Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Asutus

Väestön keskipiste liikkuu etelään vielä 30 km lisää, koska who cares?

YLE uutisoi tänään, että väestökehityksen asiantuntija Timo Aro ennustaa väestön keskipisteen liikkuvan vielä seuraavat 20-30 vuotta etelään päin kilometrin vuodessa. Sen lisäksi, että se on tehnyt samoin jo viimeiset 30 vuotta, Suomen väestön poistuessa Keski-Suomesta ja Pohjois-Suomesta kohti etelää, erityisesti kohti Helsinkiä.

Ihan niinku ajateltua. Kokoomuusnuorten Pamfletti!

Pamfletissa nostamme esiin, että vuonna 2017 pieni osa suomalaisista kunnista maksaa yhteensä noin 600 miljoonaa euroa valtionosuuksien tasauksia. Nämä ovat suora tulonsiirto kaupunkiseuduilta haja-asutusalueille aikana, jolloin kaupungeissa kaavoitus kangistelee, koulut ovat homeessa ja esimerkiksi lasten ja nuorten harrastuskustannukset nousevat pilviin. Maksajien ja saajien suhde on oikeasti järkyttävä - 33 kuntaa maksaa yli puoli miljardia euroa 268 kunnalle. Tästä summasta noin neljä viidesosaa maksavat pääkaupunkiseudun kunnat.

Räjäytyksien aiheuttamissa tuhoissa viranomaisvalvonta pettää

Omassa tapauksessa silmiemme edessä näimme, kuinka pihapiirissä satoja / tuhansia kiloja räjähdettä ladattiin kallioon ja poliisi näki saman, mutta kirjasi tarkistuspöytäkirjoihin vain muutamia kiloja. Suurimman räjäytyksen todettiin olevan 5 kiloa, mutta todellisuudessa alueella räjäytykset olivat tuhansia kiloja. Silti oikeus vuonna 1991 kuitenkin totesi talovauriot ja naapuruussuhdelain mukaisen pysyvän, kohtuuttoman melu-, pöly- ja tärinähaitan.

Lainsäädäntö räjähteistä ja direktiiveistä on vain hämäystä

Korruptio: ”Se on poliittisten päättäjien ja yritysten intressien epäasiallista kietoutumista toisiinsa. Siis palvelus palveluksesta -periaatteella hyvien veljien tai sisarien kesken.”

On vaikea sanoin kuvailla, miten törkeällä, ammattitaidottomalla, asukkaiden terveydestä ja omaisuudesta piittaamattomalla tavalla louhimot ja murskaamot Suomessa toimivat. Räjähdysaineiden käytöstä, käsittelystä ja varastoinnista on tullut Suomessa täysin villiä ja valvomatonta murskaamoilla ja louhimoilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä