Toimin nasta! Asiaa

Vakava kansansairauden syy - ilmastonmuutos ja maailmanlopulla pelottelu

  • Vakava kansansairauden syy  -  ilmastonmuutos ja maailmanlopulla pelottelu

 

Punavihervasemmisto Kokoomuksen ja Keskustan vakaalla tuella ja pikkupuolueiden myötävaikutuksella on pyrkinyt tekemään eduskuntavaaleista ilmastovaalit.  Aiheena se sopii Perussuomalaisille siitä huolimatta, että ainoana puolueena vastustamme hysteeristä maailmanlopulla pelottelua.

 

Nuo ilmastohysteerikot ovat jo saaneet aikaan vakavan uuden kansansairauden leviämisen. Jatkuva kauhukuvien maalaaminen aivan ovella olevasta katastrofista on vastuutonta. 

 

Erityisen tuomittavaa on aiheuttaa pelkoa lapsissa. Lapsia jopa käytetään hyväksi poliittisten tavoitteiden edistämiseksi. Se on järkyttävää.  Monet aikuisetkin ovat pelottelulle herkkiä. 

 

Meillä yli 400 000 ihmistä syö masennusläkkeitä. Tätä lukua ei pidä kasvattaa pelottelulla ja uhkailulla. Masennus on äärimmäisen vakava sairaus. Se johtaa työkyvyttömyyteen ja pitkiin hoitojaksoihin. Lääkekustannukset kasvavat. Sitä sairastava menettää tuloja ja kasvattaa yhteiskunnan menoja. Läheisille se on myös valtava rasite ja kriisi.

 

Nyt on alettu järjestämään "ilmastoahdistuskursseja" tai vastaavia tilaisuuksia. Näitä joudutaan laajentamaan, mikäli järki ei voita ilmastohysterian lopettamiseksi. Voi vain kuvitella, miten suuret sote-yhtiöt jo suunnittelevat rahastusmahdollisuuksiaan tällä asialla. Veronmaksajat maksavat on sotea tai ei.

 

Valitettavasti jo nyt punavihervasemmisto tukijoineen on saanut suurta vahinkoa aikaan. Vaaleissa on viimeinen mahdollisuus kääntää suunta ja katkaista maailmanlopulla uhkailut. 

 

Ilmastonmuutoksen vastustamiseksi tulee kiireesti ottaa järki ja malttia käyttöön.  Me voimme ja meidän pitää tehdä monia toimenpiteitä päästöjen vähentämiseksi ja hiilinielujen kasvattamiseksi. Ne tulee kuitenkin tehdä ilman hysteeristä vouhotusta  vastuullisesti.

 

On väitetty, että Perussuomalaiset eivät halua tehdä mitään ilmastoasioissa. Väite on täysin väärä ja valheellinen. Teemme ja tuemme kaikkia järkeviä toimenpiteitä, mutta emme järjettömiä. Pelottelusta varoitamme kaikkia!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Asiaa.
Itselläni on pitkä historia ilmastopelottelun torjunnassa:
https://roskasaitti.wordpress.com/2018/01/17/ilmas...

Suomi on tehnyt oman osuutensa, mutta eihän se tietenkään riitä. Vaan ei riittäisi sekään, vaikka kaikki suomalaiset lopettaisivat hengittämisen. Huomioiden pohjoinen sijaintimme maahanmuuton vähentäminen on ilmastoteko ja tässähän meillä perussuomalaisilla on parhaat tavoitteet.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Juuri näin.

Kyllä me paljon voimme tehdä. Mm. voimme istuttaa puita moniin paikkoihin niin maalla kuin taajamissa. Voimme muuttaa elintapajamme. Voimme säästää energiaa. Voimme kierrättää. Voimme vähentää autolla ajoa. Voimme ostaa lähiruokaa. Jne.

Mutta ei meidän tarvitse pakottaa tai sakottaa, jos jollakin on este tai vaikeaa tehdä muutoksia. Ei tarvitse ajaa vähävaraisia syvempään ahdinkoon lisärasitteilla.

Ilmasto pelastetaan tai tuhotaan muualla kuin Suomessa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#6
Ilmasto pelastetaan tai tuhotaan muualla kuin Suomessa.
............................

Me suomalaiset rasitamme ilmastoa 3,5 kertaa enemmän kuin maapallon keskiverto ihminen, joten meidän pitäisi päinvastoin tehdä muita enemmän.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #17

Kuinka suuri osa tuosta menee arktisen asuinseudun piikkiin? Asunnot, vaatetus, teollisuus, liikenneverkko ym.
Ja kuinka suuri osa pitkien etäisyyksien piikkiin?
Intiassa kukaan ei tarvitse vaatteita, ei tarvitse lämmittää asuntoja, välimatkat ovat minimaaliset meidän vastaaviin verrattuina. Kaikki tarvittava on "lähellä".

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #19

#19
Taistelu ilmastonmuutosta vastaan ei ole mikään maaottelu. Kukin yksittäinen ihminen missä tahansa päin maapalloa on yhtälailla vastuussa siitä, kuinka paljon rasittaa ilmakehää.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #22

Sepä se probleema onkin, että valtaosa maista ja yksittäisistä ihmisistä lisää päästöjään. Ihmisten määräkin kasvaa nopeammin, kuin koskaan. Joten, vaikka jokainen suomalainen pistettäisiin ydinjätteen loppusijoituskuoppaan päästöjen kasvu jatkuu vauhdilla. Tällä vauhdilla päästöt tuplaantuvat 20-30 vuodessa.

Käyttäjän HarriNissinen kuva
Harri Nissinen Vastaus kommenttiin #17

#17 Me suomalaiset rasitamme ilmastoa 3,5 kertaa enemmän kuin maapallon keskiverto ihminen, joten meidän pitäisi päinvastoin tehdä muita enemmän.

--------------------------------------------------------------------------------------

Muhun ei uppoa tuollainen solidaarisuusperiaatteella syyllistäminen.

Suomalaisia on vähän ja meidän kulutus on valtiomme pinta-alaan ja kantokykyyn nähden erinomaisella tasolla. Jos joku vetää herneen nenään suomalaisen mahdollisuudesta rasittaa / kuluttaa enemmän ja kestävämmältä pohjalta, niin ei muuta kuin oman maan väkilukua alaspäin, niin ne mahdollisuudet siihen paranevat myös muualla.

Mä yritän tarttua tähän tönkkömatematiikallani. Intiassa on 1,4 miljardia ihmistä. Jos keskimääräinen suomalainen kuluttaa 3,5 kertaisesti sen, mitä esim. keskimääräinen intialainen, niin saamme seuraavat luvut. Ehkä intialaisen kulutus olisi oletetun yksikön 1 alle, mutta käytetään tätä esimerkkinä.

Intialaisten keskimääräinen kulutus = 1400000000 * 1 = 1,4 miljardia yksikköä
Suomalaisten keskimääräinen kulutus = 5500000 * 3,5 = 19,25 miljoonaa yksikköä

Intia kuluttaa energiaa ja resursseja moninkertaisesti Suomeen nähden. Intian ja muiden väkirikkaiden maiden tehokkain keino köyhyyden, ilmaston ja luonnon rasittamisen ehkäisemiseksi tapahtuu järkevällä väestöpolitiikalla. Ehkä tää malli on turhan yksinkertaistettu, mutta mä yritin yksinkertaisella matematiikallani vain vastata tuohon suomalaisen 3,5 kertaiseen kulutukseen tuomalla jonkinlaista suhteellisuutta lukujen taakse. Vaikka eläisimme kuten keskimääräinen intialainen, sillä ei olisi globaalisti mitään vaikutusta ilmaston kannalta.

Suomi voi vastata ilmastonmuutokseen kehittämällä puhtaampaa teknologiaa. Viemällä koulutusta maailmalle ja vaatimalla järkevää väestöpolitiikkaa maailmalla. Lisäksi olisi hyvä tukea paikallistaloutta mahdollisimman suurissa määrin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #33

33
Muhun ei uppoa tuollainen solidaarisuusperiaatteella syyllistäminen.
.........................

Se on tosi asia eikä mikään "syyllistäminen".

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #17

Missä on nähtävissä kommentoija Makkosen maahanmuuttovastaiset mielipiteet, koska hän näyttäisi tietävän, että maahanmuutto Suomeen pilaa globaalisti ilmastoa? Tai edes vaatimukset Suomeen saapuneille maahanmuuttajille lopettaa turha kuuman veden löträäminen ja asunnon lämmittäminen trooppiseksi?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #36

#36
Tai edes vaatimukset Suomeen saapuneille maahanmuuttajille lopettaa turha kuuman veden löträäminen
...................

Älköö löträkkö sitä vettä, sanoisin :)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Vastavoima ilmastohysterialle- professori Antero Järvinen:

https://www.extrauutiset.com/ilmastohysteria-vai-k...

Onko ilmastohysteria hoidettavissa?

https://vastavalkea.fi/2019/03/05/onko-ilmastohyst...

On jo korkea aika puhua kestävyysvajeesta, työllistämisestä,yrittämisestä, sotesta, hallitusten saamattomuudesta, elinkeino- ja aluepolitiikasta, rikollisuudesta, eläkeläisten asemasta, nuorison ongelmista ja tulevaisuudesta, koulutuksesta, pätkätöistä jne ilmastomuutosta tärkeämmistä ajan ongelmista.

Ilmastonmuutosta suurempi uhka ihmiskunnalle on liian suuri väestönkasvu ja saasteet sekä luonnon raiskaaminen bisnestarkoituksiin.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Viisaita sanoja professorilta.

Samansuuntaisia taisi lausua professori Esa Vattulainen aiemmin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#24. Ilmastorealismia: On aika hankkia toppatakki ja huopatossut:

https://ilmastorealismia.blogspot.com/2018/01/aika...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#24. Ilmastorealismia: On aika hankkia toppatakki ja huopatossut:

https://ilmastorealismia.blogspot.com/2018/01/aika...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kankaanniemi, sinähän ilmastomuutoksesta jauhat näköjään päivittäin, enkä ainakaan itse mitään ilmastohysteriää ole havainnut. Maailmanloppua sen sijaan on ennustanut uskonnolliset piirit niin kauan kuin muistan.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Kyllä. Vastustan kaikenlaista hysteriaa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Aiheena se sopii Perussuomalaisille siitä huolimatta, että ainoana puolueena vastustamme hysteeristä maailmanlopulla pelottelua.»

Annatteko tässä ymmärtää, että olette Kristillisdemokraateista siirtymisen jälkeen (tai sitä ennen) luopuneet uskostanne kristinuskoon sisältyvään oppiin lopun ajasta ja Jumalan valtakunnan tulemisesta?

Kysymykseni on henkilökohtainen – epäilemättä puolueenne kokonaisuutena ei muistaakseni ole sellaisella pelotellut, puheenjohtajanne tuskin varsinkaan, toisesta puheenjohtajastanne en tiedä.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Pyydän Sinua lukemaan Raamatusta vastauksen kysymykseesi. Ilmestyskirja sisältää profetiat tulevasta. Niitä en ole käsitellyt enkä kiistä.

En ole koskaan pelotellut. Usko ei ole pelkoa, vaan toivon luova.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Miksi Toimi juuri ääri-ja pien-uskonnot-, seurakunnat"- ja suuntaukset ovat maailman sivu pelotelleet "maailman lopulla ja Jeesuksen uudella tulemisella"-TULOKSETTA ja mihinkään järjelliseen PERUSTUMATTA...?!

- Ilmaston muutoksen torjunnan VÄLTTÄMÄTTÖMYYDEN takana on kuitenkin esim. tiedeyhteisöjen, tiedemiesten ja tutkijoiden SUURI ENEMMISTÖ!?!
Niissä ennustuksissa on sentään jotain tietoa ja järkeäkin-uskonnollisen huuhaan sijasta?!

...Ja mistä perusssuomalaiset ovat löytäneet paremmat faktat ja viisaudet?
Luomisoppia kannattavalta OPETTAJA Huhtasaarelta, Raamatusta, työmies Putkoselat vai ITSE mestari, tohtori Halla-aholta, kuten mamu-ja pakolaisongelmaankin...?!

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Trump taas rauhoittelee kansaa sillä, että tuulivoimaloiden tuottama melu aiheuttaa syöpää.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Presidentti Trump saa vapaasti rauhoitella harkitsemallaan tavalla. Minä en ole häntä virkaansa valinnut. Pianhan USA:ssakin on presidentin vaalit ja kansa saa sanoa sanansa.

Minä pyrin Suomen eduskuntaan ja rauhoittelen omaa kansaamme, jota jotkut pelottelevat. Eduskunnalla on suuri vastuu.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Ja rauhoittelette ja samalla innostatte suomalaisia peruspersuja vaaliuurnille, samaan tapaan kuin diili-ja mediamies Trump, takamaiden ruoste-ja raamattu-ja kiväärivyöhykkeiden ääri-isänmaallisia_ja uskonnollisia punaniskoja!?

...Jos tulee neljän vuoden kuluttua MESTARI Halla-ahonkin "JYTKY II", ja olette hallituksessa, niin sitten näemme mihin kaikkeen muuhun pystytte ja yllätte...?!

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kun nämä vaalit ovat ohitse niin ilmastonmuutoshömppä unohdetaan samalla tavalla kuin metookin on jo unohdettu.
Metoo osoittautui kampanjaksi jossa muutamat julkisuudenkipeät yrittivät hyödyntää kaikenlaista.
Kun huijaus Tomi Metsäketoa ja Aku Louhimiestä vastaan paljastui niin koko asia tuntuu hiljaa unohdetulta.

Ilmastonmuutos nostettiin meillä muiden paitsi Perussuomalaisten toimesta esille kaikkialla juuri vaalien takia.
Saatiin aikaan asia jolla voidaan pelotella ja ohjata tavallisia ihmisiä joilla eiu ole mitään teitoa eikä mahdollisuutta käsitellä koko asiaa. Tässä toimi media ja Yle hyvänä sponsorina.
Keksittiin kaiken maailman "lihaverot" joista ihmisten on helppo puhua ja ottaa kantaa koska se koskee jokaista.
Kuitenkaan mikään järkiargumentti ei tässäkään pure:
Onhan selvää että Suomen, väestö 0,7 pro,millea maailman väestöstä, tekeimisiilä tai tekemättä jättämisillä ei ole mitän merkitystä kun samaan aikaan Kiina rakentaa seuraavan kymmenen vuoden aikana jotain 80. ydinreaktorin verran uutta hiilivoimaa, Saksa joutuu lisäämään hiilivoimaa koska se purkaa ydinreaktorinsa.
Ainoa mitä Suopmi voi todellisuudessa tehdä jos halutaan vähentää hiilidioksidia tai ilmansaasteita ylipäätään, on se että pyrkiä pitämään teollisuus siellä missä se saastuttaa vähiten eli Euroopassa poislukien maat kuten Puola.
Näin teollisuuden päästöt pysuyvät alheisemmalla mahdollisella tasolla kosa Euroopassa täytyy savukaasut ym. puhdistaa. Kiinasa, Kauko-Idässä, Intiassa, Venäjällä näillä asioilla ei ole mitään väliä. Pääasia on että yritysdten voitot ovat maksimaaliset ja että he pärjäävät keskinäisessä halpatuotantokilpailussaan.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Näin asia on. Valitettavasti.

Punavihreät nostavat milloin minkin asian esille ja saavat valtamedian ja jopa Kokoomuksen ja Kepun mukaan. Kun muutama "ruumis" on saatu näyttävästi aikaan, juttu unohtuu.

Metoo ja vihapuhe, jotka sinänsä ovat tärkeitä asioita, valjastettiin juuri tällaiseen käyttöön. Täydellisiksi julistautuneet etsivät "uhrinsa" ja media jakaa auliisti kaiken. Huh huh...

Nyt ilmastohysteria on nostettu tällaiseksi asiaksi. Uskon,että se palautuu järkitasolle, kun vaalit on ohi. Perussuomalaisten vaalivoitto varmistaisi sen, että maltti ja järki voittaa.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

"Vaalivoitto" on vasta voitto esim. sattuma-ja kertakäyttökansanedustajille, mutta järkeä ja järjen voittoa vasta kysytäänkin, sitten kun YHDESSA hallituksessa asioita KOKO kansan parhaaksi hoidellaan.
- Persujen rooli taitaa ainakin seuraavat neljä vuotta olla oppositiopolitikointi oppositiosta ja sieltä ei tunnetusti kansallista vallankumousta-ja "herätystä" tehdä, kuten veteraanipoliitikko hyvin tietää.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Tv-Ykkösen ilmastokeskustelukin meni melkein kaikki muut- vastaan persujen ilmastovastaava ja kansanedustajaehdokas, työmies Matti Putkonen !
- Muut kävivät hyvää keskustelua ja pientä väittelyäkin tärkeästä ja vakavasta aiheesta-vain Putkonen änkyröi persujen ääntenkalastelun linjan mukaisesta vastaan lähes kaikesta. Esiintyi pienen ja köyhän maan "Trumppina."
Puhui omilleen kuten esim. kristillisetkin yleensä puhuvat, mutta lisä-ääniä tuskin hänen mielipiteistään tuli, sen enempää itselleen kuin puolueelleenkaan?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #41

"Tv-Ykkösen ilmastokeskustelukin meni melkein kaikki muut- vastaan persujen ilmastovastaava ja kansanedustajaehdokas, työmies Matti Putkonen !"

En katsonut mutta todennäköisesti ainoastaan Putkonen pystyi perustelemaan näkökantansa siinä missä muut vain julistivat vastuunkantoa ja esimerkkiä maailmanpelastamisesta. Teillä ilmastoalarmisteilla on harvinaisen surkea argumentaatiokyky tai sitten argumentteja ei ole.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #44

...Mainion Ylen mainion Areenan vaalisivuilta löytyy mittelö: Putkonen vastaan muut.

Perussuomalaiset ovat selvästi valinneet ja kopsanneet ainakin työmies ja ehdokas Putkosen osalta selvästi "Trumppimaisen" tyylin-ja linjan.

Tyyliin: Punavihreät vievät työmiehen suusta lauantamakkaran ja lemmikkikoirilta-ja kissoilta hinnankorotusten takia ruuat, joten ne täytyy lasten suruksi viedä piikille...

Kivihiili ja turve turvaa lämmitysenergiatarpeemme tulevaisuudessakin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Nuo ilmastohysteerikot ovat jo saaneet aikaan vakavan uuden kansansairauden leviämisen. Jatkuva kauhukuvien maalaaminen aivan ovella olevasta katastrofista on vastuutonta.

...........................

Nämä ilmastonmuutoksen kieltäjät ovat narsistisia ihmisiä jotka eivät viitsi pistää tikkua ristiin yhteisen hyvän puolesta edes silloin, kun koko maapalloa uhkaa vakava katastrofi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Mistä narsistit keksit tähän?
Ilmasto muuttuu, se on sitä aina tehnyt ja tulee aina tekemään.
Tällä hiilihömpällä vain ei ole sen kanssa mitään tekemistä.
Vouhottajat eivät millään ota kuuleviin korviinsa auringon aktiivisuuden muuttumista.
Siitä on tietoa vaikka kuinka paljon.

Katsotaan sitten vaalien jälkeen kuinka käy, käykö niin kuin metoon?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#30
Mistä narsistit keksit tähän?
...................

Jos ei oman itsekkyyden takia viitsi tehdä edes silloin mitään kun koko maapalloa uhkaa tuho, kyllä sitä voi jo narsistiksi sanoa.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Ilmastohysteria, ilmaston lämpötilojen mittaukset ja ilmastopolitiikka

Fysiikan nobelisti tyrmää ilmastohysterian

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=TC...

Ilmasto ei ole lämmennyt enää 2000-luvulla, kuten tapahtui 1900-luvulla

http://www.climate4you.com/

Johdanto sivun alussa: https://www.tapionajatukset.com/36782

Muutokset auringon toiminnassa korreloivat paremmin mitattuihin lämpötilavaihteluihin kuin CO2:n pitoisuuden muutokset.

Lue aurinkosyklien vaikutus ilmaston lämpötilojen vaihteluihin:

Linkki yllä https://www.tapionajatukset.com/36782

( kohdasta ”Kiinnitetyn jälkeiset kirjoitukset” (Valentina Zharkova, Judith Lean) 12.2.2019

Ilmastopolitiikka:

”Ilmastovaalien” lyhyt historia: https://www.tapionajatukset.com/37267

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#14
Meinaatkos, että nettilinkeillä näkemyksiäsi vastaaville sivuille kumotaan tuhansien asiantuntijoiden tekemä vaativa tieteellinen tutkimus? Aika köyhää kommentointia.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Vastaus #16

Nettilinkeillä ei kumota mitään!

Niillä olen tuonut esille astrofysiikan professorin (Valentina) ja astrofysiikan tohtorin (Judith) tutkimuksia aurinkosyklien (auringonpilkkujen magneetttisista vaikutuksista) planeetta Maan pilvimuodostukseen ja siitä aiheutuvaan globaalien lämpötilojen vaihteluihin.

Judith Lean on ollut YK:n ilmastopaneelin (IPCC) raportin (AR4) eräs kirjoittaja.

En siis ole "nettilinkkitieteilijä"

Tapio Simonen, filosofian tohtori (kemia, fysiikka, geologia ja mineralogia, geologia ja paleontologia sekä matematiikka).

Olen tehnyt metatutkimuksia ilmastonmuutoksesta noin 20 vuoden ajan.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Miten ilmastonmuutos kielletään?

Käyttäjän antsu1 kuva
Antero Metso

Ymmärtääkseen ilmastonmuutoksen torjunnalla ratsastajien logiikkaa, täytyy tuntea vähän historiaa. Ruhrin raskaan teollisuuden sulkemisen vaikutukset saasteiden vähenemiseen on se malli, jota aktivistit yrittävät toistaa yhä uudelleen ja uudelleen. Sen lukeminen, mitä silloin tapahtui, lisää ymmärrystä nykypäivän vihreiden ajatusmaailmaan.

Hiilidioksidin suhteen tämä vanha toimintamalli ei kuitenkaan päde. Esimerkiksi, kasvit ovat onnellisimpia, kun hiilidioksidipitoisuus on 1500 ppm ja ilmaston lämpeäminen toki muuttaa olosuhteita, mutta ei kaikkien tuhon tervetulleeksi toivottavien harmistukseksi voi muuttaa planeettaamme Venukseksi. Seurauksena on muutos, mutta entä sitten? Hiilidioksiditason pitäminen stabiilina ei sekään takaa muuttumattomia olosuhteita. Vaikka Saksa kuinka lopettaisi ruskean hiilenkin louhimisen, sillä ei olisi mitään vaikutusta. Kyse on globaalista asiasta. Kuka voi hyvällä omalla tunnolla vaatia kehittyviä maita pysymään matalan teknologian maina siksi, koska pidämme hitaammin muuttuvia olosuhteita meille mukavampana vaihtoehtona?

Suuri osa havaituista ilmeisistä ristiriitaisuuksista nousee siitä, että eroa ilmansaasteiden ja hiilidioksiditason nousemisen välillä ei kertakaikkiaan suostuta ymmärtämään. Ei sitten millään! Erityisesti ero paikallisen saastumisen ja globaalin ilmaston muutoksen välillä tuntuu olevan vaikea hahmottaa ja keinot palaavat aina samaan vanhaan Ruhrin alueen ilmansaasteiden torjuntaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#18
Kuka voi hyvällä omalla tunnolla vaatia kehittyviä maita pysymään matalan teknologian maina siksi, koska pidämme hitaammin muuttuvia olosuhteita meille mukavampana vaihtoehtona?
........................

Jos se "hitaammin muuttuva olosuhde" pelastaa maapallon tuholta niin se varmaankin on mukavampi vaihtoehto.

Ja paremmalla teknologialla on tarkoitus nimen omaan hidastaa ilmastonmuutosta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä en ole yhtään ilmastoahdistunut vaikka paniikkihäiriöön masislääkettä syönkin pienimmällä mahdollisella annostuksella.
Kysyin puolisolta ja hän vastasi että suurempi rasite olisi jos en söisi sitä lääkettä sillä jäisi kaikki asiat hoitamatta kun vain istuisin kotona uskaltamatta mennä edes ovesta ulos.

Sama lääke auttaa myös kipuihin ja toimii esim migreeninestolääkkeenä.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

No mutta tämähän se vasta auttaakin masennukseen, että poliitikot vähättelevät ilmastonmuutoksen riskejä ja välttelevät konkreettisia toimenpiteitä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei luonto kuuntele ilmastoitkua eikä varsinkaan muutu sen takia vaan se muuttuu ihan omien luonnollisten syklien mukaan. Itku ei auta vaan pitää sopeutua.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Höpölogiikkaa. Kun päänsärky edellisen kerran johtui krapulasta, ei se nyt voi johtua aivokasvaimesta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pelko pois, Suomi ei pysty vaikuttamaan yhtään globaaliin ilmastonmuutokseen. Suuret saastuttajat ovat jo päättäneet lisätä päästöjään, siinä ei pienen Suomen päästöillä ole mitään merkitystä.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Höpölogiikkaa. Pienet roisto voi päästää vapaaksi kun on isojakin roistoja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomi on hoitanut mallikelpoisesti osuutensa.

Tytti Nelma

Mitä ilmastonmuutokseen tulee, omaa masennustani lisää nimenomaan tämänkaltainen suhtautuminen ja välinpitämätön asenne. Ilmastonmuutoksen ongelmaan liittyvä kollektiivinen kognitiivinen dissonanssi koko yhteiskunnassa (ja ihmiskunnassa) välittyy myös nuorille eikä ainakaan lisää hyvinvointia. Se, että ongelmista vaietaan, ne ohitetaan tai ne kielletään, on äärimmäisen huono vaihtoehto verrattuna siihen että ihmisille tarjottaisiin vaihtoehtoja ja aktiivista toimijuutta ilmastonmuutoksen yhteisessä torjumisessa. Se ei ole hysteriaa, vaan toivoa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kertokaa minkäsuuruinen lämpötilavaikutus on sillä että 1.5 promillen "päästöt" pienennetään 1 promilleen? Tästä hysteriasta päätellen sen pitää olla erittäin suuri mutta osaako joku jonkun luvun asteissa?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

No tuostahan se laskee. 1,5 - 1 = 0,5 astetta.
Vai menikö se näin sittenkään?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset