Toimin nasta! Asiaa

Sdp ja Kokoomus eivät herätä luottamusta muutosvetureina - päinvastoin!

 

Vuoden 1987 eduskuntavaalitaistelussa Sdp lupasi kolminkertaistaa lapsilisät. Ikäänkuin sivulauseessa demarit kertoivat, että samalla he haluavat poistaa verotuksen lapsivähennyksen ja muitakin vähennyksiä.

 

Sdp pärjäsi vaaleissa hyvin ja puoluesihteeri Erkki Liikasesta tuli valtiovarainministeri. Kansa antoi vallan, jolla lupaukset saattoi lunastaa.

 

Mutta miten kävi? Verovähennykset poistettiin, mutta lapsilisien kolminkertaistaminen "unohtui".  Lopulta Liikanen häipyi Brysseliin EY-suurlähettilääksi ja Suomi ajautui vuonna 1990 historiansa pahimpan talouskriisiin.

 

Vuoden 2007 eduskuntavaalitaistelussa Kokoomus lupasi Sari Sairaanhoitajalle ja kaikille Sarin virkasisarille ja -veljille 500 euroa/kk palkankorotuksen. Kaikille ja varsinkin hyvätuloisille puheenjohtaja Jyrki Katainen halusi antaa verokevennyksiä. 

 

Kokoomus pärjäsi vaaleissa niin hyvin, että se nousi hallitukseen ja Kataisesta tuli valtiovarainministeri. Kansa antoi vallan, jolla lupaukset saattoi lunastaa.

 

Sairaanhoitajien Tehy taisteli ja lopulta joukkoirtisanoutumisuhalla sai rahat. Tästä seurasi kaikkien muidenkin julkisen alan virka- ja työsuhteisten palkkojen korotusaalto. Julkiset menot hypähtivät reippaasti ylöspäin. Kiitos Kokoomukselle tehyläisten ja muiden julkisten alojen puolesta! Veronmaksaja ei taida vieläkään kiittää!    -    Katainenkin häipyi Brysseliin.

 

Vuonna 2008 vyöryi USA:sta alkanut finanssikriisi Eurooppaan ja Suomeenkin. Iso lasku kansalle. Euroopan keskuspankki painoi lopulta paniikkinappulaa kesällä 2012. Alkoi korkean tason velkaelvytys, joka jatkuu yhä.

 

Kreikan eurohuijaus räjähti silmille vuonna 2010 ja alkoi uuvuttava taistelu euron kaatumista vastaan. Satoja miljardeja siirtyi Kreikan kautta saksalaisiin pankkeihin, joiden omistajien sijoitukset näin pelastettiin. Suomalaiset veronmaksajat olivat mukana Vanhasen, Kataisen ja Urpilaisen johdolla. Tämä jatkuu yhä hieman toisenlaisessa muodossa.   -   Seuraavana on vuorossa Italian pankit, kunhan EU-vaalit saadaan alta pois "häiritsemästä"!

 

Nyt Kokoomus ja Sdp taistelevat "kuninkaan" paikasta.  Lupausten vyöry kiihtyy. Pelottavaa. Jompi kumpi tai jopa molemmat saattavat olla seuraavassa hallituksessa.  Ilmastovouhotuksen lisäksi luvassa on kaikille kaikkea kivaa.  Paitsi maksajille, joita on aiempaa vähemmän. Ikääntyminen ja maahanmuutto lisäävät työelämän ulkopuolella olevien määrää.

 

Velka, työttömyys ja nälkäjonot revähtivät kasvuun 2010. Kasvu on jatkunut viime aikoihin asti.

 

Talousennusteet näyttävät synkkeneviä aikoja. Kiina ja Venäjä ovat arvaamattomia. Kauppasota väijyy. On pakotteita, joista irtipääsy on paljon vaikeampaa kuin niihin syöksyminen. EU ja euro ovat kriisissä. Brexit nostaa rajoja ja laskua. Ranskalaiset keltaliivit vaativat presidentin eroa ja talousuudistusten unohtamista. Italia velkaantuu Kreikan tapaan. Ihmisvirrat pyrkivät Afrikasta ja Lähi-Idästä Eurooppaan. Punavihreät haluavat pitää rajat auki kaikille eivätkä kokoomuslaiset ministeritkään hereillä ole. Kepu ja siniset ovat paniikissa.

 

Suomalaiset menevät vaaliuurnille 14.4.2019 ja 26.5.2019. Mielenkiintoinen kevät. Kenelle ainokaisen äänensä antaisi? Suurten lupausten antajille vai realisteille? Ilmastonmuutoksesta vouhottaville vai maltillisille? EU-liittovaltiointoisille vai järkevää yhteistyötä ajaville?  Monikulttuurisuutta ihannoiville vai Suomen ja suomalaisten etuja ja arvoja puolustaville?

 

Mitä varten meillä on eduskunta? Mitä varten on EU-parlamentti?  Miksi valitsemme niihin suomalaisia? Eikö ajamaan oman kansan etuja? Niinhän kaikki muutkin tekevät. Toisia kunnioittaen ja oikeudenmukaisesti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Kerron ongelman luonteen omalta osaltani.

Suomessa ei ole yhtään puoluetta, jonka lupauksiin voi luottaa. Suomessa ei ole yhtään ehdokasta, jonka lupauksiin voi luottaa. Ryhmäkuri viimeistään nuijii omilla aivoillaan ajattelevat kuriin ja nuhteeseen. EU:ssa olemme seurailijan roolissa vähäisine vaikutusmahdollisuuksineen.

Tähän voi vielä lisätä puolueiden ohjelmat, jotka ovat niin ympäripyöreitä, että lukijalle jää vastuu.

Kehotan puolueita kertomaan meille kansalaisille omat tavoitteensa selkeästi. Lisäksi pyydän, että noista tavoitteista ei sitten lehmänkaupoilla tehdä häränpaskaa. Samalla voi kertoa myös sen, että mitkä tahot rahoittavat toimintaanne.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

"Sairaanhoitajien Tehy taisteli ja lopulta joukkoirtisanoutumisuhalla sai rahat."

Ilmaisen nyt tässä, että hoitoalan palkat olivat (ja ovat vieläkin) pienehköt suhteutettuna kansainvälisesti ja kotimaankin mediaaniin verraten. Työmäärän ja aikojen suhteen voi kukin tehdä oman arvionsa onko korvaus kohtuullinen vai ei.

Esim. Sairaanhoitajan peruspalkan keskiarvo oli vuonna 2017 2445 €/kk julkisella puolella (Tilastokeskus).

http://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/StatFin/StatF...

P.s. Lähipiiriin ei kuulu yhtään hoitajaa.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

En ottanut kantaa kenenkään tai minkään ammattialan palkkatasoon. (Vaikka vaimo on ollut pienipalkkainen tehyläinen.)

Sinänsä palkat eivät kuulu eduskunnalle eivätkä hallitukselle, vaan työmarkkinaosapuolten sopimuksiin. Tätä ei Katainen ymmärtänyt.

Ei taida Ritala ja vassarit tietää vieläkään!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siksipä kaikki joukolla äänestämään vasemmistoliittoa.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Vasemmistoliitto tappaa yritykset ja työpaikat veroilla ja tuhoaa julkisen talouden velalla.

Vihervasemmisto ml. sd ajaa autoilijoiden ja asumisen kustannukset tavallisen kansan ja työntekijöiden sietokyvyn yli ilmastovouhotuksellaan.

Siinä se. Kiitos ei!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Meillä on hyvin samanlainen ajattelumaailma. Muistanet Toimi minun vaalipuheeni Sotkamossa kesällä 2018?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Autoilu on nyt persujen mielissä, ja se on hyvä asia.

Mitäs persut sitten tekevät, kun lähes kaikki isot autonvalmistajat siirtyvät koko ajan vauhdilla sähköautojen valmistukseen?

Alkavatko persut rakentamaan itse polttomoottoriautoja? :)

Vähän sama kuin nmt 450 verkko ilmoitettiin lopetettavaksi, niin nousi kauhea meteli, että eihän gsm kuulu juuri missään, ei tällaista voi tehdä.

Persut kulkevat menneisyydessä, mutta jo v.2025 on volkkarikin ilmoittanut, että silloin tehdään lähes kokonaan sähköautoja.

Elämä on kovaa perussuomalaisessa todellisuudessa, käviskö hevonen ja rattaat. :)

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Punavihreät haluavat kieltoja ja panevat köyhät maksamaan laskun. Yhdessä Kokoomuksen kanssa. Uskomatonta.

Tekniikan kehittymistä mm. akkujen osalta odotamme rauhassa, mutta älyttömiin kieltoihin emme suostu.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Niin ja sähköhän niihin autoihin tulee tepselistä ja rahat seinästä. Vasemmiston viisaudet!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #12

Ei niitä tarvitse kieltää, kun niitä ei enää tehdä :)

Erittäin pätevää kommentointi, huomaa, että persuilla ei ole mitään hajua koko asiasta, kunhan vaan vastustaa kaikkea.

Älkää te persut puhuko rahasta mitään, se ei ole teidän ydinaluettanne.

Keskitttykää vaan maahanmuuttoon, mitään muuta ei olekaan teillä jäljellä.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi Vastaus kommenttiin #13

Älä sinä rajoita minun puhe- ja kirjoitusoikeuttani.
Otan esille mitä haluan. Kuten ehkä olet huomannut.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Kyllä. Valitettavasti vaihdoit puoluetta, Vesa!

Pelottaa tuo vihervasemmiston ilmastovouhotus ja maailman syleily. Se tuhoaa talouden ja koko Suomen. Toivottavasti kansa huomaa vaaran, ennenkuin on myöhäistä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pelottaa, mutta laitetaan kampoihin.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Muistetaan heidän sen hetkinen lupaus kuin keskustan Hyssälänkin ja verot kevenee Liikanen aikoinaan että kokoomuksen Sari sairaanhoitajan lupaus.

Ei siksi että pitää "valittaa" mutta jottei totuus unohtuisi jos ja kun pääsee ns."täkyministeriksi",jota lienee nykyään kutsuvan nimeltä hillotolpaksi.

Jotain rajaa - näin vaalien alla taas kerran - yhdellä sanomisella ei ole painoarvoa täkyä enempää.

Hyvä Toimi - nyt tarkkana !

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset