Toimin nasta! Asiaa

Vaalit meni ja uudet edessä. On kiitoksen ja kannustuksen aika!

 

Kansanedustajat on valittu seuraavalle vaalikaudelle.  Onnittelut valituiksi tulleille!  Teillä on mielenkiintoinen urakka edessä. Helppokaan se ei ole, mutta kaikesta selviää. 

 

Omalta osaltani en yllättynyt siitä, että jäin reserviin, ensimmäiselle varasijalle. Lähdin ehdokkaaksi pitkän harkinnan jälkeen viime hetkellä ja tein maltillisen kampanjan. 28 vuoden työ päättyi.

 

Keski-Suomen toisen paikan sai vahvalla kampanjalla jämsäläinen yrittäjä Jouni Kotiaho. Se on hieno saavutus. Toivotan hänelle menestystä tehtävässä.

 

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen aloittaa kolmannen kautensa eduskunnassa. Hän on luonut verkostoja ja hallitsee erityisesti elinkeino-, liikenne- sekä maa- ja metsätalousasiat. Myös talouspolitiikassa hän toimii aidolla maalaisjärjellä monia muita paremmin. Kukaan meistä ei ole täydellinen.

 

Perussuomalaisten vaalitulos yllätti. Kun Jyväskylän puoluekokouksessa 10.6.2017 julistin puheenjohtajavaalin tuloksen ja kolmea päivää myöhemmin sain eduskuntaryhmän puheenjohtajana vastaanottaa parikymmentä ryhmästä eroilmoitusta, olin pienen hetken ymmällä. Päällimmäisenä oli mielessä se, että tästä eivät selviä eronneet enempää kuin ryhmään ja puolueeseen jääneetkään. Olin oikeassa ja väärässä.

 

Eronneet lähtivät ylpeinä ja itseriittoisina "parempina" kansan edustajina. Puoluedemokratia sai heiltä hyvästit. Vaaleissa heidän kävi nyt todella kehnosti. Viiden ministerin ja 17 kansanedustajan ryhmä haihtui hetkessä olemattomiin. Kansan tuomio on täydellinen ja hyinen. 

 

Lohduttaneeko edes se, että pääministeripuolue Keskusta menetti vielä enemmän, 18 kansanedustajaa!

 

Perussuomalaisiin jääneet sen sijaan muodostivat yhtenäisen ryhmän, jossa oli ilo työskennellä. Aiemmasta täysin poiketen kukaan ei räyhännyt, uhkaillut eikä salaillut asioita. Uskon, että tällä uudella positiivisella ilmapiirillä oli kaikkia innostava vaikutus myös vaalityössä. Tästä kiitos kaikille asianosaisille. 

 

Erityiskiitos puolueen puheenjohtajalle Jussi Halla-aholle, joka vakuuttavalla tyyneydellä tuki ryhmän työtä ja samanaikaisesti panosti sekä puolueen kenttätyöhön että työhönsä Euroopan unionin parlamentissa. Hän oli erinomainen myös vaalitenteissä "häiriköinnistä" huolimatta.

 

Perussuomalaisten vaalitulos,  538 805 ääntä, 17,5%:n ääniosuus ja 39 kansanedustajaa, on todella uskomattoman hieno saavutus. Se ei jätä selittelylle eikä vähättelylle sijaa. 

 

Osaltani kiitän omia äänestäjiäni, puolueen äänestäjiä, jokaista ehdokasta, vaalityöntekijöitä, mediaa ja muita tulokseen vaikuttaneita. 

 

Edessä ovat hallitusneuvottelut. Niissä tarvitaan yhteistyöhalua, -kykyä ja -valmiutta. Demokratiaa pitää kunnioittaa. Se tarkoittaa vaalituloksen huomioon ottamista. 

 

Seuraavaksi edessä ovat Euroopan unionin parlamentin jäsenten vaalit. Niissä Perussuomalaisilla on puolustettavana kaksi nykyistä meppipaikkaa ja kolmas on jopa todennäköinen. Ehdokaslista on erittäin hyvä.

 

Kun nyt vielä jaksamme äänestää 26.5.2019 niin seuraavaa kertaa saamme odottaa kaksi vuotta. 

 

Kiitos ja hyvää pääsiäistä!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

"Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen aloittaa kolmannen kautensa eduskunnassa." Hehhe, liekköhän aloittaa, tai ainakin lyhyeksi jää Teuvon tämänkertainen kausi. Veikkaan että työt jatkuu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Riippuu kai siitä miltä myöhemmin näyttää:

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) sanoo STT:lle, että hän aikoo "näillä näkymin" lähteä europarlamenttiin, jos tulee valituksi.

https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Useita-kansane...

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Teuvo Hakkarainen sai valtakirjan kansanedustajaksi ja aloittaaa kolmannen kautensa ensi tiistaina.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Joo Hakkarainen lähtee eu mepiksi, ja Toimi menee tilalle eduskuntaan

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Tottakai matkaystävät, naistenmiehet ja uskonveljet pelimiehinä osaavat myös poliittisen pelin...?!

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

On varmaan puolueelle ihan suotavaa että Teuvo häviää kotimaan politiikasta, muistakaa sitten laittaa Teuvolle hyvä avustaja mukaan, ja pitäkää se erossa Junckerista. Toisaalta tämä olisi kyllä komediaa parhaimmillaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Älähän nyt:

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen aloittaa kolmannen kautensa eduskunnassa. Hän on luonut verkostoja ja hallitsee erityisesti elinkeino-, liikenne- sekä maa- ja metsätalousasiat. Myös talouspolitiikassa hän toimii aidolla maalaisjärjellä monia muita paremmin. Kukaan meistä ei ole täydellinen.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Elämä on. Minun kohdalla ympyrä tuli täyteen ja palasin kotia. Minusta tuli jälleen perussuomalaisten äänestäjä. Ei mulla muuta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Aika jännää, kun voimakkaasti olit sitä mieltä,et sineset kuuluu uuteen hallitukseen.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Niin, olishan varmaan kuuluneet, jos olisivat menestyneet vaaleissa. Kävi kuitenkin toisin, eivät menestyneet.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Suora kysymys Toimille .
Nyt kun oppositiossa voimalla vastustit aktiivimallia äänestäjien mieliksi .

Jos pääsisitte hallitukseen niin kun fakta on jotta tuokaan aktiivimalli ei todennäköisesti riitä . Jos halutaan työllisyys 75% tai edes pysymään 72% .

Jos olisitte hallituksessa peruisitteko aktiivimallin ?

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

En ole eduskunnan jäsen, joten en ota kantaa siihen, mitä tapahtuu.

Pidän aktiivimallia epäonnistuneena. Sitä pitää vähintään muuttaa.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Luikerteleva vastaus mielestäni . Jos sanaa käytin kysymyksessä .

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi Vastaus kommenttiin #13

Minulla ei ole mandaattia hallitusneuvotteluissa enkä ole hyväksymässä ohjelmaa.

Toivon, että aktiivimallin kohtuuttomuudet poistetaan ovat hallituksessa mitkä puolueet tahansa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Jos halutaan työllisyys 75% tai edes pysymään 72% ."

Tuohon tarvitaan vain pientä säätöä tilastointiin, merkitään työlliseksi kaikki jotka ovat nähneet jonkun tekevän jotakin työtä.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Vedetään mutkat suoriksi ja pyöristetään vaikka 80% tuo luku . Kyllähän työttömänäkin oleminen käy työstä toisinaan . Joutuu kahvit keitel itelle yms.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset