Toimin nasta! Asiaa

Rajuja irtiottoja - hallitus horjuu Tuomiojan, Arhinmäen ja Essayahin mukana

Ulkoministeri Erkki Tuomioja, sd, repäisi maton sekä puolueensa puheenjohtajan Jutta Urpilaisen että presidenttiehdokkaansa Paavo Lipposen jalkojen alta viikko ennen vaaleja. Tuomioja teki tämän sekä blogissaan että isossa brittilehdessä. Voisi ajatella, että hän kertoi mitä ajattelee, mutta ei ehkä ajatellut mitä kertoi. Mutta kun on kysymys poikkeuksellisen kokeneesta ja harkitsevasta pitkänlinjan poliitikosta ja ulkoministeristä, näin ei ollut. Harkittu teko.

Tuomioja sai pääministeri Jyrki Kataiselta ankaran tuomion. Ministerillä ei ole mielipiteen eikä varsinkaan sananvapautta. Lipponen oli myös kiukkua täynnä, mutta pystyi kuin pystyikin pitämään "pöön" sisässään.Samoin Urpilainen. Sdp on sekaisin.

Hallituksen uskottavuus kärsi kovan kolauksen äärimmäisen tärkeässä asiassa.

KD:n presidenttiehdokas Sari Essayah tyrmäsi myös täysin Kataisen hallituksen europolitiikan ja vaati täydellistä suunnanmuutosta. Hänkin edustaa hallituspuoluetta. Tämä murentaa myös hallituksen uskottavuutta. Mikä on puolueen ja ministeri Päivi Räsäsen kanta? Saako Erkki Tuomioja tuen ministeri Räsäseltä?

Tunnettua on se, että Paavo Väyrynen on nyt vastakkaisella EU- ja eurolinjalla kuin puolueensa Keskustan johto. Vielä viime vaalikaudella ministerinä Väyrynen kannatti "EU-perustuslakia" ja Kreikka-lainaa ja kaikkia muita eurohankkeita. Nyt hän vastustaa niitä. Kun Keskusta on oppositiossa, sen presidenttiehdokas näyttää voivan huoletta unohtaa puolueensa linjat.

Sauli Niinistö on jo pari vuotta kiemurrellut eurokriisin syövereissä. Kritiikkiä häneltä on tullut, mutta niin epäselvin ilmaisuin, että siitä ei saa irti mitään. Kahdellakin tuolilla voi istua jonkin aikaa ja kun hyvä onni osuu kohdalle niin jopa vaalien yli. Kiusallista toki puoluejohdolle, joka joutuu tasapainottelemaan Brysselin pöydissä euron puolustajana. Ei käy kateeksi Kataista ja Urpilaista, joilla on muutoinkin taakkaa jo yli kohtuuden.

Paavo Arhinmäellä on ministerinä skitsofreeninen tilanne. Puolue on eurokriittinen, mutta hallituspuolueena tukee hallituksen eurolinjaa aina liittovaltiokehitystä myöden. Arhinmäki tosin ennakoi jo puolueensa lähtöä hallituksesta, mikä ajaisi Sdp:n täydelliseen umpikujaan. Näin voi käydä. Se on jopa todennäköistä, kun rajut leikkauslistat vedetään pöytään Vappuun mennessä. Eurokriisi vain vauhdittaa Vasemmistoliiton liukua oppositioon.

Muut presidenttiehdokkaat elävät enemmän sopusoinnussa puolueidensa kanssa. Timo Soinin ongelma on muutama ryhmätoveri, jotka kokemattomuuttaan eivät ole hallinneet julkisuutta. Soini ja hänen puolueensa on kuitenkin ollut koko ajan aina kokeneen Raimo Vistbackan ajoista lähtien johdonmukainen EU- ja eurokriisipolitiikassa. Kriittisen linjan ja vaalilupausten pitäminen maksoi monta ministerinpaikkaa vallan kammareissa. Hallitukseen meno Kokoomuksen ja Sdp:n eurointoisin ehdoin olisi ollut äänestäjien pettämistä ja tuhon tie.

Irtiottoja on nähty ja varmasti nähdään loppuviikon aikana vielä lisää. Mitä näemmekään, kun kahdenvälinen vaalitaisto alkaa ensi viikolla ja jos Sauli Niinistö saa vastaansa Paavo Väyrysen. Siinä emut ja eurot pöllyää. Eurokriisihän vain synkistyy päivä päivältä ja sen ratkaisuyritykset epäonnistuvat, minkä Tuomioja ja Essayahkin ovat nyt havainneet ja julkikertoneet. Eräät muut ovat sen tajunneet jo aiemmin. Mielenkiintoista.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Niin, mutta kaikkein mielenkiintoisinta olisi jos Soini olisi Niinistön vastaehdokas toisella ja ratkaisevalla kierroksella. Kokoomuksessa suorastaan pelätään sitä, sillä Niinistö joutuisi tiukkaan paikkaan Soinin kanssa Eu politiikasta.

Reijo Tossavainen

Olen aiemmin ennustanut, että hallitus hajoaa kunnallisvaalien jälkeen. Nyt lisään, että silloin viimeistään...

Tuomo Kankkunen
Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Yleisradion hallintoneuvosto on näköalapaikka. Ainakin jos kiipeää joskus TV-torniin tähystämään.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Ei kestä kunnallisvaaleihin asti. Vai luuletko että nykyiset Kansanedustajat haluaa pitää ensiksi pitkän kesäloman?

Hyvä kirjoitus Toimilta.

pekka piippo

Lukekaa Suomen siitä nyt niin kuuluisasta LUMEDEMOKRATIASTA tästä: http://www.toivoajatuspaja.fi/mp/db/file_library/x...

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Totta, Soini olisi toinen erinomaisen mielenkiintoinen vastaehdokas Niinistölle toisella kierroksella, ehkäpä jopa hankalampi kuin Väyrynen. Haavisto olisi omalla tavallaan hankala, mutta EU- ja eurokriisissä täysin väritön, mauton ja hajuton.

Vain uusien eduskuntavaalien kauhistuttava pelko voi estää hallituksen hajoamisen ja pitää kuusikon koossa kunnallisvaaleihin asti. Hallituspuolueille tulisi rökäletappio kuinka suuri se sitten onkin!
Saataisiin Soinin-Väyrysen hallitus hoitamaan nykyhallituksen pesänselvitys.

Olen puoluepoliittisesti sitoutumaton, mutta totean, että Soini jytkyineen on vaikuttanut politiikan sisältöön paljon enemmän kuin yksikään nykyinen hallituspuolue. Jos Ps:lla olisi enemmän kokeneita kansanedustajia, vaikutusvalta olisi vielä vahvempi. Entinen valtapuolue Keskusta sen sijaan näyttää nyt olevan kokonaan sivussa todellisesta vallasta.

Niin, oikeastaanhan tällä hetkellä todellinen poliittinen valta on kansainvälisillä suurpankkiireilla ja -sijoittajilla ja amerikkalaisilla luottoluokittajilla, joita koko massiivinen eu-byrokratiakin nöyrästi palvelee ja Suomen hallituskin pian syvälle kumartaa leikkaamalla julkisia menoja ja kiristämällä tavallisen työtätekevän ja eläkeläiskansan veroja ja maksuja.

Hyvästi kansanvalta??????

Saatte olla eri mieltä. Toivon, että olen väärässä.

pekka piippo

"kuusikon koossa" haha hyvin sanottu

Metsämies;)

PS; Joo mitä vaaleilla oli tarkoitus kun kaikki kuusi puoletta muodosti hallituksen ja yksi niistä sanelee ehdot? Olisikohan naurun aika;)

Petri Rautiainen

Toimi on oikeassa, Heikki Mäntynen kiistää kaikki tosiasiat vastarannnankiiskinä.

Toimi on katsellut ja katselee asioita pitkällä aikavälillä, eri teoista aiheutuneita seurauksia ottaen huomioon tavalliset kansalaiset.

On ihan reaalisesti ajateltu, ettei hallitus tule pysymään neljää vuotta pystyssä, koska eri puolueiden näkemyserot olivat jo hallitusneuvotteluiden aikaan erilaiset. Moni puole lähti Kataisen hallituksen mukaan hänen sanelemilla ehdoillaan, vaikka ei ollutkaan asiasta samaa mieltä. Katainen ei ole missään asiassa tullut vastaan ja koko ajan toimintaperiaate on muuttunut siitä, mitä hallitusneuvotteluissa sovittiin. Tämä on kypsyttänyt monen ehdokkaan ja puolueen niin vakavasti, että nämä saattavat jäädä oppositioon mikä hetki hyvänsä.

On hyvä, jos tämä hallitus näkee vielä ensi syksyn kunnallisvaalit.

Petri Rautiainen

Tilanne muuttuu koko ajan, kun EU:n jäsenmaat ja EKP velkaantuvat. Veloille tulee myös korko, mikä kasvaa velkaantumisen myötä. Maksujen määrä kasvaa eksponentaalisesti velan lisääntyessä. Läheskään kaikki puolueet eivät halunneet alunperin ajaa nykyisenlaista EU-politiikkaa, mutta Katainen ei antanut mitään valinnanvaraa. Oman maan talouden hoito on jäänyt retuperälle. Nämä ovat kypsyttänyt monet puolueiden ja ehdokkaiden tunteet niin kireäksi, että on ennustettu hallituksen hajoamista. Kuumimpana on asiasta käynyt kokoomuksen oppositioväki, mikä on ymmärrettävää.

Tapio Vehmaskoski

Vaikuttaa myös siltä, että Kokoomuksen sisäinen oppositio on tyytymätön.

Kataisen poijjalla ei oo hauskaa.

Aki Mönkkönen

Hyvin suhteellistettu analyysi nykytilanteesta. Tarvitaan tosiaan ihmeliimaa, että noin eripurainen hallitus pysyy kasassa. Veikkaan, ettei pysy kovin kauaa. Arvostan suoraselkäisyyttäsi.

Hannu Heikkinen

Kyllä, ihmeliimaa, tai sitten niin taitavan jonglöörin, että pysyy enemmän
kuin kolme tai neljä vastuupalloa yhtaikaa ilmassa.

Toimi Kankaanniemeltä terävää tekstiä, jota varmasti paljon tällä
blogspheressä tankkaillaan. Itse olen ihmetellyt sitä, miten KD:sta on
tullut niin epävarma omissa linjauksissaan. Taitaa olla niin, että Vasemmistoliitto on se, joka ensimmäisenä lähtee hallituksesta. Jos niin
käy, tilanne alkaa olla todella hankala. Jos silloin presidenttinä on
Soini tai Väyrynen, on melko varmaa, että uusi presidentti joutuu ottamaan
mediakantaa ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin. Myös Niinistön täytyy asia
ottaa jollain tavalla esille, ainakin kunnallivaalien jälkeen (riippuen
toki tuloksesta).

Ei kyllä myöskään uudella hallituksella tulisi mitenkään helppoa olemaan.
Silloin olemmekin tilanteessa, missä katsotaan, mistä ovat isot miehet
tehty, kanelista vai teräksestä.

Ettei homma mene niin pahaksi, että joudutaan pääministeriä hakemaan
lehti-ilmoituksella: Ilmaiset autokyydit, myös nitrot. Mieluiten entinen
vuoristoradan vaunujen kuljettaja.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Hyvä blogi Toimilta.
"Olen puoluepoliittisesti sitoutumaton, mutta totean, että Soini jytkyineen on vaikuttanut politiikan sisältöön paljon enemmän kuin yksikään nykyinen hallituspuolue."

Tästä olen täysin samaa mieltä. Vaikka nämä hallituspuolueet ja Keskustakin yrittävät saada ihmiset hokemalla uskomaan, etteivät persut oppositiosta voi vaikuttaa.
Mutta ovat vaikuttaneet poliittiseen ilmapiiriin. Ja siihen, että hallituspuolueet joutuvat ottamaan opposition huomioon.

Tuo Tuomiojan lausunto on erikoinen. Mutta olisikkohan demarijohto päättänyt demarien maksaneen hallituksessa olosta jo tarpeeksi ?
Miten paljon se sitten onkaan maksanut, selvinnee uusissa Eduskuntavaaleissa. Ja miksei jo kuntavaaleissakin.

Mutta meille tarjotaan tätä sirkushuvia ilmeisesti vielä tuonne vappuun?

Petri Rautiainen

Hyvin tiivistetty blogi Toimilta. Asiat pienessä paketissa.

Soini ja koko perussuomalaisten puolue on suhteellisen hiljainen, ei pidä suurempaa melua asioista. Asialinja on kuitenkin selkeä ja asianmukainen.
Omien kannattajien keskuudessa odotetaan Soinin antavan vastusta Niinistölle toisella vaalikierroksella.

Oppositiosta ei todellakaan voi vaikuttaa, mikä on tosiasia. Keskustan tie johti suoraan oppositioon viime eduskuntavaalien suurimpana häviäjänä. Perussuomalaisten jättäytymisestä oppositioon on puhuttu paljonkin, mutta Katainen ajoi heidät pois hallitusneuvotteluista, koska ei päässyt heidän kanssaan yksimielisyyteen hallituksen toiminnasta. Perussuomalaisilla ei olisi ollut yksin mahdollisuuksia kilpailla 6-pack hallitusta vastaan.

Tuomiojan blogi sai Kataisen vihaiselle päälle ja hän varoitti blogista Tuomiojaa. Ilmeisesti se oli jonkinlainen mielenosoitus hallituksen toimintaa vastaan. Lisäksi SDP riveissä sihteeri Jungerin ja valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen paikalla tapahtuu muutos.

Jääkö kokoomus yksin vai onko tämä jotain hallituksen sisäistä tervehdyttämispolitiikkaa?

Petri Rautiainen

Hyvin tiivistetty blogi Toimilta. Asiat pienessä paketissa.

Soini ja koko perussuomalaisten puolue on suhteellisen hiljainen, ei pidä suurempaa melua asioista. Asialinja on kuitenkin selkeä ja asianmukainen.
Omien kannattajien keskuudessa odotetaan Soinin antavan vastusta Niinistölle toisella vaalikierroksella.

Oppositiosta ei todellakaan voi vaikuttaa, mikä on tosiasia. Keskustan tie johti suoraan oppositioon viime eduskuntavaalien suurimpana häviäjänä. Perussuomalaisten jättäytymisestä oppositioon on puhuttu paljonkin, mutta Katainen ajoi heidät pois hallitusneuvotteluista, koska ei päässyt heidän kanssaan yksimielisyyteen hallituksen toiminnasta. Perussuomalaisilla ei olisi ollut yksin mahdollisuuksia kilpailla 6-pack hallitusta vastaan.

Tuomiojan blogi sai Kataisen vihaiselle päälle ja hän varoitti blogista Tuomiojaa. Ilmeisesti se oli jonkinlainen mielenosoitus hallituksen toimintaa vastaan. Lisäksi SDP riveissä sihteeri Jungerin ja valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen paikalla tapahtuu muutos.

Jääkö kokoomus yksin vai onko tämä jotain hallituksen sisäistä tervehdyttämispolitiikkaa?

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

"Tuomiojan blogi sai Kataisen vihaiselle päälle ja hän varoitti blogista Tuomiojaa. Ilmeisesti se oli jonkinlainen mielenosoitus hallituksen toimintaa vastaan"

Tämän tarkoittaa samaa kuin asioista ei saa keskustella, eli toisinajattelijat tulee vaientaa. Surullista, koska juuri eri kulmista ja näkökannoista keskustelemalla asioihin voi saada myös uusia näkökulmia.
Koko tämä Europolitiikamme tähtä vain ylhäältä alas johtamiseen, kansa ja veronmaksajat ovat maksumiehinä.

Jari Eteläsaari

Katainen puntaroi eduskunnan hajottamista - sisäpiiriläinen ounastelee

http://www.talouselama.fi/uutiset/katainen+puntaro...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uudet vaalit voisivat olla hyvä ratkaisu tähän tilanteeseen. Ennen EU:n tai vähintään euroalueen vaaleja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sanoinkin voisivat olla. En ole jutellut Florus Wijsenbeekin kanssa pitkään aikaan. Kustannukset pysyvät pieninä, jos mennään vapaaehtoisvoimin.

Jukka Korhonen

Milloin liityt virallisestikin persuihin?

Olli Kankaanpää

Kenelle kellot soivat? Ne soivat Jyrkille, joka on puuttunut muunmuassa suojelupoliisin asioihin. Katainen kysyi hyvältä ystävältäni taannoin vaalivinkkejä, Stub tuli valituksi, nyt hallitus kaatuu. Jyrki, älä enää tyrki saatika tyri. Lainsäädäntövalta, toimeenpanovalta ja oikeuslaitos ovat toisistaan riippumattomia, tiesitkö sen? Kokoomus osaa itkettää jopa tahtomattaan.

Sara Virta

Vaikka minä en ole sosiaalidemokraatti enkä edes EU-fani niin silti minä en voi hyväksyä, ettei kansanedustaja saa sanoa mielipidettään kansan edessä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kankaanniemi on vaihtanut karvaa mutta on sisältä sama äkkiväärä populisti kuin ennenkin. Roskamedian ilmaisutavat sanastoineen otsikkoa myöten istuvat hänen sisällään kuin tiiliskivi pirussa. Vallanhimo on synnyttänyt miehestä aidon soinilaisten toisten soinilaisten joukkoon.

On vain tämä uusin miekkoselle samalla tavalla ja samoista syistä väärä valinta kuin olivat KDläiset. Mutta jos KOK ja KEP eivät maksa loikasta tarpeeksi, niin mikäs siinä sitten. Ja ainahan voi kokoomuksen kyljestä ja keskustan lämmöstä KDläinen loikkia vielä soinilaisuudestakin johonkin muuhun lahkoon.

Ainoa paikka missä Kankaanniemelle ei ihan pelkästään naureta on ison rahan ja mammonanpalvonnan roskablogisto. Eri-ikäiset keskisuomalaiset ovat vuosia sanoneet, että Kankaanniemelle nauretaan kaikkialla.

Kankaanniemi lähes ainoana kuulijana seurasi lauantaina Soinin saarnaa valtavassa Jyväskylän hallissa.

Samaan aikaan Jutta Urpilainen puhui kaupungissa täpötäydelle salille. Lisää tuoleja kannettiin karismaattisen puhujan tilaisuuteen.

Matti Jalagin

Valtava Jyväskylän halli vs. täpötäysi kaupungin sali?

Eikö olisi kannattanut valita toisin päin ja laittaa karismaattinen lausuja tuonne valtavaan ja täpötäyteen halliin puhumaan valtavalle joukolle innostuksesta taputtavia alamaisia sekä kiekaisemaan ulkomaan kielellä loppuun, että "Jeee-ees vii käään!"

Jyri Terttu

Tuosta voisi helposti vetää sen johtopäätöksen, että Lipponen menestyy näissä vaaleissa. Jotenkin en usko.

Reijo Tossavainen

Kajannes solvaa Kankaanniemeä asiattomasti ja tavalla, jonka taustalta näkyy selvä hermostuminen. Syynä on demareiden ja Lipposen raju alamäki.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Porvari ei edelleenkään nuku hyvin. Sigmar Gabriel ja Francois Hollande kyttäävät tilaisuuttaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niin enkä ymmärrä miksi. Suomella on ystävälliset suhteet Venäjän kanssa. Kaipaako Tossavainen Natoa estämään venäläisten kiinteistökaupat? Jotenkin jää sellainen kuva, ettei Tossavainen tue oman puolueensa ehdokasta presidentiksi. Politiikassa se voi olla kohtalokas virhe.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

"Ainoa paikka missä Kankaanniemelle ei ihan pelkästään naureta on ison rahan ja mammonanpalvonnan roskablogisto. Eri-ikäiset keskisuomalaiset ovat vuosia sanoneet, että Kankaanniemelle nauretaan kaikkialla".

Höpsis. Kankaanniemelle nauravat vain isoa rahaa, mammonanpalvontaa, EU-liittovaltiota kannattavat ja Lipposta vaaleissa äänestävät sosiaalidemokraatit - tosin Lipposen presidenttiehdokkaalle typeryydessään ylivertaisten tölväisyjen takia, mm. taas eilenkin 17.1, en mene tästä viimeisestä ihan takuuseen.

Kankaanniemeä on toimiessaan sen sijaan aina ohjannut korkea moraali, mm. Arsenalin tapauksessa hän näytti kansallista selkärankaa ja puolusti suomalaisia laman velallisia, siis toimi täysin päinvastoin kuin Paavo LIPPOSEN hallitukset!

Istuessaan hallituksessa ministerinä 1991-94 silloisen SKL:n puheenjohtaja Toimi Kankaanniemi vastusti EU-liittymissopimusta. Toimi Kankaanniemen kommentteihin median suhtautuminen oli yliolkaista ja vähättelevää, ja hänen kannanottonsa pyrittiin tavalla tai toisella leimaamaan naurettaviksi. Mielipiteet jo tuolloin vahvasti jakanut, pidetty tai inhottu, Paavo Väyrynen, leimattiin mediassa EU-päävastustajaksi (ja samalla politiikan sylkykupiksi, häiriköksi ja pelleksi), vaikka todellisuudessa hän vastusti VAIN hallituksen neuvotteleman huonon liittymissopimuksen hyväksymistä.

Väyrynen vaati uuden jäsenliittymissopimuksen neuvottelemista ja sitä kautta koko liittymisajankohdan lykkäämistä tulevaisuuten. Sehän kauhistutti Bilderberg median edustajat (HS etunenässä) ja tietysti ESko Ahon (Bilderberg-jäsen 1994). Bilderbergiläisille oli suoranainen hengenhätä hyväksytyttää liittymissopimus kyseenalaistamatta sitä - läpihuutojuttuna ja keinoja kaihtamatta.

Muistutettakooin, että vuoden 1991 eduskuntavaaleissa yhtenä teemana oli Euroopan yhteisön (EY) jäsenyys. Vaalien jälkeinen Ahon hallitus merkitsi hallitusohjelmaansa, että EY-jäsenyys on mahdollinen. Suomi haki EY-jäsenyyttä 18. maaliskuuta 1992. Jäsenyysneuvottelut alkoivat 1. helmikuuta 1993 samanaikaisesti Norjan, Ruotsin ja Itävallan kanssa.

Suomessa pidettiin keväällä 1994 presidentinvaali, joissa EU-jäsenyys oli näkyvästi esillä. Ehdokkaista mm. Paavo Väyrynen ja Keijo Korhonen olivat jäsenyyttä vastaan. Toiselle kierrokselle päässeet Martti Ahtisaari ja Elisabeth Rehn olivat jäsenyyden kannalla.

Sama ehdoton keinoja kaihtamatta pyrkimys valta medialla on nytkin EU-kriittisen Väyrysen pudottamiselle toiselta kierrokselta.

Niin, tulipa mieleen, kukapa se kehuikaan "matkan" edistymistä kohti keskitettyä maailmahallintoa, liittovaltiokehitystä, vuonna 1994 Bade-Badenin Bilderberg kokouksen avauspuheessaan seuraavasti:

”Olemme kiitollisia kaikille merkittäville julkaisuille, The Washington Postille, The New York Timesille, Time-lehdelle ja monille muille, joiden johtajat ovat osallistuneet kokouksiimme ja pysyneet vaiti jo melkein 40 vuotta. Olisi ollut mahdotonta kehittää suunnitelmaamme maailmalle, jos olisimme joutuneet alttiiksi julkisuuden kirkkaille valoille. Mutta maailma on nyt hienostuneempi ja valmiimpi marssimaan kohti maailmanhallitusta. Älyllinen eliitti ja maailmanpankkiirien ylikansallinen täysvaltaisuus on todellakin suositeltavampaa kuin kansallinen itsemääräämisoikeus, jota on toteutettu menneinä vuosisatoina.”

Näin sai kiitosta myös Helsingin Sanomat ja sen kokoukseen osallistunut omistaja Aatos Erkko kiitokset vaiteliaisuudestaan, ettei tämä maailmanlaajuinen salaliitto pääsisi yleisön tietoisuuteen.

1994 Bilderberg kokouseen osallistuivat Erkon ohella mm. Esko Aho, Martti Ahtisaari, Sirkka Hämäläinen, Jaakko Ihamuotila, Jaakko Iloniemi, Max Jakobson, Georg Ehrnrooth, Krister Ahlström ja Jorma Ollila.

Paavo Lipponen on osallistunut Bilderberg-kokouksiin viidesti (1998, 2000, 2001, 2003, 2004), Sauli Niinistö on myös osallistunut Bilderberg-salaseuran kokoukseen sekä Matti Vanhanen http://www.youtube.com/watch?v=Yo3JR4ep0bs&hd=1 ja muut maamme politiikan, median ja talouden eturivin merkkihenkilöt.

Niin, vastaus vielä edellä esitettyyn kysymykseen. Se on DAVID ROCKEFELLER.

Olisikin hyvin mielenkiintoista tietää, mitkä olivat ne todelliset Euroopan Unionin etuja edustava kansainväliset tahot, jotka toivoivat Suomelta 1990-luvulla sen alusta EU-liittymissopimuksen hyväksymisen pikaista kiirehtimistä?

Kalle Lehtonen

Lipposen katastrofitulos ei voi olla heijastumatta demareiden toimintaan myös hallituksessa, tämä on aivan selvää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Selvää se ei vielä ole. Tuomioja rimpuilee hallituksesta irti, mutta kuinkahan käy? Lipposen väki käy varmasti Berliinin kanssa kuumat jälkilöylyt siitä, mihin nyt pitäisi edetä. Ymmärtäisivät mennä terassille ottamaan kylmän kaljan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ongelman ydin on siinä, että Suomessa eduskunta on menettänyt valtansa ja tehtävänsä hallituksille jo 1990-luvun lamasta alkaen. Niinpä Suomen hallitus ei voi toimia yhtenäisenä kuin pakottamalla, ihan samoin kuin eduskunta/kansakaan ei ole kannoissaan yhtenäinen.

Se, mille taholle taas hallitukset ovat luovuttaneet oman eduskunnalta kaapatun valtansa, on käynyt uuden valtionuskontomme, taloususkonnon aikana perin selväksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Siis mille taholle? Markkinoille? Pankeille? Wall Streetille? Luottoluokituslaitoksille? Vai taloususkontoa saarnaavalle Oikkoselle?

Jos sinä pyrit Talousjumalaksi, ota nyt vähintään tuo kamera pois kädestä.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Oliko Katriina jyväskyläläinen? Sitten ymmärrän. Sosdemeilla on kokemukseni mukaan omat "vaalitemppunsa" näissä julkisuushommeleissa. Tämä on yksi syy miksi luottamus todelliseen sosiaalidemokratiaan on mennyt! Se nojaa amerikkalaistyyliseen kampanjointiin ei siihen asialinjaan, johon puolueideologia perustettiin. Mukana oli niinä aikoina myös omia sukulaisiani.
Kankaanniemi on taitava politiikko ja sanansa mittainen mies. Ihmisten luottamus perustuu rehellisyyteen silloinkin kun on eri mieltä asioista.

Käyttäjän petrisalo kuva
Petri Salo

Kiitos Toimille ja kommentoijille. Talousasioista en paljoa ymmärrä, mutta nyt taitaa olla kysymys isommasta jutusta kuin pelkästään euron kriisistä?

A.
Paavo Arhinmäen katsaus:
"Finanssikapitalismin loppu?" - 17.01.2012 klo 23:21
http://www.paavoarhinmaki.fi/blogi/2012/finanssika...

B.
Timo Soini (5:59) – katsottu 3 953 kertaa
http://www.youtube.com/watch?v=YNNM6ys6NCw&feature...

C.
Jopa mediajätti Helsingin Sanomat on nyt uskaltanut hieman raottaa Berliinin muuriaan aiheen ympäriltä:

HS 3.1.2012 Mielipide C 6 – Maailma tarvitsee kokonaan uuden talousmallin, Anu Taskinen, ”Miten on mahdollista, että maailmassa on enemmän velkaa kuin rahaa?”

HS 9.1.2012 Mielipide C6 – Rahan syntymekanismi on suurin ongelma, Petri Ronkainen, ”Pankki luo lainattavan pääoman laillisella kirjanpitomenettelyllä tyhjästä.”

HS 11.1.2012 Pääkirjoitus A2 – Vieraskynä – Rahajärjestelmä tulisi jälleen kytkeä kultaan, Sakari Puisto, ”Kasvu on saatu aikaan suurelta osin keinotekoisesti luoton määrää lisäämällä.”

HS 17.1.2012 Mielipide C4 – ”Peruspankkitoiminta pitää erottaa finanssitavarataloista ja sijoituspankeista” , Taisto Kangas, kauppatieteiden tohtori, Aalto-yliopisto, ”Pankkivalvojat eivät voi valvoa erilaisia absoluuttisen tuoton rahastoja, jotka vivuttavat kaiken vivutettavan.”

Olisiko tässä kokonaisuudessa Uusi Suomi-verkkomedialle ison juttusarjan paikka? Ei pelkästään tekstein, vaan myös selventävin kaavioin varustettuna.

Olli Pusa

Esimerkiksi kaikki presidenttiehdokkaat olivat liikuttavan yksimielisiä siitä, että Suomen ei pidä laittaa lisää rahaa euron vakausrahastoihin. Myös Niinistö oli tätä mieltä.

Henri Myllyniemi kertoi blogissaan, että neuvoteltaessa vakausrahaston yksimielisestä päätöksenteosta, Suomi (=Katainen) on ilmoittanut, että Suomi on valmis lisäämään maksuaan vakausrahastoon. Kehitteillä on "temppu", jolla voitaisiin kiertää eduskunnan päätöksenteko- ja perustuslakiongelmat. Olisikohan tuo selitys sille, että Tuomioja alkaa vetää eri linjaa kuin Kataisen hallitus. Haistaa poliittisia ruumiita ehkä?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Jyrki Katainen yrittää saada Suomen velkaantumaan mahdollisimman paljon siksi, että Suomen kansallisomaisuus voitaisiin velkojen varjolla siirtää niitä himoitseville rahamaailman pankkiiri eliitille / EU:lle, mikä olisi erittäin merkittävä (pakottava) askel Suomen EU-liittovaltiokehitykselle.

Kataisen "tempulla", kuten sitä nimitit, on hyvinkin suora yhteys Bilderbergiin. Jyrki Katainen on osallistunut Bilderberg kokouksiin vuosina 2007, 2009 ja 2010.

Tuomioja luultavasti tilanteen tiedostaa, missä nyt mennään, ja omaa onneksi vielä sen mikä Jyrki Cash Kataiselta on puuttunut jo pitkään, eli moraalin ja omantunnon.

Toivotaan, että Kataisen hallitus kaatuu jo ennen syksyn kuntavaaleja.

Olli Pusa

Hallitukset kaatuu äänestämällä. Joskus äänestystuloksen ennakointi ja pelko romahduksesta riittää siihen. Nythän demarit ovat ilmeisessä paniikissa tajutessaan, että Kataisen syleily voi olla puolueelle kuolemaksi.

Tärkeintä on, että äänestäjät tietävät missä mennään. Kun "virallinen" media vaikenee asioista, sosiaalinen media on ainoa kanava.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Älä viitsi. Ralph Guhlke näyttää tietävän Stasi-listasta jotain.

http://www.hs.fi/kotimaa/Suomalaistutkija+toimitti...

Olli Pusa

Itä-Saksan hallituskin kaatui äänestämällä. Kun vaalijärjestelmä oli viritetty äärimmilleen, äänestäminen tapahtui jaloilla - Itä-Berliinin kaduilla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jaaha. Pusa paljastaa todelliset karvansa. Olisit ollut hiljaa televisioesiintymisistäsi, niin olisin voinut ottaa sinut todesta.

Pankin räjäytti se, että Soini kertoi tekevänsä ensimmäisen valtiovierailunsa Viroon. Haavisto ei ollut siinä tilanteessa tarpeeksi nopea. Vapauttajat syövät luopiot, niin se on aina mennyt ja niin se menee nytkin.

Olli Pusa

Jouni. Taas olisi käyttöä sille salakieliavaimelle. Oleko ehkä ollut viime aikoina jossakin armeijan salakielikoulutuksessa?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

En, yritän selittää blogissani.

Petri Rautiainen

Asiaa on vatvottu jo pitkään, mutta aina kriisitilanteessa on jokin kepulikonsti onnistuttu kehittämään. Kauanko tai paljonko näitä kepulikonsteja riittää?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Aimo Remes, valitettavasti näin on, mm. Henri Myllyniemen asiantuntevia, puolueettomia kirjoituksia EU-finanssikriisistä ei voi olla korostamatta liikaa, tässä niistä yksi. Suosittelen!

http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/94430-p...

Petri Rautiainen

Tuolla vauhdilla kansalaiset pakotetaan luopumaan omaisuudestaan, kun ei ole enää varaa, mistä maksaa.

Parempi, että Kataisen hallitus kaatuisimahdollisimman nopeasti.

Petri Rautiainen

Luin itse Henry Myllyniemen blogin läpi ja asoista voi todeta seuraavaa:

AAA+ maat joutuvat kasvattamaan EKP:n vakausrahaston määrää kuittaamalla maksukyvyttömien EU-maiden velat, jotka ovat saaneet tukea EU:lta. AAA+ maiden joukkoon kuuluvat Alankomaat, Luxemburg, Saksa ja Suomi.

Toinen vaihtoehto on, mitä Myllyniemikin blogissaan totesi, kulkea eteenpäin AA+ luokituksella, jos AAA+ maat eivät ole valmiita kasvattamaan vakausrahaston suuruutta. Silloin ei välitetä yleisistä sopimuksista mitään vaan edetään vallitsevan tilanteen mukaan niin pitkälle kuin pystytään.

Tässä koko aihe on esitetty mahdollisimman yksinkertaistettuna ja lyhyesti, mutta todellisuudessa se ei ole näin yksinkertainen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset