Toimin nasta! Asiaa

Kuuleeko Keskusta, kuuleeko Kokoomus?

 

Keskisuomalaisessa tänään 11.1.2019 on kaksi erinomaista mielipidekirjoitusta.

 

Keskustan keskisuomalainen kansanedustajaehdokas, professori Mauno Vanhala kirjoittaa otsikolla "Julkista terveydenhuoltoa lyödään kuin vierasta sikaa".

Vanhala jos kuka on alan asiantuntija sekä teoriassa että käytännössä.  Hänen tuomionsa sote-uudistukselle on täysin yksiselitteinen.  Hänen käyttämiään termejä ovat mm. "perusterveydenhuolto on täysin housut kintuissa, kun kansainväliset yhtiöt laittavat oikeasti tuulemaan",  "verorahoja paratiisisaarille rosvoavat yritykset", "tuho olisi ollut estettävissä" ja "poliittinen kone on ulkoistanut kaikki eri tavalla asiasta ajattelevat asiantuntijat ja vie asiaa "maaliin" poliittisilla mantroilla. Ymmärtämättä, mihinkä tämä johtaa."

Presidentti Kekkosen tapaan voi sanoa, että tuon pitäisi olla selvää tekstiä.

Ääni on keskustalainen ääni! Mutta kuuleeko Keskusta? Kuuleeko pääministeri Sipilä? Kuuleeko peruspalveluministeri Saarikko?

 

Kokoomuksen keskisuomalainen kansanedustajaehdokas, kirurgi Ville Väyrynen kirjoittaa otsikolla "Ratkaisevat 30 minuuttia ovat kädenojennus terveysfirmoille".

Väyrynen on asiantuntija. Hän toteaa mm, että "koska aluesairaaloiden leikkaustoiminta on ajettu alas, tämä asetus voimaan tullessaan palvelisi lähinnä yksityisiä isoissa kaupungeissa tai niiden läheisyydessä toimivia yksiköitä".  Hän kirjoittaa kädenojennuksista yritysmaailmaa kohtaan ja kummeksuu tätä.  Voitot keräisi yksityinen, mutta komplikaatioista tulevat suuret kustannukset maksaisi julkinen sairaanhoito.

Väyrynen toteaa, että "olen jo aiemmin profiloitunut jossakin määrin vastarannan kiiskeksi soten suhteen verrattuna puolueeni linjaan".

Ääni on kokoomuslaisen ääni. Mutta kuuleeko Kokoomus? Kuuleeko ministeri Orpo?

 

Kiitos vahvat asiantuntijat Vanhala ja Väyrynen!

 

Soten yksikään keskeinen tavoite, integraatio, palvelujen taso ja saatavuus sekä kustannusten alenema ei toteudu. Maaseutuväestö kärsii kaikkein eniten. Tämä on tullut täysin selväksi.

 

Miten äänestävät Keskustan ja Kokoomuksen kansanedustajat, kun sote epäonnistuneen valinnanvapausmallin sisältämänä tulee nykyisen eduskunnan äänestykseen? 

 

Oma kantani on selvä. En halua hyppyä pimeyteen. Siksi painan punaista äänestysnappia.

 

Lopuksi totean, että aluesairaaloiden alasajon ja palvelujen, mm. synnytysten, keskittämisen aloittivat Sdp:n peruspalveluministerit Maria Guzenina ja Susanna Huovinen viime vaalikaudella, kun he valmistelivat päivystysasetuksen.  Keskustan ministerit ovat jatkaneet rajua keskittämistä. Outoa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Toimi, luin samat kirjoitukset. Olen täysin samaa mieltä - roskiin joutuu koko uudistus, jos ei parempaan pystytä!

Nyt uudistukseen jo käytetyt rahat ovat pieni hinta siitä, jos nyt havahdutaan vielä ajoissa estämään nämä suoranaiset tyhmyydet.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Vanhala sai EK-vaalissa turpiin Hakkaraiselta.Oikea mies väärässä puolueessa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Perussuomalaisista keskustaan keväällä 2017 loikannut Vanhala käyttää vielä värikkäämpää kieltä. Hänen mukaansa hallituksen kaavailemalla sote-uudistuksella lyödään julkista terveydenhuoltoa "kuin vierasta sikaa, eli teuraaksi äkkiä ja veret pihalle".

https://www.ksml.fi/kotimaa/Hallituspuolueiden-l%C...

Hyvä kysymys Kankaanniemeltä: Kuuleeko Keskusta, kuuleeko Kokoomus?

Keskisuomalainen -lehden levikkialueella vaikuttava keskustan konkari Mauri Pekkarinen, Kinnulan lahja maalaisliitto-keskustalle, olisi varmaan 'kuuloetäisyydellä' ja muutenkin sopiva mies kuulemaan.

Valitettavasti Pekkarisenkin korvissa taitaa soida jo sellainen kakofonia, ettei hän pysty sen seasta enää erottamaan kirurgi Ville Väyrysen (kok.) tai yleislääketieteen professori Mauno Vanhalan (kesk.) edustamaa järjen ja tolkun ääntä.

Eino Leino:
Virta venhettä vie

Virta venhettä vie.
Mihin päättyvi tie?
Lyö kuohut purren puuta ja talkaa.
Mikä ihminen on?
Virvaliekki levoton.
Jo hiekka heljä riiteleepi jalkaa.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Vakava asia, mutta jos pieni huumori sallitaan, niin olisi mielenkiintoista, jos meppi Halla-aho kotiutuisi kotimaahan eduskuntavaalityöhön nyt niin allekirjoittanut lähtisi EU-parlamenttiin ja professori Mauno Vanhala tulisi tilalleni eduskuntaan. Näin hän pääsisi puhumaan järkeä ja äänestämään nykyisen puolueensa Keskustan kansanedustajana. Miten äänestäisi sotesta - ryhmäkurin vai omantuntonsa mukaisesti? Uskon, että omantuntonsa mukaan. Tunnen Manun!

En ota kantaa hänen puoluevaihdokseensa.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Noin voisi ajatella Vanhalan äänestävän kuten kirjoitit. Onkohan nämä nykeiset keskustan kansanedustajat sitten täysiä lapasia, kun ovat taipuneet kaikkiin hullutuksiin, mitä ikinä hallitus onkaan keksinyt. Neljä vuotta sitten olisin uskaltanut lyödä vetoa, että esim. soteen ei rohjeta tehdä niin härskejä rahastusautomaatteja kuin viime päivinä on nähty.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vanhala oli akupunktio lääkärikin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset