Toimin nasta! Asiaa

Hallitus huijaa, mutta kärsii raskaan tappion

 

Hallitus päätti tänään selvittää mm. sitä, voidaanko Suomen Perustuslain 9 §:n 4 momenttia ja YK:n ihmisoikeussopimusta, Geneven pakolaissopimusta, EU:n perusoikeusasiakirjaa, Schengen-sopimusta ja Dublinin sopimusta alkaa soveltaa "Suomen etujen mukaisesti". 

 

Suomesta ei saa karkottaa ulkomaalaista maahan, jossa häntä uhkaa kuolemantuomio, kidutus tai muu ihmisarvoa loukkaava kohtelu.  Näin sanoo  perustuslain em. momentti. Se on yhdenmukainen em. sopimusten kanssa. 

 

Hallituksella on iso urakka selvitysten jälkeen ennen eduskuntavaaleja muuttaa perustuslaki ja neuvotella kaikki viisi kansainvälistä sopimusta uusiksi.  Tätä yksi hallituspuolue, oikeastaan "epäpuolue", jolla on ministereitä ja kansanedustajia, mutta ei juurikaan kannatusta, vaati ja lupasi. Uhkasi lähteä hallituksesta.

 

Keskusta ja Kokoomus suostuivat selvittelyyn. Miksi?  Koska hallituksen hajoaminen olisi "hillotolppaministerien" menetysten lisäksi merkinnyt Kepulle elämää suuremman maakuntauudistuksen kaatumista ja Kokoomukselle yhtä tärkeän markkinavetoisen ja kansainvälisiä pääomapiirejä suosivan valinnanvapausmallin kaatumista. Nämä kaatumiset olisivat sinetöineet kaikille kolmelle valtavan vaalitappion. Sellainen tosin on nytkin niillä edessä.

 

Kaikki nuo kansainväliset sopimukset on tehty aivan erilaiseen maailmaan kuin millaisessa nyt elämme. Ne palvelevat enemmän rikollisia kuin Suomen ja kriisimaiden lapsia ja naisia. Niiden muuttaminen "Suomen etujen mukaiseksi" on kuitenkin valtava urakka. Monen mielestä ylipääsemätön. 

 

Hyvä, että Sipilä, Orpo ja Soini yrittävät.  Mutta huijaustahan se on!  Mikään ei näiden herrojen toimesta muutu. Aikakin heiltä loppuu.

 

Ja vihervasemmistoko olisi johonkin järkevään muutokseen valmis? Älkäämme unta nähkö!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Niin että sinulle on politikointi tärkeämpää, kuin po asioiden perusteellinen selvitys. Jos ja kun tää Sipilän hallitus ei ehdi käännellä jokaista kiveä po asiassa, niin eikös seuraavan hallituksen tulisi jatkaa ja johtaa Suomen lapset turvaan rikollisilta raiskaajilta..Toivottavasti äänestäjät valitsevat eduskuntaan henkilöitä, jotka seisovat sinisten vastimusten tukena.

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi

Mitähän raiskaajia tarkoitat niitä 54%, jotka ovat maahanmuuttajia vai niitä 46%, jotka ovat kantasuomalaisia?

Kysymys kuuluu mihin asti perustuslain pykäliä ja kansainvälisiä sopimuksia pitää viilata vain vähän vai paljon. Yleensä kun viilataan lopulta viilataan loppuun asti, kun huomataan oman idologinen tarpeen sitä tarvitsevan.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kantasuomalaisia on hiukan hankalaa karkoittaa minnekkään, joten luulisin viitattavan tuohon 54%.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #21

Kyllä sekin onnistuu jos tarpeeksi tahtoa, vaikka taannehtivilla laeilla. Olisi tasa-arvoisempaa jos se koskisi myös kantasuomalaisia.
Mitäs muuten esim. rattijuopoille pitäisi tehdä? Kun kerran karkotuslinjalle lähdetään miksi tyytyä vain seksuaalirikoksia tehneisiin?

Pasi Karlsson

Surullista katsoa kun "ahneet tollot" kaatuu loppumetreillä, typeryyteensä.

Soinikin paasaa ilman suurta älliä, ei pidä huudella ennen maaliviivaa ja Sipilä, sekä Soini on nyt ollut aivan liian ylpeä ja kompuroi viimeisessä kaarteessa ja kaatuu ennen maaliviivaa.

Ja vielä ei olla vakavissaan otettu esille, Sipilän uskon veljien laajamittainen lasten hyväksikäyttö tai Soinin vakaan uskomuksen vastaavat raukkamaiset ja iljettävät teot.

Jos on Soini ollut häpeäksi suomalaisille järkeville miehille, niin on Sipiläkin.

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi

Ongelma tässä on se, että miehet kulttuuritaustoista, vakaamuksestaan tai muusta syystä, eivät pysty pitämään himojaan ja halujaan hallinnassa vaan pitää nipistellä, puristella, puhua seksistisesti, ahdistella, käyttäytyä seksuaalisesti väkivaltaisesti naisia ja lapsia kohtaan. Erinomainen esim. on se että 1994 laissa tunnistettiin raiskauksen mahdollisuus avioliitossa. Miksi vasta 1994?

Vielä erikoisemmaksi tämän tekee se, että länsimaiden laajin pedofiilirengas ja lapsiin kohdistuva seksuaalinen hyväksikäyttö tapahtuu kristillisessä yhteisössä eli katolisessa kirkkokunnassa, joka automonisena elimenä ei halua asettua maallisen lain alle. Paavi pyörittelee peukaloitaan. Ja tässä seuraa, että lasten hyväksikäyttö jatkuu ja olemme nähneet siitä vain jäävuoren huipun.

Koskemattomuus koskee kaikkia ihmisiä ja siksi METOO oli todellakin tärkeä kampanja. Se ei vain naisten osalta vaan kaikkien.

Ja vielä erikoisemmaksi tilanteen tekee se, ettei yksikään miespuoleinen johtava politiikko kovin vakavasti ottanut MeToo tai asettunut aivan selvästi asian taakse ja tuominnut epäasiallisen käytöksen.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Oikeassa olet. Muistaako kukaan Reinin kikkelikorttia?

Oli aikoinaan kovan luokan puheenaihe jota kovasti paheksuttiin poliittisissa piireissä.

Kysynkin onko naisten arvostus parantunut kun katsoo raiskausten ja seksuaalisenahdistelun rikostilastoja? Jos luvut kasvavat niin onko muka tapahtunut kehitystä parempaan?

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/07/20/kikkeliko...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

" – Sanoisin, että nyt kannattaa pistää pikkuisen jäitä hattuun tässä asiassa. Ei yhtäkkiä voi tehdä perustuslain muutoksia tällaisessa kysymyksessä. Ylipäätään pienen kiihkon vallassa minkään pykälän muuttaminen ei ole järkevää, Häkkänen kommentoi esitystä.

Oikeusministeri ei usko, että perustuslaista ja kansainvälisistä sopimuksista irtautumiselle löytyisi eduskunnassa kovin paljon kannatusta" (Savon Sanomat)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Onko joku/jotkut vaatinut irtautumaan kansainvälisistä sopimuksista vai onko joku/jotkut vaatineet, että niitä tutkittaisiin ja mahdollisesti päivitettäisiin nykypäivään sopiviksi, jos niissä on päivityksen aihetta? Sitähän jokaisen kivien kääntäminen kai tarkoittanee....

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kankaanniemi ei oo kyllä kauheesti ehtinyt työpaikallaan olla, kun pitää vaalipaniikissa blogeja samasta aiheesta pukata päivittäin. :)

Ei se auta, ei tuu vaaleissa voittoa persuille.

Oppositiossa on tosin aikaa, ja hyvä harjoitella seuraavaakin vaalikautta varten.

Tommi Mäkinen

"vaalipaniikki/ei tuu voittoa/oppositiossa öyh öyh"

Terästäydys nyt Ritala vähäsen.
Polkases nyt kunnon antipersumaniat tulille, että saadaan enempi luettavaa :D

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Taivaalla lentää p**skärpänen :)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Toimi, otapa kantaa tähän:

"5 artikla

Oikeus vapauteen ja turvallisuuteen

1. Jokaisella on oikeus vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen. Keneltäkään ei saa riistää hänen vapauttaan, paitsi seuraavissa tapauksissa ja lain määräämässä järjestyksessä:

c) henkilö pidätetään tai hänen vapautensa riistetään lain nojalla hänen saattamisekseen toimivaltaisen oikeusviranomaisen tutkittavaksi, milloin on syytä epäillä hänen syyllistyneen rikokseen tai jos katsotaan välttämättömäksi estää häntä tekemästä rikosta tai pakenemasta teon jälkeen;

Siis artikla 5 kohdan 1 c-kohdan mukaan lapsia esimerkiksi netissä tai vaikkapa lasten harrastuksissa tai koulutiellä houkutellut niin kantasuomalainen kuin ulkomaalaistaustainen henkilö voitaisiin hänen netti- tai lähisuhteissa tapahtuneen käyttäytymisensä perusteella ottaa poliisiviranomaisten puhutteluun, vangita - tai jopa karkoittaa maasta, jos hänen laiton käytöksensä vielä toistuu.

Tällainen laki tulisi saattaa kiireellisenä voimaan. Tällainen henkilö voidaan myös palauttaa kaikkiin maihin, kun hän ei ole syyllistynyt siihen vakavimpaan eli lapsenraiskaukseen.

Lähde:

63/1999
Ulkoasiainministeriön ilmoitus Euroopan ihmisoikeussopimuksesta (Yleissopimus ihmisoikeuksien ja perusvapauksien suojaamiseksi) sellaisena kuin se on muutettuna yhdennellätoista pöytäkirjalla:

https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/199...

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Olen ollut jopa hyvin aktiivinen työssäni.

Tänne kirjoittamisen koen jopa velvollisuudekseni. En myöskään estä kommentointeja, en edes Ritalalta.

Minkäänlaista vaalipaniikkia minulla ei ole. Rauhallisesti vaan!

Seppo, kyllä se taitaa niin olla, että nuo kansainväliset sopimukset pitäisi irtisanoa, jotta ne eivät meitä sitoisi. Omaa perustuslakiamme voimme muuttaa eduskunnassa, mutta sopimuksissa on suuri määrä osapuolia, joiden kanssa muutokset pitää sopia. Tästä johtuen niiden muuttaminen ei ole mikään pikku juttu.

Sopimuksien noudattamista valvoo aina jokin elin, joko tuomioistuin tai vastaava.

En tiedä, mitä siniset tarkoittivat epämääräisillä puheillaan. Hätä kai panee puhumaan sekavia!

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Toimi, kyllä sinä tiedät mitä siniset yrittävät ja eikö se ole ihan oikein kun 91% suomalaisista karkottaisi ulkomaalaiset rikolliset, niin edes yrittää jotain...

ps. olisit kirjoittanut jotenkin niin, että siniset edes yrittävät ja toiset vaan jarruna häärivät....

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Seppo, totesin, että hyvä, kun hallitus yrittää.

Miksi hallitus ei yrittänyt edes syksyllä 2017, kun oli päässyt "eroon" meistä Perussuomalaisista? Miksi vasta nyt yrittää, kun vaalikausi on päättymässä? Todella saamatonta.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

tässäpä kommenttia SOTEEN mikä on myös kiirelistalla

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/”suomen-hallitus-meni-samaan-ansaan”-–-tanska-tekee-täyskäännöksen-ja-lakkauttaa-sote-alueet/ar-BBSpUyw?ocid=spartanntp

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Joo, tänään meille tästä Tanskan käännöksestä kertoi asiantuntija.

Maakunta-sote sopii hyvin useaan Suomen maakuntaan, mutta Uudellemaalle se on täysin sopimaton, suorastaan katastrofaalinen. Tätä ei hallitus usko.

Markkinavetoinen ja kansainvälisiä pääomapiirejä palveleva valinnanvapausmalli sen sijaan on kelvoton ja kallis koko maassa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Maakunta-sote sopii hyvin useaan Suomen maakuntaan". Ei sovi! Se sopii nykyisessä muodossaan vain Ahvenanmaan maakuntaan, mm. maakunnalle on annettu oikeus määrätä pääosin sekä maakunnallisista että maakunnan omien kuntien veroista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

On Suomesta karkoitettu Yhdysvaltoihinkin jossa on voimassa kuolemantuomio.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Makkonen tapansa mukaan puhuu puolitotuuksia!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Toimi, varsin pitkän matkan olet kulkenut Salmiakkikossun vastustamisesta turvapaikanhakijoiden vastustamiseen!

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Pekka, olen tosiaan kulkenut pitkän matkan vuodesta 1987, jolloin aloitin eduskunnassa. Matkan varrella on ollut monenlaista.

En kuitenkaan vastusta turvapaikan hakijoita. Haluan vain toimia niin, että maassamme laittomasti olevat noin 10 000 henkilöä poistuvat Suomesta. Laiton maassa olo on lain mukaan laitonta.

Jos olet eri mieltä niin olet laittomuuden puolella.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Poliisin tietoon on tullut viime vuosina aiempaa enemmän raiskauksia. Muut väkivaltarikokset sen sijaan ovat vähentyneet, samoin varkaudet. Jos halutaan vähentää seksuaalista väkivaltaa, pelkkä rangaistusten koventaminen ei tutkitusti riitä. Kaikkea seksuaalista väkivaltaa ei valitettavasti koskaan pystytä ehkäisemään, mutta tekojen määrä tulisi saada niin alhaiseksi kuin mahdollista. Olipa sukupuoli, kasvuolosuhteet, kultturitausta tai elämäntilanne mikä tahansa, seksuaalisesti väkivaltaiseksi ajautuminen ei ole väistämätöntä.

Uhritutkimusten mukaan naisista 2,2 % ja miehistä 0,5 % ilmoitti joutuneensa vastoin tahtoaan sukupuoliyhteyteen tai pakotetuksi muuhun seksuaaliseen käyttäytymiseen tai niiden yrityksen kohteeksi vuoden 2016 aikana. Raiskaukseen syyllistyneistä noin 3 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2017. Lähi-idästä ja Afrikasta peräisin olevat ovat yliedustettuina seksuaalirikoksista syytetyissä. Alueelta tulleista vain harvaa on epäilty raiskauksesta. Suomessa asuvista irakilaisista viisi tuhannesta oli syytettynä raiskauksesta tai lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2017. Toisin sanoen 99,5 % ei ollut näihin tekoihin syytettynä. On väärin ja haitallista hyljeksiä näitä 99,5 % irakilaisista mahdollisina raiskaajina.

Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #42

#42

Tarkoitatko 3% vai 30% prosenttia?!!

Railo vihervasemman kuplan ja todellisuuden välillä senkun vain jatkaa kasvamistaan.

Lamminpään kuplassa:

”Raiskaukseen syyllistyneistä noin 3 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2017.”

Tosimaailmassa:

”IL selvitti: Irakilaisten osuus peräti 12 prosenttia Suomessa vuonna 2017 tehdyistä raiskauksista

Poliisin ja Tilastokeskuksen tilastot kertovat, että tietoon tulleista raiskauksista peräti 30 prosenttia on ulkomaalaisten tekemiä. Irakin lisäksi maana korostuu Afganistan.”

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c2640498-3233-4...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #45

Hups, jäi nolla pois. Tarkoitin 30 % - kiitos korjauksesta. Helsingissä ja Sisä-Suomen alueella poliisin tietoon tuli viime vuonna yli 200 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöepäilyä. Oulussa viime vuonna poliisin tietoon tuli 130 vastaavaa epäilyä. Oulun poliisi on tiedottanut siis vain pienestä määrästä tutkinnassa olevista jutuista.

Lähtökohtaisesti poliisin esitutkinnat ovat salaisia, mutta lain mukaan tutkinnanjohtaja voi niistä tiedottaa. Tiedottamista säätelevät esitutkintalaki ja julkisuuslaki.

Onko poliisin tiedotuslinja seksuaalirikoksissa muuttunut?

Aikooko poliisi tiedottaa tulevaisuudessa hyvinkin aktiivisti seksuaalirikostutkinnoista? Myös silloin, kun epäilty on kantasuomalainen?

Moni uskoo, että tiedottaminen on muuttunut.

Myös eduskunnan käytävillä on tällä viikolla arveltu linjan muuttuneen. Oulun poliisin tiedottamista on ihmetelty muissa poliisilaitoksissa ja syyttäjänvirastoissa.

Poliisin ylimmästä johdosta vakuutetaan Ylelle, että tiedottamislinja seksuaalirikostutkinnoissa ei ole muuttunut.

On hyvin tärkeää, että seksuaalirikosten tutkinnoista ja niiden määrästä tavallisilla kansalaisilla ja poliitikoilla on oikea ja kokonaisvaltainen kuva.

https://yle.fi/uutiset/3-10602010?fbclid=IwAR3HVNG...

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Kun kristilliset, moraalin-ja synnin vartijat, Esko Almgren ja "porno-Ronkainen" olivat paljon vartioina niin suullisia ja kirjallisia eduskuntakyselyjä ko aiheista nähtiin ja kuultiin.
"Porno-Ronkainen tutki lisäksi päivät pitkät ja varmaan yötkin epäsiveellisiä kuvia ja julkaisuja. - Nyt, nettipornon aikakautena epäsiveellisten, liikkuvien kuvien aikakaudella se agenda ja tehtävä on toivoton.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kankaanniemi huomasi aikanaan, että kristillinen elämänasenne ei toimi enää.

Siispä kun yksi hörhöpuolue tarjosi uutta elämää, niin huis helvettiin kristillisyys ja siitä suoraan äärioikeiston kelkkaan.

Paljon on politiikassa nähty, ja varmasti nähdään lisääkin.

Hiukan se harmitti, kun siniset eivät pyytäneet mukaan, eikä sinulta edes kysytty.

Ehkäpä he tiesivät jo, että tuuliviiri on rauhaton. :)

Persuille Kankaanniemen nettietiketti on vallan sopivaa, sillä ilman kohua ei pääse persujen sisäpiiriin.

Tommi Mäkinen

Dodii, alkaa olla maniat hyvin tulilla. Huomattava piristys päivän pikku-solvailuille :D Toivottavasti pari tuntia viel jaksat..

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Ritalan kannattaa tehdä sukuselvitys. Sieltä löytyy varmaan runeperi ja topelius, ehkä päätalokin. Niin hauskaa tekstiä suoltaa.

Tiedoksi, että nyt on pyydetty viiden puolueen ehdokaslistalle, myös sinisen menneisyyden. Näin "äärioikeistolainen" sitä ollaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tottakai, tämäkin on se "poliitikon totuus"

Kas kun ei presidentiksi. :)

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Toimi,
- Soini mainosti aikanaan Sinua henkilökohtaisena "löytönään" ja että siinä on mies jolla on arvot kohdallaan. Kiinnostaisikin tietää oliko loikkaamisesi syy Soinin persuihin lupaus mahdollisesta ministerin salkusta ja menikö vielä saamattakin jäänyt salkku vähän samaan tapaan kuin toisenkin naistenmiehen, Ike Kanervan ulkoministerin salkku, eli "sextextailuun...?"

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ne naiset, ne naiset, sinne on mennyt monen poliitikon uran nousumahdollisuus.

Kansanedustajat on pelimiehiä, joskus vaan se ajatus ei tulekaan yläpäästä. :)

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Soini kysyi minulta hallitusneuvotteluissa ollessani, haluanko tai olenko käytettävissä ministeriksi tai puhemieheksi.

Vastasin, että en ole. Katsoin, että olen ollut puolueessa niin vähän aikaa, että olisi pitkään mukana olleita kohtaan väärin pyrkiä vastuupaikoille nuorempien ohi. Olen ollut ministerinä vaikeana aikana ja tiesin millaista se on.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#35

Nämä on huikeita nämä poliitikkojen selitykset....HUIKEITA!

Ajatteletteko koskaan ettei noita usko KUKAAN.
Yksikään poliitikko ei koskaaan sano ettei ala ministeriksi pelkästään siitä syystä että haluaa antaa "tilaa muille".

Jokainen joka seuraa vähänkin uutisia tietää mikä tässäkin oli se totuus.
Kokeilkaa edes JOKU joskus puhua totta ja myöntää mokansa ja sen seuraukset.

Väitän että suomalainen arvostaa enemmän rehtiä tunnustusta kuin paskanpuhumista ja kiemurtelua....sillä ne äänet kerätään.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi Vastaus kommenttiin #39

Mikko, nyt olet täysin väärässä. Kerroin totuuden. Olin ministerinä nuorempana miehenä vv 1991-94. Siitä on 25 vuotta. Annoin v. 2015 ilomielin tilaa toisille.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #43

OK...mikäs siinä sitten.

Voihan sen noinkin muotoilla.
Hyvin muotoiltuna kommentti ei sisällä enää mitään "epätotuutta"....myönnän.

Voisihan sen muotoilla näinkin, että:

"Olisin mennyt ilomielin ministeriksi, kuten oli Timpan kanssa jo suunniteltu. Mutta sitten tuli se tekstiviestisotku ja päätin ilomielin antaa tilaa toisille, kun Timppakin oli siitä ilomielin"

Kummassakaan ei ole epätotuutta, mutta ....mutta...

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi Vastaus kommenttiin #44

Mikko, edelleen olet täysin väärässä.

Turhanpäiväisellä kohulla ei ollut mitään vaikutusta keskusteluun Soinin kanssa. Ota huomioon ajankohdat.

Lopulta muuten olisi ollut vain työ- ja oikeusministerin yhdistetty salkku. Soinin, Niinistön ja Mäntylän salkut kuuluivat puolueen puheenjohtajistolle. Lindström oli eduskuntaryhmän puheenjohtaja, jonka ohittaminen olisi ollut rumaa. Siinä se.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Onneksi on kansalaispuolue, otetaan ohjakset vihdoin omiin käsiin. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266517...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Oli pakonsanelemaa kirjautua tänne jotta voi kommentoida. Totta kai hallitus puhuu täyttä potaskaa, sillä kaikki ratifioidut kansainväliset sopimukset, kuten myös EU:n pakottava lainsäädäntö on viety omaan lainsäädäntöömme. Tämä pitää olla kaikkien ministereiden tiedossa, sillä kunkin ministerin oman ministeriön virkamiehet laativat lakeihin hallituksen esityksen perustelut. Noissa perusteleuissa on aina huomioitu edellä mainitut sopimukset ja lakisäädökset sekä mahdollisesti muut asiaan vaikuttavat selvitykset.

Olen kirjoittanut samasta syystä blogikirjoituksen SU:n blogialustalle.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Sirpa, olet oikeassa.

Mikään muu EU-maa ei noudata EU-säädöksiä niin pilkun tarkasti kuin Suomi ja meidän vanhat puolueet. Vrt. Puola, Unkari ja jopa Ruotsi ja Tanska. Muut valvovat rajojaan.

Petri Hämäläinen

Aivan. Suomalaiset nöyristelivät ennen Venäjän tsaaria, sitten hetken Saksaa, sitten YYA:ta, sitten EU:ta ja vähän YK:ta.

Noudattiko Saksa EU-sopimuksia kun Merkel kutsui 1000000 syyrialaista kylään ja muut maat pistivät rajat kiinni. Ja miksi ei Suomikin pistäisi.

Edes kysymys siitä saako Suomi pitää rajansa kontrollissa on täysin absurdi.

Pitää olla vihervasemmistolainen (jonka rauhankyyhkyssä 70-luvulla oli sirppi ja vasara) edes asiaa pohtimaan.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Remonttiyrittäjä antoi minulle erään persujen kansanedustajaehdokkaan käyntikortin, ja hämmästyksekseni huomasin, että kortin taustaväri oli syvän sininen. Vähän niin kuin tuo Kankaanniemen kuva.

Mikähän mainostoimisto persuilla on? Tuo taustaväri sotkee ja heidän olisi pitänyt tehdä pesäeroa huonoon versioon. Ottakaa taustaväriksi vaikka viljankeltainen kunhan ei ole Sininen! Ja yksittäiset kansanedustajaehdokkaat, ottakaa vinkistä vaarin! Tässä kohtaa kannattaa potkia aisan yli.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Ei kukaan voi monopolisoida mitään väriä. Vihreät ja siniset yrittävät, mutta epäonnistuvat.

Muutoin hyvä huomio. Puoluetoimisto hoitelee värit ja ehdokkaat omansa, jos haluavat.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Yrittävät ja persujen kanssa kannatuksen neljännestä sijasta tulee olemaan kova? - Mutta hallitusvastuuseen vihreillä reitti selvempi.
- Persut suuntaavat Sipilän ja keskustan kanssa oppositioon.

Matti Simonaho

"Suomesta ei saa karkottaa ulkomaalaista maahan, jossa häntä uhkaa kuolemantuomio, kidutus tai muu ihmisarvoa loukkaava kohtelu. Näin sanoo perustuslain em. momentti. Se on yhdenmukainen em. sopimusten kanssa. "

Suomeen ei saa päästää henkilöitä, jotka reaali- ja käsitteellistieteellisten esitietojensa mukaan voivat uhata Suomalaisten ihmisoikeuksia ja perusvapauksia. Kun ei päästä sellaisia maahan niin ketään ei tarvitse karkoittaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Miksi suostumuskampanja ei herättänyt kovin suurta mielenkiintoa? Miksi lestadiolaisten lasten hyväksikäytöstä ei meluttu eikä katolisten? Miksi lessu Sipilää ei pantu vastuuseen lasten hyväksikäytöstä? Miksi katolista Soinia ei pantu tilille katolisten pappien lasten hyväksikäytöstä? Miksi vasta nyt asia on tapetilla kun lasten hyväksikäyttäjät ovat muuta kuin kalpeanaamasuomalaisia? Vastausyritys: Kohu perustuu äärikonservatiiviseen patriarkaaliseen miesmalliin, jossa Suomen miehen pitää suojella Suomen neitoa kaikilta suomalaisuutta uhkaavilta muukalaisilta!

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Mihinkäs bisnesmiehet, miljonäärit ja heitä edustavat porvarit raidoistaan..?!

Valta kuitenkin vaihtuu ja ilm.Orpo ja kokoomus jäävät vähemmistönä puolustamaan äänestäjiensä ja edustamiensa "sidosryhmien" etuja tulevassa hallituksessa?
- Sipilä johdattaa keskustan rivikansanedustajana oppositiioon, kilpailemaan Halla-ahon kanssa oppositiojohtajan asemasta.

Halla-aho uhosi Halla-ahon "JYTKYSTÄ" ja pääministeripuolueen asemasta, mutta realismia on kisa neljänneksi suurimman puolueen asemasta vihreiden kanssa ja vihreät menevät itseoikeutetusti uuteen, punavihreään hallitukseen, joka täydentyy ilm.kokoomuksella?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

No jos rehellisiä ollaan - ja ollaanhan me, ainakin silloin tällöin - niin persut kisaa vassareitten kanssa viidenneksi suurimman puolueen asemasta. Näistä vaaleista tulee ilmastovaalit, mutta persuilla ei ole oikein mitään sanottavaa siitä teemasta. Maahanmuuttovaalejakin joku on väläytellyt, mutta en usko että sellaisia tulee, vaikka eläkejohtajat ovatkin todenneet että työperäisen maahanmuuton pitäisi kaksinkertaistua nykyisestä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset