Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskuntavaaliohjelma

Jouko Jokisen erottaminen lähellä, Tähtiliike pyrkii Ylen hallintoneuvostoon

Mielestäni Yleisradion vaaliohjelmista vastaava toimittaja Jouko Jokinen on toiminut hallintoneuvoston antamien ohjeiden vastaisesti, kun hän on sulkenut eduskuntapuolue Tähtiliikkeen niille järjestettyjen vaalikeskustelujen ulkopuolelle.

Hallintoneuvosto päätti 4.12.2018, että

”Radion ja television erillisissä puoluekohtaisissa vaaliohjelmissa edustettuina ovat eduskuntapuolueet. Eduskunnan ulkopuoliset puolueet pääsevät esittelemään näkemyksiään erillisessä näiden puolueiden vaalikeskustelussa.”

Äänestä Suomi takaisin

Perussuomalaiset julkaisivat juuri oman eduskuntavaaliohjelmansa. Me lähdemme siitä, että Suomen valtion ensisijainen tehtävä on puolustaa suomalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta. Vain sitä voidaan jakaa mitä on ja koska jaettavaa on rajallinen määrä kohteet täytyy priorisoida. Meidän mielestämme vastakkainasettelu on perusteltua, koska politiikassa asiat ovat vastakkain.

Persut hallitukseen, ehkä pääministeripuolueeksikin?

Toivottavasti eduskuntavaalien äänestysprosentti nousee ennätykseensä ja yhteiskunnan tilanteeseen oman kantansa antavat kansalaiset aktivoituvat. Poliittinen vaalienväliviihde on mediassa nyt kuumana ja kaikkialta tulee gallupia, jotka kertovat ketkä ovat parrasvaloissa tai niiden katveessa. Perinteisesti populistien menestyksen takaa se, että nämä pääsevät esittämään päätöksenteon vaateitaan vailla konkreettisia toimia niiden toteuttamisesta. 

Vaalivaikuttamisen anatomia

Kevään korvilla on vaalien myötä jälleen pyörähtänyt käyntiin keskustelu vaaleihin vaikuttamisesta, sen muodoista, perusteista ja haluttavuudesta. Aihe murtautui voimalla julkiseen keskusteluun Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaalien jälkimainingeissa.

Leikataan, kun ei muuta keksitä?

Pääsääntö poliittisessa päätöksenteossa on, että ei käynnistetä mitään sellaista, jonka seurauksia ei tunneta. Poikkeuksena säännöstä näyttäisi olevan talouspoliittinen päätöksenteko.  Siellä pelataan nyt mielikuvilla.

Mallia muille näyttää valtiovarainministeriö, VM.

Epävarmat äänestäjät lisäävät puolueille ja ehdokkaille jännitystä

Ylen tänään julkaisemassa puoluekannatusmittauksessa Taloustutkimus haastatteli kannatusarviota varten yhteensä 3 436 henkilöä, joista puoluekantansa kertoi 56,5 % eli 1958 henkilöä   Haastattelut tehtiin 25.2–19.3.2015.

Vienti laski selvästi

"Tullin ennakkotilaston mukaan Suomen tavaraviennin arvo laski tammikuussa 11 prosenttia 3,9 miljardiin euroon vuoden 2014 tammikuusta." uutisoi Kauppalehti tänään. Samaa viestiä olemme saaneet lukea jo kuukausia ja vuosia.

PS eduskuntavaaliohjelma

Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelma pääteemat

1. Julkinen talous kestävälle pohjalle

Seuraavan hallituksen on jatkettava julkisen sektorin kestävyysvajeen umpeen kuromista. Tarvittavat leikkaukset on aloitettava maahanmuuton ja kehitysavun tapaisista maailmanparannusmenoista. Pelkät leikkaukset eivät kuitenkaan riitä, vaan myös taloutemme ja työllisyytemme on saatava kasvu-uralle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä