Toimin nasta! Asiaa

Ilmastovouhotus ahdistaa - malttia ja harkintaa tarvitaan

  • Ilmastovouhotus ahdistaa  -  malttia ja harkintaa tarvitaan

 

Ilmastonmuutosta vastaan pitää taistella viisaasti. Ei niinkuin Suomessa Sipilän hallitus, siis Kepu, Kokoomus ja Siniset tekee.  Eikä varsinkaan niinkuin Vihreät, Sdp, Vasemmistoliitto ja Rkp tekee.

 

Kaikki nuo puolueet ummistavat silmänsä tosiasioilta. Näin tehdessään ne ajavat Suomen teollisuuden ja muun tuotannon syvään ahdinkoon. Tämä johtaa koko kansantalouden pysyvään taantumaan. Siitä seuraa se, että Suomi ei kykene uusiutumaan, kehittymään ja huolehtimaan omasta osuudestaan järkevässä ilmastopolitiikassa puhumattakaan, että se kykenisi osallistumaan globaaliin ilmastopolitiikkaan. Köyhä on avuton auttamaan itseään saati muita.

 

Suomen osuus maapallon hiididioksidipäästöistä on 1,4 promillea. Suomi on kantanut vastuunsa päästöjen vähentämisestä viime vuosina paremmin kuin yksikään muu EU-maa. 

 

On täyttä järjettömyyttä ja vastuuttomuutta ahdistaa suomalainen puhdas tuotanto niin tiukalle, että se siirtyy maihin, joissa se tapahtuu saastuttavammin. Näitä maita löytyy.

 

EU-huippukokous juuri osoitti, että suuret Saksa ja Puola ovat leväperäisiä. Edes tämä ei meidän vanhoja puolueita herätä todellisuuteen. Noilta mailta ja varsinkin suursaastuttajilta kuten Kiina ja Intia, tulee vaatia toimenpiteitä.  Niillä on avaimet maapallon pelastamiseen. Suomella ei ole. 

 

Vaikka Suomesta lopetettaisiin kaikki teollisuus- ja maataloustuotanto sekä kiellettäisiin asuminen ja liikenne, ei maapallo pelastuisi. 

 

Mitä tapahtuu, jos toimitaan Kepun, Kokoomuksen, Sdp:n, Vihreiden, Vasemmistoliiton ja Rkp:n (muilla puolueilla ei ole merkitystä) tahdon mukaisesti?   Puhdas suomalainen teollisuus hiipuu, työpaikkoja häviää ja vientitulot supistuvat. Muut keräävät hyödyt. Maapallon ilmasto ja Suomi häviävät.

 

Jo nyt tehdyt päätökset nostavat asumiskustannuksia, ruuan hintaa ja liikkuminen kallistuu.  Maksu lankeaa tavalliselle työtä tekevälle kansalle.  Maaseudun asukkaat kärsivät eniten. 

 

Vihreiden ja Sdp:n pääsy valtaan pahentaisi tilanteen äärimmilleen. Lihavero, maitovero, polttoaineverot, muut energiaverot, kaikenlaiset kiellot ja rajoitukset jne on heitetty ilmaan. Se ei ole vahinko tai sattuma. Ne muuttuvat teoiksi, jos valta ajautuu fanaattisten punavihreiden puolueiden käsiin. Eikä Kepusta ja Kokoomuksesta löydy näille vastavoimaa - päinvastoin.

 

Suomessa, kylmässä pitkien etäisyyksien maassa, asuminen ja liikkuminen on kallista jo nyt. Suurelle osalle kansaa aivan liian kallista.  Nyt on halpuuttamisen aika, ei kiristämisen.  Ruoka on kallista kaikille ja suhteellisesti erityisen kallista pienituloisille, joita meillä on valtavasti. Miljoona eläkeläistä ja satojatuhansia lapsiperheitä. Sairaat ja työttömät lisäksi. Ruokajonot kertovat karua kieltä.

 

Jos mainittujen puolueiden ohjelmilla saataisiin aikaan maapallon ilmaston lämpenemisen pysäyttäminen tai edes rajaaminen 1,5 asteeseen johonkin vuoteen mennessä, olisi tässä jotain järkeä.  Mutta kun ei saada niin ei ole järkevää tuhota oma kansantalouttamme ja ajaa tavallista kansaa yhä syvempään ahdinkoon.

 

Monia toimenpiteitä Suomessakin kannattaa ja pitää tehdä. Mm. uusiutuvan kotimaisen energian tuotannon lisääminen, energian säästö, uudet innovaatiot, liikennejärjestelmä, kierrätys, jätehuolto, kulutustapojen ohjaaminen ja kaikenlainnen yhteiskäyttö ovat asioita, joihin kannattaa keskittyä ilman pakkoa ja veroja tai muita rangaistusuhkia.   Erityisen tärkeää on metsien hyvä hoito ja uudistaminen, tuhkan käyttö metsälannoitteena, turvepeltojen metsitys, kerääjä- ja aluskasvien tehokas käyttö ja uuden teknologian hyödyntäminen. Näihin meitä pitää kouluttaa ja opastaa. Näin saadaan paljon aikaan.  Tulevat sukupolvet kiittävät!

 

Oma lukunsa on se valtava syyllistäminen ja pelottelu, joka on käynnissä ilmastonmuutoksen nimissä. Kuka ottaa vastuun ahdistuksen aiheuttamista mielenterveys- ja muista seurauksista?  Lapset ja monet aikuisetkin ovat vakavassa vaarassa. Näin ei saa jatkua.

 

Tiedän, että saan valtavat vihat päälleni, kun kirjoitan näin kuin kirjoitan. En kuitenkaan voi olla varoittamatta siitä vouhotuksesta, joka on tsunamin tavoin vallannut poliitikot, yleisen mielipiteen, median ja koululaitoksen.

 

Onneksi toivoa on, koska on yksi puolue, Perussuomalaiset, joka toimii jalat maassa. Toinen toivon merkki on se, että vaalikentällä on yhä kasvava määrä ihmisiä, jotka ovat heränneet kyseenalaistamaan valtavirran vouhotuksen.  Vaaleissa muhii yllätys!

 

En siis kiistä ilmastonmuutosta, mutta vaadin malttia, huolellista harkintaa ja vakavaa vastuun ottamista siitä, mitä Suomessa päätetään, tehdään ja puhutaan tästä asiasta. Vouhotus pois! Nyt tarvitaan viisaita ja oikeita päätöksiä ja panostuksia! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Jos nyt fiksuna kaverina kertoisit, millainen fiasko EU: n johtajien ilmastotapaaminen oli tällä viikolla ?

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Luepa lehdistä! Saksa. Puola.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Luin myös uutisen ja Sipilä oli hölmistynyt.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Saksa on koko euroajan hyötynyt eurosta muiden, mm. Suomen kustannuksella ja pelasti maansa pankitkin Kreikka-tappioilta muiden euromaiden kustannuksella. Miksipä se ei nytkin panisi muut hoitamaan "likaisen" työn! Ja hölmöimmät hoitaa!

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Kiistä vain tämä ilmastovouhkaus-"ilmastonmuutos" ja luonnostaan tapahtuvaa ei oikein kannata edes kiistää.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

En kiistä. Välillä lämpenee, välillä ei. En hyväksy fanaattisuutta enkä vouhotusta enkä pelottelua.

Tehdään kaikki se mikä on viisasta.

Sdp/Rinteen höpisemät autokiellot, lihaverot, maitoverot, polttoaineverot ym ovat järjettömiä pohdintoja. Lampaat pelkillä rehuilla elää ja vain ökyrikkaat uusia sähköautoja pystyy ostelemaan!

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Välillä lämpenee, välillä ei." Tosi älykäs oivallus Kankaanniemeltä. Täyttä persua!

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Se vaan on tosi. Siis älykästä.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Kaikkea ympäristönsuojelua on aina vastustettu väitteellä, että talous kärsii ja työpaikat menee. Ja historia on opettanut, että vastustajat ovat olleet aina väärässä.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

En ainakaan itse ole koskaan vastustanut järkevää ympäristönsuojelua.

Vanha raamatullinen periaate "viljelyn ja varjelun" tasapainosta on hyvä. Käytetään luontoa hyödyksi, mutta ei riistetä sitä.

Ilmaston- ja vesistöjen suojelussakin ympäristöluvat päästörajoituksineen ovat tärkeitä.

Mutta promillen poistaminen tulee suhteettoman kalliiksi suomalaisille eikä se tuota hyötyä ihmiskunnalle!

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Saksa ei tule luopumaan fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Ainoastaan kivihiilen poltosta ollaan luopumassa. Venäjän kaasu korvaa kivihiilen. Näin on käynyt jo Britanniassa ja USA:ssa.

Pari päivää sitten tehty ennuste USAn fossiilisten energialähteiden käytöstä vuoteen 2050
https://wattsupwiththat.com/2019/03/23/eia-aeo-sho...

”The Energy Information Administration (EIA) has released its 2019 Annual Energy Outlook (AEO) report for the U.S. showing that the nations year 2050 CO2 emissions will be just over 1 billion metric tons per year lower than its peak year 2007 CO2 emissions of 6.021 billion metric tons which retains and sustains the CO2 reductions achieved because of market driven increased use of natural gas while reducing coal fuel use.”

Maakaasua, ei kivihiiltä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset