Vaalit meni ja uudet edessä. On kiitoksen ja kannustuksen aika!

 

Kansanedustajat on valittu seuraavalle vaalikaudelle.  Onnittelut valituiksi tulleille!  Teillä on mielenkiintoinen urakka edessä. Helppokaan se ei ole, mutta kaikesta selviää. 

 

Omalta osaltani en yllättynyt siitä, että jäin reserviin, ensimmäiselle varasijalle. Lähdin ehdokkaaksi pitkän harkinnan jälkeen viime hetkellä ja tein maltillisen kampanjan. 28 vuoden työ päättyi.

 

Keski-Suomen toisen paikan sai vahvalla kampanjalla jämsäläinen yrittäjä Jouni Kotiaho. Se on hieno saavutus. Toivotan hänelle menestystä tehtävässä.

 

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen aloittaa kolmannen kautensa eduskunnassa. Hän on luonut verkostoja ja hallitsee erityisesti elinkeino-, liikenne- sekä maa- ja metsätalousasiat. Myös talouspolitiikassa hän toimii aidolla maalaisjärjellä monia muita paremmin. Kukaan meistä ei ole täydellinen.

 

Perussuomalaisten vaalitulos yllätti. Kun Jyväskylän puoluekokouksessa 10.6.2017 julistin puheenjohtajavaalin tuloksen ja kolmea päivää myöhemmin sain eduskuntaryhmän puheenjohtajana vastaanottaa parikymmentä ryhmästä eroilmoitusta, olin pienen hetken ymmällä. Päällimmäisenä oli mielessä se, että tästä eivät selviä eronneet enempää kuin ryhmään ja puolueeseen jääneetkään. Olin oikeassa ja väärässä.

 

Eronneet lähtivät ylpeinä ja itseriittoisina "parempina" kansan edustajina. Puoluedemokratia sai heiltä hyvästit. Vaaleissa heidän kävi nyt todella kehnosti. Viiden ministerin ja 17 kansanedustajan ryhmä haihtui hetkessä olemattomiin. Kansan tuomio on täydellinen ja hyinen. 

 

Lohduttaneeko edes se, että pääministeripuolue Keskusta menetti vielä enemmän, 18 kansanedustajaa!

 

Perussuomalaisiin jääneet sen sijaan muodostivat yhtenäisen ryhmän, jossa oli ilo työskennellä. Aiemmasta täysin poiketen kukaan ei räyhännyt, uhkaillut eikä salaillut asioita. Uskon, että tällä uudella positiivisella ilmapiirillä oli kaikkia innostava vaikutus myös vaalityössä. Tästä kiitos kaikille asianosaisille. 

 

Erityiskiitos puolueen puheenjohtajalle Jussi Halla-aholle, joka vakuuttavalla tyyneydellä tuki ryhmän työtä ja samanaikaisesti panosti sekä puolueen kenttätyöhön että työhönsä Euroopan unionin parlamentissa. Hän oli erinomainen myös vaalitenteissä "häiriköinnistä" huolimatta.

 

Perussuomalaisten vaalitulos,  538 805 ääntä, 17,5%:n ääniosuus ja 39 kansanedustajaa, on todella uskomattoman hieno saavutus. Se ei jätä selittelylle eikä vähättelylle sijaa. 

 

Osaltani kiitän omia äänestäjiäni, puolueen äänestäjiä, jokaista ehdokasta, vaalityöntekijöitä, mediaa ja muita tulokseen vaikuttaneita. 

 

Edessä ovat hallitusneuvottelut. Niissä tarvitaan yhteistyöhalua, -kykyä ja -valmiutta. Demokratiaa pitää kunnioittaa. Se tarkoittaa vaalituloksen huomioon ottamista. 

 

Seuraavaksi edessä ovat Euroopan unionin parlamentin jäsenten vaalit. Niissä Perussuomalaisilla on puolustettavana kaksi nykyistä meppipaikkaa ja kolmas on jopa todennäköinen. Ehdokaslista on erittäin hyvä.

 

Kun nyt vielä jaksamme äänestää 26.5.2019 niin seuraavaa kertaa saamme odottaa kaksi vuotta. 

 

Kiitos ja hyvää pääsiäistä!

 

toimikankaanniemi
Perussuomalaiset Jyväskylä

Olen ollut kansanedustaja vv. 1987-2011 ja 2015 alkaen edelleen. Ministerinä (UM ja STM) olin vv. 1991-94. Olin kaikkien ministerivaliokuntien ja monien työryhmien jäsen. Eduskuntatyössä ollessani olen ollut liki jokaisen valiokunnan jäsen tai varajäsen jossakin vaiheessa.
Olen valtiovarainvaliokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan varajäsen. Lisäksi olen Eduskunnan ja Kansaneläkelaitoksen tilintarkastaja sekä Finnfund Oy:n hallintoneuvoston jäsen.
Tulin ylioppilaaksi Vammalan yhteislyseosta ja opiskelin Tampereen yliopistossa kunnallistutkinnon pääaineena kunnallisoikeus. Opiskelun jälkeen olin kunnallisvirkamiehenä noin 12 vuotta 1975-87.
Uuraisten kunnanvaltuuston puheenjohtajana olin vv. 2001-2014. Lisäksi olin Keski-Suomen maakuntavaltuutettu ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän valtuutettu saman ajan. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen ja Kehitysyhtiö Jykes Oy:n hallituksen jäsen sekä Vitapolis Oy:n hallituksen puheenjohtaja olin 2013-2014.
Nykyisin olen Jyväskylän kaupunginvaltuuston jäsen ja Keski-Suomen maakuntavaltuuston varajäsen. Edelleen olen Suomen Kuntaliiton hallituksen ja työvaliokunnan jäsen sekä Kuntaliitto Holding Oy:n ja Suomen Kuntasäätiön hallituksen jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu