Toimin nasta! Asiaa

Vaalit ovat ohi - työ jatkuu

 

Perussuomalaiset menestyivät puheenjohtaja Jussi Halla-ahon johdolla molemmissa kevään vaaleissa erittäin hyvin.  Kesäkuun 2017 tapahtumat antoivat aiheen odottaa puolueelle todella heikkoja tuloksia. Vielä puoli vuotta ennen eduskuntavaaleja tältä näyttikin gallupien mukaan.

 

Kesällä  2017 sekä pääministeri että valtiovarainministeri, molemmat puolueidensa puheenjohtajia, antoivat puheenjohtaja Halla-ahosta ja hänen johtamastaan puolueesta luonnehdinnan, jonka mukaan nämä ovat vastuuttomia, pimeyden valtojen edustajia suomalaisessa politiikassa. Tämä mielikuva säilyi aina siihen asti, kunnes vaalikeskustelut alkoivat.

 

Vaalikeskusteluissa koko kansa näki, miten puheenjohtaja Halla-aho maltillisesti, asiaperustein ja toisia keskustelijoita kunnioittaen esitti omat ja puolueen näkemykset ja tavoitteet. Hänen esiintymisensä ja tietopohjansa oli ylivertainen ja sai valtavasti kiitosta. 

 

Moni ihminen kysyi vaalikeskustelujen jälkeen, onko Perussuomalaiset rp:n puheenjohtaja se sama henkilö, jonka pääministeri ja valtovarainministeri 12.6.2017 julisti pelottavaksi ihmisvihaajaksi ja Suomen tuhoajaksi ja jonka arvopohja estää kaiken yhteistyön. Nuo "tuomitsijat" joutuivat häpeään. Varsinkin Keskustan vaalitulokset kertovat karusti äänestäjien reaktiot.


Eduskuntavaaleissa 17,5% äänestäneistä, yli 538 000 suomalaista antoi äänen perussuomalaiselle ehdokkaalle. Puolueesta eronneet ehdokkaat, joukossa pääosa viidestä ministeristä ja 17 kansanedustajasta, jäivät ilman paikkaa. Perussuomalaisia valittiin 39. Tulos oli erinomainen erityisesti edeltäneen vajaan kahden vuoden tapahtumiin nähden.

 

Myös Ps:n eurovaalien tulos oli hyvä. Äänimäärä edellisiin eurovaaleihin verrattuna kasvoi ja paikkaluku säilyi ennallaan.  Jos puoli vuotta aiemmin olisi pitänyt veikata Ps:n eurovaalitulosta, olisi se ollut ehkä noin 8% ja yksi paikka.  Ja jos jossitellaan lisää niin jos Jussi Halla-aho olisi ollut nytkin ehdokkaana, Ps olisi saanut kolme meppiä!

 

Perussuomalaiset rp on suuri puolue Suomessa. Tätä tosiasiaa ei mikään tai kukaan voi kiistää. Tosiasia on myös se, että suurella puolueella ja sen eduskuntaryhmällä on suuri vaikutusvalta riippumatta siitä, onko se hallituksessa vai oppositiossa. Esimerkiksi maahanmuutto- ja ilmastopolitiikassa Perussuomalaisten järkevät ehdotukset varmasti otetaan ajan mittaan huomioon, vaikka punavihreät puolueet nyt aikovatkin kiihdyttää vastuutonta politiikkaa näiltä osin. Käänne tulee. Se on varma.

 

Olen ollut kansanedustajana 28 vuotta. Suostuin tämän kevään vaaleihin ehdokkaaksi viime hetkillä mm. puoluejohdon ja monien muiden pyynnöstä. Kerroin, että suostun sillä ehdolla, että en tee mittavaa vaalityötä. Se olikin kevyttä verrattuna aiempiin kertoihin. Tuloksena oli ensimmäinen varasija Keski-Suomessa eli putosin. Keski-Suomessa Ps:n vaalitulos oli 18% eli se ylitti valtakunnallisen tason. Kelpo tulos. 

 

Eurovaalien tuloksena varasijani aktivoituu kansanedustajuudeksi 167 päivän mittaisen "kevät- ja kesäloman" jälkeen syyskuun alussa. Vaikka vaalityön otin kevyehkösti, motivaatio itse edustajan työhön on hyvä.

 

Suurella mielenkiinnolla odotan Antti Rinteen hallituksen ohjelmaa. Keskustalle näyttää riittävän se, että syntyy 18 maakunnan laiha sote. Punavihreät saavat ympäristö- ja haittaveroja ilmastopolitiikan perusteella ja kansa maksaa. Osa eläkeläisistä saa satasen joskus tulevaisuudessa. Vaasa saa päivystyksen. 

 

Lopulta julkiset menot varmasti kasvavat, mutta tulot eivät yhtä varmasti kasva. Velka paisuu. Miten käy työllisyyden ja Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn? Se ratkaisee! Toivotaan parasta, pelätään pahinta!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Ihan mielenkiinnosta.

Mitä jos loikkarit olisivat kertoneet suunnitelmistaan -17 myös sinulle.

Olisiko loma nyt pitempi kuin 167 päivää?

Ehkä oli hyvä ettei silloin ollut luottoa... nyt se on tuottoa.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

En kaivannut epäluotettavien luottamusta! Hyvä niin ja näin!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ensiksikin todettava, että hyvinähän tässä lopulta kävi.

Monenlaista jossittelua voinee harjoittaa. Esimerkiksi jos S(o)inisen tulevaisuuden haitta meille olisi ollut suurempi, niin emmeköhän jostain plokista saisi lukea, miten yhden asia puolue ja huono johtaja eivät saavuta menestystä.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Tuossa aiemmin sanoin että Teuvo Brysseliin ja Toimi Eduskuntaan niin eikös se nyt toteudu. Toimikin joutuu eläkepäiviksi vielä töihin ja hyvät historiikit saa lisää tarinaa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Ihmettelen persuja äänestäneiden järjen juoksua. Äänestetään nyt kielitaidoton Hakkarainen Brysseliin.
Käytettävissä olisi ollut professorin ja dosentin tasoisia ehdokkaita. Hakkaraisen EU-pestissä ei järjen häivää. Miten kielitaidoton meppi verkostoituu ja käy keskusteluita muunmaalaisten kanssa. ei se tulkki ole joka paikassa mukana. Hakkaraisessa menee Suomelta yksi tärkeä meppi aivan hukkaan.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vanha kansanviisaus sanoo ”vakka kantensa valitsee.”

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Brysselistä olen kuullut että paikalliset persut ovat suunnitelleet Lauralle ja Teuvolle ihan oman kampanjan Suomen tunnetuksi tekemiseksi. Laura ja Teuvo esiintyvät kaikkina iltoina kapakoissa ja juhlissa Suomen lähettiläinä, pöydässä on EU:n, Suomen ja Venäjän liput, eli kaikkien sponsoreiden liput. Tosin Venäjän osuudesta vielä neuvotellaan.

Kummastakaan ei ole Suomelle mitään iloa salongeissa, toiset vain nauravat. Mutta kansan parissa Laura ja Teuvo tulevat hurmaamaan kansainvälisen yleisön.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Ai, että olet ihan Brysselistä kuullut...

Eikö hävetä kirjoittaa tuollaista tuubaa?

Kansanvaltaa ei ole mitään syytä halventaa.

Arvi Hagelin

Hakkarainen on suomalaisten kannalta hyvä valinta. Hänen ei tarvitse pröystäillä kielitaidollaan ja ajaa alas suomenkielistä tulkkausta. Suomen eurooppalainen merkitys taitaa kilpistyä suomen kieleen ja vanhojen eurooppalaisten maiden ylevään historiaan. Suomihan mielletään sovjetfinlandiksi SF eikä sitä FIN paljon korjaa. Hakkarainen tuskin lähtee eurooppalaisen eliitin edessä matelemaan, sillä ei hän ole tehnyt niin kansallisen eliitinkään edessä. Kansan mies toimii kuin kansanmies.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

EU-parlamentissa on aina ollut ja on nytkin useita meppejä, jotka osaavat vain yhtä kieltä. Jokaisella on kuitenkin yksi ääni.

Parempi, että valittiin kaksi todellista Suomen kansan puolustajaa kuin epäisänmaallisia liittovaltiointoilijoita, joita valittiin 11.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset