Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Asianajajat

Uskallatko ajaa oikeuttasi oikeusistuimessa?

Nykyään oikeusturva ei koske keskituloista. Todella pienituloinen saattaa saada ilmaista oikeusapua, mutta vähänkin isommilla tuloilla oleva maksaa kulunsa itse ja hävitessään vielä vastapuolenkin.

Lehdestä luin, että asianajajan keskimääräinen veloitushinta on 200 + alv = 248 euroa tunnissa. Nimekkäämpi asianajaja saattaa veloittaa 500 euroa tai enemmän! Tunnissa ei paljonkaan asiat etene. Pahimmillaan hävitty käräjillä käynti saattaa tuhota ihmisen koko talouden. Riskit ovat niin suuret, että turhan moni kärsii oikeassakin asiassa kohtalonsa nahoissaan.

Turvapaikanhakijoiden oikeusapua supistetaan

Puhe pidetty 15.6.2016 eduskunnan täysistunnossa, HE 32/2016 ulkomaalaislain muuttamisessa ( http://www.eduskunta.fi/valtiopaivaasiakirjat/HE+32/2016 )

 

Arvoisa rouva puhemies!

Härski mutta laillinen bisnes

Onko härskimpää olentoa maan päällä kuin juristi? Turvapaikkarallista on tullut iso bisnes asianajotoimistoille ja sen kyllä huomaa. Nyt asianajotoimistot ovat jo toistensa kimpussa turvapaikkaa hakevien asiakkaiden takia.

Tämä lakifirmojen härski toiminta ei ole kaukana laittomasti pakolaisia salakuljettavista veljistä. Toinen on laillista härskeilyä ja toinen laitonta härskeilyä. Yhtä kaikki, kummallakin tavalla joku tienaa toisten hädän varjolla.

 

Asianajajat haukkuvat tuomarit ja tuomarit asianajajat

Ensin asianajajat haukkuvat tuomareita ja tuomarit sitten asianajajia. Mitä hyötyä tällaisista uutisista on? Yhtä turhan uutisen saisi, kun uutisoisi, että kotiäitien mielestä uraäideillä on huono itsetunto ja uraäitien mielestä kotiäidit elävät toisten rahoilla.
 

No, pitkään on tiedetty, että Ylen toimittajiksi eivät valikoidu kaikista fiksuimmat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä