Toimin nasta! Asiaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Elokuva-ala

Spede oli oikeassa: Suomessa suositaan elokuvia, joita kukaan ei halua katsoa.

Suomen Oscar-raati valitsi Suomen Oscar ehdokkaaksi Teemu Nikin ohjaaman elokuvan Armomurhaaja. Armomurhaajalla on katsojia ollut 3000, joka sekin on paljon kun ottaa huomioon elokuvan aiheen: kotieläinten ja lemmikkien surmaaminen. Aku Louhimiehen ohjaama Tuntematon sotilas maksoi 6,5 miljoonaa euroa ja sai kotimaassaan yli 1000000 katsojaa.
 

Onko kivittäminen ainoa tie keskusteluun #metoo-hengessä?

#metoo-hengessä noussut kuohunta ohjaaja  Aku Louhimiehen ympärillä on herättänyt minussa ja monissa ystävissäni alusta lähtien epämiellyttäviä tunteita. Toki elokuvaohjaajan vääristyneen vallankäytön vuoksi, jonka kohteeksi nuoret naisnäyttelijät ovat joutuneet. Mutta vielä enemmän kaiken kostonhalun, sensaationälän, mustamaalauksen ja kivien viskomisen vuoksi, joka täytti samantien niin  median, somen kuin kahvipöytäkeskustelut. 

Korteni kekoon

Olen tätä nykyä kirjailija, mutta sitä ennen tein elokuvaohjaajan työtä kolmenkymmenen vuoden ajan ja tiedän alan käytännöistä yhtä ja toista. Pienimuotoiset tuotannot jätin muutama vuosi sitten, pitkien elokuvien tuotantohelvetistä poistuin jo viime vuosikymmenellä. Ratkaisun syy oli elokuvarahoituksen tuotantokohtainen niukkuus, sama, minkä ikäviä seurauksia on viime päivien aikana käsitelty julkisuudessa.

 

Vuoleskellaanko Louhimiehestä Suomen Harvey Weinstein?

Kirjoitus on alunperin julkaistu nykysuomi.com-nettilehdessä.

Aivan aluksi on sanottava, ettei minua kiinnosta viihdemaailma, kotimainen tai ulkomainen, kovinkaan paljoa. Mutta kuten niin monen muunkin asian kohdalla, elokuvaohjaaja Aku Louhimieheen kohdistunut ajojahti on median toimesta saatu kasvatettua sellaisiin mittasuhteisiin, ettei siitä ole voinut välttyä kuulemasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä