Toimin nasta! Asiaa

Vasemmistopuolueiden pitkä kujanjuoksu jatkuu... Lipposen johdolla

Eräissä puolueissa on nyt syytä huoleen. Erityisesti vasemmalla on vaikeaa. Syyt juontuvat takavuosiin. Jo 1987-91 vaalikaudella Sdp teki virheitä. Mutta molemmat vasemmistopuolueet kompuroivat tosi pahasti 1995 alkaen. Ne olivat Lipposen, sd, hallituksissa toteuttamassa erittäin oikeistolaista politiikkaa. Verotuksessa ne suosivat rajusti rikkaita ja hyvätuloisia. Köyhimpien perusturvaa ne leikkasivat reippaasti ns. Liisan (Jaakonsaari, sd) listan mukaisesti, mistä seurasi pysyvä köyhyysongelma. Tuottavimmat valtionyhtiöt ne myivät yksityisille pilkkahintaan. Monissa valtionyhtiöissä ne antoivat johtajille optiosaalistusoikeudet. Kuuluisat UMTS-kaupat ne olivat valmiit hyväksymään. Terveydenhuoltoon ne päästivät yksityisen rahastuksen Kelan ja kuntien varoja syömään.

Tuossa listaa, joka muistetaan. Kokoomus vei ja molemmat vasemmistopuolueet pääministeri Lipposen johdolla antoivat mennä. Olivat mukana Vihreät silloisen ministeri Pekka Haaviston johdolla ja Rkp:kin.

EU-politiikassa vasemmistopuolueet ovat olleet rähmällään Brysseliin. Yhä edelleen ne ovat valmiit ajamaan liittovaltioon johtavaan politiikkaan. Suomen kansan etu on alistettu Etelä-Euroopan kriisimaiden pelastamiseen.

Lipposen hallituksen oikeistopolitiikkaa puolusteltiin 1990-luvun alun lamalla. Mikään ei kuitenkaan olisi vaatinut rikkaiden suosimista ja perusturvan suuria leikkauksia. Ei lama eikä mikään muukaan. Väärää politiikkaa.

Mikään ei vaadi nytkään ajamaan vieraiden, holtittomien velkamaiden etuja Suomen kansan kustannuksella. Väärää politiikkaa nytkin. PÖÖ...

Vasemmistolla on aate ja uskottavuus hukassa. Ei ihme, että Sdp:n presidenttiehdokkaan gallupkannatus (n. 5%) on vain noin kolmannes puolueen romahtaneesta kannatusluvusta (n. 16%). Jutta Urpilaisella on lähes ylivoimainen urakka kääntää sekä puolueen linja että käytännön politiikka. Ay-liikekin on heikkouden tilassa eikä halua enää tukea siitä vieraantunutta puoluetta. Sdp:n kujanjuoksu on pitkä ja synkkä eikä pääty Kokoomus-johtoisessa hallituksessa velkatalouden yhä synkistyessä kaikkialla.

Harmi on se, että Suomessa ei ole yhtään aitoa vasemmistolaista puoluetta hillitsemässä oikeistolaista eriarvoistavaa politiikkaa. Tasapainoa tarvittaisiin, vaikka sosialismia harva kaipaa. Toivottavasti jokin muu puolue täyttää ammottavan aukon!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tarkoitatko mahdollisesti "työväenpuoluetta ilman sosialismia"?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Siihenkö suuntaan olet lipumassa?

Käyttäjän Vastakarva kuva
Olavi Aromaa

Lipponen ja Niinistö eivät antaneet kansan äänestää euro-asiassa, miksi kansa nyt äänestäisi heistä kumpaakaan?
Lipposen kannatus alkaa olla kohdallaan mutta Niinistön kannatusta sopii ihmetellä.

Edit

Meinasi unohtua: Väyrynen presidentiksi.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Suomen kansan onneksi on PERUSSUOMALAISET! Tällä hetkellä ainoa puolue, joka on isänmaan ja oman kansan asialla. Kannatusta vaan pitäisi saada vielä jokunen prosentti lisää. Sellainen JYTKY, että isämaan parturit luikkivat häntä koipien välissä piiloon. On suoranaista typeryyttä hehkuttaa Niinistöä ja kuvitella, että asiat muuttuvat parempaan. Höpö, höpö. Äänestää nyt itseänsä vastaan. Niinistö ei edusta ainakaan minua. Edustaako hän sinua?

Käyttäjän POOL kuva
Olli Porra

Toimilta hyvä kirjoitus Lipposesta, joka oli hallituskautenaan yksi pahimmista suomalaisen tasa-arvon tuhoajista. Tänään Paavo keskittyy erityisesti ruotsinkielisyyden ihailuun Svenska nu -kampanjallaan ja pakkoruotsin markkinointiin. - Muutaman prosentin kannatus pressavaaleissa on ihan tarpeeksi. Kansan muisti ei olekaan niin lyhyt, kuin poliitikot toivoisivat.

Reijo Tossavainen

Demareilla on edessä alamäki, jonka toista päätä ei näy. Lipposen floppi kuvaa on vasta alkusoittoa. Kunnallisvaaleissa tulee järkyttävä selkäsauna. Sen jälkeen puolue natisee liitoksistaan.

Perussuomalaisten nousun myötä poliittinen kenttä saadaan aajemmaltikin uusiutumaan. Seisova vesi lähtee liikkeelle. Se on erittäin hyvä asia - ei niinkään puolueiden, mutta suomalaisten kannalta.

Harri Rautiainen

Reijo,
sinuna odottaisin 1. kierroksen tuloksia, ennen kuin sanoisin mitään kovin painavaa. Soinin uskottavuus on nyt nimittäin asetettu kyseenalaiseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset