Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Aggressiivinen veronkierto

Sote-huijarit pääsemässä maaliin

Hallituksen sote-huijarit ovat hoitamassa työmaansa loppuun. Terveysyrityksille jätetään mahdollisuus jatkaa veronkiertoa veroparatiisien ja ulkomaisten omistusyhtiöiden kautta. Toimittaja Huusko voisi kirjoittaa vaihteeksi oikeaa asiaa näistä ketkuista ja jättää harmittomat persut oman onnensa nojaan. https://m.iltalehti.fi/politiikka/201805132200934306_pi.shtml

Heikko suhteellisuuden tajumme

Moninaiset uutiset kertovat meille kuinka urhokas hallitus laittaa nyt muutaman Portugaliin asettuneen eläkeläisen verolle Suomessa, koska Portugali ei heitä verota. Kansa hakkaa innolla karvaisia käsiään kaukalon laitaan, vaikka kyse mitättömistä summista. Räksyttävät harakat keräävät ansiottomia irtopisteitä https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/246544-jokainen-viivastys-maksaa-suomel... Mutta kukaan ei puutu Suomen yritysten ja kansalaisten veronkiertoon veroparatiisien avulla. Tämä ei kiinnosta myöskään EU-parlamenttia ja komissiota.

Harmaasta taloudesta

Puhuttaessa harmaasta taloudesta tulee mieleen yleensä epämääräiset rakennusfirmat, pienet ravintolat tai vaikkapa esm 8–10 €:n hiustenleikkauksista, mikä on herättänyt suurta keskustelua. Näillä uutisilla meidän ollaan viemässä harhaan. Toki harmaata taloutta esiintyy tällaisilla aloilla mutta mielikuva on vaarallinen. 

Euroopan unionilla näytön paikka - Applen jälkiverot herättävät närää

Euroopan unionin (EU) komissio huomasi taannoin yhdysvaltalaisen Applen saaneen Irlannilta huomattavia laittomia veroetuja ja määräsi tästä syystä yhtiölle 14,5 miljardin euron jälkiverot korkoineen. Komission mukaan Irlanti on rikkonut EU:n valtiontukisääntöjä myöntäessään Applelle helpotuksia verotuksessa.

VEROJEN OIKEUDENMUKAISUUDESTA JA OPTIMOINNISTA

Verotuksen asema ja merkitys korostuu huonon taloudellisen tilan aikana. Silloin keskusteluun nousee niin verotuksen taso ja sen muutoksen kuin verojen välttely tai optimointi. Nousukaudella samat asiat ovat kaikkien tiedossa, mutta silloin asia ei tunnu herättävän riittävää kiinnostusta. Tässä kuten monessa muussakin keskustelussa mielipiteet jakautuvat melko vahvasti.

Verotietojen vaihtoa koskeva direktiivi etenee

Euroopan parlamentin talous- ja raha-asioiden valiokunnassa (ECON) äänestettiin tiistaina verotietojen vaihdosta EU:n jäsenmaiden kesken. Valiokunta hyväksyi ministerineuvostossa kertaalleen jo hyväksytyn esityksen selvällä enemmistöllä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä