Toimin nasta! Asiaa

Hyvältä näyttää - tai sitten ei

Niinistö ja Lipponen oikeistosta, Väyrynen ja Soini keskeltä. Mistä vasemman puolen ehdokas? Pienpuolueiden, myös Vasemmistoliiton,  hyvätkin ehdokkaat keräävät vain 1-4%:n kannatuksen presidentinvaaleissa. Ihmiset haluavat vaikuttaa jo ensimmäisellä kierroksella lopputulokseen eli siihen, ketkä kaksi ovat toisella kierroksella.

Niinistö ja Lipponen ovat euro-(nato-)henkisiä. Heillä on raskas taakka eurosta ja 1990-luvun lopun oikeistolaisesta politiikasta. Heidän johdollaan perusturvaa leikattiin, valtionyhtiöitä myytiin pilkkahintaan, ääriliberaali markkinatalous päästettiin valtaan, terveydenhuoltoa yksityistettiin jne. Miesten poliittisten linjojen välillä ei ole juurikaan eroa. Molemmat ovat valmiit edelleen lapioimaan verovarojamme Välimeren maiden mustiin aukkoihin.

Väyrysen ja Soinin välillä suurin ero on se, että Väyrynen on eri linjalla kuin oma puolueensa. Soinilla näin ei ole. Ministerinä Väyrynen oli viime vaalikauden täysin hiljaa, kun Vanhasen-Kiviniemen hallitus tuki kaatuvia euromaita, unohti köyhät ja tyhjensi maaseutua. Nyt hän moittii kaikkea mitä hiljaisesti tuki aikaisemmin. Soini on pysynyt uskollisesti linjallaan eikä ole vaiennut missään vaiheessa.

Eurokriisi syvenee ja kansa herää entistä enemmän presidentinvaaleihin. Niissä äänestysaktiivisuus nousee yli 80%:n. Lopputulos on ennalta arvaamaton. Ei voi muuta kuin toivoa, että vastakkain toisella kierroksella eivät olisi Niinistö ja Lipponen eivätkä myöskään Soini ja Väyrynen. Toivottavasti saadaan todelliset vaihtoehdot esiin.

Sääliksi käy aitoja vasemmistolaisia, joilla ei ole sosialistisen aatteensa edustajaa pääehdokkaana. Sääli tosin haihtuu, kun muistaa, että sd-taustainen presidentti on ollut vallassa 30 vuotta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Mika Kuusela

Ihan hieno kirjoitus Toimi, vaikka kuulutkin eliittiin ja olet vieraantunut massan ongelmista ja elämästä.

Vasemmistolaisten kannattaa äänestää tietysti Soinia!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kerroppa miksi? Soini eikä persut,eikä sitä edeltävä SMP ole koskaan tehnyt työväestön eteen mitään.Putkonen,jonka taustan tunnen hyvin,ajautui sivuraiteille metalliliitossa,pyrkii nyt"kostamaan"ay-liikkeelle.Poliitiikan teon lähtökohtana ei voi olla katkeruus.Aikoinaan Soinin oppi-isän, V.Vennamon lähtökohtana omille teilleen oli valtataistelun häviäminen maalaisliitossa.

Olavi paloneva

Minusta ei kannattaisi tälläkään foorumilla esittää ,aivan varmana
arvioita ,ilman että ottaa ensin asioista selvää.Suosittelisin ,että
Granlund Googlettaisi "Urpo Leppänen" niin saisit faktaa .

Käyttäjän petrisalo kuva
Petri Salo

Tuota SMP:n lähihistoriaa en tunne. Pidän hyvänä, että saamme kuulla kaikkien valtapuolueiden lähihistoriasta avoimesti lisää.

Lainaan ensi alkuun pääministeri Kataista:

"Hänen mielestään yksi Suomen vahvuuksista on ollut kyky tehdä sopimuksia ja sovintoja.

- Koko Suomen historia on sopimuksien ja sovintojen teon historiaa ja uskon, että se on yksi syy, että Suomi on ollut tällainen maltillinen, eteenpäin katsova ja päätöksentekokyinen maa, hän sanoi.

Kataisen mukaan tilalle on nyt tarjottu hyvin jyrkkää mustavalkoista kuvaa ja ehdottomuuksia."

Lähde: Yle Uutiset 25.9.2011 - Katainen: Politiikassa vallitsee ehdottomuuksien ilmapiiri

Sitten pientä ja alustavaa katsausta mitä kaikkea onkaan vallan kulisseissa sovittu. Pääministeri Kataisen itsensäkin toimesta.

Metalliliiton Putkosen historiaa en myöskään tunne, mutta hyvä vain, jos edes hän uskaltaa tuoda tämän perustuslainkin vastaisen miinakentän päivänvaloon.

Harmaa hallinto ja Suomen ihmisoikeustilanne 2011
Lähetetty heinäkuu 17, 2011 kirjoittanut Suomi 2017 - Suomi 2.0

Suomi jatkaa läntisten YK-maiden johtavana ihmisoikeusrikosvaltiona. Kova väite heti tämän artikkelin alkuun. Perustelen väitteeni saman tien.

Hallitus ja eduskunta saattoivat vuosina 2003 – 2007 voimaan ”kahden lääkärin loukku” – lakipaketin nimellä tunnetun potilaiden niittokoneiston.

http://suomi2017.wordpress.com/2011/07/17/harmaa-h...

Ja käsittääkseni tämän on vasta yksi alue, joka on purettu esiin.

Käyttäjän partalainen kuva
Reijo Kamula

Näin asiat nähdään hyvin laajasti! Niinistö ja Lipponen eivät ole toistensa vaihtoehtoja, eikä Soini ja Väyrynen.
Senpävuoksi heitämme politikoinnin pois ja valitsemme heistä todennäköisimmät toiselle kierrokselle vastakkain, eli Niinistön vastaan Soinin. Tämä on todennäköisin loppuasetelma ja hyvä niin!

Jouko Koskinen

"Arvojohtaja" tuli valituksi negatiivisilla arvoilla kuten edellinenkin.
Kekkonen ja Aho olivat kepulaisia inhokkeja.

Sama toistuu ilmeisesti nytkin - Väyrysen vastapooli voittaa olipa henkilö sitten ukko mustalainen tai viidenlapsenäiti Somaliasta.

t. piiroinen

Oikein hyvä analyysi Kankaanniemeltä.

Mutta mitä kristillisdemokraatit tekevät presidentinvaaleissa? Omaa ehdokasta lienee tässä tilanteessa turha asettaa.

Olli Pusa

Kankaanniemen parien ryhmittelyssä on paha puute. Ehkä voidaan ajatella Niinistöä ja Lipposta eurohenkisinä ja Väyrystä ja Soinia eurovastaisina. Asetelma yksinkertaistaa liikaa. Linjoissa on kuitenkin iso ero.

Lipponen on euroonvannoja, mutta omaa myös selvittämättömän historian itäisten tiedustelupalvelujen kanssa. Edelleen hän on ollut Putinin palkollinen kaasuputken lobbarina. Niinistöstä tuskin epäillään, että hän on Putinin taskussa, mutta Lipposella on paljon selitettävää.

Eurokriittisistä Soinia ei epäillä Putinin miehksi, mutta Väyrynen on hankalampi tapaus arvioitavaksi. Luotetaanko siihen, että Väyrynen ei ole Putinin mies? Pitkä kokemus voi olla myös rasitus.

Lipponen taisi kyllä jo ennen varsinaisen kampanjoinnin alkua varsmistaa, että hän ei pääse presidentiksi. Haukkumalla perussuomalaiset hän varmisti, että he eivät Lipposta äänestä jos tämä sattuisi pääsemään toiselle kierrokselle.

EU-politiikan lisäksi vaaleissa noussee esiin myös Venäjän politiikka. Presidentin rooli EU-politiikassa on kuivamassa aika vaatimattomaksi. Aiheellistakin on tarkastella muitakin linjoja.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuleepa Pusalta paksua tekstiä,"Lipponen on euroonvannoja,mutta omaa myös selvittämättömän historian itäisen tiedustelupalvelujen kanssa".Poliitisen nykyhistorian tuntemuksesi näyttää olevan olematon.Suosittelen lukemiseksi,mm.Rafael paasion,"kun aika on kypsä",sekä Kalevi Sorsan muistelmat.Molemmista ilmenee,kuika demarit oli punainen vaate Kremnille,Keskusta,kommarit,jopa osa kokoomusta oli Kremlin suosikkeja,ei demarit.Kuvaavaa on,mihin mielistelyssä voi alentua,keskustalaiset veivät kremliin Kekkosen kotitalosta,lepikon torpasta,multaa kremliin.

Olli Pusa

Asia taitaa olla hieman toisenlainen. Lipponen on itsekin jotakin kertonut touhuistaan itäpalvelujen kanssa. Kopioin tähän omavaltaisesti Janne Suurosen blogista pätkän. Lipponen ei varmaankaan kriikkiin alennu vastaamaan kuin korkeintaan Kiinan keisarille, mutta ehkä osaat kertoa enemmän?

"Paavo Lipponen on voimakkaasti vastustanut Suomen lähihistorian idänsuhteiden ruotimista. Lipponen ei halua antaa Tiitisen listoja avattavaksi kansalle, eikä muutenkaan Suomalaisten poliitikkojen KGB- ja Stasisuhteita edes tutkijoiden ruodittavaksi. Limanuljaska ja hippien hautojen päällä tanssiminen ovat Paavo Lipposen käyttämiä termejä tässä yhteydessä. Stasi-koodinimi Mungo taitaa osua liian lähelle Paavo Lipposta itseään."

Susanna Heikkinen

Mihinkä se RKP:n naisehdokas ja Haavisto on kadonneet.

Käyttäjän partalainen kuva
Reijo Kamula

Meinaatko, että Haavisto käy tiukanpaikan tullessa, myös nais ehdokkaasta?
Olen kanssasi samaa mieltä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset