Toimin nasta! Asiaa

Suomessa on kaksipuoluejärjestelmä

  • Suomessa on kaksipuoluejärjestelmä

 

Puolueiden puheenjohtajien vaalitentit ovat vahvistaneet sen käsityksen, jonka olen viime vuosina saanut eduskunnassa. Suomessa on kaksipuoluejärjestelmä.

 

Jo Paavo Lipposen pitkä valtakausi 1995-2003 loi pohjan oikeiston ja vasemmiston yhteen sulautumiselle faktisesti. Muodollisesti näin ei tietysti ole tapahtunut. Lipposen hallituksissa Sdp:n ja Kokoomuksen yhteistyö sujui hyvin eivätkä Vasemmistoliitto, vihreät ja Rkp panneet minkäänlaisia kiviä rattaisiin.  Tuo oli Suomen historian oikeistolaisinta aikaa. 

 

Paavo Lipposen ja Sauli Niinistön johdolla Suomi sidottiin euroon. EU-politiikassa pyrittiin kaikkiin pöytiin. Kuvaavaa oli se, että eduskunnan EU-valiokunnassa eli suuressa valiokunnassa ei äänestetty kertaakaan EU-asioista noina kahdeksana vuotena.  Anteeksi, kerran äänestivät. Se koski Pikkuparlamentin uuden kokoushuoneen pöydän muotoa  -  pyöreä malli voitti puheenjohtajan äänellä.  

 

Lipposen hallitus iski monin tavoin eläkeläisten etuuksiin taitetusta indeksistä ja kansaneläkkeen pohjaosan poistamista alkaen. Se toteutti kuuluisan Liisan listan, jolla kaikkia sosiaalietuuksia leikattiin.  Veropolitiikka suosi hyvätuloisia.  Vasemmisto unohti väkensä.

 

Vuoden 2003 jälkeen punavihreät puolueet ovat harjoittaneet EU-johtoista raakaa markkinatalouspolitiikkaa. Oma linja on ollut hukassa.

 

Vasta vuonna 2011 Perussuomalaisten ensimmäisen jytkyn myötä harmaasen politiikkaan tuli eloa ja valoa.  Se jatkui toisen jytkyn myötä vuonna 2015.  Tämä ajanjakso jäi lyhyeksi, kun Timo Soini unohti joukkonsa, rakastui valtaan ja johti uskollisensa tuhon tielle. . 

 

Keskusta on Juha Sipilän johdolla unohtanut alkiolaisuuden, maaseudun, viljelijät ja muut tukijansa. Hän on ihastunut EU-pöytiin kuten Lipponen aikanaan. 

 

EU ja euro ovat kriisiytymässä Brexitin ja mm. Italian myötä. Perussuomalaisten ratkaisu tähän on Suomen itsenäisyyden vahvistaminen ja EU:n kehittäminen muutaman tärkeän tehtävän hoitavaksi yhteistyöjärjestelmäksi.  Kaikki muut puolueet esittävät ratkaisuksi enemmän liittovaltiota, lisää byrokratiaa ja vähemmän Suomen itsenäisyyttä.

 

Nyt eduskuntavaaleihin mennään jälleen selkeässä kaksipuolueasetelmassa.  Toinen puolue on Perussuomalaiset ja toinen kaikki muut yli yhden kansanedustajan eduskuntapuolueet.

 

Perussuomalaiset on ainoa todellinen vaihtoehto maahanmuuttopolitiikassa, ilmastonmuutospolitiikassa ja monissa sosiaali-, eläke-, perhe- sekä sanan- ja mielipidevapauskysymyksissä ja ennen kaikkea suomalaisten etujen ajamisessa.

 

Kaikki muut puolueet ovat näissä aikamme polttavimmissa asioissa yhtä samaa harmaata massaa. 

 

Tänään 29.3.2019 Ylen julkistama puoluegallup osoittaa vahvasti, että kansa on herännyt todellisiin vaihtoehtoihin.  Yhä useampi haluaa muutosta. Realismia maahanmuuttoon ja ilmastopolitiikkaan sekä sanan- ja mielipiteen vapauteen ja terveeseen isänmaallisuuteen. 

 

Perrussuomalaisilla on selkeä vaihtoehto näihin asioihin. Mutta Ps ajaa myös kaikkia muita asioita. Talouspolitiikassa haluamme jakaa julkiset tehtävät ensisijaisiin ja toissijaisiin. Ensijsijaisiin kuten vanhusten, lasten, sairaiden, vammaisten ja pienen eläkkeen tai  työttömyysturvan varassa elävien turvaan haluamme panostaa. Samoin panostaa koulutukseen ja tutkimukseen ja turvallisuuteen. Työ ja yrittäjyys luo pohjan koko taloudelle. Toissijaisista menoista kuten kaikenlaisista avustusautomaateista, maahanmuuton kohtuuttomista kustannuksista, tehottomista tuista sekä EU-- ja muusta byrokratiasta haluamme leikata,.

 

Suomi on siis siirtynyt kaksipuoluejärjestelmään.  Vaihtoehdot ovat Perussuomalaiset tai kaikki muut.

 

Jos äänestäjänä haluat muutosta, äänestät Perussuomalaista.  Jos haluat entisen menon jatkuvan, ei ole väliä, miltä listalta ehdokkaasi valitset.  Harkitse tarkkaan!  Tärkeät vuodet ovat edessä!

 

-

Toimi Kankaanniemi

Kansanedustajaehdokas no 139 Keski-Suomi

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tällä hetkellä PS on n. 15 % osuus gallupkannatuksesta ja sillä toisella puolueella 85 %. Kumpi puolue määrää Suomen suunnasta?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Oikia todellinen kaksipuoluejärjestelmä kyllä selkeyttäs tilannetta ja yhdistäisi äänestäjäkuntaa. Toisella puolen olisi vihervasemmisto ja toisella vaikka liperaalit....

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ilmeisesti kokenut kansanedustaja ja ex-ministeri on sitten päättänyt hyväksyä tosiasiat. Kaksipuoluejärjestelmässä ei se pienempi puolue muodosta hallitusta...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Suomi on siis siirtynyt kaksipuoluejärjestelmään. Vaihtoehdot ovat Perussuomalaiset tai kaikki muut."

Tuo on toki se mm. median taas tarjoama ja (hyvistä syistä) perussuomalaistenkin haluama skenaario. Hyvin se taas uppoaa eli menestystä on tulossa. Olen nähnyt tämän joskus ennenkin.
Toivottavasti seuraukset ovat entistä paremmat.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ilmeisen huonomuistinen Kankaanniemi unohtaa kuinka hänkin, muiden persujen tavoin, vannoi uskollisuutta Sipilän hallituksen hallitusohjelman nimiin ennen puolueen hajoamista, hallitusohjelmaa jota syystä voidaan pitää sitten 90-luvun vaihteen jälkeen oikeistolaisempana hallitusohjelmana Vanhasen porvarihallituksen ohjelman kanssa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset