Mikä taho on vastuussa Raamatun sisällöstä?

 

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Yksi erikoisuus on se, että peräti kolme kansanedustajaa on esitutkinnassa epäiltynä rikoksesta. Kaikilla taitaa olla sama rikoslain 11. luvun 10 §, johon esitutkinta nojautuu.  Siis kiihotus kansanryhmää vastaan.  

 

Mietin, onko joku kiihottunut edustajatoverien ja -kaverien puheista ja kirjoituksista. En ainakaan itse ole kiihottunut. Lieneekö niin, että vain poliisin ja syyttäjälatoksen väkeä on kiihottuneessa tilassa?

 

Kansanedustaja Päivi Räsänen lausui mieliiteensä ev.lut. kirkon osallistumisesta pride-tapahtumaan. Suomen kansalaisena, kirkon jäsenenä ja kansanedustajanakin hänellä on mielipiteen ja sananvapaus. Vai onko? Se selviää, kun poliisi saa työnsä tehtyä, syyttäjä asian harkittua ja jos tuomioistuimeen juttu menee, sieltä päätös saadaan. 

 

Päivi Räsänen lausui mielipiteensä ja lainasi siihen Raamatusta Paavalin kirjeestä roomalaisille pari jaetta. (En kirjoita niitä tähän, jotta en työllistä poliisia uudella tutkinnalla.)

 

Onko Päivi Räsänen vastuussa siitä, mitä apostoli Paavali 2000 vuotta sitten kirjoitti?  Paavalia ei enää vastuuseen saada. Entä Suomen ev.lut. kirkon hyväksymän Raamatun  julkaisija? Olisiko se vastuussa Paavalin kirjeen sisäll;st'ä?  Eli Suomen ev.lut.kirkko ja sen ylin päättävä elin kirkollliskokous?

 

Kirkkolain 1ˋ§:n ja kirkkojärjestyksen 1-§:n mukaan Suomen ev.lut.kirkon opetus ja oppi peustuvat tunnustuskirjoihin, jotka puolestaan ovat sidotut Raamattuun. Myös Paavalin kirje roomalaisille sisältyy siihen.  Liki 70% Suomen kansasta tunnustaa tämän kuulumalla omaan seurakuntaansa. 

 

On hyvin mielenkiintoista seurata, miten rikoslain säädöstä kiihotuksesta kansanryhmää vastaan sovelletan uskontoon Suomessa, jolla on vahva protestanttinen historia ja jossa valtaosa kansasta edelleen tunnustaa Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa ja näin pitää Raamattua Jumalan sanana

 

Jos Päivi Räsänen tuomitaan rikoksesta, on sillä valtavat vaikutukset.  Kirkon johdon en ole havainnut ottaneen tähän asiaan vielä kantaa, mutta eiköhän sieltäkin suunnalta ole tulossa näkemyksiä. Odotellaan!

 

Koraania en ole lukenut, joten en tiedä, sisältääkö se sellaisia kohtia, joita julkilausumalla saattaisi syyllistyä kiihotukseen kansanryhmää vastaan.  Joku siihen perehtynyt voinee kertoa!

 

Kansanedustajana olen melko vähän siteerannut tai viitannut Raamattuun. En ole eronnut ev.lut. kirkosta, kun en ole siihen koskaan kuulunut. Tästä huolimatta kristillnen usko ja Raamattu on elämässäni tärkeitä vaikuttimia,. Pidän vahvasti kiinni mielispiteen, sanan ja uskonnonvapaudesta.

 

Kasvava huoli herää siitä, että rikoslakia sopivasti tulkitsemalla pyrittäisiin perusoikeuksia rajoittamaan ja luomaan tilannteita, joissa kansanlaiset joutuvat itsesensuurin ja pelon ahdistamaksi. On varottava totalitarismia.

 

 

 

toimikankaanniemi
Perussuomalaiset Jyväskylä

Olen ollut kansanedustaja vv. 1987-2011 ja 2015 alkaen edelleen. Ministerinä (UM ja STM) olin vv. 1991-94. Olin kaikkien ministerivaliokuntien ja monien työryhmien jäsen. Eduskuntatyössä ollessani olen ollut liki jokaisen valiokunnan jäsen tai varajäsen jossakin vaiheessa.
Olen valtiovarainvaliokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan varajäsen. Lisäksi olen Eduskunnan ja Kansaneläkelaitoksen tilintarkastaja sekä Finnfund Oy:n hallintoneuvoston jäsen.
Tulin ylioppilaaksi Vammalan yhteislyseosta ja opiskelin Tampereen yliopistossa kunnallistutkinnon pääaineena kunnallisoikeus. Opiskelun jälkeen olin kunnallisvirkamiehenä noin 12 vuotta 1975-87.
Uuraisten kunnanvaltuuston puheenjohtajana olin vv. 2001-2014. Lisäksi olin Keski-Suomen maakuntavaltuutettu ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän valtuutettu saman ajan. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen ja Kehitysyhtiö Jykes Oy:n hallituksen jäsen sekä Vitapolis Oy:n hallituksen puheenjohtaja olin 2013-2014.
Nykyisin olen Jyväskylän kaupunginvaltuuston jäsen ja Keski-Suomen maakuntavaltuuston varajäsen. Edelleen olen Suomen Kuntaliiton hallituksen ja työvaliokunnan jäsen sekä Kuntaliitto Holding Oy:n ja Suomen Kuntasäätiön hallituksen jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu