Turvapaikkapolitiikan järjettömyys paljastuu – Ps ainoana oikeassa!

 

Puolueeni Perussuomalaiset oli hallituksessa 29.5.2015-13.6.2017 välisen ajan. Olemme vastuussa hallituksen politiikasta tuolla välillä. Emme sitä edeltäneestä emmekä sen jälkeisestä.

Sipilän hallituksen ohjelmaa laadittaessa alustavat heikot merkit mahdollisesta ihmisvirrasta Lähi-Idän kriisialueilta Eurooppaan ja aina Suomeen asti olivat olemassa. Kukaan ei kuitenkaan osannut kuvitella, minkälaisiin mittasuhteisiin se nousisi jo 2-3 kuukauden kuluttua hallituksen muodostamisesta. Puhuttiin ensi sijassa pakolaiskiintiön suuruudesta ja perheiden yhdistämisistä, ei maasaliikkeestä.

Hallitusohjelmatiedonantoa eduskunnassa käsiteltäessä kesäkuun alussa 2015 Sdp, Vasemmistoliitto, Vihreät, Rkp ja KD vaativat maahanmuuttopolitiikan lievempää tai voimakkaampaa väljentämistä. Hallitusohjelmassa nimittäin oli jonkin verran kiristyksiä, vaikka silloinen Perussuomalaisten puheenjohtaja ei maahanmuuttopolitiikkaa pitänyt minkään arvoisena asiana. Hänelle ministerin salkun saaminen oli tärkeintä.

Koska edelliset hallitukset olivat laiminlyöneet esim. palautussopimusten tekemiset ja muutoinkin harjoittaneet liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa, oli Suomi täysin valmistautumaton ihmisvyöryyn.  Sipilän hallitus ei olisi edes ehtinyt tehdä mitään kesän 2015 aikana asioiden haltuun ottamiseksi. Kahdessa kesäkuukaudessa ei mikään uusi hallitus ehdi valmistella ja eduskuntaan saada yhtään lainmuutosta.

Suomeen tuli syksyn 2015 ja kevään 2016 aikana vajaat 40 000 turvapaikanhakijaa.  Sisäministeri Petteri Orpo ei ollut valmis tekemään mitään vyöryn katkaisemiseksi. Se olisi ollut mahdollista, koska miltei kaikki tuli turvallisesta maasta eli Ruotsista.  Orpo keskittyi vain tulijoiden etujen ja olojen turvaamiseen.

Valtaosa tulijoista oli nuoria miehiä. Osa heistä oli lähtömaissaan myynyt perheensä koko varallisuuden ja ostanut rikollisjärjestöiltä kalliin matkan yli meren ja halki Euroopan Suomeen. Rahaa siirtyi rikollisten aseisiin, terroristeille, huumekauppaan jne.  Näiden nuorten miesten perheet, naiset, lapset ja vanhukset jäivät rahattomina ja varattomina sodan, raiskausten ja köyhyyden keskelle ilman siinä kulttuurissa elintärkeän miehen turvaa. Sinne jääneet olivat hädänalaisia, eivät ne nuoret miehet, jotka pystyivät tulemaan raskaan ja vaarallisenkin matkan Suomeen. Tragedia on kotimaihinsa jääneiden kohtalo.

Elokuun 2015 kesän 2016 välisenä aikana vajaan 40 000 turvapaikanhakijan, pääosin nuoren miehen, Suomen veronmaksajille aiheuttamat kustannukset olivat lähes 1,5 miljardia euroa.  Valtava summa syvässä kriisissä olleen maamme taloudessa. Pieni joukko vei valtavat rahat suomalaisilta veronmaksajilta. Todella tehotonta varojen käyttöä, ehkä väärinkäyttöäkin. Oppositio vaati väljempää politiikkaa ja pääministeri "kutsui" tulijoita lisää lupaamalla talonsa käyttöön!

Jos vaikkapa vain neljännes tuosta laskusta, noin 400 miljoonaa euroa, olisi käytetty naisten, lasten ja vanhuksien auttamiseen Lähi-Idän pakolaisleireillä, olisi saatu aikaan inhimillisemmät olot sadoille tuhansille todella hädässä oleville. Nyt miljardimme kuluivat tehottomasti vääriin kohteisiin.

Siis Ruotsin rajalle pikapalautus ja tuki pakolaisleireille. Se olisi ollut viisasta ja vastuullista. Se ei olisi ollut vähimmässäkään määrin rasismia tai ihmisvihaa. Päinvastoin.

Väärää, tehotonta ja valtavan kallista politiikkaa Juha Sipilä, Petteri Orpo ja koko oppostio tukivat ja vaativat.

Perussuomalaiset oli ainoana puolueena vastuullisella linjalla. Valitettavasti silloiset Ps-ministerit eivät halunneet toteuttaa puolueen selkeitä linjauksia.  Tästä olikin seurauksena Jyväskylän puoluekokouksen henkilövalinnat 10.6.2017. Tästä taas Ps:n ajaminen Sipilän ja Orpon uhokäskyllä ulos hallituksesta, jotta hallitus saattoi jatkaa vastuutonta maahanmuuttopolitiikkaansa.  Sipilän ja Orpon mielestä vastuullinen maahanmuuttopolitiikkamme osoitti väärää arvoperustaa.

Nyt kaikki puolueet ja eduskuntaryhmät vaativat kiristyksiä maahanmuuttopolitiikkaan ääni väristen. Vaatimuslistat vaihtelevat. Ne, jotka irtisanoutuivat kirkkaimmin Perussuomalaisten vastuullisesta maahanmuuttopolitiikasta ja syyttivät sitä ihmisvihamieliseksi ja rasistiseksi, vaativat nyt tiukkoja päätöksiä. Heidän uskottavuutensa on kuitenkin täysin nolla.

Hallituksessa kuulemma vaikutetaan. Miksi siellä ei ole vaikutettu kolmen vuoden aikana? Pian nähdään, vaikutetaanko vai ei!

Arvoperustasta eivät Sipilä ja Orpo enää puhu mitään!

Kansainväliset sopimukset, joita Suomi noudattaa pilkun tarkasti, on laadittu aivan toisenlaiseen maailmaan kuin mitä nyt elämme. Niitä ei pidä noudattaa todellisten turvapaikkaa hakevien ja varsinkaan kaikkein eniten sodista, terroristeista, köyhyydestä ja vainoista kärsiven ihmisten etujen vastaisesti. Nyt näin tapahtuu.

Tarvitsemme tiukkaa, mutta inhimillistä maahanmuuttopolitiikkaa. En pidä kotinikaan ovia yötä päivää kaikille kulkijoille ja sisään pyrkijöille avoimena. Kysyn tuntemattomalta kotiini pyrkijältä, mikä on asia ja tarve pyrkiä sisään. Näin turvaan kotini ja perheeni. Annan apua tarvitsevalle, mutta en ota vieraita asumaan kotiini.  Näin haluan toimia myös tämän yhteisen kotimme Suomen suhteen.  Vieraaksi saa tulla, mutta asumaan jäämiselle pitää olla rehelliset perusteet.

On täysin sietämätöntä, että 10-15 vuotiaita tyttölapsiamme houkutellan raiskattaviksi. Sama koskee poikia. On tekijä suomalainen tai ulkomaalainen, teko on yksiselitteisesti ankarasti tuomittava. Jos tekijä on turvapaikkaa hakenut tai sen saanut, on se äärimmäisen vakava rikos, koska turvaa hakenut ei sitä muille, vieläpä lapsille, halua itse antaa. Vankilaan ja/tai ulos maasta!

Maailmalla on kulttuureja, joista tulevat eivät näytä sopeutuvan Suomen kristillisperusteiseen yhteiskuntaan. Tämä on syytä tunnustaa.

En ole rasisti. En vihaa ketään ihmistä. Vaadin rehellisyyttä ja vastuuta.  Suomen rajoja on valvottava. Suomessa ei saa olla sijaa eikä sietoa lasten eikä muidenkaan raiskaajille. Tämä on minun ja  Perussuomalaisten pitkä linja, joka ei ole muuttunut eikä muutu.

Muut puolueet joutuvat kiireessä kirjoittamaan puolue- ja vaaliohjelmansa uusiksi. Tosin sekään ei auta. Niiden uskottavuus on nollassa. Sen kansa nyt tietää!

 

toimikankaanniemi
Perussuomalaiset Jyväskylä

Olen ollut kansanedustaja vv. 1987-2011 ja 2015 alkaen edelleen. Ministerinä (UM ja STM) olin vv. 1991-94. Olin kaikkien ministerivaliokuntien ja monien työryhmien jäsen. Eduskuntatyössä ollessani olen ollut liki jokaisen valiokunnan jäsen tai varajäsen jossakin vaiheessa.
Olen valtiovarainvaliokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan varajäsen. Lisäksi olen Eduskunnan ja Kansaneläkelaitoksen tilintarkastaja sekä Finnfund Oy:n hallintoneuvoston jäsen.
Tulin ylioppilaaksi Vammalan yhteislyseosta ja opiskelin Tampereen yliopistossa kunnallistutkinnon pääaineena kunnallisoikeus. Opiskelun jälkeen olin kunnallisvirkamiehenä noin 12 vuotta 1975-87.
Uuraisten kunnanvaltuuston puheenjohtajana olin vv. 2001-2014. Lisäksi olin Keski-Suomen maakuntavaltuutettu ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän valtuutettu saman ajan. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen ja Kehitysyhtiö Jykes Oy:n hallituksen jäsen sekä Vitapolis Oy:n hallituksen puheenjohtaja olin 2013-2014.
Nykyisin olen Jyväskylän kaupunginvaltuuston jäsen ja Keski-Suomen maakuntavaltuuston varajäsen. Edelleen olen Suomen Kuntaliiton hallituksen ja työvaliokunnan jäsen sekä Kuntaliitto Holding Oy:n ja Suomen Kuntasäätiön hallituksen jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu