Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Anni Sinnemäki

Aidosti suvaitsevainen Helsinki myös autoilijoille

Kuntavaalien alla on keskusteltu paljon Helsingin kehittämisestä. Uusi yleiskaava painottaa jalalla ja pyörällä liikkumista. Samoin joukkoliikennettä kehitetään. Hyvä niin. Syystä tai toisesta autoilu näyttää olevan nykyisen valtuuston ja erityisesti vihervasemmiston hampaissa. Helsingin kaupunginvaltuuston enemmistö linjasi vuosi sitten keväällä, että autot ajetaan pois Hämeentieltä. Näin tapahtui Helsingin yrittäjien kritiikistä huolimatta. Sääliksi käy alueen asukkaita, kun autot suuntaavat Hämeentien sijasta pienemmille poikittaiskaduille.

Sinnemäki vai Vapaavuori Helsingin pormestariksi?

Kumpi valitaan Helsingin uudeksi pormestariksi Anni Sinnemäki (vihr.) vai Jan Vapaavuori (kok.) ? Yle uutisten tämän aamun (8.3.2017) mielipidetiedustelun mukaan Sinnemäki olisi tehtävään vahvemmalla. Vihreät ovat repäisseet seuraavaksi tulevaan kokoomukseen 2,2 prosenttiyksikön eron. Vihreiden ja kokoomuksen ero kolmantena tulevaan SDP:n on valtava, noin kymmenen prosenttiyksikön luokkaa.

Helsinki siirtymässä piirun verran vasemmalle

Vihreä politiikka on pään pensaaseen laittamista, "fiksua ja kivaa, niinku".

"Työministeri Anni Sinnemäki uskoo, että Suomen työttömyystilanne helpottuu lähivuosina entisestään ja täystyöllisyys saavutetaan tämän vuosikymmenen aikana."

Edellä on pätkä Ylen uutisesta vuodelta 2011. http://yle.fi/uutiset/tyoministeri_sinnemaki_uskoo_suomalaisten_taystyol...

Mielestäni haastattelu kuvaa vihreiden talouspoliittista osaamista. Sehän on tunnetusti "fiksua ja kivaa".

Halpatyövoiman hakuammunnalla ei Suomi rikastu

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n analyysin mukaan Suomen elinkeinoelämä tarvitsee 34 000 maahanmuuttajaa vuosittain jopa seuraavien 20 vuoden ajan.

Valtiovarainministeri Antti Rinne  on huolissaan työvoiman riittävyydestä tulevaisuudessa ja hän toivoo, että Suomessa ryhdyttäisiin keskustelemaan vakavasti työperäisen maahanmuuton lisäämisestä.

Stubbin mukaan maahanmuuttopolitiikan kiristäminen ei ole ratkaisu. Hänen sanojensa mukaan  ei-suomalaisten määrä on kaksinkertaistunut joka kymmenes vuosi vuodesta 1990. Vuonna 2030 heitä voi olla jo puoli miljoonaa.

Mikä oli Sinnemäen valinnan hinta?

Kaupunginvaltuustossa esitettiin tänään tuttuun tyyliin erikoinen farssi, jossa vihreät saivat palkintonsa siitä, kun kannattivat ensin Lasse Männistön ja sittemmin Pia Sutisen valintaa apulaiskaupunginjohtajan viransijaiseksi ja sen jälkeen uhrasivat Pal

Älä syytä pelaajaa, syytä peliä.

Poliittiset virkanimitykset ovat jäänne menneisyydestä, josta pitäisi jo nyky-yhteiskunnassa päästä eroon. Töihin pitäisi valita pätevimmät, ei puolueiden suosikkeja. Ja tämän pitäisi päteä Punavuoresta Posiolle, ihan koko Suomessa. Kuntiin tarvitaan pormestarimalli.

Pikkuisen samaa mieltä

On todella vaikeata mutta ei kuitenkaan aivan mahdotonta etsiä yhteistä näkemystä Vihreiden ja Perussuomalaisten välillä. Edes pilkun paikan verran. Mutta on sellainenkin ihme mahdollista!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä