritys tärkeässä asiassa.

Lauralla on nuorena, isohkon puolueen (vrt. KaPu) edustajana tulevaisuus Suomen puolustamisessa. Häneen kannattaa panostaa. Ei menneisyyteen!

Siksi tänään no 5 !

Käyttäjän MikkoPunkari kuva
Mikko Punkari

Onpas varsin kummallista mainostekstiä. Yksittäinen ministeri, vaikka olisikin valtiotieteiden tohtori Väyrynen ei voi yksin päättää Suomen linjaa tällaisissa kysymyksissä. Myös EU-vastustajat ovat joutuneet tekemään EU-politiikkaa. Ja Väyrynenkin joutuu maksamaan kahvinsa euroilla vaikka on rahayksikköä vastustanut. Väyrynen EU-kriittisenä on jopa EU MEP -työssä nyt. Väyrynen sentään erosi tehtävistään (ja perusti oman puolueen) kun päätökset tulivat vastenmielisiksi.
Kirjoitit:
"Matti Vanhanen pääministerinä sitoi Paavo Väyrysen hiljaiseksi hallituksessa 2007-2011. Vanhanen oli (ja on yhä) EU-ja EMU/euromies ja on antautunut täysin kokoomusjohtoiselle integraatiopolitiikalle."

Tämähän juuri tarkoittaa sitä, että yksi ministeri ei Suomen asioista päätä. En muista Kankaanniemen päättäneen yhtään mitään - mutta äänesti usein kyseenalaisia esityksiä. Väyrynen ei varmaan ole vastuussa Vanhasen politiikasta.
Laura Huhtasaari voi joskus ollakin pätevä presidenttiehdokas kunhan hän nyt olisi ensin muutaman kauden pää- tai ulkoministerinä ja opiskelisi ulkopolitiikkaa. Hänen edukseen ei kuitenkaan tarvitsisi keksiä tällaista mainosartikkelia moittimalla valtakunnan ykkösasiantuntijoita. Lauraa voisit toki kehua.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Väyrynen äänesti Lissabonin "liittovaltio-sopimuksen" puolesta ja Kreikka- ja ERVV-tukipakettipolitiikan aloittamisen puolesta ollessaan ministeri. Sitoi Suomen linjan. Ei ryhdikkäästi eronnut, vaan taipui kaikkeen siihen, mitä nyt moittii.

Näin se on.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Vähän ehkä aiheen vierestä, mutta mielestäni on erikoista, että täällä Suomessa kielletään kaikenlainen liittovaltiokehitys, vaikka siitä EU:n suurimmat vaikuttajat, puhuvat ihan avoimesti.

Ja eiköhän tuo nyt muutenkin ole aika selvä asia, että EU:lla ei oikein muuta vaihtoehtoa, kun keskittää valta, tai hajauttaa se takaisin jäsenmaille.
Euron toimimattomuus itsenäisten valtioiden yhteisvaluuttana on niin nähty, että luulisi asiaa vähemmänkin seuranneen ymmärtävän, että jotain on tehtävä.

Sipilän johdolla kaikenlainen keskustelu EU:n hyödyistä ja haitoista tukahdutetaan ja liittovaltiokehitys kielletään, mutta eniten ihmetyttää, että miksi media tähän suostuu, eikä kaiva ilmeistä ristiriitaa syvemmältä.

https://www.verkkouutiset.fi/saksan-demarijohtaja-...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö Laura äänestänytk eduskunnassa Kreikan tukipaketin puolesta, aivan kuten kaikki muutkin perussuomalaiset kansanedustajat?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

PerusSuomalaiset olivat oppositiossa kun Kreikan tukipaketeista "sovittiin". 2011 vaalien jälkeen PS:ää pyydettiin mukaan hallitusneuvottleuihin. Homma tyssäsi ja yksi suurimmista syistä oli juuri Kreikan tukipakettiohjelma.

Ihan vain tiedoksi......

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Persut äänestivät Kreikan kolmannen tukipaketin puolesta ja puolueen uudelle puheenjohtajalle Hallla-ajolle olisi vanha hallitusohjelma kelvannut.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #11

Tosiasia on, että ekan jälkeen mopo karkasi käsistä Brysselissä ja tulevat tukipaketit oli ennakoitu ja toteuvan lähitulevaisuudessa.

Taisi olla 2012 jolloin sovittiin, että yksi maa ei pysty kaatamaan hanketta. Uudistus tuli mukaan EVM:n säänöihin. Eli se siitä,veräjä oli jo avattu.

Halla-Aholle kelpasi hallitusohjelma, mutta se ei kelvannut enää hallitukselle. Taidat sekoittaa 2011 ja 2015 hallitukset keskenään.

Nyt menee ohi Kankaaniemen aiheen ei liene korrektia jatkaa tästä enää.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Blogisti tuo esille arvokasta tietoa Väyrysen edesottamuksista. Se on samalla oppitunti niin sanotuille ”hyödyllisille idiooteille.”

Mitä Laura Huhtasaareen tulee, niin hän ajaa Väyrysen tapaan eroa EU:sta ja eurosta. Itänaapurin kanssa on yhteistä rajaa noin 1340 kilometriä. Tämä raja on hyvä pitää myös EU:n rajana. Itänaapuri on aina ja tulee myös jatkossa olemaan arvaamaton. Historiasta on riittävästi esimerkkejä.

Suomi on velkaantunut valtiollisella, kunnallisella ja yksityisellä tasolla niin voimakkaasti, että euroero ei tule kysymykseen. Yksityisellä tasolla se johtaisi monessa kotitaloudessa vararikkoihin. Ero eurosta johtaisi vääjäämättä mm. asuntolainojen korkojen nousuun. Se olisi myrkkyä suurille asuntolainoille ja tietäisi pakkohuutokauppoja, joista jo nyt saa lukea lehdistä.

Me emme osaa hoitaa rahapolitiikkaa Suomessa ja siitä on 1990-luvun lama konkreettinen esimerkki. ”Pankkien ulkomainen bruttovelka oli vuonna 1993 lähes 150 miljardia markkaa, josta SYP oli ottanut 53 miljardia, KOP 42 miljardia, Postipankki 26 miljardia, SKOP 20 miljardia ja OKO 8 miljardia. Suomen pankin valuuttavarantoon verrattuna velkamäärä oli kymmenkertainen.” (Lähde: Antti-Pekka Pietilä: ”Pankkikirja” sivu 38).

Kaiken lisäksi rahaliittoon liittymisen myötä Suomen Pankin valuuttavaranto siirrettiin EKP:n suojiin.
”Euroopan keskuspankin valuuttavaranto luotiin euron käyttöönoton yhteydessä 1.1.1999, jolloin eurojärjestelmään liittyneet kansalliset keskuspankit siirsivät valuuttavarantoja EKP:lle.” Lähde: Wikipedia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Suomi ei ole sortunut sitten 90-luvun laman jälkeen samanlaisiin virheisiin mitä muut tekivät 2000-luvulla. Suomalaisilla pankeilla ei juuri riskejä ollut, kun saksalaiset, ranskalaiset ja englantilaiset pankit piti pelastaa ja esimerkiksi Kreikka ajautui siihen tilanteeseen, missä se edelleenkin on eikä pääse sieltä ulos, jos lainoja ei anneta jossain vaiheessa anteeksi.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

EU ei ole sotilasliitto. Jos sotilaallista turvaa haetaan, on liityttävä Natoon. En kuitenkaan aja sellaista ratkaisua.

Nyt olemme EKP:n valtavien roskalainaostojen vankeudessa. Lähivuosina tämäkin laukeaa. Silloin olemme todella suurissa vaikeuksissa. Korot nousee, vakuusarvot romahtaa jne.

1980-luvulla harjoitettiin täysin vastuutonta politiikkaa. Se johti katastrofiin. Se oli väärää vahvan ja vakaan markan politiikkaa. Sellaista ei enää kukaan viisas harjoittaisi. Pelottelu tässä asiassa on vastuutonta.

Ruotsi on pärjännyt paljon Suomea paremmin 2000-luvulla suurelta osin oman valuutan ansiosta.

EU-EMU-uskovat elävät harhassa. Vaihtoehto on olemassa. Helppoa tosin ei ole, koska meidät on viety jo aivan liian syvälle euro-suohon.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Koron vääjäämättä nousulle ei ole perustetta. Ja on harhainen mielikuva, että korko olisi nyt erityisen halpaa.

Jos ostat nyt euroaikana talon velaksi, niin maksat siitä korkoineen enemmän kun markka-aikana, kun huomioidaan hintojen ja palkkojen muutokset, vaikka tuolloin korko oli välillä hurja.

Nykyään vakautta tuo hieman alle 2% inflaatiotavoite ja yritysten avoimempi kerronta tulostavoitteistaan ja siinä onnistumisistaan.

Nyt tätä tämän hetkistä euroalueen kriisiä on saatu hetkellisesti kuriin manipuloimalla euron arvo useita kymmeniä prosentteja alas pumppaamalla numeroita tyhjästä ruutuun. Jo yli 2 biljoonaa.

Ja nyt käyttäydytään, kuin olisi uusi normaali se, että kriisielvytys on päällä kuukausittain pumpattavine miljardeineen ja korko nollassa.

Mutta mitäs kohta tehdään, kun se euron arvo suhteessa dollariin kipusi taas jo eilen tasolle 1,25 kun se oli tuolla manipuloinnilla saatu pudotettua lähes 1,5 tasosta 1,1 tasolle ja näin euroalueen vienti saatu käyntiin.
Miten käy euroalueen viennin, jos tuo euron arvo kipuaa noin miten se on tehnyt jo pitkään?
Olemme täysin tuuliajolla oman taloutemme suhteen eurossa. Omilla toimilla emme voi mitenkään nyt vaikuttaa siihen, että vientituotteemme arvo muuttuu kymmeniä prosentteja sen mukaan, että mikä valuuttaa milloinkin uskaltaa painaa biljoonia tyhjästä markkinoille pudottaen oman valuuttansa hintaa.

Mikä seuraava keino on, kun vienti tökkää? Elvytys tässä muodossa ei ole enää vaihtoehto.

Viimeinen keino on helikopteriraha, mutta siihen tuskin mennään, kun rikkaat ei voi sietää ajatusta, että köyhä saa rahaa, vaikka se olisi rikkaalle itsellekin parasta.

Olisi hyvä pitää mielessä, että ei ole välttämättä meidän oma päätös, että hajoaako eu tai euroalue ja näin sattuessa vain hölmö ei olisi siihen varautunut, kun uhka on selkeästi olemassa.

Uhkaa ei mediassa jaella, ettei tule lumipalloefektiä, joten se ei suurelle yleisölle näy.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Käsittääkseni Suomi teki välirauhan Neuvostoliiton kanssa, mutta välirauha on väliaikaista. Sopivaa hetkeä haetaan euro eroon. Perussuomalaiset kaatoivat kansalaisaloitteen eurosta, joten puurot ja vellit on joillakin mennyt sekaisin.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Perustuslakivaliokunta totesi aloitteen niin kehnosti laadituksi ja ristiriitaiseksi, että ei voinut tehdä siitä edes mietintöä.

En päässyt asiasta äänestämään. Syy Väyrysen huolimattomuuden.

Miksi Väyrynen ei ministerinä ollessaan edes yrittänyt Suomen eroa eurosta, vaan tuki jopa Lissabonin sopimusta ja euron pystyssä pitämistä järjettömillä vakausmekanismeilla?

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Kiitos Toimi että toit asian esille.

Jakoon meni.

(5)

Käyttäjän IngaPetjniemi kuva
Inga Petäjäniemi

Hienoa Toimi, että toit yllämainitut asiat julki. Todellakin parempi myöhään, kun ei ollenkaan.

Heittäydyn taas vähän sarkastiseksi, kuten kohtaamallasi Noita-Akalla usein on tapana. (Viittaus Noita-Akka ei ole tässä tapauksessa kenenkään henkilön käyttämä ilmaus minusta loukkaamistarkoituksessa. Huomautus herkkähipijöille).

Yritin taas kaivaa Noitamaiseen tapaani ja kumota nuo esiin tuomasi faktat asiassa, siinä onnistumatta. Faktat pitää.

Tuon oman kokemukseni tuosta pitkän linjan pyrkyristä nimeltään Paavo Väyrynen.

Minua on jo hyvinkin nuoresta kummastuttanut Väyrysen toiminta maamme politiikan vallan ytimessä.

Lobbaamista?, bulvaaneja?,lahjontaa?,heikompien henkistä raiskaamista?

Lobbaamista itselleen taskurahaa?

Mielestäni kyllä. Ainakin minun silmiini tämä esittäytyy juurikin röyhkeänä valtion eli verorahojemme käärimisenä omaan taskuun.

Tässä pääroolissa on valtion avustukset.

Matkailun kehittäminen jalasmökkeineen ja kun hana meni pienemmälle, niin perustetaan lastensuojeluyksiköitä erityispalveluineen. Nuorten Ystävät palkitsee. Eli tuo pahamaineinen Muhos Pohjolan poikakoti ja sen aloittama linja.

Bulvaaneja.

Kuka kierrättä ja kenen kautta mistä ja minne. No, loppu tulema veroparatiisiin. (En avaa asiaa enempää, koska rakastan itseäni ja haluan pitää henkeni).

Lahjontaa.

Kyllä luit oikein LAHJONTAA.

Koen lahjonnaksi ja vieläpä kansalaisten rahoilla tapahtuvaa sellaista.
Nuorten Ystävien.Pelan,SOS-lapsikylän ja muiden lastensuojelun yhteistyökumppanioiden, jotka edistävät lastensuojelubisnestä hän on kutsunut Brysseliin tutustumaan Europarlamentikko Väyrysen työhön.

Kyllä europarlamentikko voi kutsua kansalaisia ym.tutustumaan Brysseliin ja maksattaa nämä matkat valtiolla. (Ainakin vielä vuonna 2010, kuun erehtyi minullekin tuon kutsun vahingossa esittämään). Peruutti kutsun osaltani, kun huomasi, etten olekkaan ovimatto hänen hyvin vointiinsa.

Heikomman henkistä raiskausta.

Lastensuojeluyksikön vuorokausi hinta on korkeampi, kun loistohotellissa sviittin vuorokausi hinta, mutta saako siellä rahalle saman vastineen?

Ei, sillä siellä ei useinkaan edistetä asiakkaan hyvin vointia, vaan palveluiden tuottajan ja mielivaltaansa käyttävän pikkuvirkamiehistön ja siihen rinnastettavien toimioiden.

Eiköhän tässä ollut taas tarpeeksi sammakonreisi-lepakkokeittoa Noidalta.

Ja teille, jotka olette yliherkkiä ja voitte kokea tämän vihapuheeksi, niin ihan vain tiedoksenne, ettei tämä ole sitä vihapuhetta, vaan vihaista puhetta ja kaikkia lukijoita muistuttaisin, että ensimmäinen prosessioikeudellinen hallintoelimen ja viranomaisen toimien moittija ja arvostelija on juridisesti määrätty kansalaisen velvollisuudeksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset