Toimin nasta! Asiaa

Perussuomalaiset on laaja-alainen ja kasvava kansanpuolue

 

Olen perussuomalainen kansanedustaja, eduskuntaryhmän työvaliokunnan jäsen. Ryhmän ylivoimaisesti kokenein kansanedustaja. Entinen ministeri ja eduskuntaryhmän lyhytaikainen puheenjohtaja. Vaikutusmahdollisuuksia on kohtuullisen paljon.

 

Olen tänä vuonna kirjoittanut tänne Uuden Suomen Puheenvuoroon seuraavista aiheista:

Sote 

Eläkkeet

Kehitysyhteistyö

Liikenneväylien rahoitus

Raiskausrikokset

Maahanmuutto

Hävittäjähankinnat

Ilmastonmuutos

Maatalous

Vaalilupaukset

Vanhustenhuolto

Keski-Suomi

EU-jäsenyys

 

Moniin kirjoituksiin sisältyy luonnollisesti mainintoja ja viittauksia muihinkin teemoihin, mutta pääasia on edellä mainittu.

 

Väitteet siitä, että Perussuomalaiset puhuvat ja kirjoittavat vain yhdestä teemasta, ovat täysin perättömiä.  Omalta osaltani edellä oleva luettelo todistaa, että kaikki poliittisen ja yhteiskunnallisen alan asiat ovat esillä omassa työssäni ja myös puolueemme ja eduskuntaryhmämme työssä.

 

Puolueella on monipuolinen yleisohjelma ja erityisohjelmia kaikilta tärkeiltä aloilta.

 

Eduskuntaryhmän jäsenet pitävät kaikista esille tulevista asioista ryhmäpuheenvuorot aina, kun sellaiset puhemiesneuvosto päättää järjestää.

 

Perussuomalaisilla on yksi varsinainen jäsen ja yksi varajäsen jokaisessa eduskunnan valiokunnassa. Suuressa valiokunnassa, valtiovarainvaliokunnassa ja sivistysvaliokunnassa on kussakin kaksi varsinaista jäsentä ja varajäsen.  Nämä edustajat osallistuvat kaikkien esille tulevien asioiden käsittelyyn, tekevät omat esityksensä puolueen linjan mukaan ja tarvittaessa äänestyttävät niistä.

 

Edustajamme ovat myös kaikissa valmisteluelimissä, hallintoneuvostoissa ja muissa, joihin eduskuntatyön puitteissa edustajat valitaan.

 

On siis täysin harhaan johtavaa ja valheellista väittää, että Perussuomalaiset r.p. olisi vain yhden asian liike tai puolue.  Ps on laaja-alainen kansanpuolue, joka tarjoaa vahvan poliittisen vaikuttamiskanavan isänmaallisille, ei-sosialistisille ja sosiaalista vastuuta kannattaville suomalaisille. Puheet ääriliikkeestä ovat harhaista panettelua.

 

Nykyinen Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on yhtenäinen, keskusteleva ja aktiivinen. Ryhmän kokoukset  ovat nykyisin hyvin demokraattisia. Näin ei aina ole ollut.  Sama tuntuma on myös jälleen selvässä kasvussa olevan puolueen osalta. Johtajiksi valitut johtavat, mutta myös kuuntelevat ja ottavat huomioon muiden ajatukset ja esitykset. Tämä tekee työn mielekkääksi ja tulokselliseksi.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Väitteet siitä, että Perussuomalaiset puhuvat ja kirjoittavat vain yhdestä teemasta, ovat täysin perättömiä."

Tuo "väite", sikäli kuin sellaista on tuossa muodossa esitetty, perustuu pelkästään puheenjohtajanne linjanvetoon, jonka mukaan maahanmuutto on puolueenne keskeisin asiakokonaisuus samoin kuin vaaliteemakin.

Halla-aho sanoi valituksi tultuaan jotenkin siihen tyyliin, että "kun äänestäjäkunnallemme tärkein valintakriteeri on suhtautuminen maahanmuuttoon, niin meidän on syytä lähinnä keskittyä siihen puolueena."

Voit toki olla puheenjohtajanne kanssa eri mieltä puolueen linjasta. Kyllähän sellaistakin ilmenee.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juha Kuikka, en malta olla puuttumatta kommentissasi kirjoittamaan "..... jonka mukaan maahanmuutto on puolueenne keskeisin asiakokonaisuus samoin kuin vaaliteemakin."

Kysyn nyt suoraan, ymmärrätkö sen, että keskeisin asia ei ole yhtä kuin ainoa asiakokonaisuus ja samoin vaaliteemana? Minä kun ymmärrän, että maahanmuutto on yksi tärkeä asiakokonaisuus puolueen ohjelmassa ja samalla myös yhtenä vaaliteemana.

On suorastaan käsittämätöntä kuinka joillakin tahoilla on suoranainen himo yrittää käännellä asioista vääränlaista kuvaa joko tahtomattaan tai sitten tarkoituksella.

Maahanmuutosta aiheutuvat kustannukset eivät ole suinkaan mikään vähäpätöinen seikka, vaikka kuinka muuta yritetään selitellä. Kustannuksia syntyy monille eri valtion budjetin momenteille ja siten ettei niiden määrää ole helposti saatavissa erilleen. Mm. oikeusministeriön momentilla on suuri määrä kustannuksia, joita ei voida faktasti erotella maahanmuutosta eli turvapaikkapolitiikkaan kuuluvaksi. Sama koskee sisäministeriön, opetushallinnon, sosiaaliministeriön, UM:n hallinnon alaa, puhumattakaan VM:n hallinnon alasta.

Aina kannattaa ajatella nenäänsä pidemmälle kun ryhtyy arvostelemaan esim. PS-puoluetta yhden asianliikkeeksi, jollaisen kuvan myös Juha Kuikka yrittää kommentillaan antaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ohhoh, en tiedä luonnehtisinko kommenttisi tuottamaa tunne-elämystä metaforalla "tuli sohaistua ampiaispesää" vai "kylläpä kalikka kalahti", mutta jotain sinne päin kuitenkin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #4

Kuikka, ei vaan kysymys on ennen kaikkea puhutun ja luetun ymmärtämisestä. Koita kestää kysymykseni, johon et suvainnut vastata muutoin kuin herjaa heittämällä. Niin tavanomaista, kun sanat loppuvat kesken.

Lisäänpä vielä Halla-ahon pitämästä puheesta valituksi tultuaan yhden kohdan. Loput eli koko puheen voit lukea US:n kirjoituksesta, linkki.

Halla-aho; "Me olemme edelleen yleispuolue, jossa on osaamista moneen lähtöön, ja jossa kukin voi - ohjelmiemme puitteissa - tehdä politiikkaa omalla osaamisalueellaan." https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/222994-lue-jussi-...

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi Vastaus kommenttiin #4

Vai tunteella Kuikka näihin asioihin suhtautuu. Miten olisi, jos myös viileä harkinta olisi käytössä!

Maahanmuutto on sekä iso poliittinen ja turvallisuuskysymys että myös taloudellinen asia. Ei mikään mitätön tunnejuttu.

Sama koskee mm. vanhustenhuoltoa, vaikka siinä tunteetkin tulevat pintaan, kun lillukanvarsista puhuu jopa valtiovarainministeri.

Järki käyttöön!

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Sirpa - puhutaan "ainoastaan yhden asian" puolueesta mutta ei se ihan noinkaan ole jos oikein haluaa paneutua siihen mitä kuin miten eri asioista teemoillakin puhutaan.
Totta kuitenkin että eriasteisista maahanmuutto asioista puhutaan paljon,ehkä jopa "kyllästymisiin" saakka mutta kun ajatellaan kaikkea sitä mitä se tuonee mukanaan,niin hyvässä kuin toisaalta negatiivisesti,etenkin jos se ei ole hallituksen hyvässä hallinnassa_ suunnitelmissa ohjatusti_,niin miksi pitää "huppua päässä" = hiljaa äänettömästi.

EU,vuotaa globaalisti esim.mitä tulee "laittomaan pakolaisuuteen eri seuraamuksin". Joten ainakin osa sitä vanhaa Itsenäisyyttämme on valunut sinne EU;nkin kabinettipöydille.
Vai onko tämä ihan kotikutoista rajaprobl.;veikkaaanpa : ettei ole !

ps.toisaalta suorasukaisuus voinee tuottaa mm.somessakin tietynlaista probl.toisissa piireissä mutta sanotaanko kukin yksilöinä näyttää millaisen kuvan antaa itsessään - perussuomalaisena !

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #10

Seppo, tulkitsen kommenttisi sanoman siten, että olet kanssani samaa mieltä niin PS:n maahanmuuttopolitiikasta kuin muustakin politiikasta. Minä nimittäin paneudun vain turvapaikkapolitiikan harjoittamiseen ja siinä siihen, että maahamme pääsee jatkuvasti tulemaan kolmannen maan kansalaisia turvapaikkaa hakemaan vastoin unionin itse säätämiä asetuksia ja sopimuksia jäsenmaiden kesken (dublin ja schengen). Schengen sopimuksen mukaan ei pidä olla mahdollista liikkua vapaasti unionin jäsenmaiden kautta Suomeen. Miksi Sipilän hallitus ei laittanut sisärajavalvontaa, kun sillä olisi voitu ehkäistä jokseenkin kaikki ilmenevät murheet ja säästetty mrd kaupalla rahaa. Ainakin pidemmällä aikavälillä.

On ollut viisaitakin jäsenmaita, jotka eivät hyväksyneet vapaata liikkumista jäsenmaahan vaan sulkivat sisärajan/rajavartioinnilla. Kyse on arvovalinnoista eli katsooko hallitus oman maan kansalaisten etua vai onko se sittenkin toissijainen juttu kuten nyt Sipilän hallitus on toiminut.

Ei meillä ole ongelmaa ns. laillisesta maahanmuutosta.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen Vastaus kommenttiin #11

Sirpa - tulkitsit oikein kommenttini - kuin myös samaa mieltä aivan tuosta viimeisestä lauseestasi - laillisesta maahanmuutosta !

Emme saa olla ns.humanistipakomaa,vailla mitään laillista vastinetta_ Suomi maksaa oleilut periaatteella.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Maahanmuutto on tärkeä poliittinen asia niin Suomessa kuin koko Euroopassa. Se ei kuitenkaan ole ainoa.

Kysynpä vain, että onko meille tärkeämpää kantaa huolta tänne tulleista nuorista terveistä miehistä kuin oman maamme puolesta taistelleista ja yhteiskuntamme meille rakentaneista vanhuksista.

Kun muut puolueet joko välttelevät tai kieltävät tuon kysymyksen, on tärkeää, että yksi puolue, Ps, vastaa siihen selkeästi.

Tästä on kysymys.

Mutta myös kaikista muista yhteiskunnallisista asioista kuten kirjoitin.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Perussuomalaisten linja on selkeä kuin yksiselitteinen mitä tulee maahanmuuttoon että pakolaisuuteen. Eikä ainoastaan yhden asian puolue.

Esim.lausahdus : Jotain rajaa - sen jo todistaakin,joka sopii niin hyvin näiden aikojen tiimellyksiin sopivalla tavalla.

Jälleen kerran : Hallitus että hallitusneuvottelut muiden puolueiden kanssa näyttää miten - jotain rajaa - kiinnittyy 4 vden periodiin.

Mutta vähäkin on parempi kuin ei mitään.

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Pakko myöntää, että Toimi Kankaanniemi on koko pitkän poliittisen uransa aikana pysynyt uskollisena itselleen ja näkemyksilleen. Periaatteen mies, mutta jolleivät hänen periaatteensa miellytä, vaarallisen pirullinen poliitikko - kuten esim. Esko Aho muistanee...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ole katsonut kaikki, ihan kaikki eduskunnan kyselytunnit viimeisen kymmenen vuoden ajalta ja kyllä se vaan niin on Toimi Kankaanniemi, että ennen "jytkyä" persujen keskiössä oli yksinomaan EU, jytkyn jälkeen EU ja maahanmuutto ja -15 vaalien jälkeen pelkästään maahanmuutto. Ei tosiasiat selittämällä parane.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Niin kauan kuin laiva vuotaa, suurin huomio on syytä keskittää vuodon korjaamiseen.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Nyt on kyselytunti menossa. Ed. Sami Savio, ps, kysyi pienistä eläkkeistä ja niiden verotuksesta.

Kyselytunnilla saamme yhden aiheen kerrallaan esille. Näin muutkin isot ryhmät.

Aiherepertuaarimme on laaja. Pääosa tulee käsittelyyn muilla tavoilla. Esim. Vihreillä on paljon kapeampi aihepiiri kuin yleispuolue Ps:lla.

Ymmärrän, että Granlund ei ole perillä eduskuntatyöstä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olen kyllä varsin hyvin perillä eduskunnan toimintatavoista, olin jo -72 tammivaalien aikana, jolloin olin ehdolla eduskuntaan SDP:n listalla Turun eteläisessä vaalipiirissä, olin kuopus, 22-vuotias, kaikki vaalipiirin ehdokkaat mukaanlukien

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi Vastaus kommenttiin #14

Minä olen ollut pian 28 vuotta kansanedustajana. Olen oppinut jotain. Kaikkea ei ulkopuolella kukaan opi.

Hakuaika muuten alkaa pian seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Kannattaa panna haku vetämään!

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Kovin olet Arto huonosti seurannut politiikkaa. Perussuomalaisilla on pitkä ja laaja agenda. Toisin kuin esim. Vihreillä, joilla on vain kaksi teemaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Itse pitäsin parempana että perussuomalaiset pitäisivät EU:ta ja yhteisvelkavaluuttaa keihäänkärkenään politiikassaan, maahanmuuttoa mitenkään unohtamatta.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Jarmo, olen samaa mieltä ja varmasti EU ja yhteisvaluutta valtavine sitoumuksineen ovat kärjessä. Ei ole vaikea ennustaa, että seuraavalla vaalikaudella tapahtuu molemmissa rajuja asioita. Italia, Ranska ym ja tietysti Brexit. Sisäiset riidat kasvavat.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Junckerin puheenjohtajuus on edustanut jonkinlaista rappion aikaa EUssa. Hänen henkilökohtainen "selkävikansa" ei voi varmaankaan olla vaikuttamatta.

Laskemme paljon Italian ja Itävallan varaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset