Toimin nasta! Asiaa

Ilmastonmuutostoimet on vain puhetta Sdp:lle, Kokoomukselle ja Kepulle?

 

Ilmastonmuutosta pitää hillitä. Tästä tuskin kukaan järkevä ihminen on eri mieltä. Keinoista on.

 

Ylen vaalikonevastausten perusteella on tänään uutisoitu, miten järkyttävää epärehellisyyttä tässä asiassa harrastetaan.  Vain Vihreät ja Perussuomalaiset ovat aidosti rehellisiä.

 

Sdp, Kokoomus, Keskusta ja viisi pienpuoluetta sitoutuivat vast''ikään Sipilän hallituksen asettamaan kunnianhimoiseen 1,5 asteen päästöjen vähentämistavoitteeseen ja siihen, että Suomi asettuu edellä kävijäksi asiassa. Nämä puolueet ovat sitoutuneet myös tiukkoihin toimenpiteisiin kireällä aikataululla.

 

Nyt Ylen vaalikonevastaukset kertovat, että Sdp:n, Kokoomuksen ja Keskustan  kansanedustajaehdokkaat eivät juurikaan sitoudu keinoihin. "Suomalaiset, tehkää niinkuin me sanomme, ei niinkuin me teemme!" Näin em. puolueet.  Puheiden ja tekojen ristiriita on suuri.

 

Puoluejohtajat byroineen eivät ole saaneet edes omia ehdokkaitaan ohjelmiensa ja sitoumuksiensa taakse. Miten sitten äänestäjät voisivat niihin luottaa!

 

Pitkän, 28 vuoden eduskuntaurani aikana en muista yhtään näin räikeää poliittista populismin aaltoa yli koko maan ja mainittujen puolueiden kentän.  Uskomatonta.  Vastuutonta, jos mikä!

 

-

 

"Ylen uutisen mukaan Sitran hiilineutraali kiertotalous-teeman johtaja Mari Pantsar muistuttaa, että kaikki eduskuntapuolueet perussuomalaisia lukuunottamatta ovat vast'ikään sitoutuneet kiristämään Suomen ja EU:n päästötavoitetta. 

 

- Vaalikonevastaukset herättävät kysymyksen, kuinka tosissaan puolueet itse asiassa ovat  1,5 asteen tavoitteen saavuttamiseen, Pantsar sanoo."

 

-

 

Ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja vastustamisessa tulee olla jalat maassa ja järki käytössä. Kaikenlainen "vouhotus" on vaarallista.  Virheet tulevat kalliiksi. Ne kaatuvat tavallisen kansan maksettaviksi ja kärsittäviksi. Maaseudun vähäväkiset saavat suurimman laskun. Eikä ilmasto edes pelastu!

 

Pahinta on ajaa puhdas kotimainen teollisuustuotanto Suomesta niihin maihin, joissa ei päästövähennystavoitteita ole tai niitä ei noudateta. Näitä maita löytyy. Jopa Euroopasta ja EU:sta! Panokset ja painostukset on suunnattava niihin suomalaisten sijaan.

 

Harkitut toimet tuottavat aina parhaan lopputuloksen. Meillä esim. kotimaisen, uusiutuvan biopohjaisen tai muun puhtaan energian käytön lisäämiseen tähtäävät toimet ovat kannatettavia. Osaamisn vienti luo näiltä osin suuria mahdollisuuksia. Teknologian kehittymistä on viisasta edistää ja seurata ja ottaa käyttöön, kun edellytykset täyttyvät.  Jyrkkiin kieltoihin ei Suomessa ole tarvetta mennä.

 

Suomen ei tarvitse olla mikään edelläkävijä. Suomi on vähentänyt kaikkein eniten päästöjään viime vuosina. Maltillinen eteneminen tuo parhaan tuloksen.

 

On muistettava, että vaikka tekisimme koko kansana itsemurhan, maapallon ilmasto ei sillä pelastuisi.

 

Puoluejohtajat Antti Rinne, Petteri Orpo ja Juha Sipilä ovat selityksen velkaa. Mikä on puolueittenne uskottavuus, kun te, herrat puheenjohtajat, olette sitoutuneet tavoitteeseen ja keinoihin, mutta kansanedustajaehdokkaanne vain tavoitteeseen?  Tätä kysyn Mari Pantsarin sanoihin viitaten.

 

Vastaukseksi ei kelpaa tokaisu "autot kuuluvat teille" tai muut vastaavat äänestäjien älykkyyttä halventavat tokaisut. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

YLEn A-studiossa eilen pohdittiin, miksi lähes kaikki puolueet vaativat toimenpiteitä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, mutta kukaan ei kerro mitä pitäisi tehdä.

Asia lienee sen verran arkaluonteinen, että pelko äänten menettämisestä sulkee suut.

Ne, mitä pitäisi tehdä, muttei uskota sanoa olisivat (esimerkkejä):

Omakotiasumisen kieltäminen tai niin kalliiksi tekeminen, että vain rikkaimmilla on varaa. Vähän syrjemmällä oleva 20 neliön koppi asumis-standardiksi.

Autoilun vähentäminen niin, ettei kuin rikkaimmilla olisi varaa. Kaupunkien kekustoissa olevat hyvätuloiset voisivat hyvillä mielin juoda lattekuppinsa, kun heidän palvelijansa (tarjoilija) olisi tullut julkisilla toteuttaen näin pienemmät päästöt/lattekuppi.

Lihavero

Thaimaan ja Kanarian lomat tehdään liian kalliiksi taviksilta, jotka tarvitsisivat kerran pimeässä talvessa valohoitoa. Businesslennot olisivat edelleen sallittuja, ja kustanukset saisi vähentää verotuksessa. Rahanansaitsemistarkoituksessa tuotettu CO2-kilo on parempi kuin lomalaisen CO2-kilo.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Suomi on pärjännyt hyvin maailman valtioiden joukossa paitsi että nykyinen sukupolvi ei ilman valohoitoa selviä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ilmastonmuutosasiassa olisi hyvä päästä eroon ”papukaija-ajattelusta”, jossa hokemalla hoetaan jotain asiaa siihen tarkemmin perehtymättä.

Ilmasto on nyt menossa päinvastaiseen eli kylmenevään suuntaan Auringon aktiivisuuden hiipumisesta johtuen. Aktiivisuutta voi seurata päivittäin oheisesta linkistä.

https://sohowww.nascom.nasa.gov/

Oheiset alla olevat linkit ovat sopusoinnussa aurinkoteleskooppi SOHO:n linkin kanssa. Linkit ovat vuosilta 2009 ja 2011, mutta ne ovatkin nyt käymässä toteen.

”Suomalainen lustosarja on ajanjaksoltaan koko maailman toiseksi pisin havupuulustokalenteri. Se ulottuu vuoteen 5634 eKr., ja siitä nykyhetkeen saakka on kerätty tiedot metsänrajamännyn vuosikasvuista joka ikiseltä vuodelta.”

https://www.suomenkuvalehti.fi/wp-content/uploads/...

https://fi.sott.net/article/24-Lustotutkija-epaile...

Lustotutkija Mauri Timoseen voi tarkemmin tutustua oheisen linkin kautta.

http://lustiag.pp.fi/tietoa.htm

Ilmaston kylmeneminen johtaa kasvukausien lyhentymiseen tulevien vuosien ja vuosikymmenten aikana.

Vuonna 2015 Kataisen hallitus teki päätöksen leipäviljan varmuusvarastojen puolittamisesta. Tämä oli yksi ”kukkanen” Kataisen hallitukselta. Tämä päätös olisi heti syytä kumota uudessa hallitusohjelmassa vaalien jälkeen.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Perussuomalaisia ei voi ainakaan syyttää "ilmastonsuojelutalebaneiksi" ja ehkä esim. metsä-ja selluteollisuus tukee mielellään heidän vaalikampanjaansakin?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset