Hallitus huijaa, mutta kärsii raskaan tappion

 

Hallitus päätti tänään selvittää mm. sitä, voidaanko Suomen Perustuslain 9 §:n 4 momenttia ja YK:n ihmisoikeussopimusta, Geneven pakolaissopimusta, EU:n perusoikeusasiakirjaa, Schengen-sopimusta ja Dublinin sopimusta alkaa soveltaa "Suomen etujen mukaisesti". 

 

Suomesta ei saa karkottaa ulkomaalaista maahan, jossa häntä uhkaa kuolemantuomio, kidutus tai muu ihmisarvoa loukkaava kohtelu.  Näin sanoo  perustuslain em. momentti. Se on yhdenmukainen em. sopimusten kanssa. 

 

Hallituksella on iso urakka selvitysten jälkeen ennen eduskuntavaaleja muuttaa perustuslaki ja neuvotella kaikki viisi kansainvälistä sopimusta uusiksi.  Tätä yksi hallituspuolue, oikeastaan "epäpuolue", jolla on ministereitä ja kansanedustajia, mutta ei juurikaan kannatusta, vaati ja lupasi. Uhkasi lähteä hallituksesta.

 

Keskusta ja Kokoomus suostuivat selvittelyyn. Miksi?  Koska hallituksen hajoaminen olisi "hillotolppaministerien" menetysten lisäksi merkinnyt Kepulle elämää suuremman maakuntauudistuksen kaatumista ja Kokoomukselle yhtä tärkeän markkinavetoisen ja kansainvälisiä pääomapiirejä suosivan valinnanvapausmallin kaatumista. Nämä kaatumiset olisivat sinetöineet kaikille kolmelle valtavan vaalitappion. Sellainen tosin on nytkin niillä edessä.

 

Kaikki nuo kansainväliset sopimukset on tehty aivan erilaiseen maailmaan kuin millaisessa nyt elämme. Ne palvelevat enemmän rikollisia kuin Suomen ja kriisimaiden lapsia ja naisia. Niiden muuttaminen "Suomen etujen mukaiseksi" on kuitenkin valtava urakka. Monen mielestä ylipääsemätön. 

 

Hyvä, että Sipilä, Orpo ja Soini yrittävät.  Mutta huijaustahan se on!  Mikään ei näiden herrojen toimesta muutu. Aikakin heiltä loppuu.

 

Ja vihervasemmistoko olisi johonkin järkevään muutokseen valmis? Älkäämme unta nähkö!

toimikankaanniemi
Perussuomalaiset Jyväskylä

Olen ollut kansanedustaja vv. 1987-2011 ja 2015 alkaen edelleen. Ministerinä (UM ja STM) olin vv. 1991-94. Olin kaikkien ministerivaliokuntien ja monien työryhmien jäsen. Eduskuntatyössä ollessani olen ollut liki jokaisen valiokunnan jäsen tai varajäsen jossakin vaiheessa.
Olen valtiovarainvaliokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan varajäsen. Lisäksi olen Eduskunnan ja Kansaneläkelaitoksen tilintarkastaja sekä Finnfund Oy:n hallintoneuvoston jäsen.
Tulin ylioppilaaksi Vammalan yhteislyseosta ja opiskelin Tampereen yliopistossa kunnallistutkinnon pääaineena kunnallisoikeus. Opiskelun jälkeen olin kunnallisvirkamiehenä noin 12 vuotta 1975-87.
Uuraisten kunnanvaltuuston puheenjohtajana olin vv. 2001-2014. Lisäksi olin Keski-Suomen maakuntavaltuutettu ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän valtuutettu saman ajan. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen ja Kehitysyhtiö Jykes Oy:n hallituksen jäsen sekä Vitapolis Oy:n hallituksen puheenjohtaja olin 2013-2014.
Nykyisin olen Jyväskylän kaupunginvaltuuston jäsen ja Keski-Suomen maakuntavaltuuston varajäsen. Edelleen olen Suomen Kuntaliiton hallituksen ja työvaliokunnan jäsen sekä Kuntaliitto Holding Oy:n ja Suomen Kuntasäätiön hallituksen jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu