Toimin nasta! Kansamme parhaaksi!

Kaikki blogit puheenaiheesta Ehdokasasettelu

Työtön ehdokas - uhka vai mahdollisuus

 

Rikkailla, yrittäjillä, työläisillä ja opiskelijoilla on edustajansa eduskunnassa samoin erilaisista rikoksista tuomituilla.

 

Olisi jo korkea aika saada eduskuntaan myös pätkätyöstä, työttömyydestä, te-toimiston järkkäämistä kursseista, palkattomasta työstä, laittomista potkuista, työsuhderiita-asian käräjöinnistä / voittamisesta ja pitkäaikaistyöttömyydestä omakohtaisesti kärsinyt ja kokemusta saanut henkilö = minä.

 

Jos eduskunnan on tarkoitus kattavasti edustaa koko kansaa, niin myös pienituloisten pitäisi saada sinne edustus.

Keskustapuolue epäonnistui ehdokasasettelussa pahasti

Tuoreen YLE:n gallupin mukaan Sauli Niinistön kannatus on 80%. Tämä voi kertoa siitä, että puolueet ovat epäonnistuneet ehdokasasettelussa, koska eivät ole löytäneet kiinnostavia ehdokkaita. Keskustapuolueen kohdalla epäonnistuminen on rajuinta. Peräti 83% puolueen kannattajista ilmoittaa äänestävänsä Niinistöä eikä puolueen oma ehdokasta Vanhasta.

Keskustapuolue olisi voinut asettaa ehdokkaaksi Väyrysen, jolloin tilanne olisi täysin toinen. Kannatus olisi varmasti jotain muuta kuin Vanhasen 2%.

Katse maakuntavaaleihin

 

Kuntavaalitaiston ollessa kiihkeimmillään on syytä uhrata hetki aikaa maakuntavaalien ehdokasasettelun pohtimiseen.  Keskustaliike on tehnyt koko satavuotisen olemassa olonsa ajan töitä vahvan maakuntahallinnon eteen. Nyt vielä odotellaan muutaman lakiesityksen läpimenoa. Toiveissa siintävät jo tammikuussa 2018 pidettävät ensimmäiset maakuntavaalit.

Puolueitten tilanne ennen kuntavaaleja

Kuntavaalit ovat jo kulman takana. Aikaa niihin on enää vajaa puoli vuotta. Puolueitten piiri- ja kunnallisjärjestöissä tärkeimpänä aiheena on nyt ehdokkaitten värvääminen. Mietitään myös mahdollisia vaaliliittoja. Yritän alla pohdiskella eri puolueiden asetelmaa tähän ehdokasvärväämiseen. 

Keskustalla ei pääministeri- ja maakuntapuolueena ole suuria vaikeuksia saada listojaan täyteen. Ainoita vaikeita paikkoja voivat olla etelän suuret kaupungit.

Ehdosasettelun vaikeus

Puolueilla on enää vähän aikaa saada vaalien ehdokasasettelu päätökseen. Jotkut puolueet ovat jo saaneet listansa täyteen. Toiset puolestaan vielä eivät. Ehdokasasettelu synnyttää myös puolueen sisäisiä ristiriitoja.

Ilkka-lehden mukaan Kokoomuksen johto kielsi Petri Saloa, entistä puolueen kolmen kauden kansanedustajaa asettumasta ehdolle. Asiasta on syntynyt kummallinen soppa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015022219240883_uu.shtml

Taitaa olla niin, että ennen vaaleja, juuri ehdokasasettelun aikaan, se puoluetoveri on pahin vastustaja?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä