Hei, meillä taitaa olla eri suunta! – PS parempi suunta!

 

Tänään äänestetään Suomen suunnasta. Iso laiva kääntyy hitaasti. Siksi suuntaa on alettava muuttaa heti.

 

Globaalitalous yskii. Se enteilee taloudessamme vähitellen viimeaikaista niukempia aikoja. Kymmenen viime vuoden aikana kasatun yhteisen velkataakan paino kasvaa. Se tekee etenemisen hitaaksi. Meidän on kasvatettava yhteistä säkkiä ja jaettava se oikeudenmukaisesti. Maailmaa emme pysty muuttamaan.

 

Eurooppa, jonka keskeinen osa on EU, ei vain yski, vaan tauti on jo puhjennut. Brexit ja EKP osoittavat diagnoosin. Unioni on pöhöttynyt ja alkaa hajota briteistä lähtien. Keskuspankilla on vaikeuksia pitää yhteisvaluuttaa pystyssä edes valtavilla tukiostoille. Kreikka oli pieni ongelma verrattuna Italiaan, jonka edelliset hallitukset velkaannuttivat ja kurjistivat konkurssikypsäksi. EU:ta ja EKP:takaan emme pysty muuttamaan.

 

Suomi on sidottu Brysselin byrokraattien liekanaruun. Yhteisvastuu ja direktiivisilmukka kiristävät. Irti on vaikea päästä. Taakat eivät irtoa. Uusia tulee olemme sisällä tai ulkona. Sen brexit-sekoilukin osoittaa.

 

Suomen sisällä eriarvoisuus on kasvanut. Tilastot kertovat mitä niiden halutaan kertoa tai miten ne halutaan lukea. Tuloerot eivät ole kasvaneet, väitti hanskat tiskiin kesken heittänyt pääministeri. Mutta kyllä kansa tietää. Suurella osalla menee hyvin, mutta valtaisa on se suomalaisten joukko, jolla rahat eivät riitä jokapäiväiseen leipään. 

 

Leipäjonot, nuo hyvinvointivaltion häpeäpaalut, puoli miljoonaa ulosottovelallista, pikavippibisneksen "uhrit",  lapsiperheköyhyydessä elävät 100 000 lasta, sadattuhannet työttömät ja pätkä- ja sirpaletyössä olevat, tuhannet eläkeläisköyhät jne kertovat, että kaikilla ei mene hyvin.

 

Kaikilla tässä rakkaassa isänmaassa ei todellakaan ole sama suunta. Päinvastoin. Toiset menestyvät, toiset menehtyvät. Sama suunta ei saa jatkua!

 

Politiikassa tänä demokratian suurena juhlapäivänä sama suunta, entisen menon jatkaminen, on kaikilla muilla puolueilla paitsi Perussuomalaisilla.  Meillä perussuomalaisilla ei taida olla eri suunta, vaan ON ERI SUUNTA.

 

Teemme tänään suunnan muutoksen. Käännämme kurssin kohti tähänastista itsenäisempää, tasa-arvoisempaa ja kaikkien menestystä vahvistavaa Suomea!  Tämä tehdään ahtaassa äänestyskopissa, johon menee samalla yhden äänen eväällä vuorineuvos ja takuueläkkeellä sinnittelevä mummo.

 

Kaikki äänestämään suunnan muutoksen puolesta! 

 

Ps. Parempi suunta meille kaikille!

 

 

 

 

 

toimikankaanniemi
Perussuomalaiset Jyväskylä

Olen ollut kansanedustaja vv. 1987-2011 ja 2015 alkaen edelleen. Ministerinä (UM ja STM) olin vv. 1991-94. Olin kaikkien ministerivaliokuntien ja monien työryhmien jäsen. Eduskuntatyössä ollessani olen ollut liki jokaisen valiokunnan jäsen tai varajäsen jossakin vaiheessa.
Olen valtiovarainvaliokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan varajäsen. Lisäksi olen Eduskunnan ja Kansaneläkelaitoksen tilintarkastaja sekä Finnfund Oy:n hallintoneuvoston jäsen.
Tulin ylioppilaaksi Vammalan yhteislyseosta ja opiskelin Tampereen yliopistossa kunnallistutkinnon pääaineena kunnallisoikeus. Opiskelun jälkeen olin kunnallisvirkamiehenä noin 12 vuotta 1975-87.
Uuraisten kunnanvaltuuston puheenjohtajana olin vv. 2001-2014. Lisäksi olin Keski-Suomen maakuntavaltuutettu ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän valtuutettu saman ajan. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen ja Kehitysyhtiö Jykes Oy:n hallituksen jäsen sekä Vitapolis Oy:n hallituksen puheenjohtaja olin 2013-2014.
Nykyisin olen Jyväskylän kaupunginvaltuuston jäsen ja Keski-Suomen maakuntavaltuuston varajäsen. Edelleen olen Suomen Kuntaliiton hallituksen ja työvaliokunnan jäsen sekä Kuntaliitto Holding Oy:n ja Suomen Kuntasäätiön hallituksen jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu