Toimin nasta! Asiaa

Periaatteeni ja tavoitteeni kaudelle 2019-2023 - tähtäin 8. vaalikausi!

 

Pitkän ja perusteellisen harkinnan jälkeen päätin suostua kansanedustajaehdokkaaksi 14.4.2019 pidettävissä vaaleissa Keski-Suomen vaalipiirissä.  Pyrin kahdeksannelle kaudelle eduskuntaan.

 

Kerroin maakuntalehdessä puolisen vuotta sitten, että teen päätökseni vaalien suhteen 26.2.2019 eli viikko ennen listojen jättämispäivää. Näin piirille jäisi aikaa hyväksyä ratkaisu ja tehdä tarvittavat toimenpiteet. Näin tapahtui. Piirihallitus hyväksyi ehdokkuuteni yksimielisesti 28.2.2019.

 

Ratkaisuni perusteet ovat moninaiset. En niistä kerro enempää. Päätös on tehty ja sen mukaan edetään. Vaikka ikää on kertynyt, terveys ja kunto ovat  hyvät. Huomisesta kukaan ei tiedä.

 

Olin ensimmäistä kertaa ehdokkaana vaaleissa 15-16.3.1987 eli 32 vuotta sitten. Tuolloin aloitin vaalikampanjan 18 kuukautta ennen vaalipäiviä.  Työ tuotti tuloksen. Alkoi rupema, joka yhtä "vuorotteluvapaata" lukuun ottamatta on kestänyt tähän asti. Kokemusta on kertynyt mm. liki kaikista valiokunnista, ryhmän puheenjohtajuudesta ja kaikesta muusta. Myös valtioneuvoston jäsenyydestä. 

 

Vaalikampanjat ovat lyhentyneet, mutta ovat yhä turhan pitkiä. Omalta osaltani se jää nyt lyhyeksi. Tosissani olen, mutta kiertäminen Keski-Suomen toreilla ja turuilla sekä rahan käyttö jää enintään kohtuulliseksi.

 

Myöhäinen ehdokkuuden toteutuminen merkitsi sitä, että monen median jälleen luomat vaalikoneet jäävät täyttämättä.  Kysymyksiä voi esittää toki suoraan eri kanavia kuten puhelinta, sähköpostia tai somea käyttäen. Yritän vastata mahdollisuuksien mukaan.

 

Ensi vaalikausi on erittäin vaikea. Suomen talous, joka kipeillä toimenpiteillä kääntyi siitä rajusta syöksystä, jossa se oli keväällä 2015 Kataisen-Stubbin/Urpilaisen-Rinteen ym hallitusten jäljiltä, ei ole tukevalla pohjalla.  Valtavat lupaukset joka suuntaan ovat sekä populistisia että vastuuttomia.  Tällaiseen on sortunut erityisesti "talouspopulisti" Antti Rinne, sd. Siinä Rinne on oikeassa, että muutos tarvitaan. Hänen puolueensa aiemmat "näytöt" eivät tosin lupaa mitään muuta kuin lisää julkisia menoja ja veroja. Tämä merkitsisi vaarallista muutosta.

 

Tavoitteita tulevalle vaalikaudelle olen asettanut lupausten sijaan. Ne noudattavat Perussuomalaiset rp:n tavoitteita. Erityisesti korostan työllisyyden ja yrittäjyyden vahvistamista, verotuksen sisällä oikeudenmukaisuuden kasvattamista ja yleistä julkisen talouden säästölinjaa. Ajan vahvasti lapsiperheiden köyhyyden poistamista, pienen eläkkeen varassa elävien ostovoiman vahvistamista, nuorten syrjäytymisen katkaisemista sekä koulutukseen ja tutkimukseen panostamista. 

 

Tiukka, mutta inhimillinen maahanmuuttopolitiikka tuo isoja säästöjä ja parantaa sisäistä turvallisuutta. Lapsiraiskausten ankara tuomitseminen ja vanhustenhoidon häpeällinen kriisi vaativat pikaisen korjaamisen.  Suomi on menettänyt sen kestävän kristillisen arvoperustan, jolle yhteiskuntamme on vuosikymmenten, jopa -satojen, aikana rakennettu. Tarvitsemme myös arvoreformin. Arvojeni mukaan lapset ovat yhä tyttöjä ja poikia ja avioperhe muodostuu miehen ja naisen liitosta. Terve isänmaallisuus on paikallaan. EU:ssa Suomen on ajettava omaa etuaan jämäkästi, ei sitä kukaan muu puolestamme tee!

 

Ilmastonmuutosta tulee hillitä, mutta se ei saa tapahtua suomalaista tavallista kansaa ahdistamalla ja pelottelulla. Suomi on laaja, pohjoinen maa, jossa oma auto on useimmille välttämätön ja asuminen ennestäänkin kohtuuttoman kallista.  Toimenpiteet pitää suunnata sinne, missä saastutetaan sekä EU:n alueella että muualla.

 

Yksi tärkeä kokonaisuus kansanedustajalle on ajaa oman vaalipiirinsä hankkeita. Keski-Suomessa saatiin vahva käänne aikaan päättyvän vaalikauden alussa Perussuomalaisten ollessa hallituksessa. Osaltani sain asioihin vaikutettua valtiovarainvaliokunnan ja mm. sen liikennejaoston jäsenenä.  Tätä työtä haluan voimakkaasti jatkaa. Hankkeita riittää. Maatamme on rakennettava tasapuolisesti kauttaaltaan alueiden Suomena. Keski-Suomi on paras Suomi!

 

Sotesta olen kirjoittanut monet kerrat. Työ uuden, järkevän, julkisvetoisen mallin luomiseksi jatkuu. Sotu-uudistus on myös välttämätön eivätkä työelämän säädöksetkään saa jäädä menneiden vuosikymmenten tasolle, kun kaikki olosuhteet työssä muuttuvat. Oikeiston haluamat halpatyömarkkinat on kuitenkin tiukasti torjuttava.

 

Vaalikoneisiin ehdokkaat vastaavat usein, ei toki aina, tietoisen populistisesti jopa totuutta säästellen. Puolue- ja ryhmäkuri ajavat kuitenkin pian ehdokkaiden mielipiteiden ja lupausten yli. Siksi niihin kannattaa suhtautua lähes viihteenomaisesti. En koe suurena ongelmana, vaikka en niihin ehtinyt vastailla.

 

Lopuksi kiitän tähän asti saamastani tuesta eduskuntavaaleissa neljällä vuosikymmenellä. Jatkuuko työ viidennelle vuosikymmenelle on keskisuomalaisten äänestäjien vallassa.  On tulos mikä tahansa 14.4.2019, se on oikea. 

 

Kiitos!

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tervetuloa mukaan vaalipiiriini taistelemaan ihmisten äänistä. Itse olen jo täyttänyt kaikki vaalikoneet. Ensikertalaisen on tehtävä kaikkensa.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Kiitos E-J!

Ehdokkuus on aina hieno kokemus.

Menestystä Sinulle!

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos, pidin kirjoituksestasi. Kiitos, tulostasi "meidänkin viisaudeksemme", hoitamaan Suomen tärkeitä asioita. Siunaten Lasse.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Lämmin kiitos! Siunausta sinulle, Lasse!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset