Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Arvoliberaalit

Liberaalien ja konservatiivien pakkoavioliitto

Olen aina pitänyt itseäni liberaalina. Elin lapsuuteni Oulussa, jossa oli paljon lestadiolaisia, minkä vuoksi näin, että sekä näiden lestadiolaisten vanhemmat, että yhteiskunta (kaksoisstandardeineen) edesautti sitä, että lestadiolaiset eristäytyisivät muista lapsista. Konservatiivisuudesta tuli itselleni eräänlainen mörkö. Ala-asteen opettajani kannusti minua kyseenalaistamiseen (jopa itsensä) ja koska hän piti (jonkin verran) piirrustuksistani ja kirjoituksistani, hän suositteli minun suuntaavan taidealalle, kuten myöhemmin suuntasinkin.

Hollywoodin tekopyhyys tulee tuomita

Hollywood on varsinainen tekopyhien liberaalien pesä ja likakaivo. Elokuvamaailmaa ovat lähiaikoina ravistelleet suuren luokan ahdisteluskandaalit. Niiden keskellä on tunnettuja ja ainakin julkisuuskuvaltaan liberaaleja henkilöitä, kuten tuottaja Harvey Weinstein ja näyttelijä Kevin Spacey. Heidän väärinkäytöstensä tuleminen julki on askel parempaan suuntaan. Hollywoodin suvaitsevaiston on pakko alkaa suhtautumaan ”hyvien ihmisten” tekemiin rikoksiin samalla vakavuudella kuin ”väärien mielipiteiden” omaavien vastaaviin.

Donald Trump - Miten tässä taas kävi näin?

On myönnettävä, että liikemies Donald Trumpin valinta Yhdysvaltain presidentiksi oli yllätys ja järkytys. Osittain se johtuu siitä, että vaikka Yhdysvaltain vaalitaistelu keskittyy sisäpolitiikkaan, ennen kaikkea työpaikkoihin ja turvallisuuteen, täällä muualla vaaleja seurataan ennen kaikkea siitä näkökulmasta, millaisen johtajan maailman mahtavin valtio valitsee tekemään yhteistyötä globaalia turvallisuutta käsittelevissä kysymyksissä. Viime kädessä kyse on siitä, millainen henkilö Valkoisessa talossa pitää hallussaan ydinaseiden laukaisukoodeja.

Arabikevään kuplan puhkeaminen tuo pakolaisia Eurooppaan

Eurooppaa koetteleva ja yhä paheneva pakolaiskriisi on suoraa seurausta ns. arabikeväästä. Se osoittautui kuplaksi, jonka paisumista etenkin länsimaiset arvoliberaalit kilvan edistivät.

Arvokonservatiivisuus kuplaporukan uusin leimakirves

Maassamme on vahvasti aloittanut perussinimultahallitus. Sille tilannekuvan hahmottaminen kesti yhden tunnin ja 14 minuuttia. Kaksi edellistä hallitusta eivät siihen pystyneet neljässä vuodessa.

Ilmeisesti siksi punavihreän kuplaporukan herääminen arjen todellisuuteen on yllättävän vaikeaa. Vaatii näköjään oman aikansa tottua ajatukseen, että on muutakin kuin heidän mukasuvaitsevaan maailmankuvaan kuuluva arvoliberalismi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä