Ilmastovouhotus ahdistaa – malttia ja harkintaa tarvitaan

 

Ilmastonmuutosta vastaan pitää taistella viisaasti. Ei niinkuin Suomessa Sipilän hallitus, siis Kepu, Kokoomus ja Siniset tekee.  Eikä varsinkaan niinkuin Vihreät, Sdp, Vasemmistoliitto ja Rkp tekee.

 

Kaikki nuo puolueet ummistavat silmänsä tosiasioilta. Näin tehdessään ne ajavat Suomen teollisuuden ja muun tuotannon syvään ahdinkoon. Tämä johtaa koko kansantalouden pysyvään taantumaan. Siitä seuraa se, että Suomi ei kykene uusiutumaan, kehittymään ja huolehtimaan omasta osuudestaan järkevässä ilmastopolitiikassa puhumattakaan, että se kykenisi osallistumaan globaaliin ilmastopolitiikkaan. Köyhä on avuton auttamaan itseään saati muita.

 

Suomen osuus maapallon hiididioksidipäästöistä on 1,4 promillea. Suomi on kantanut vastuunsa päästöjen vähentämisestä viime vuosina paremmin kuin yksikään muu EU-maa. 

 

On täyttä järjettömyyttä ja vastuuttomuutta ahdistaa suomalainen puhdas tuotanto niin tiukalle, että se siirtyy maihin, joissa se tapahtuu saastuttavammin. Näitä maita löytyy.

 

EU-huippukokous juuri osoitti, että suuret Saksa ja Puola ovat leväperäisiä. Edes tämä ei meidän vanhoja puolueita herätä todellisuuteen. Noilta mailta ja varsinkin suursaastuttajilta kuten Kiina ja Intia, tulee vaatia toimenpiteitä.  Niillä on avaimet maapallon pelastamiseen. Suomella ei ole. 

 

Vaikka Suomesta lopetettaisiin kaikki teollisuus- ja maataloustuotanto sekä kiellettäisiin asuminen ja liikenne, ei maapallo pelastuisi. 

 

Mitä tapahtuu, jos toimitaan Kepun, Kokoomuksen, Sdp:n, Vihreiden, Vasemmistoliiton ja Rkp:n (muilla puolueilla ei ole merkitystä) tahdon mukaisesti?   Puhdas suomalainen teollisuus hiipuu, työpaikkoja häviää ja vientitulot supistuvat. Muut keräävät hyödyt. Maapallon ilmasto ja Suomi häviävät.

 

Jo nyt tehdyt päätökset nostavat asumiskustannuksia, ruuan hintaa ja liikkuminen kallistuu.  Maksu lankeaa tavalliselle työtä tekevälle kansalle.  Maaseudun asukkaat kärsivät eniten. 

 

Vihreiden ja Sdp:n pääsy valtaan pahentaisi tilanteen äärimmilleen. Lihavero, maitovero, polttoaineverot, muut energiaverot, kaikenlaiset kiellot ja rajoitukset jne on heitetty ilmaan. Se ei ole vahinko tai sattuma. Ne muuttuvat teoiksi, jos valta ajautuu fanaattisten punavihreiden puolueiden käsiin. Eikä Kepusta ja Kokoomuksesta löydy näille vastavoimaa – päinvastoin.

 

Suomessa, kylmässä pitkien etäisyyksien maassa, asuminen ja liikkuminen on kallista jo nyt. Suurelle osalle kansaa aivan liian kallista.  Nyt on halpuuttamisen aika, ei kiristämisen.  Ruoka on kallista kaikille ja suhteellisesti erityisen kallista pienituloisille, joita meillä on valtavasti. Miljoona eläkeläistä ja satojatuhansia lapsiperheitä. Sairaat ja työttömät lisäksi. Ruokajonot kertovat karua kieltä.

 

Jos mainittujen puolueiden ohjelmilla saataisiin aikaan maapallon ilmaston lämpenemisen pysäyttäminen tai edes rajaaminen 1,5 asteeseen johonkin vuoteen mennessä, olisi tässä jotain järkeä.  Mutta kun ei saada niin ei ole järkevää tuhota oma kansantalouttamme ja ajaa tavallista kansaa yhä syvempään ahdinkoon.

 

Monia toimenpiteitä Suomessakin kannattaa ja pitää tehdä. Mm. uusiutuvan kotimaisen energian tuotannon lisääminen, energian säästö, uudet innovaatiot, liikennejärjestelmä, kierrätys, jätehuolto, kulutustapojen ohjaaminen ja kaikenlainnen yhteiskäyttö ovat asioita, joihin kannattaa keskittyä ilman pakkoa ja veroja tai muita rangaistusuhkia.   Erityisen tärkeää on metsien hyvä hoito ja uudistaminen, tuhkan käyttö metsälannoitteena, turvepeltojen metsitys, kerääjä- ja aluskasvien tehokas käyttö ja uuden teknologian hyödyntäminen. Näihin meitä pitää kouluttaa ja opastaa. Näin saadaan paljon aikaan.  Tulevat sukupolvet kiittävät!

 

Oma lukunsa on se valtava syyllistäminen ja pelottelu, joka on käynnissä ilmastonmuutoksen nimissä. Kuka ottaa vastuun ahdistuksen aiheuttamista mielenterveys- ja muista seurauksista?  Lapset ja monet aikuisetkin ovat vakavassa vaarassa. Näin ei saa jatkua.

 

Tiedän, että saan valtavat vihat päälleni, kun kirjoitan näin kuin kirjoitan. En kuitenkaan voi olla varoittamatta siitä vouhotuksesta, joka on tsunamin tavoin vallannut poliitikot, yleisen mielipiteen, median ja koululaitoksen.

 

Onneksi toivoa on, koska on yksi puolue, Perussuomalaiset, joka toimii jalat maassa. Toinen toivon merkki on se, että vaalikentällä on yhä kasvava määrä ihmisiä, jotka ovat heränneet kyseenalaistamaan valtavirran vouhotuksen.  Vaaleissa muhii yllätys!

 

En siis kiistä ilmastonmuutosta, mutta vaadin malttia, huolellista harkintaa ja vakavaa vastuun ottamista siitä, mitä Suomessa päätetään, tehdään ja puhutaan tästä asiasta. Vouhotus pois! Nyt tarvitaan viisaita ja oikeita päätöksiä ja panostuksia! 

toimikankaanniemi
Perussuomalaiset Jyväskylä

Olen ollut kansanedustaja vv. 1987-2011 ja 2015 alkaen edelleen. Ministerinä (UM ja STM) olin vv. 1991-94. Olin kaikkien ministerivaliokuntien ja monien työryhmien jäsen. Eduskuntatyössä ollessani olen ollut liki jokaisen valiokunnan jäsen tai varajäsen jossakin vaiheessa.
Olen valtiovarainvaliokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan varajäsen. Lisäksi olen Eduskunnan ja Kansaneläkelaitoksen tilintarkastaja sekä Finnfund Oy:n hallintoneuvoston jäsen.
Tulin ylioppilaaksi Vammalan yhteislyseosta ja opiskelin Tampereen yliopistossa kunnallistutkinnon pääaineena kunnallisoikeus. Opiskelun jälkeen olin kunnallisvirkamiehenä noin 12 vuotta 1975-87.
Uuraisten kunnanvaltuuston puheenjohtajana olin vv. 2001-2014. Lisäksi olin Keski-Suomen maakuntavaltuutettu ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän valtuutettu saman ajan. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen ja Kehitysyhtiö Jykes Oy:n hallituksen jäsen sekä Vitapolis Oy:n hallituksen puheenjohtaja olin 2013-2014.
Nykyisin olen Jyväskylän kaupunginvaltuuston jäsen ja Keski-Suomen maakuntavaltuuston varajäsen. Edelleen olen Suomen Kuntaliiton hallituksen ja työvaliokunnan jäsen sekä Kuntaliitto Holding Oy:n ja Suomen Kuntasäätiön hallituksen jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu