Vangit kotimaihinsa

Suomen vankiloissa on näinä päivinä yhteensä 427 ulkomaalaista eli noin 12% kaikista vangeista. Vankilatoiminta eli rikosseuraamuslaitos aiheuttaa valtiolle menoja noin 220 miljoonaa euroa vuodessa. Menoista kymmenesosa tulee laskennallisesti ulkomaalaisista vangeista.

Vuonna 2000 ulkomaalaisia vankeja oli noin 200 ja vuonna 2007 307. Nykyisen hallituksen aikana näiden määrä on siten kasvanut 120 hengellä ja kymmenessä vuodessa yli kaksinkertaistunut. Oikeusministeriö ei ole onnistunut ulkomaisten vankien määrän vähentämisessä. Vankilat ovatkin täynnä siitäkin huolimatta, että sakkojen muuntorangaistuksista osin luovuttiin. Se oli erittäin huono ratkaisu.

Ulkomaalaiset vangit pitää siirtää kotimaihinsa kärsimään rangaistuksiaan. Se on hyvä säästökohde valtiolle. Kansainväliset sopimukset eivät estä siirtoja kuin joissakin tapauksissa. Rangaistusten vastaavuuskaan ei ole niin iso ongelma, että se estäisi siirtoja. Oikeusministeriön on syytä tehostaa siirtotoimintaa.

 

toimikankaanniemi
Perussuomalaiset Jyväskylä

Olen ollut kansanedustaja vv. 1987-2011 ja 2015 alkaen edelleen. Ministerinä (UM ja STM) olin vv. 1991-94. Olin kaikkien ministerivaliokuntien ja monien työryhmien jäsen. Eduskuntatyössä ollessani olen ollut liki jokaisen valiokunnan jäsen tai varajäsen jossakin vaiheessa.
Olen valtiovarainvaliokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan varajäsen. Lisäksi olen Eduskunnan ja Kansaneläkelaitoksen tilintarkastaja sekä Finnfund Oy:n hallintoneuvoston jäsen.
Tulin ylioppilaaksi Vammalan yhteislyseosta ja opiskelin Tampereen yliopistossa kunnallistutkinnon pääaineena kunnallisoikeus. Opiskelun jälkeen olin kunnallisvirkamiehenä noin 12 vuotta 1975-87.
Uuraisten kunnanvaltuuston puheenjohtajana olin vv. 2001-2014. Lisäksi olin Keski-Suomen maakuntavaltuutettu ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän valtuutettu saman ajan. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen ja Kehitysyhtiö Jykes Oy:n hallituksen jäsen sekä Vitapolis Oy:n hallituksen puheenjohtaja olin 2013-2014.
Nykyisin olen Jyväskylän kaupunginvaltuuston jäsen ja Keski-Suomen maakuntavaltuuston varajäsen. Edelleen olen Suomen Kuntaliiton hallituksen ja työvaliokunnan jäsen sekä Kuntaliitto Holding Oy:n ja Suomen Kuntasäätiön hallituksen jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu