Toimin nasta! Asiaa

Laittomien säilöönottaminen on suuri ja tuottava investointi!

  • Laittomien säilöönottaminen on suuri ja tuottava investointi!

 

Laittomien, paperittomien Suomessa oleskelevien säilöönottaminen on tuottava investointi. Tämä on tosiasia.  Meillä näitä laittomasti maassa olevia on jopa kymmenisen tuhatta ja määrä kasvaa, kun päätöksiä tulee.

 

Kun pääministeri Juha Sipilä kutsui turvapaikanhakijoita omaan Kempeleen kotiinsa, viesti kiiri salaman nopeasti ympäri maailman. Se oli kutsu tulla Suomeen. Täällä saatte loisto-olot ja veronmaksajat maksavat!  Kutsu levisi erityisesti Lähi-Idässä ja niinpä tulijoita riitti. Ja veronmaksajat saivat miljardien laskun. 

 

Suomessa on yhä muitakin vetovoimatekijöitä, joihin tulee puuttua.

 

Kun Suomi päättää ottaa säilöön ne turvapaikanhakijat, jotka lakiemme, viranomaistemme ja oikeuslaitoksemme tutkinnan perusteella eivät ole turvapaikan tarpeessa, vaikutus on täysin päinvastainen kuin oli pääministeri Sipilän kutsulla. Turvapaikanhakijavirta kääntyy hetkessä isoksi lähtövirraksi. Näinhän sen pitää olla. Ei Suomi voi ylläpitää laitonta tilannetta eikä meillä ole varaa maksaa perusteettomia miljoonien eurojen laskuja.

 

Mitään suuria säilöönottokeskuksia ei tarvita. Laittomat poistuvat vapaaehtoisesti kuten heidän kuuluukin. 

 

Säilöön ottaminen on siis todella suuri investointi. Se parantaa turvallisuutta. Se vapauttaa varoja omien vanhusten hoitoon. Se antaa mahdollisuuden auttaa todellisessa hädässä eläviä.

 

Tehdään heti järkevä investointi!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (85 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Olet joskus markkinoinut itseäsi kristillisenä, nyt puhut viattomien ihmisten vangitsemisesta, miesten, naisten, ja lasten. Häpeä!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Etkö luota siihen, että turvapaikan edellytyksiä osataan tutkia. Onko mahdollista, että kielteisen päätöksen saaneet viattomat henkilöt eivät lähtisi maasta vapaaehtoisesti? Hirveää, eivät siis tottelisi viranomaisen määräystä.

Suomessa on totuttu siihen, että lakia noudatetaan. Muuan isoäitikin totesi, kun mökillä oli käynyt varkaita, että "kyllä tuollaiset varkaudet pitäisi lailla kieltää".

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Poliisin viime viikon tehoiskussa 5500 ihmistä rikkoi lakia ajamalla ylinopeutta. Pitäisikö heidät sulkea leirille?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #8

Ei toki mutta oletko sitä mieltä että maassa laittomasti oleville tulisi määrätä sakkorangaistus tai rikesakko?

Onko nykyinen menettely mielestäsi hyvä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #13

Ei kovin suuria sakkoja ainakaan ihan pienimmille lapsille.

Jos ihmiset eivät pysty lähtemään ja ovat täällä, on heitä kohdeltava inhimillisesti. On naurettavaa, että yksi puolue yrittää tehdä heistä syyllisiä kaikkiin Suomen ongelmiin.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #16

Älä höpötä! Kyllä perusteettoman maahanmuuton vastustajia löytyy läpi puoluekentän vaikka asia ei olisikaan puolueen agendalla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #20

Rauhoitu ja lue ajatuksella tämä kansanedustaja Ozan Yanarin tuore Facebook-päivitys:

"Ne muut.

Heitä ”otetaan” tekemään tänne töitä. Tai ei todellakaan ”päästetä”. Heidät pitää "opettaa tavoille". Tai kerrotaan, että pitää kunnioittaa lakia (koska niin ei muualla maailmassa tehdä, huoh). Heidät on saatava töihin lorvimasta, mutta samalla he eivät saa viedä "suomalaisten töitä". He ovat mahdollinen turvallisuusuhka. Heidän "kulttuurinsa" on ihan erilainen.

Tällä tavalla Suomen vaalipaneeleissa, tv-keskusteluissa, lehdissä ja eduskunnassa puhutaan jatkuvasti ihan tavallisista ihmisistä. Maahanmuuttajasta on tullut synonyymi ongelmille. Meistä puhutaan kuin olisimme jokin outo ulkopuolinen ryhmä.

Illan puoluejohtajatentin jälkeen on taas vähän voimaton olo. Suomen koulut ovat täynnä nuoria, joilla on maahanmuuttajavanhempia tai he ovat itse muuttaneet tänne pienenä. Suomalaiset työpaikat ovat täynnä näitä tavallisia ihmisiä, jotka tekevät pitkää päivää tämän maan puolesta. Mutta mikään ei riitä. Aina joku ottaa oikeudekseen sanoa, ettet oikeastaan kuulu tänne. Tai on todistettava koko ajan jotain.

Nämä kaikki lauseet jäävät kaikumaan alitajuntaan. Ne kertovat, että meidän kärkipoliitikoillamme ei ole mitään käsitystä, kosketusta tai perusempatiaa meitä kohtaan.

Se on pysäyttävää."

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #20

Näin on mutta eihän äärivasemmistolainen Snellman sitä tajua, tai ei halua tajuta. Hänestä on ilmeisen hyvä asia että 10 000 laittomasti maassa olevaa mamua palloilee vapaana ympäri Suomea, eikä Snellmannia haittaa vaikka ne vähän pikkutyttöjä raiskailisikin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #16

"Jos ihmiset eivät pysty lähtemään ja ovat täällä, on heitä kohdeltava inhimillisesti."

- Totta. Tuon tulisikin kai herättää suhteellisesta humaaniudesta muistuttavia absoluuttisia sydämenpistotuntemuksia oikeus- ja vankeinhoitohallinnossamme nyt, kun Irak on lupautunut järjestämään myös Isis-oikeudenkäyntejä, mikäli riittävä rahanmääräinen länsiapu heltiää eikä sikäläiseen oikeuskäytäntöön puututa vääräuskoisten sinisten silmien vuoksi.

Toisaalta... on myös uutisesimerkkejä, joista myös käy ilmi, että joissain viimeaikaisissa tapauksissa tavallisemmistakin väkivaltarikoksista syytteeseen joutumista pelkäävä entinen turvapaikanhakija saattaa pitää jopa entiseen turvattomaan kotimaahansa pakenemista kannaltaan turvallisempana vaihtoehtona kuin oletetusti myös rasistisen vankeinhoitojärjestelmämme kiusaamiskulttuurin riskien alle joutumista - vaikka Irakissa palautettavaa voi uhata jopa kuolemantuomio.

Ks. Irakilaismiesten leimaaminen pedofiilirikollisiksi vaara vankilaturvallisuudelle
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274170-i...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #16

Pienet sakot ovat siis paikallaan, koska varojen puutteessa ne jäävät joka tapauksessa maksamatta. Rinteen pakkotyöehdotus "töihin ja äkkiä" voisi toimia, eihän kaikkia natsitkaan kaikkia keskitysleireille vieneet, parhaat vietiin pakkotöihin.

Et muuten vastannut kysymykseeni, "onko nykyinen järjestelmä hyvä ja toimiva"?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #8

Älä heittäydy hölmöksi Jouni!?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #19

Tässä menee hermot, kun kokonaista ryhmää ihmisiä kutsutaan "laittomiksi", kuten Kankaanniemi otsikossaan. Tässä luodaan nyt hätää kärsineistä ja viattomista ihmisistä todellista paarialuokkaa. Tämä "laillisuudesta" jankuttaminen ei pelasta ketään vastuusta. Natsi-Saksassakin kansanmurhat toteutettiin tehokkaasti voimassa olevien lakien ja pykälien mukaan, ei "laillisuus" ole kaiken pyhittävä argumentti.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #23

OK, auttaisiko hermojasi jos tuo termi olisi "ilman oleskelulupaa maassa olevat". Lyhyesti "luvattomat".

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #63

He, jotka eivät ole saaneet oleskelulupaa maassa, oleskelevat maassa laittomasti. Ei siinä sen kummempaa, lienee.
Tästä seuraa nykylain mukaan sakkorangaistus ja kehotus lähteä maasta. Jos tätä ei noudata oleskelee edelleen laittomasti maassa. Siis ilman laillista oikeutta oleskella maassa.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Siinä on mies jolla on arvot kohdallaan, mainosti Soini aikanaan "ministeriaineslöytöään", kunnes lihanhimon aiheuttama sextextailu vei sittemmin ministerihaaveet!
- "Ike" kanerva sentään ehti kantaa ulkoministeri salkkuaan, ennen kuin "puutarhanhoitopuuhat-ja toiveet" aiheuttivat salkun menetyksen.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Punavankileirien johtajinakin toimi aikanaan pappis-ja hengenmiehiä ja sielläkään ei mistään "lähimmäisen rakkaudesta" puhuttu!
Tulemme repimään vangeista moiset aatteet ja ajatukset juurineen pois, oli hengenmiesten motto-ja toimintalinja.
Raamatun lauseita riitti ja "Tahko" Pihkalan voimisteluohjeita, mutta ei läheskään aina edes leivänpalaa nälkään-minkäänlaisesta sairausavusta puhumattakaan ja siksi kuolleisuus leireillä oli suuri.

Myös venäläisten sotavankien vankileireistä on puhuttu.

...Eli: Sama kaikuko on saappaiden...?!

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Minkä vuoksi siellä vankileireillä oltiin Seppo Pajunen kurjan kohtelun alaisena?
Syynä oli perusteeton, Venäjän bolshevikkijohdon vaatimuksesta aloitettu KAPINA laillista hallintoa vastaan. Koittakaa nyt puna-aatteelliset henkilöt ymmärtää tämä!? Kapinassa ja vallankumouksissa hävinneen osa on aina kamala. Miten Suomessa 1918 olisi voinut olla jotenkin muuten?

Kapinaan ei ollut mitään pakkoa, ja kun siihen kuitenkin ryhdyttiin vastatkoon punakapinaan köyhälistön propagoineet sosialistijohtajat myös kapinansa kaikkinaisista uhreista ja kurjuudesta.

Jos punaiset olisivat voittaneet sisällissodan, olisi ruumiita tullut moninkertainen määrä. Työväen diktatuuri, Neuvosto-Suomi aikaansannoksena.
Millainen se olisi ollut siitä on Neuvostoliiton "työväen onnela" kurjana esimerkkinä. Siellähän tapettiin suomalaisia työläisiä enemmän kuin valkoiset sisällissodassa punaisia. Ja punakapinalliset olivat Suomessa syyllisiä valtiopetokseen, toisin kuin Venäjälle paenneet tai muuttaneet suomalaiset, joilla ei ollut mitään syyllisyyttä siellä.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Mutta miksi murha-Kustaa ja kumppanit jättivät esim. koston-ja verenhimoisen "jäkikäsittelyn" monenkirjaville, kostonhimoisille "kenttäoikeuksille" ja miksi kostonkierre jatkui vielä, mm. kirkonmiesten johtamissa, punavankikeskitysleireissä?

- Sotasurmat-sivustojen kuolin-ja tappotilastot kertovat mitä kaikkea tapahtui.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #61

Valkoisten kostotoimet johtuivat punaisten jo vuoden 1917 aikana suoritttamista kymmenistä murhatöistä ja ryöstöistä. Lisää murhatöitä suorittivat vielä ennen sisällissodan alkua tammikuussa 1918. Valkoiset eivät murhanneet ketään tuona aikana.
Suinulan silmitön teurastus muistettiin varmasti keväällä. Samoin Mustialan oppilaiden murhaaminen liikkuvassa junassa.
Myös valkoisten kostohalua aiheuttivat punaisten häviönsä vimmassa suorittamat murhapoltot, mm. Vammalan kauppalassa, Vesilahdella ja Sääksmäellä. Murhatyöt Kouvolassa ja Viipurin vankilassa jne.... Kyllä näitä kostonhimoa aiheuttaneita tapahtumia riittää!
Sisällissodan jälkeen tapahtui syyn ja seurauksen logiikka pahimmillaan. Henkilökohtaisia kostotoimia ei voida hyväksyä, ymmärtää kyllä. Niitä ei olisi voinut estää kukaan tapahtumasta, ei Mannerheimikaan, eikä millään ukaaseilla. Vihanpito oli sen verran suurta. Eihän punajohtokaan saanut joukkojensa anarkiaa suitsituksi mitenkään vaikka sitä jotenkin yritti.

Kapinallisia tuomittiin lähinnä valtiorikosoikeuksissa. Niissä jaettiin kuolemantuomioita hyvin vähän, ja nämä tuomiot alistettiin vielä ylioikeudelle lopullista päätöstä varten.
Valtiorikosoikeuksien asettaminen oli aivan välttämätöntä. Tavallisissa oikeusistumissa prosessi olisi venynyt vuosiin, ja vankileirikurjuus tullut moninkertaiseksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #78

"Myös valkoisten kostohalua aiheuttivat punaisten häviönsä vimmassa suorittamat murhapoltot, mm. Vammalan kauppalassa, Vesilahdella ja Sääksmäellä."

Jos valkoista terroria haluaa tuolla tavalla kostonhalulla ymmärtää ja hyväksyä, niin pitää yrittää ymmärtää myös punaista terroria kostonhalulla, koska siihenkin oli varmasti aihetta.

Valkoiset pitivät tuohon aikaan etuoikeutettua asemaansa jumalan tahtona, niin pitivät monet proletaariaatin edustajatkin omaa alhaista asemaansa jumalan tahtona, sitähän heille kirkossa opetettiin ja se oli maan tapa ja perinteinen asenne.

Mutta tässä asiassa oli menossa yhteiskunnallinen muutos ja monet köyhyyteen syntyneet olivat kertakaikkiaan käärmeissään siitä että heidät oli syntymähetkellä määrätty herrojen orjiksi ja palvelijoiksi.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #79

...Mikä ei saata olla oikeus ja kohtuus-ei saata olla lakikaan!

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Te kannatatte laittomuutta. Minä en. Näin se on.

Mitä järkeä on siinä, että antaisimme sellaisille henkilöille oikeuden oleskella maassamme, joilla ei siihen ole mitään oikeutta? Tästähän on kysymys. Yksilöllisesti tutkittu ja todettu vailla perusteita oleviksi.

Yhtä järjetöntä kuin Antti Rinteen lupaus kielikoulutuksesta ja töistä näille laittomasti oleskeleville!

Teidän mallilla perusteeton turvapaikanhakijavyöry olisi taas valtava!

Onneksi äänestäjät heräävät ja ymmärtävät järjen käytön entistä suuremmin!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Pykälien taakse on turha mennä, kun kysymys on ihmisten sulkemisesta keskitysleireihin. Vapaudenriistolle vaaditaan Suomen oikeusjärjestelmässä vahvat perusteet.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jouni merkkaako sinulle mitään meidän perustuslaissamme säädetty (9§)
"...maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa."? P

Oikeuden hylkäävän päätöksen saaneet turvapaikanhakijat ovat laittomasti maassa olevia, joten heitä pitää koskea niin perustuslakimme kuin ulkomaalaislain säädökset. Tästä taas johtuu, että jos ei halua poistua vapaaehtoisesti maasta, on otettava säilöön siihen saakka kunnes palautus toteutetaan. Jokseenkin varmaa on, että ei tarvitse odottaa kovinkaan kauaa kun omasta halusta haluavat palata takaisin kotiin.

Säilöönottaminen ei ole suinkaan ole mikään keskitysleiri kuten määrittelet tai haluat ideologisista syistä kuvata. Pysytään kuitenkin asiallisina.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #10

"(...) Muut on suljettava keskitysleireille" - ei Perustuslain 9 §:ssä niinkään lue.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Blogisti näyttää olevan sekä laillisuuden ystävä että sen asiantuntija. Tähän tosin sopii kovin huonosti, että hän jo otsikossa määrittelee tietynlaiset ihmiset "laittomiksi", joka on rasistipiirien yleisesti käyttämä termi. Ehkä tämä on blogistilta vain lipsahdus, eikä hän oikeasti halua asemoida itseään öyhöttäjien joukkoon. Tai mistäs minä tämän voisin tietää, maailmasta on tullut nykyään niin kovin kummallinen paikka.

Takaisin laittomuuteen. Olen lakiasioissa maallikko, enkä jaksa ryhtyä kahlaamaan Finlexiä läpi, joten kysyn blogistilta, hän varmaan tietää: Millainen rangaistus lainsäädännössämme on määritelty "laittomasta" maassa oleskelusta? Minun luuloni kun on, että oikea termi on "ilman laillista oikeutta", ja tämän oikeuden puuttumisesta sinänsä ei seuraa muuta kuin maasta poistaminen.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Joko lopetettujen varuskuntien kasarmit on revitty maan tasalle? Ne sopisivat säilöönottoon erinomaisesti. Aidattu alue, keskuskeittiö, harrastusmahdollisuudet jne.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hennalassa tällainen leiri on jo ollutkin, olisiko piikkilankaa vielä jossain varastossa?

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta

Joo. Siellä Hennalassa keväällä 1918 me hakattiin ruotsalaisen herrasväen kanssa teitä punikkeja oikein olan takaa ja perusteellisesti. Maakunnista asti tuli muinaissuomalaisia mätkimään punottavia serkkujaan piikkilanka-aitaa vasten. Pahimmat suunsoittajat ammuttiin. Onneksi saatiin myöhemmin aikaiseksi oppivelvollisuuslaki ja sivistyttiin noista ajoin ja opittiin tuntemaan velvoittavaa lainsäädäntöä.
Ja olihan meillä keskiajalla tapana mm. ujuttaa hankalat maahantunkeutujat avantoon. Miksi tällaisia nyt muistelemaan, kuin ainoastaan ehkä jotain oppiaksemme.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #40

On mullakin huonosti mennyt, mutta ei koskaan sentään ihan noin huonosti.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Minkähän takia vankileiri Hennalassa piikkilankoineen oli??

Siellä oli väkeä perusteettoman punakapinan alkamisen vuoksi. Olivat odottamassa valtiopetoksesta, ainakin sen avustamisesta, tuomitsemista.

Valtiopetos/maanpetos on joka maassa ankarasti rangaistava teko, jopa kuolemantuomioon saakka. Ei kai kaikkia kapinallisia ollut syytä päästää tutkimatta kotiinsa, suuri osa kyllä päästettiin, ja ilman rangaistusta uutta kapinakäskyä odottamaan. Sellaistahan alettiin sosialistijohtajien taholta heti suunnitella.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #51

"Ei kai kaikkia kapinallisia ollut syytä päästää tutkimatta kotiinsa, suuri osa kyllä päästettiin, ja ilman rangaistusta uutta kapinakäskyä odottamaan."

Tottakai he ryhtyivät heti uutta kapinaa suunnittelemaan, hehän olivat orjajoukko sorron alla. Se oli vaan entistä vaikeampaa, koska joukot olivat harvenneet lahtarikaarti oli tehnyt työtä niiden harventamiseksi.

Mutta herroilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin päästää osa duunareista kotiinsa ja töihin, eihän herroilla muuten olisi ollut ketä käskeä, eikä harrastelu ole yhtä mukavaa, jos ei ole orjakansaa sorrettavana.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #52

Luehan Vihavainen täysin tarpeettomasta kapinasta tämä, ja etsi siitä todelliset syylliset vuoden 1918 kauhuihin. Herroja löytyy, mutta punaherroja.
Pakenivat Venäjälle ja jättivät kapinaan agitoimansa joukot vastaamaan heidänkin teoistaan:

http://perttirampanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #54

Syy oli yhteiskunnallinen eriarvoisuus. Punaherrat eivät olleet tärkeitä, ne oli yksittäisiä idealisteja ja haaveilijoita ja niitä kyllä riittää. Jos yksi tapetaan, niin toisia löytyy kyllä tilalle.

Tärkein syy oli tietenkin se että kansa oli kyllästynyt sortoon ja eriarvoisuuteen ja oli yllytettävissä kapinaan. Yllyttäjiä kyllä aina löytyy, mutta tyytyväinen kansa ei ole yllytettävissä.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #56

Koska kansa on kokonaisuudessaan tyytyväinen hallintoonsa? Ei koskaan! Aina on sen verran eriarvoisuutta ja yksilöllisiä toteutumattomia tavoitteita. Mutta Suomi oli vuoden 1918 alussa ehkäpä maailman demokraattisin, kansanvaltaisin maa hallinnoltaan.

On täysin mahdoton ajatus, etteikö punaherrojen, nk. marraskuun sosialistien, mukanaolo kapinaan lähdössä ollut merkitsevä.
Ja moniaita vähäisempiä SDP:n punaherroja asettautui punaisten hallinnon virkailijoiksi.

Todella erikoista on kun SDP:n johto vuosikymmenet, ehkäpä vieläkin, yrittää työntää kapinan syyn porvaristolle, radikaalille vasemistojohdolle, punakaartin johdolle ja Venäjän bolshevikeille.
Totuus on se, että SDP:n puoluetoimikunnan alainen toimeenpaneva komitea (vallankumouskomitea) antoi kapinakäskyn 26.1.1918. Puolueen syyllisyyttä kapinaan ei vähennä se, että maltillisia sosialistijohtajia ei osallistunut siihen. Eikä sekään, että myös SDP:n mukanaollen Suomi nostettiin sisällissodan jälkeen tämän päiväiseen kukoistukseensa.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #56

Suomessa ja maailmallakin pätee hyvin vanha tuomarin ohje:

- Mikä ei saata olla oikeus ja kohtuus ei saata olla lakikaan.

Eri maissa, eri väestöryhmissä, eri syistä tulee aina joskus mitta täyteen, jolloin koetaan, että enää ei toteudu oikeudenmukaisuus, kohtuullisuus, tasapuolisuus, eikä edes ihmisyys...

Ajattelen niitä valtavia ihmismassoja, jotka esim. ilmastonmuutoksen aiheuttaman kuivuuden ja muiden luonnonmullistuksen aiheuttaman janon, nälän-ja kuolemanhädän takia lähtevät pakokauhun vallassa liikkeelle, niin silloin valtioiden lait ja rajat saattavat olla "kevyttä kamaa...?!"
- Vuoden 2015 30 000:n pakolaislukemiin saattaa Suomessakin tulla ainakin nolla lisää...?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #52

"Joukot olivat harvenneet."

Ja harvemmaksi kävivät SYYTTÖMINÄ Stalinin vainoissa ( 20 000-30 000 likvidoitua). Punaherroja myöten!
Mitähän tuumivat punaherrat nahkatakkimiesten pyssynpiippujen edessä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #58

"Ja harvemmaksi kävivät SYYTTÖMINÄ Stalinin vainoissa ( 20 000-30 000 likvidoitua). Punaherroja myöten!
Mitähän tuumivat punaherrat nahkatakkimiesten pyssynpiippujen edessä?"

Joo, työväen kansannousu meni Venäjällä metsään, kuten niin monet idealistisella ja epärealistisella pohjalla olevat hankkeet.

Niin olisi voinut käydä myös Suomessa, mikäli Saksalaiset joukot eivät olisi tulleet Mannerheimin avuksi ja mikäli punaiset olisivat saaneet apua ja vahvistusta Venäjältä. Tai voi olla että Suomessa olisi käynyt paremmin kuin Venäjällä. Yleensä Suomessa tuppaa asiat olemaan paremmin kuin Venäjällä, niin oli myös silloin kun Venäjän tsaari oli Suomen suuriruhtinas.

Mutta kukaan ei tiedä miten olisi käynyt jos.....

Parempi oli että punaiset hävisivät sen sodan, se oli loppujen lopuksi parempi myös heille, koska hidas yhteiskunnan uudistamisen prosessi saatiin silloin aikaiseksi.

Se mikä oli sodan tulos ja mitkä olivat sen tuloksen seuraiukset on kuitenkin eri asia kuin se mikä oli sodan syy. Sodan syy oli se minkä sanoin, se syy oli yhteiskunnan eriarvoisuus, mitä ei enää siedetty ja vallankumous lähti kansasta, sen syvistä riveistä, eikä punaherroista, jotka olivat vain pelinappuloita, tarpeellisia, mutta eivät mitenkään tärkeitä tai korvaamattomia.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #58

Tuntuu jollain tavoin hölmöltä väitellä tällaisesta asiasta.
1918 oli 1918, yli sata vuotta sitten.
Tuohon aikaan toimittiin sen ajan tapojen mukaan. Emme me voi nyt alkaa tuomitsemaan noita tapahtumia sen mukaan mikä nyt on käytäntö.
Olisi jo aika jättää nuo ajat taakse eikä jatkuvasti kaivella ja kaivella niitä. Eivät ne miksikään muutu. Mahdollisia syyllisiä ja syyttömiä ei enää ole eikä nykypoliitikkoja, punaisia tai valkoisia voida asettaa syytteeseen tuon ajan tapahtumista.
Meidän olisi vain hyvä pitää muistissa ja varoa että vastaavaa ei enää koskaan tapahtuisi täällä meillä.
Annetaan uhrien ja murhaajien jo levätä rauhassa, olivat sitten minkä värisiä tahansa.

1939 osoitti että kansa seisoo yhtenäisenä hallitusvallan takana eikä halua tänne punaista vallankumousta tai hallintoa.
Sama oli asia 1941 - 1944. Tuolloin lähdimme peräämään meiltä ryöstettyä omaisuutta joka jäi saamatta.
Tarkennukseksi, en ollut mukana vaikka käytän me-muotoa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #66

"Annetaan uhrien ja murhaajien jo levätä rauhassa, olivat sitten minkä värisiä tahansa."

Levätkööt rauhassa, mutta kyllä me voimme edelleen puhua asiasta ja olisi hyvä että asioista pystyttäisiin viimeinkin puhumaan rehellisesti, eikä sillä tavalla millaiseksi voittajat, silloin sata vuotta sitten, sen historian kirjoittivat.

Tässäkin blogissa olemme nähneet miten silloisten voittajien sepittämä historia edelleen elää ja voi hyvin kansalaisten mielikuvissa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #68

Tuon ajan tapahtumista on olemassa molempien, tai kaikkien osapuolien kirjoittamaa historiaa.
Tällaisista tapahtumista saamme "tasapuolisen" historiankirjoituksen joskus vuonna 2 200 kun kaikki haavat ja muistot ovat unohtuneet. Emme ennen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #69

"Tällaisista tapahtumista saamme "tasapuolisen" historiankirjoituksen joskus vuonna 2 200 kun kaikki haavat ja muistot ovat unohtuneet. Emme ennen."

Mitenniin emme ennen.

Minähän olen tämänkin blogin kommenteissa antanut asioista tasapuolisen kuvan, joskaan en ole ihan koko historiaa tähän jaksanut kirjoittaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #51

"Ei kai kaikkia kapinallisia ollut syytä päästää tutkimatta kotiinsa, suuri osa kyllä päästettiin, ja ilman rangaistusta uutta kapinakäskyä odottamaan."

Tottakai he ryhtyivät heti uutta kapinaa suunnittelemaan, hehän olivat orjajoukko sorron alla. Se oli vaan entistä vaikeampaa, koska joukot olivat harvenneet lahtarikaarti oli tehnyt työtä niiden harventamiseksi.

Mutta herroilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin päästää osa duunareista kotiinsa ja töihin, eihän herroilla muuten olisi ollut ketä käskeä, eikä harrastelu ole yhtä mukavaa, jos ei ole orjakansaa sorrettavana.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sopii persujen ''kristillseen ja suvaitsevaiseen'' linjaan.

Entinen kristillinen, nykyinen.....?

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Räsänen palaa itseoikeutetusti aikanaan mestari Halla-ahon hallitukseen.

Halla-aho oli sitäkin mieltä, että Yle-verosta voi hyvin leikata parempiin tarkoituksiin ja Yleen lupasivat aikanaan "enteellisesti palata" myös edeltäjä, peruspomo Soini ja Yleen "hermostunut ja hikeentynyt" Sipilä.

Puolassa, Unkarissa ja jopa Tanskassa ja Itävallassa ovat "uudet luudat" näyttäneet tiedotus-ja mediamallia, ehkä Suomenkin tulevalle "mediailmastolle...?"

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Ei ole kysymys mistään keskitysleireistä eikä suvaitsemattomuudesta, vaan laillisuudesta ja järkevästä taloudenpidosta.

Onneksi kansa on herännyt punavihreiden järjettömyyksiin niin tässä turvapaikkalaittomuudessa kuin myös ilmastonmuutoshysteriassa, johon päättyneen kauden hallituspuolueet kepu ja Kok ovat täysin hurahtaneet.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Kokoamiskeskuksia ei-suomalaisille!?!

Suomella oli vuosina 1941-1944 miehittämillään Itä-Karjalan alueilla parikymmentä siviiliväestön eristämiskeskusta, KESKTYSLEIRIÄ !
Leireillä oli vuonna 1942 23 000 IHMISTÄ, valtaosin vanhuksia, naisia ja lapsia.

Leireille siirrettiin Karjalassa asunutta, ei-suomensukuista venäläisdväestöä, jota pidettiin poliittisesti epäluotettavana.
Niillä menehtyi arviolta 6000-7000 IHMISTÄ tauteihin ja aliravitsemukseen.
- Pahimpana aikana 500 IHMISTÄ kuukaudessa!

Suomalaiset käyttivät keskuksista aluksi nimeä KESKITYSLEIRI, mutta muuttivat vuonna 1943 nimet "neutraalimmiksi", "SIIRTO-tai INTERNOITILEIREIKSI.

VENÄJÄLLÄ valmistuu pian elokuva, joka tulee herättämään Suomessa taatusti KOHUA: Ko "Vasuri"-elokuvassa suomalaiset rääkkäävät lapsia keskitysleirillään.
- Tekijöiden mielestä "vapaa" länsi kaunistelee omia PAHUUKSIAAN!

- Lähde: Seura n:o 3, 17.1.2019

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Ulkoluoto olisi kätevin. Kohta tarkenee teltassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Leiriltä olisi tietenkin vapaa poistuminen, kunhan poistuu samalla Suomesta. Ei keskitysleireillä näin vapaata ollut, ei edes alokkailla varuskunnissa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Säilöönotto" tarkoitti jo 1980-luvun lakikirjoissa vangitsemista ja sitä se tarkoittaa vieläkin. Turha sitä on sokeroida.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Etkö ymmärrä vai etkö halua ymmärtää ideologiasi takia, säilöönotosta pääsee heti pois kun suuntaa kotimaahansa, se siitä sinun vankeudestasi, laittomasti maassaoleva on rikkonut suomenlakia jäämällä suomeen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #25

Et halua ymmärtää näiden ihmisten asemaa, ei heillä ole mitään paikkaa minne mennä.

Yritä kirjoittaa edes Suomen laki isolla kirjaimella.

Käyttäjän HarriLeinonen kuva
Harri Leinonen Vastaus kommenttiin #29

Miten tällainen esimerkki:

Irakilainen miespuolinen turvapaikan hakija on syyllistynyt raiskaukseen Suomessa, tuomittu siitä ja suorittanut rangaistuksensa. Vapautettu rangaistuksen istuttuaan mutta määrätty karkoitettavaksi. Hän ei halua palata Irakiin eikä voida nyky tilanteessa pakottaa lähtemään, vaan on maassa laittomasti.

Miten haluat ymmärtää hänen asemansa?
Entä uhrin aseman?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #30

"Miten haluat ymmärtää hänen asemansa?"

Hänen asemansa on erittäin hankala, kuten minkä tahansa vankilasta vapautetun raiskauksesta tuomitun, mutta sen tekee vielä hankalammaksi se että hän on paperittomana pakolaisena vieraassa maassa ja kotimaassa odottaisi mahdollisesti vielä kovempi kohtalo kuin mitä hänellä on täällä Suomessa.

Voidaanko hänet pidättää ja eristää? Lain puitteissa se tuskin on mahdollista.
Voidaanko niitäkään laittomia paperittomia jotka eivät mihinkään rikoksiin ole syypäitä, laillisesti pitää vangittuina?

En tiedä, mutta epäilen. Ensin pitäisi tehdä se laki ja sitten vasta voisi ryhtyä rakentamaan sitä 700:n mijoonan keskitysleiriä ja palkkaamaan sinne vartijoita ja muuta henkilökuntaa.

"Entä uhrin aseman?"

Se ei liity mitenkään tähän keskitysleiri-teemaan, mutta tottakai yhteiskunnan pitää antaa kaikille rikosten uhreiksi joutuneille asianmukaista apua.

Käyttäjän HarriLeinonen kuva
Harri Leinonen Vastaus kommenttiin #29

Entä Oulun lapsiraiskaukset?

Jos joku näistä pedofiileistä on irakilainen ja tuomion kärsittyään ei halua palata kotimaahansa jonka kanssa meillä ei ole palautussopimusta, niin kumpi mielummin:

Saa kulkea vapaana etsimässä uusia uhreja?
Vai otetaanko sellaiseen säilöön, josta pääsee lähtemään vaikka heti, mutta vain maasta pois?

Kumman asema sinulle on tärkeämpi? Omien lasten vai tuomitun rikollisen?

Esimerkkinä käytän nyt irakilaisia koska en tiedä onko muiden maiden kanssa karkoitusongelmia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #34

"Kumman asema sinulle on tärkeämpi? Omien lasten vai tuomitun rikollisen?"

Kärjistät asiaa ja ymmärrän sen, mutta se kärjistys pitää purkaa jotta voisi ottaa asiaan järkevästi kantaa.

Vaarat uhkaavat lapsia netissä, se on selvä. Murkut, tai murkuksi tulevat, etsivät itselleen seuraa ja kaipaavat kokemuksia ja ovat alttiina vaaroille.

Kun on olemassa näitä tilaisuuksia, se myös ruokkii tätä rikollisuuden muotoa.

Toki se yksi irakilainen pedofiili on vaarallinen, mutta se ei yksin ennätä raiskaamaan kovin paljon ja sitä kaveria kannattaa pitää silmällä, mitta ongelma on paljon laajempi.

Valitettavasti netti on tässä asiassa avainasemassa ja se että tällaisia grooming- porukoita voidaan sitä kautta organisoida. Moraalin ja maan tapojen opettaminen ulkomaalaisille ja suomalaisille groomaajille ei riitä, tarvitaan sitä että nettiä valvotaan tältä osin ja nämä ringit saadaan selville ja niihin osallistuvia tyttöjä varoitetaan vaaroista, tavalla tai toisella.

Kun joku, vaikkapa poliisin peiteoperaattori, tai joku muu, saa selville grooming- ringin, siitä pitää antaa julkinen varoitus jo ennenkuin mitään pahaa ennättää tapahtumaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #37

"Toki se yksi irakilainen pedofiili on vaarallinen, mutta se ei yksin ennätä raiskaamaan kovin paljon ja sitä kaveria kannattaa pitää silmällä, mitta ongelma on paljon laajempi."

Näin, että oikein kannttaa pitää silmällä. Entä se tai ne "ei kovin paljon kerityt raiskatut"?
Mitä sanot heille?

Yleensä näistä "ringeistä" saadaan tietää vasta kun vahinko on jo tapahtunut. Eivät taida enempää huudella aikeistaan?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

"Yleensä näistä "ringeistä" saadaan tietää vasta kun vahinko on jo tapahtunut. Eivät taida enempää huudella aikeistaan?"

Hyvänen aika, siellä netssähän ne niitä pikkutyttöjä houkuttelee. Kyllä ne pedofiilit sieltä löytyy, tietyillä menetelmillä, jopa hyvin tehokkaasti, jos pannaan toimekisi.

Jos pikkutyttö löytää netistä sen pedofiilin, niin luulisi että sen löytää sieltä myös kokenut pedofiilin metsästäjä, ja varsin helposti vielä. Tarttee vain panna toimeksi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #46
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #47

En ole etsinyt, eikä huvita, mutta kuvittelisin että joitakin tällainen pedofiilinmetsästys voisi kiinnostaa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Hehän välttyvät "vangitsdemiselta" kun noudattavat lakia ja poistuvat maasta.
Eihän se tämän vaikeampaa ole. Hyvin yksinkertaista.
Ymmärtääkseni valtio antaa vielä rahaa mukaan ja lentoliput minne ikinä haluavat.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #36

"Hehän välttyvät "vangitsdemiselta" kun noudattavat lakia ja poistuvat maasta."

Mutta jos näin onnellisesti kävisi, niin sittenhän ne keskitysleirit jäisivät tyhjilleen, henkilökunta pitäisi irtisanoa ja investointi olisi turha, paitsi jos tiloja voisi käyttää johonkin muuhun, vaikkapa kiinalaisten talviurheilijoiden kouluttamiseen talvoolumpialaisia varten, maksua vastaan.

Ehkä tulisi halvemmaksi kiusata niitä jollain muulla tavalla? Päästetään vaikka pohjoismaiden vastarintajärjestö niiden kimppuun. :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

700 miljoonaa on pelkkä investointikustannus.
Sen lisäksi tulevat tämän valtavan laitoksen ylläpitokustannukset.

Kannattaisi miettiä mitä esittää.

10 000 paperittoman yllpito vartioituna keskitysleirillä maksaa.

Kannattaisi mieluimmin antaa niille tilapäinen oleskeluoikeus, niin pitkään kunnes palauttaminen on mahdollinen ja antaa myös oikeus työn tekoon siksi aikaa kun ne on täällä, jotta voivat elättää itse itsensä.

Suomessa tarvitaan lisää ahkeria käsipareja monessa paikassa.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta

Tottakai, mutta 10 000 paperitonta maksaa ilman vartiointiakin. Keskitetty ruoka-, terveys- ja koulutuspalvelut tulisi valtiolle huomattavasti halvemmaksi. Myös juridiset palvelut ja yhteydet muu maailman pakolaiskeskuksiin auttaisi löytämään kadonneen sukulaisen tai passin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Keskitetty ruoka-, terveys- ja koulutuspalvelut tulisi valtiolle huomattavasti halvemmaksi."

Eikös sellaisia voi järjestää ilman keskitysleirien rakentamista, säästyisi se 700 miljoonaa.

10 000 ihmisen kaupunki merkitsisi kakenlaisen infrastruktuurin rakentamista. Se toki työllistäisi suomalaisia, mutta onko siinä uudisrakentamisessa mitään järkeä kun niitä tiloja on tarjolla muutenkin, varsinkin autioituvalla maaseudulla. Ei tarvitsisi perustaa uutta yhdyskuntaa jonnekin luodolle.

Luulisinpa että se luotovaihtoehto on sittenkin kalliimpi vaihtoehto, myös huoltokustannusten osalta.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta Vastaus kommenttiin #35

Keskitysleireillä tai joku voisi puhua internointi/karanteenileireistä, tai keksiä jonkun uuden nimen kuten Oy PakolaisCare Ab tai jotain.

Ei sitä yhdyskuntaa mihinkään luodolla laiteta vaan teille. Sinä niitä vingut ja olet varma, että he tuovat talouskasvua tullessaan. Sinun ympärilläsi he tietysti luovat monikulttuurisen uuden Piilaakson rikkauksineen.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #35

Onnistuttiinhan 32 000 majoittamaan myös "vastaanottokeskuksiin". Tarvinneeko se muuta kuin aidan ympärille?
Paljonko näiden 10 000 elättäminen tulee maksamaan vuositasolla? 300 milj.?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomessa tarvitaan lisää ahkeria käsipareja monessa paikassa."

Ei valtiolla ole rahaa lisätä julkisia menoja ja sitähän tämä elatusvelvollisuus tarkoittaisi.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Toimi. Pidin. Kirjoitat tärkeästä, Kristillisellä, Jeesukseen Kristukseen uskovan ihmisen tavalla. Kiitos. Maahantulijahan voi olla, vääränherran palvelevan, virkamieskunnankin puolelta enemmän, kuin taskuvaras. Vie koko "posan",(rahapussi, jossa on rahaa) ja nykypäivästä ja tulevaisuudesta; vieläpä lapsilta ja lastenlapsilta, suuren rahallisen osan. Sopii lukea suoraan Raamatusta, tai Katekismuksesta. Kaipa löytyy, tänä, aika pakanallisena aikana vielä kirjastosta, kyseiset kirjat. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Niin, Lasseseni, työskentelin SPR:n alaikäisyksikössä vajaan vuoden ja opin tuona aikana puhumaan sujuvasti daria/farsia.

"Minun" 24 nuorestani yksi palasi vapaaehtoisesti perhesyiden vuoksi, osa on saanut oleskeluluvan, osa on saanut kielteisen päätöksen ja odottaa ylemmästä asteesta päätöstä. Näistä päätöstä odottavista nuorista aikuisista kolme on tällä hetkellä töissä ja kaksi heistä ansaitsee hyvin (tulot ovat suuremmat kuin omani) - he ovat siis minua parempia veronmaksajia.

Ja, kun sinä siunaat, totean, että kolme näistä 24 nuoresta on nyt entisiä muslimeja, nykyisiä kristittyjä. Yhdellä on oleskelulupa ja kaksi on saanut kielteisen päätöksen, odottavat ylemmästä asteesta uutta päätöstä. Kristittyyttä ei ole estänyt kielteisen päätöksen saaminen, ja muistettakoon, että nämä uudet kristityt eivät hevin kerro kääntymisestään toisille afgaaneille, se kun ei olisi välttämättä turvallista. Sinä sitten toimittaisit kokoamiskeskuksiin kielteisen päätöksen saaneet kristitytkin, vaikka suljetuissa oloissa he nimenomaan olisivat vaarassa, jos toiset saavat tietää heidän kääntymisestään?

Siunaatko sinä vai kiroatko sinä islamvaltaisesta maasta paenneiden nykyisten kristityiden elämän? Lähettämällä heidät takaisin islamvaltaiseen maahan annat heille todennäköisen kuolemantuomion.

Ole hyvä, ole suora ja vastaa rehellisesti: kirous vai siunaus? Miten sinä suhtaudut kanssakristittyyn?

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Jouni. Tietysti siunaan. Meidänhän tulee siunata vainoojiammekin. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Lasse, sinulla on vastaamattomia kysymyksiä, ks. yllä oleva kommenttini.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Olen vasta aloitelija alalla tällä; joten: Onko vielä kysymyksiä sinulta minulle, joihin en ole vastannut? Perkele ikävän, aika tarkasti, tuntee Kristityt. Omia ei tarvise välttämättä tappa ne pysyvät "kytkyessä" muutoinkin, vapaaehtoisesti. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Suomen perustuslakia voisi verrata vertauskuvallisesti puun juuriin ja runkoon, jolla valtion ”oikeuspuu” pysyy pystyssä. Muut lait ovat siitä haarautuvia oksia aina ohuimpaan oksanvarpuun saakka.

Nykymenolla loukataan Suomen perustuslakia (2. luku Perusoikeudet 9 § 1. mom.), kun sallitaan paperittomien oleskelua maassa.

Suomi hyväksyi Euroopan ihmisoikeussopimuksen toukokuussa 1989 ja se astui voimaan 10.5.1990.
Mitä tulee paperittomien säilöönottoon, niin Euroopan ihmisoikeussopimus ei aseta sille esteitä.

Euroopan ihmisoikeussopimus:

5 artikla

Oikeus vapauteen ja turvallisuuteen

1. Jokaisella on oikeus vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen. Keneltäkään ei saa riistää hänen vapauttaan, paitsi seuraavissa tapauksissa ja lain määräämässä järjestyksessä:
f) henkilö pidätetään tai häneltä riistetään vapaus lain nojalla, jotta estettäisiin hänen laiton maahantulonsa, tai jos on ryhdytty toimiin hänen karkottamisekseen tai luovuttamisekseen.

Paperittomien säilöönotossa ei kysymys mistään muusta kuin Suomen perustuslain noudattamisesta ja Europan ihmisoikeussopimuksen noudattamisesta. Halua siihen ei ole tuntunut kuitenkaan olevan.
Viime aikoina päähuomio kiintyi ajatteluun ”sote sulle, maakunnat mulle” tai vaihtoehtoisesti ”maakunnat mulle, sote sulle.”

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tässä keskustelussa näyttää olevan useita, jotka uskovat, että Suomen Perustuslaki sallii Natsien keskitysleirien kaltaisen säilöönoton ja ihmisoikeuksien riistämisen viattomilta naisilta ja lapsilta.

On meillä ollut julma Hallitus ja Eduskunta mutta ehkä se nyt muuttuu.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

No niin, Toimi toimi niin kuin toimi. Ville Tavio kirjoitti tällä foorumilla vastaavan sisältöisen blogitekstin, jota kommentoin. Koska asia on sama, esitän saman kommentin tässä, nimen "Ville Tavio", voit, Toimi nähdä mielessäsi tässä muodossa "Toimi Kankaanniemi":

"Ville Tavio, työskentelin vajaan vuoden vastaanottokeskuksen alaikäisyksikössä - ja opin puhumaan sujuvaa daria/farsia. Nyt nuo nuoret ovat nuoria aikuisia ja osa heistä on maassa odottamassa ylemmästä asteesta päätöstä oleskeluluvalle, joka siis toistaiseksi puuttuu, ensimmäisen päätöksen ollessa kielteinen.

Tunnetko sinä sellaisia ihmisiä? Et? Niin minä arvelinkin.

Luepa Janne Salosen viisas kommentti. Aikeesi maksaa eikä muuten pelkkää rahaa. Jos oikeasti haluat radikalisoida ja tuottaa myös mielen sairauksia, juuri aikomallasi tavalla kannattaa menetellä. Saamme puolen miljardin euron kustannusten ohella ihan itse tilattua radikalismia ja kustannettaviksemme mielen sairauksia. Niin, sinä et ole ollut turvapaikanhakijoiden kanssa tekemisissä, et tunne heitä eikä heitä ole ystävissäsi. Kun näiden ihmisten elämää on seurannut muutamia vuosia ja nähnyt miten he ovat tasoittuneet täällä ollessaan ja odottavat mahdollisuutta rakentaa elämänsä täällä ja sitten joutuisikin vankilaa muistuttaviin oloihin, emme veronmaksajina menetä vain rahaa, vaan hintaan tulee paljon muutakin.

Ja, tiedän, Li Andersson lie sinulle kuin punainen vaate, mutta totean, että eilisessä TV-tentissä hän puhui realismia tästä aihepiiristä. Sinä taas et puhu realismia."

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Mitä Jouni Suonsivu kommentillasi tarkoitat? Ensiksi kysyn onko mielestäsi nykyiset menettelytavat kunnossa? Toiseksi, pitäisikö, mielestäsi kielteisen päätöksen saaneella olla samat oikeudet kuin Suomen kansalaisella? Nyt ainakin sosiaalietuuksien kannalta tuntuu olevan paremmat?

Kolmas kysymys sinulle, miksi yleensä kannattaa tutkia turvapaikkahakemusta, jos sillä, saako sen turvapaikan vai ei, ei ole mitään merkitystä. Pitäisikö sillä olla?

Huomasit varmaan, että tässä oli kolme selvää kysymystä sinulle.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

MV: "Mitä Jouni Suonsivu kommentillasi tarkoitat?"

Jos osaat lukea, ymmärrät lukemasi. Tarkoitan sitä, mitä kirjoitan - niin yksinkertaista se on.

MV: "Ensiksi kysyn onko mielestäsi nykyiset menettelytavat kunnossa?"

Suomen menettelytavat ennen turvapaikkamenettelyn kiristämistä ja vaikeuttamista sekä oleskelulupamenettelyn muutosta 2016 toimivat mielekkäämmin.

MV: "Toiseksi, pitäisikö, mielestäsi kielteisen päätöksen saaneella olla samat oikeudet kuin Suomen kansalaisella?"

Eilisessä TV-tentissä esimerkiksi Li Anderssonin ajatukset vastaavat aika pitkälti omiani.

MV: "Nyt ainakin sosiaalietuuksien kannalta tuntuu olevan paremmat?"

Lukemalla Hommaa ja tukeutumalla ksenofoobikoiden kierrättämiin "totuuksiin" tuollaiseenkin luuloon voi päätyä. Etsi faktatiedot viranomaislähteistä, etkä erehdy enää.

MV: "Kolmas kysymys sinulle, miksi yleensä kannattaa tutkia turvapaikkahakemusta, jos sillä, saako sen turvapaikan vai ei, ei ole mitään merkitystä."

Kansainväliset sopimukset, joissa Suomi on osallinen määrittelevät turvapaikanhakuoikeuden. Hakemus on käsiteltävä.

MV: "Pitäisikö sillä olla?"

Haluatko Suomen irtautuvan kansainvälisistä sopimuksista, jotka tätä oikeutta määrittävät? Silloin kysymyksesi olisi relevantti.

Sinä teit vähän yli kolme kysymystä minulle. Vastasin.

Minä tein sinulle, Matti Villikari, yhden kysymyksen. Vastaa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #72

Voi veikkonen, vastaan heti kun ensin annat selvät kyllä tai ei vastaukset esittämiini kolmeen kysymykseen:

1 ovatko mielestäsi nykyiset menettelytavat kunnossa? Kyllä - Ei

2 pitäisikö, mielestäsi kielteisen päätöksen saaneella olla samat oikeudet kuin Suomen kansalaisella? Kyllä - Ei

3 kannattaako tutkia turvapaikkahakemusta, jos sillä, saako sen turvapaikan vai ei, ei ole mitään merkitystä. Kyllä - Ei.

Kysymyksesi "Haluatko Suomen irtautuvan kansainvälisistä sopimuksista, jotka tätä oikeutta määrittävät? Silloin kysymyksesi olisi relevantti."
ei mitenkään liity esittämiini kolmeen kysymykseen. En halua Suomen irtautuvan kansainvälisistä sopimuksista, mutta eivät ne todellakaan edellytä esim. sitä, että niillä, jotka ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen pitää olla samat oikeudet kuin kansalaisilla. Taidat olla hieman tyhmä kun näin väität?

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu Vastaus kommenttiin #75

MV: "Taidat olla hieman tyhmä kun näin väität?"

Sinä väität minun väittävän sitä, minkä sinä luteena asetat minun otsaluuni taakse.

Ei, Mattiseni, niin se ei mene. Rautalankaa sinulle siltä varalta, että et näe eroa oman persoonasi ja minun persoonani välillä: Minä olen sanonut sen, mitä olen sanonut, en mitään muuta. Vastuun omista väitteistäsi ja sellaisesta, minkä oletat toisen sanomaksi, kannat vain ja ainoastaan sinä.

Mitä yllä olevaan virkkeeseesi tulee, annoit juuri todistuksen itsestäsi.

Niin yksinkertaista se on.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #77

Hyvä, että tämä tuli selväksi. Et siis olekaan niin tyhmä kuin luulin. Sain sen käsityksen, että kannatat kielteisen päätöksen saaneille samoja oikeuksia kuin kansalaisille. Vastauksesi kysymykseen #2 on siis ei. Kaksi kysymystä on vielä auki, odotan vastaustasi niihin.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu Vastaus kommenttiin #80

Olen kysymyksiisi vastannut.

Sinä et ole vastannut kysymykseeni, johon odotan vastaustasi.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #81

Vastauksesi kysymyksiin olivat tulkinnallisia. Siispä tulkitsen niitä:

1 ovatko mielestäsi nykyiset menettelytavat kunnossa? Kyllä - Ei
Vastauksesi: "Suomen menettelytavat ennen turvapaikkamenettelyn kiristämistä ja vaikeuttamista sekä oleskelulupamenettelyn muutosta 2016 toimivat mielekkäämmin".

Tulkitsen tämän tarkoittavan, että menettelytavat eivät ole kunnossa.

2 pitäisikö, mielestäsi kielteisen päätöksen saaneella olla samat oikeudet kuin Suomen kansalaisella? Kyllä - Ei.
Vastauksesi: "Eilisessä TV-tentissä esimerkiksi Li Anderssonin ajatukset vastaavat aika pitkälti omiani."
Tulkitsen tämän tarkoittavan kyllä-vastausta.

3 kannattaako tutkia turvapaikkahakemusta, jos sillä, saako sen turvapaikan vai ei, ei ole mitään merkitystä. Kyllä - Ei.

Vastauksesi: "Kansainväliset sopimukset, joissa Suomi on osallinen määrittelevät turvapaikanhakuoikeuden. Hakemus on käsiteltävä."
Tulkitsen tämän tarkoittavan vastausta "Kyllä".

Sinun kysymykseesi vastasin kommentissa #75 jos itse osaat lukea ja ymmärrät lukemasi

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Matti Villikari, sinulla on kysymys vastaamatta. Odotan vastaustasi.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Onkohan Suomessa mitään lakia, jos joku sivullinen, vaikkapa, erihenkinen naapuri pyytää häätaloon kuokkavieraita jotka syövät talon varaamat; tarjottavat loppuun, likaavat ja rikkovat talon kalustoa ja paikkoja. Saako heidät häädettyä ja korvaus vastuuseen? Kotiinkutsuja jolla ei ole koko kansan, ääni ja puheoieutta; ei ole tehty koko kansan EU äänestystä, (pelko on poissulkenut) ja kansanedustajia on ollut ryöstön kohteena. Ajatellen heitä äänestäneitä ihmisiä, ketkä ovat samoja joille ei annettu EU:hun liittymisen, päättämisen äänioikeutta. Vallankahvassa olevat pelkäsivät kaikkien vauraiden, virkoihin ostettujen puolesta; menettää rahakkaat virkansa. Köyhää kansaa sai ryöstää. Ei äänestysoikeuksia ja vaikka vielä sai äänestää edustajat kansanedustajiksi; ne rahalla ostettiin "juoksupojiksi"lyhytaikaiseen työsuhteeseen; joka veti kaverit siniseksi. Eikös muutenkin kuolevainen, saata sinistyä vai kalveta.? Kaikkien Suomeen jo tulleiden ja mahd. tul. sydämen herra pitäisi ehdottomasti pitää saada muuttumaan, jos siellä on joku toinen, kuin Jeesus Kristus. Ilman Jeesuksen Henkeä, ihminen on epäluotettava. Jeesus sanoo: Älä tapa. Siunaten, Lasse Hietanen. Kiitos.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset